En tripp till ridhus.

Har varit iväg med Helge idag igen. Går ju inte att rida ute utan snowgrips, och det har inte mina hästar än. Var till ett mindre ridhus idag och red återigen dressyr.
 
Skrittade fram på serpentiner med en volt i varje böj för att riktigt få med honom runt innan varvbytet. I traven red jag i en åtta. Två varv på varje volt, avbrott till skritt, trav igen i andra varvet osv. Han var spänd i början som han blir när han kommer till något ställe som är nytt eller han inte varit vid på länge. Blev bättre sen.
 
Galoppen är jag ganska nöjd med idag. Lite framåt på långsidorna, korta lite, rida en volt och sedan ut på nästa långsida och öka något. Red 3-4 varv i båda galopperna och han var faktiskt ganska stark och lydig.
 
Red lite skänkelvikningar innan jag avslutade.
 
Emelie var med och tjatade på mig =) Det är super att ha någon som berättar vad man ska tänka på. När jag väl rätar på mig, som jag gör skapligt idag, så tappar jag balansen ganska lätt ist... Hrrmm.... Well, bara att träna på.
 
 
 

Dags igen.

Om 1-2 månader är det dags att göra provtagningar igen. Usch. Jag har inte ägnat det en tanke på typ hela året. Gjorde sista provet i december förra året och det var bra så då har jag kunnat slappna av helt. Nu blir det en nervös period igen. Jag är dessutom ganska duktig på att måla fan på väggen så jag gör det nog lite värre än det egentligen är.
Det känns så jäkla sjukt att varit på väg att få cancer. Det händer inte mig liksom. Kan inte ens föreställa mig hur de som verkligen har det mår. Jag mådde extremt dåligt en tid och jag hade det inte ens. Hemska tanke. Något jag gärna slipper gå igenom igen.
 
Ska egentligen till vårdcentralen för att ta prover men det vägrar jag. Ska ringa och fixa tid hos världens gulligaste och bästa jag träffat inom detta område imorgon.
 
 
Mmmm, annars har jag hittat en pannlampa jag vill ha.
=)
Tusen pix på XXL
 
 

Måndag.

Jobbat, mockat, packat hö, skottat fram transporten, grejat med hästarna, skottat en väg in till mitt hem, diskat (varför har jag ingen diskmaskin?! Jag hade en men nu har han flyttat till Sthlm den jäkeln) och lagat mat.
Jeeez så effektiv jag är.
Det har snöat heeela dagen idag. Ganska mysigt egentligt men hästarna får sånna styltor så det går inte att göra nånting med dem. Nu vill jag ha snösulor och kallt eller att snön smälter. INTE som det är nu. Tö och regn.
 
Har inte så mkt att berätta idag. Vill att det ska vara slutet av april. Nu.
 
 
 

Analys!

Ja, nu ska här analyseras. Dagens ridpass gick bra och jag kände att vi tog oss flera steg framåt och därför ska jag skriva upp, komma ihåg och läsa när det går åt helvete sen. För det gör det ju =) Upp och ner. Upp mer än ner som tur är.
 
När vi kom till Orsa var det KM i dressyr där. Jättebra för Helge att få vara om lite liv och rörelse. Ärevarv med flera galopperande hästar och folk som applåderade tex. Han var på väg ur trasorna men lugnade sig ganska snabbt.
 
Värmde upp som vanligt med stora volter, åttor och serpentiner. Han ville inte riktigt följa med runt i början men blev mjuk snabbare än vanligt och tog fint stöd på bettet. Kunde göra varvbyten utan att han slog sig fri vilket brukar vara ett problem för oss.
När han var uppvärmd, avslappnad, mjuk och följsam satte jag mig i traven och fortsatte med travarbetet. När han är så där avslappnad blir han mkt lättare att sitta på. Fortfarande svårare än alla hästar jag nånsin suttit på men ändå.
Kunde rida med en bra takt, bra stöd på båda tyglarna, ändra tempot och böja, ställa och vända hur jag ville med bibehållen form på hästen. Härlig känsla!
 
Galoppen är vårat största problem just nu. Han går på lite för mkt framåt och jag orkar inte riktigt rida i det tempot. Jag tog hjälp av volter så jag kunde fånga upp honom och få med mig honom runt för ytterskänkeln.
Jobbade sedan med ökningar på långsidorna och samla upp lite på kortsidorna UTAN att han ska bryta av till trav. Jättesvårt! Även om man rider i en stor galopp så kan han bryta av utan att man känner det innan. Han gjorde det en gång idag och det var väl okej. Det är ett bevis på att jag rider med för mkt hand och för lite sits i det läget. Lyckades faktiskt rida förvänd galopp ett varv i båda galopperna också vilket jag är nöjd med.
 
Innan jag avslutade gjorde jag "läxan" jag fått av Annica, nämligen skänkelvikning i trav på långsidorna. Kaos i början. Jag ger lite för stora hjälper och Helge blir förvirrad men efter ett tag släppte det och jag fick den där härliga känslan igen. Red bara lite, lite tvärning så ytterbak och inner fram spårade. Bra i båda varven. Avslutade med stor trav på stora spår och diagonaler och lite tempoväxlingar.
 
Skrittade av till fots. Känns onödigt att hästarna ska släpa på en när man ändå kan gå. Blev inget filmat idag för A pluggade när jag red och ville inte störa honom men en "efter"bild kan ni få =)
 
 
 
 

Överraskning.

Där satt jag i godan ro i soffan med min familj och kollade på film i fredagskväll när jag fick ett sms av A. Jag behövde visst hämta ett "paket" på järnvägsstationen. Paketet i fråga var Andreas som kom hem till mig fast han egentligen skulle stanna i Sthlm den här helgen. Mkt glad flickvän!
 
Igår började vi med frukost på stan och handling av mat sen gjorde jag stall och red Helge. På eftermiddagen lagade vi 3-rätters middag.
Till förrätt blev det vitlöksbröd med lime-aioli, ärtskott och balsamico.
Varmrätt blev fläskfilé med klyftpotatis, rostade morötter, sås och sallad.
Och till efterrätt...cupcakes. De där cupcakesen blev väl inte riktigt vad vi hade förväntat oss. De blev jättegoda men inte så snygga, hehe.
 
Sen kom vi på att nya Bondfilmen gick på bio så vi gick och såg den. Riktigt bra! Den får 4 av 5 av mig.
 
Tog ut hästarna imorse men stack hem och sov lite till direkt. Tar det sen.
 

En tur till Orsa

Har sen senast lastat upp 700kg hö på skullen, med hjälp av traktor förvisso. Sen åkte jag och mamma till Orsa med Helge. Skönt att ha vinterdäck och fyrhjulsdrift kan jag tala om.
 
 
Det gick bra tillslut. Han var väldigt spänd när jag gjorde ordning honom och lite stretig i början. Sen var han jättefin och följde mina tygeltag bra, han var avslappnad och "med". Galoppen är jag inte 100 % nöjd med men ändå skapligt, han släppte inte riktigt ner mig och jag orkade inte sitta kvar ordentligt. Får träna vidare på det. Ska försöka komma iväg en gång till innan nästa dressyrträning.
 
Mamma filmade en snutt på slutet. Tack för både det, sällskapet och hästsköteriet =)
 

 
Har gått en sväng med Grande också men nu är jag nyduschad och ska åka till mamma och pappa och äta varma mackor <3
 

Broddat.

Den förbannade snön låg kvar när jag gick upp i morse. Eller ja, fick veta det redan när jag låg i sängen och kollade FB. Man behöver ingen termometer när har FB inte. Det är alltid någon som berättar hur kallt, snöigt, varmt (hahahaha), regnigt eller blåsigt det är.
 
Broddade hästarna innan de fick gå ut idag. Grande har bara skor fram så det gick fort. Helge fick två traktbrodd på alla fyra fötter och det var inte lätt. Baksidan med shivering (finns för övrigt ingen framsida), att hästen hatar att bli skodd, kratsad och allt annat som kräver att ha benen uppe mer än 2 sek. Man får kompromissa lite med sånna hästar. Det går att träna så de accepterar att lyfta lite längre tid osv men det försvinner aldrig.
Våran kompromiss har blivit så att Helge får ha hoven i marken, dock "vilande" och jag får skruva brodd.
Så här:
 
 
 
Fick lyfta när jag gjorde rent gängorna såklart så han inte skulle ställa ner hoven på gängtappen.
Så nu när de har brodd kommer snön försvinna illa kvickt! Bra, bra =)
 
Idag ska transporten tömmas på hö och sen ska jag, Helge och mamma (!) åka till Orsa så jag kan rida ordentligt. Den här tiden på året går det ju typ bara att skritta ute. Hårt i marken och inte tillräckligt med snö.
 
Måste naturligtvis visa vilken oerhört nyttig kvällsmat det blev igår.
 
 
Jag får rödlök/tomat cravings ganska ofta. MUMMA!

Video-blogg nr 2.

Börjar känna mig mkt bättre nu. L to the ovely. Hostar som en gris men det fixar Cocillana.
 
Har skrittat Helge en sväng i snöovädret och gjort en hel film om min vansinnigt intressanta dag!
Haha, kul att titta på om tio år =P
Ber om ursäkt i förväg för mitt hostande, snörvlande och harklande, och min fjolliga röst. Låter ju som en förskolelärare eller nåt. Lägg märke till att jag har lyckats vrida filmen åt rätt håll. Var så pass avancerat att vrida telefonen lite bara.
 
 
 
Har varit hos mams och äter supergod mat sen åkte jag tillbaka till stallet och gick en kvart med Grande och 25 med Helge. Han var så spänd när jag red så jag körde lite ledarskapsövningar och typ...hej-här-är-jag-koncentrera-dig-på-mig-och-inte-farliga....stenar, eller vad det kan vara. Resulterade i en avslappnad häst. Kändes bra att lämna stallet då. Nu äter jag lite kräm och ska snart ta en lååååång och varm dusch. Eller? Nej, inte det nej. Varmvattenberedare ska jag inte ha i mitt hus jag ska bygga sen. Jag ska ha något som gör så man kan duscha i ett dygn om man skulle vilja.
 
Önskningar tills imorgon:
 
*Att ingen som helst snö ligger kvar.
*Att det är varmt ute så jag kan rida ordentligt i skogen.
*Att jag är helt frisk.
*Att Andreas helt plötsligt dyker upp här hemma.
*Att mitt photoshoot går bra (jag bakom kameran).

Good morning, good night.

Up and awake!
Sover ju som en gris halva dagarna så jag är ganska pigg lite innan sju när klockan ringer.
Har släppt ut hästarna men sen åkte jag hem igen. Fixar resten sen. Var kallt idag! -6. Brrrr. Jag klädde på mig löjligt mkt kläder så det var lugnt. Inte frysa när man redan är sjuk.
 
Ska ta mig en hutt Cocillana snart sen sover nog jag gott i några timmar =)
 
 
 
Ser ut som om Helge också har druckit något som smakar blä =)

Prosit

Tror jag har satt någon form att nys-rekord de senaste dagarna. Mår dock bättre idag än igår så det går framåt. Gör inte mycket annat än vilar, sover, ser tv och ja...nyser. Vore väl fan om man inte skulle bli frisk av det. Vila och drick mycket vatten som doktorn säger är universal-lösningen på allt, ta ev ett gäng Ipren också.
Fast värktabletter är jag inte mkt för. Tycker kroppen kan ta hand om sånt där själv så mkt det går. Jag är dessutom värdelös på att svälja tabletter. Gillar att man kan ta nässpray mot migränet (hatar det ordet, mår nästan dåligt av att skriva det) så man slipper svälja saker när man bara vill spy, och dö. Typ.
 
För mig är migrän ett helvete. Det börjar alltid med att jag får aura, vilket är synbortfall, fläckar som gör att jag inte kan läsa eller knappt se överhuvudtaget. Sen tappar jag känseln i höger hand, riktigt obehagligt. Man kan nypa sig allt man orkar utan att det känns. Sen kommer det värsta. Huvudvärken. Och här pratar vi inte om vanlig huvudvärk. Man vill att någon ska borra ett hål i huvudet för att lätta på trycket, man vill att allt ska knäpptyst och mörkt man vill att solen aldrig mer ska visa sig. Det känns som att ögonen ska sprängas ut ur huvudet och man lovar sig själv att bara man slipper ha ont ska man aldrig någonsin mer ska vara otacksam eller gnälla över nånting..ever! (hmmm det verkar svårt att hålla men ändå).
Tillslut så brukar jag somna och sen vaknar man av ett ryck och spyr som en gris, sen brukar det bli bra, dock har man vanlig huvudvärk resten av dagen och ibland dagen efter. Nu har jag lärt mig när det börjar komma så jag tar medicin direkt jag känner något. Får ändå huvudvärken from Hell men det går att överleva den, och så slipper man spy vilket är något av det värsta jag vet.
 
Oj, nu blev det verkligen ett stackars-mig-inlägg =)
 
Tog ut hästarna imorse sen hem och ja..ta det lugnt. Ska tillbaka och göra stallet sen, i SloMo. Först jag ska och en påse potatis till mamma. Några av oss ska bli tillagade på ett eller annat sätt. Hade glömt bort dem där i skafferiet och nu behöver de verkligen bli lagade.
 
                                            

Sjuuuuk....

Här snoras det, nys...es(?), hostas och mås rätt kasst.
Väldigt kasst vissa stunder faktiskt <----Tyck synd om.
 
 
SötNOSarna.
 
Tog ut hästarna imorse sen låg jag i soffan mellan 08-12,30 typ innan jag tog tag i frukost och dusch. Bläää, jag hatar att vara sjuk och seg.
Sitta still är inte riktigt min grej. Vara inomhus hela dagarna är verkligen inte min grej. Spec dagar som idag när det är soligt ute. Höll mig ändå inne och var endast ute när jag tömkörde Helge på banan.
Han var helt rabiat. Drog iväg som satan, sparkade, bockade och höll på. Knäppa häst. Min ELT-gjord är för kort för tömkörningsgjorden så jag vet inte om han tyckte det var extra jobbigt med en annan idag när han blivit van att ha ELT:n.
Fick lite avslappnad trav på slutet iaf så det fick väl duga.
 
 
 
 
Har varit hos mamma och pappa och hälsat på lite. Blev bjuden på tacos så det var lyxigt. Orkar inte laga mat så en dag som denna passade det utmärkt.
 

Orkidé

Orkidéer är nog mina perfekta blommor. Jag glömmer att vattna blommorna och när jag kommer ihåg det tar jag ett litermått som alla blommor får dela på varav orkidén bara får en liten skvätt, som det visst ska vara. En dl i veckan, typ. Galet fin är den iaf, fick det av mamma när jag fyllde år. Har alltså lyckats hålla den vid liv i ca 2 månader. Halleluja.

Drömhästen.

Tur att det är min egen häst som är det =P
 
 

Galopp, galopp.

Tog mig i kragen och red Helge idag tillsammans med Emelie och Grande. Kunde knappt andas och hade rejält ont i huvudet men det gick bra ändå. Frisk luft är väl bra när man är lite krasslig.
 
Vi red en urmysig väg runt Lintjärn där det finns en lång galoppsträcka där hästarna fick sträcka på sig lite. Med full kontroll givetvis. Lite konditionsträning. Eftersom att både vilat hela helgen så skulle det tittas på allt, spec Grande. Rotvältor och andra hästätande skogsmonster. Helge var fin hela ridturen utom på slutet. Då blev han en liten fjolla som trodde ALLT skulle hoppa upp och käka upp oss.
 
Då gäller det att skritta FORT hem.
 
Undra om jag nånsin kommer på hur man vänder filmerna.... Hmmm.
 
Snorar och tycker allmänt synd om mig själv. En dusch och en varm säng känns sjukt lockande just nu.

Grande dressyr.

Hittade en film på mig och Grande från förra året.
 
 

Donationsregistret.

Tittar på Greys anatomi där en av läkarna dog och de skulle bestämma om hans organ skulle doneras.
 
Det måste vara ett rent helvete att bestämma något sådant för en familjemedlem. Därför har jag redan gjort det om det skulle hända mig något. Jag är med i donationsregistret. Kan man hjälpa någon att överleva om man skulle vandra vidare av någon anledning så är väl det bra. Jag skulle själv uppskatta det om jag behövde ett nytt organ för att överleva.
 
Tror jag fyllde i att jag ville donera allt utom ögonen för det känns för creepy. Var några år sedan nu så jag kommer inte ihåg.
 
Jag skulle även vilja att mina hästar togs omhand på bästa sätt. Maria Karlsson är nog den enda jag skulle kunna överlåta Helge till. Hon verkar ha lika tänk som mig när det gäller hästarnas välmående och jag är extremt noga med vem som rör/rider den hästen. Grande kunde få mysiga skogsturer med Sofie och hundarna.
 
Nej usch, nu ska jag sluta tänka på sånna hemskheter men det känns bra att själv avgöra så andra slipper.
 

Quickfix.

Funderar ibland på det här med hjälptyglar och skarpa bett. Jag själv använder inspänning när jag tömkör, detta för att kunna få ett bra stöd på yttersidan vilket kan vara svårt med hjälp av bara tömmen.
Jag har ett kimblewick-bett som jag använder absolut mest 4 ggr år och det är om jag har väldigt ont i mina armbågar. Då gör det ont att bara hålla i tygeln och stänga händerna så en ev stark häst är inte att föredra då.
 
Är mina hästar starka gör jag en miljon övergångar och halter, volter, flyttar dem sidvärts, ställer dem osv. Ett skarpt bett är bara en kortsiktig lösning och jag kämpar hellre med att få mina hästar lydiga och välridna än att bara betsla upp, det är ju ingen utmaning. En stark häst är oftast inte lösgjord ordentligt och det är då där problemet sitter, det löser man inte med ett skarpt bett.
 
En graman har jag, dock använder jag även den väldigt sällan. Jag hade den på Helge när jag och galopperade ute i skogen efter hans igångsättning då han BARA ville springa. Då kunde han skjuta ut huvudet rakt fram och bita tag i bettet sen bara dra. Gramanen gjorde att han inte kunde skjuta ut huvudet men det var också det enda den gjorde. Annars hängde den bara och dinglade. Används inte på nån av mina hästar nu för även den är en tillfällig lösning. På Helge funkade den så att "okej, jag kan inte dra ut huvudet och sticka, då gör jag inte det", vi pratar om två ggr sen hade han lärt sig. Sen fick jag såklart kämpa vidare med detta så det inte skulle komma tillbaka med det utan hjälptyglar och skarpa bett.
 
Att dra på en stressad häst hjälptyglar och skarpa bett kommer förmodligen bara att göra att den blir värre. Den känner att det inte kan komma undan osv. Sen är det inte säkert att det funkar första gången man provar ett annat bett, kanske inte andra eller tredje heller men man kan iaf ge det en chans. En del hästar funkar det kanske inte alls på men många skulle må bättre med ett vanligt tränsbett, inga hjälptyglar och annan ridning. Tömkör man dessa stresshästar brukar de vara lugnare och man behöver ju inte vara någon Nobelpristagare för att förstå varför.
 
 
 
 
 
 

Koka.

Soppa till mig själv och alger till Grande. Jag är glad för den uppdelningen. Algerna luktar verkligen helvetesapa! Lurar i honom dem med lusern och gurkmeja. Hästarna är ute och en box är mockad, orkade inte göra klart allt nu så det får bli i eftermiddag. Så. Nu har ni fått en uppdatering om min vansinnigt intressanta morgon.

Miserabel.

Just nu är livet lite extra jobbigt. Fast på ett i-landsproblemigt sätt.
Jag är sjuk. Fick lov att gå hem från jobbet med jätteont i halsen och feberkänningar.
Andreas har åkt till Sthlm och är borta i två veckor =(
Det har regnat precis hela helgen. Grått, grått, grått.
Det är mina världsliga problem det.
 
Har såklart inte blivit så mkt gjort idag. Sovit några timmar, gått runt hemma och gnällt lite, spelat schack med A, ingen vann. Vi är rätt sega på schack men hade vi fortsatt hade självklart jag vunnit, som den strateg jag är. Hur det gick förra gången vi spelade kan vi låta vara osagt...
 
Imorgon är jag ledig. Då ska jag försöka bygga ihop en hänga-upp-det-småmaskiga-hönätet-i-hagen-historia som ska vara både hållbar, ofarlig och helst inte ät-och-tugg-vänlig för hästarna. Det mesta brukar ju ha en tendens att vara det.
 
Jag behöver:
2 reglar, ca 150 långa.
Ett gäng ordentliga skruvar. Eller lång spik kanske. Ska rådfråga far min.
Två skruvar med krok högst upp som man fäster nätet i.
Skruvdragare.
Någon som sammanför sakerna ovan på ett praktiskt och ett för mig perfekt sätt.
Jag själv, förmodligen.
 
Hästarna ska motioneras på ett eller annat sätt imorgon. Beroende på hur jag mår. Idag fick de vila och bara stå ute i regnet och mysa i hagen hela dagen. Helge fick ett vintertäcke på sig den lilla klenkråkan. Igår när jag tog in dem stod han och skakade och då hade han ändå ett 100g innetäcke plus ett fleecefodrat regntäcke på sig. Idag åkte innetäcket av ifall han frös pga för mkt täcken (om de tynger ned pälsen så inte luften mellan hårstråna kan värma hästen).Dock var han väldigt stressad just igår så det kan ha varit därför han skakade också, han är ju lite speciell min toknöt till häst.
 
 
Två av mina älsklingar.
 

Djurvän

Jag är en djurvän av rang. Senast idag gjorde jag en hjälpinsats för ett djur i nöd. Det var en silverfisk i handfatet på jobbet som inte kunde ta sig upp. Han (jag är övertygad om att det var en han) sprang allt han orkade för att komma upp men gled bara tillbaka hela tiden. Som den hjälte jag är så la jag en lång pappersbit i handfatet som en stege upp till kanten som han kunde klättra upp på. När jag kom tillbaka lite senare hade han gjort det också. Dagens goda gärning!

Hehe. Skämt åsido (historien ovan är dock sann) så fullständigt HATAR jag när folk behandlar djur illa. Som den här Parken Zoo-grejen. Jag blir så arg så det finns inte ord. Har inte ens sett dokumentären för jag vet hur illa berörd jag blir. Jag blir illa berörd även när folk behandlar djur "lite" dåligt också. Som folk som sliter i sina hundars koppel, rycker och drar sina hästar i munnen samtidigt som de sparkar skänklarna i sidan på dem. Vad får man ut av det? Man får ett djur som kopplar ihop situationen med ännu mer rädsla, obehag, smärta, osäkerhet osv. Grattis.
 
Tråkigt att inte alla djurägare fattar det bara.
 
 
 
Förutom jobb så har jag hämtat upp A på tåget, köpt pizza och fixat stall idag. Hästarna får som sagt vila och med väder-facit i hand var det en bra idé. Spöregn.

....

Mössa och halsduk på inne samt halstabletter. Då kanske det går att jobba. Hästarna får vila hela helgen och så blir det bara vara hemma och ta det lugnt så kanske jag är frisk till veckan.

Fredag

Fredagsmys med film och chips.
Blir en tidig kväll dock då jag j.o.b.b.a.r imorgon.... VILL INTE. Det är iaf sista helgen då obestämd framtid vilket känns skönt. Nu blir det vanligt skift framöver.
 
Efter jobbet idag åkte jag direkt till stallet, fixade det och så red jag och Emelie. Helge var sjukt fin och mjuk direkt! Red ett enkelt pass i skogen men hade honom ändå "på plats" mellan hand och skänkel med ett lätt stöd i båda tyglarna. Emelie fick kämpa ordentligt med Grande (som jag för övrigt klippte innan vi red iväg) i början men det gick riktigt bra tillslut.
 
 

Dressyrträning

 
 
Tränat dressyr för Annica idag med Helge. Ska ju börja göra det nu varannan torsdag. Än så länge har vi inga spec krav på honom mer än att han ska slappna av och gå i en låg och lång form. Vilket han faktiskt gjorde idag. Min nya sadel har verkligen gjort underverk för oss båda. MEN, jag red förjävla dåligt idag.
 
*Räta på mig, spänn magen, böj armbågarna och ha tummarna överst. Ska det vara så svårt? Tydligen. Se själva.
 
 
Apropå armbågar så har jag fått sjukt ont i den ena igen =( Gjorde en grej på jobbet idag och sen var det kört. Gör skitont att skriva men jag vet ju att ni aldrig skulle överleva natten om jag inte skrev ;)
 
Det är kul att vara igång och nu ska vi träna på tills nästa gång. Ska tömköra iaf två ggr vecka då han slappnar av så bra då.
 
A pluggar inför tenta och jag ska tjuvsomna lite i soffan. Huj!

04.10

Måste få någon slags sockerkick för att överhuvudtaget ens överväga att klara den här dagen. Hästarna var ute 04.45. Tror alla av oss mer eller mindre sov. Alla hästarna låg när jag kom, vilket är väldigt förståeligt.

Hejvaregår

Helge var underbar att rida idag. Lite för "på" i början men det är ju ett lyxproblem. Efter lite arbete med trav till halt så blev det genast mkt bättre. Grande och Emelie var också med och det gick bra!
Har även lastat 700kg hö som älskling, Sofie och Micke varit underbara och hämtat.
 
Nu: Yatzibattle!
 

Däckbyte och klippning av häst.

Dåligt humör. Som fan. Hela dagen. Usch. Känner mig lite i obalans humörmässigt men det går väl förhoppningsvis över ganska snart.
Efter jobbet bytte jag däck (okej, jag stod och höll låda bredvid medan två killar gjorde jobbet) på både bil och transport. Är så skönt att ha det gjort!
 
Lämnat sommardäck, bjudit in mig själv på mat hos mamma och pappa, fixat stall och klippt Helge. Klippte bara halsen och neröver magen, så där snett ni vet. Det har säkert ett fiffigt namn. Att klippa en shivering-häst på rygg och rumpa känns bara dumt. Han behöver vara varm och go den fryslorten =) Grande ska också klippas likadant någon dag i veckan. Underbart att ha en egen klippmaskin så man kan ta det när man vill.
Hästarna fick vila men imorgon ska jag och Emelie rida ut dem.
 
 
Lite varma mackor framför tv:n och lite senare ska jag hämta A vid tåget <3

Sitter och tänker på dig min vän.

 
 
Nu har det snart gått nio månader sedan våran älskade Lufs lämnade oss. Det känns helt sjukt. Det är så lång tid.
Det känns som det var igår vi var på veterinärstationen och han somnade in i mina armar. Fy fan det var nog det jobbigaste jag varit med om. Helges operation var också jobbig men då hade man iaf en gnutta hopp, med Lufsen var det liksom de sista sekunderna nångonsin vi hade tillsammans. Att aldrig mer få hålla om honom, få mötas av honom när man kom hem till mamma och pappa, alla dessa minnen......Jag kommer aldrig, aldrig glömma honom. 14 år fick vi tillsammans. Mina tonår, gymnasietid.....
Jag vill ha tillbaka honom så mycket så det går inte att beskriva.
 
Tänker alltid på honom när jag hör den här låten.
 
 
 
 
 

Bästa någonsin.

 
Bästa tömkörningspasset i världshistorien blev det idag. Hade ett bett jag aldrig använt på Helge. Ett tvådelat med pararstänger. Gillar inte riktigt tvådelade bett då de kan trycka upp i gommen på hästen när man tar i det, så jag äger bara just detta. Om han trivs lika bra med detta i ridningen så borde jag väl köpa ett vanligt tvådelat tränsbett. Han var så still i munnen, även när jag svängde eller bromsade.
Gjorde det vanliga arbetet när jag tömkör på banan nämligen åttor och serpentiner. Han har haft lite svårt att följa vändande tygeltag men det är redan stor förbättring. Nu gör han lätt en mindre volt i trav i bra balans för att sedan byta varv lika bra. Ska fortsätta med det här jobbet iaf en dag i veckan så länge det går att vara på banan. Han var även väldigt avslappnad och på slutet travade han med nosen nästan i backen.

Bettet, dock otvättat.
 
 
Annars så har jag skjutsat A till tåget och kom då på att han borde komma hem igen. Redan imorgon. Sagt och gjort! Han är alltså i Sthlm nu, gör tentan imorgon och kommer tillbaka och är ledig några dagar till nästa tenta på fredag. I LiKE! Ibland är jag så förbannat smart. Nästan jämt faktiskt. Fast inte igår då jag fick stryk inte bara en utan två gånger i schack. Cccchhhakk. Som det heter. Match två pågick dock i nästan två timmar så vi var ganska jämlika, ett tag.
 
Förutom det så har jag lastat ur höet vi hämtade igår. 400kg blev det. Lite smått trött i armarna efteråt men nu är det inne. Måste dock hämta mer ganska snart igen.
 
 

En ledig måndag.

Hästarna kom ut vid 07 imorse sen åkte jag hem och sov några timmar till bredvid min älskling. Är ledig idag då jag jobbar i helgen.
Tidigt upp hela veckan med andra ord.
 
Senare idag ska jag skjutsa A till tåget. Lasta hö. Röra på Helge.
Imorgon ska det bytas däck på bil och transport.
På torsdag är det dressyrträning! Längtar =) Helge kommer nog vara spänd i början dock för det var längesen vi var iväg nu.
Ska bli intressant att se om sadelgjorden gör någon skillnad i ett sånt läge.
 
 
Dessa gjordar finns även för hoppsadlar. Upp till 130 cm och så kan man köpa till magplatta.

Söndag 14/10

 
Började dagens ridtur i skogen. När det sedan började skjutas hejvilt i närheten och det for runt bilar på våra ridvägar tog vi första bästa väg till byn där vi kände oss tryggare. Emelie och Grande hade visserligen reflextäcke (jag hade gjort det oerhört smarta valet att ta brunt ländtäcke och militärgrön jacka) men ändå. Kan jägare skjuta varandra, sina hundar och vita shetlandsponnier som de tror är vildsvin kan de säkert skjuta hästar (som faktiskt är i rätt storlek) med tillhörande ryttare med. Hehe, nej man vill ju inte vara ivägen om det skulle dyka upp en älg som någon vill skjuta framför näsan på en.
 
Jag och Helge gjorde några absolut perfekta galoppfattningar och han har kommit tillbaka att orka bära sig bättre i galoppen redan. Traven var A.M.A.Z.I.N.G! Travade på ganska ordentligt fram och han hade bra stöd i handen, sträckte ut halsen framåt, nedåt och tog enorma steg. Underbara häst.
 
Har även hämtat en transport med hö idag. Löspressat. Usch. Drygt att lasta ur det imorgon. Tur man är Hulken.
Det låg en styckad älg i höladan också. Jättemysigt.
 
Nu håller jag på att laga mat till mig och älsklingen. Köttfärsbiffar med klyftpotatis, hemmagjord gräddsås, grönsaker, gelé och fetaost. MUMMAAAA!
 
Nyckeln till allt gott är: SALT. Framförallt detta som smakar vitlök.
 
 

Idag:

Gått upp tidigt.
Sovit lite till när hästarna var ute.
Gått på loppis, men hittade inget.
Ridit Helge med Emelie och Grande.
Powerwalkat med systers hundar 1,5 timme och hängt med dem resten av kvällen och sett film.
Nu är jag hemma och ska ta en dusch innan det är läggdags. Tidig morgon imorgon med. Herr A spelar på bröllop ikväll så han kommer hem om några timmar.
 
Imorgon ska det hämtas hö, ridas och lagas lyxmiddag.
Natti!
 
Från nyårsfirandet 11/12

Utvärdering

Kan ju egentligen inte utvärdera sadelgjorden på bara en ridtur men kan berätta om min känsla iaf. Helge var ovanligt avslappnad idag. Han sökte sig nedåt direkt vi red iväg vilket han inte gjort annars. Han frustade och kändes väldigt nöjd hela passet. Är inte alls säkert att det är pga sadelgjorden men det tror jag ju förstås! För det priset så förväntar man ju sig vilka underverk som helst :) Nej, jag ska testa den ett tag framöver så får vi se. Nu har jag en perfekt sadel och en sadelgjord som kanske gör Helge ännu nöjdare. Sen får det vara nog. Har lagt nästan en hel lön på det här så nu gäller det att hålla i plånboken.

Slowfeeding

SMHN-nät och slowfeeding

Små maskiga hönäten blir allt populärare, men vad är det egentligen? Här lär du dig lite mer om bakgrunden till varför hästen mår bra av att äta större delen av sitt dygn samt får tips om vart du kan vända dig för att införskaffa, eller kanske till och med tillverka ditt eget nät.

En kort bakgrund

En häst i frihet tillbringar 4 timmar av sitt dygn med att sova, resterande 20 timmar går till större delen åt att äta och söka föda. Hästens mag-tarm system är relativt kort och foder passerar därför fort. Så tidigt som 1.5 timme efter att hästen slutat äta är tunntarmen tom, men produktionen utav matsmältningsvätskor fortsätter och kan skapa en irritation på slemhinnan då den inte har foder att smälta. Att då utfodra på det klassiska sättet med 2, 3 eller i bästa fall 5 utfodringar om dagen innebär då att om hästen äter upp sitt grovfoder på en timme, endast äter 5 timmar om dagen, till skillnad från de önskvärda 16-20. Hästens receptorer för mättnadskänsla sitter dessutom inte i magsäcken utan i dess tuggmuskler. Detta innebär att hästen som inte tuggar större delen av sitt dygn upplever att den är hungrig och inte får i sig tillräckligt med mat vilket ofta skapar oönskade beteenden som stress kring matsituationer, rastlöshet, oro, krubb-bitning m.m.

 

SMHN- små maskiga hönät /small mesh hay nets

Är ett hönät med maskor på 3-4 cm istället för de konventionella näten med maskor på upp till en dm, som inte på något effektivt sätt faktiskt begränsar hur mycket hö hästen får i sig, eller hur lång tid det tar. Med sina små maskor gör smhn näten att hästen får arbeta mer för att få i sig sitt hö och inte kan ta stora tuggor på samma sätt. Detta innebär att höt varar längre, och hästen får genom att man förlänger tuggtiden en mättnadskänsla.

 

Att tänka på när man använder sig av smhn-näten och önskar få bort oönskade beteenden är att maten aldrig någonsin får ta slut. Man måste också vara noggrann vid uppfästning så att man inte riskerar att hästarna fastnar med grimma/skor.

 

Vill du lära dig mer om slowfeeding och smhn rekommenderar jag att du besöker www.slowfeeding.com

 

Smhn nät går att köpa via vissa svenska nätbutiker, exempelvis Caisas, och kan även hittas på blocket med lite tur.

 

 
Mina hästar får mat minst 4 ggr dag men tror ändå att detta hönät kan vara bra för dem. På vintern gör de inte så mkt i hagen så om de då kan stå och äta längre innan maten tar slut och på så sätt håller sig sysselsatta, varma och håller igång magen så är ju det bra.
Jag har köpt mitt från Hööks och det går i 15 kg, minst så det räcker ju ett tag.

 

Eric le tixerant

Nu är den här! Ska testa imorgon.

Detaljer.

 
 
En liten titt hemma hos oss. Vi gillar musik båda två, som kanske märks. Bruce Springsteen är min husgud.
En dag utan musik är ingen bra dag.

Skyfall

Gårdagens superväder mot dagens pissväder. USCH! -1 och regn/snö (det här har blivit en väderblogg). Jag red en sväng på Grande ändå. Lite lätt i alla gångarter i skogen sen hem. Jag är inte den som är så brydd om det är dåligt väder men idag var det inte kul.
 
 
Är ledig idag! Awesooome.
 

Nytt träns.

Sitter nerkurad i soffan i min onepice och äter frukost. Ute skiner solen och det är en jättefin höstdag.
En kylig sådan med frost i gräset och -1,5 när jag gick upp imorse. Tur att jag satte i motorvärmaren igårkväll. Känns som det är dags för sånt nu. Precis som ländtäcke på hästarna.
 

 
Har ridit ett kort dressyrpass på Helge på en äng. Fick nya tränset igår så jag testade det. Tog storlek x-full, vilket passade bra. Iaf så vad han ganska spänd och löjlig men slappnade av och var fin på slutet. Han blir stretig när man gör förhållningar och det måste bort! Enligt Annica får jag inte sakta av när han stretar emot utan ska rida fram och börja om tills han "ger sig".
 
 
 
Varför måste hästar ALLTID stå i maten?! Försökte berätta för dem om gått uppförande, hur man beter sig och att hade jag minsann inte står i min mat men jag blev totalt ignorerad och de fortsatte glatt att äta och låtsas som ingenting. Hmpf. Well, när snön kommer så får de börja äta ur pallen igen med ett finmaskigt hönät. Då är de duktiga och om lyckas stå i maten även då.
 
 

Kan själv.

All work work. Jag och mina bästisar (robotar) jobbar på. Har startat dem och grejat allt själv. Tänka sig. Blir ett byte av knivsort idag och det tänker jag byta själv. Egentligen ska man vara två men det här är ett simpelt byte och jag vill lära mig att göra allt själv. Learning by doing som det så fint heter. Som det planeringsfreak jag är så har jag förberett allt som tänkas kan inför detta stordåd jag står inför. Snabbt och effektivt, det är min melodi.

God morgon. Eller?

Morgonen kunde börjat bättre =)
Jag vaknade med ett ryck lite innan 06 och trodde att jag började 05,30 som jag gör varannan vecka. Flög upp och började göra mig i ordning innan jag kom på att jag jobbar kväll den här veckan. Typiskt. Gick dumt nog och la mig igen men klockan ringde ganska direkt så fick kliva upp igen. Kallt som satan att kliva upp märkte jag andra gången. 15,3 grader. Jag vill somna kallt så jag stänger av elementen under dagen så det blir kallt tills jag ska sova, men själva uppklivandet är inte kul när det är frost på golvet. Typ.
 
 
Red Helge en tur i skogen på 1 timme och en kvart ungefär med fokus på övergångar. Han är väldigt pigg och stark och den där lydigheten han hade innan avbrottet är som bortblåst men det ska vi väl kunna träna tillbaka ganska snabbt hoppas jag. Galoppfattningarna var iaf klockrena! Han laddar som tusan och sätter sig riktigt ordentligt och är väldigt ambitiös.
Jag hade två saker jag skulle tänka på med mig själv idag. Rak i ryggen och tummarna överst. Det är mina akilleshälar. Hans gång gör det jobbigt att hålla sig "uppe" men man måste ju lära sig. Hade inga sporrar idag och det behövdes inte heller.
 
 
 
Härligt väder ute! Soligt och friskt. Höstmornar är verkligen underbara! Med rätt kläder är det inga problem att det blir lite kyligt ute,
Lite mat och fix hemma nu innan jobb...som börjar 13,45. INTE 05,30.
 

Tiiisdag.

Världspremär för en töntig videobloooooogg! Haha. Ni får vrida på huvudet lite. Vad fult det låter med ens egen röst btw.
 
 
 
LOL
 
En glad nyhet är att Lady HAR cushing! En sjukdom som gör att hästen lätt får fång, tappar inte vinterpälsen, faller ur mm mm. Hon har haft fång flera månader och stått inne så jag är så glad för hennes skull. Nu kan hon få medicin och få må bra igen. Plutten. Ibland lönar det sig att intressera sig för konstiga hästsjukdommar (jag läste om detta i en tidning) (jag är förövrigt den enda veterinär som blivit färdigutbildad utan utbildning annat än egna erfarenheter ;).
 
Nu är det verkligen höst ute. Kallt och mörkt men frisk luft och det är la gött!
 
 
 

121008

Helge tömkörd, Grande vilade. Imorgon blir det tvärtom och på onsdag ska jag rida Helge i min fantastiska sadel! Can't wait :-)

Byte.

Håller på att kolla lite ang byte av försäkringsbolag för Helge. Grande är så pass gammal så det är ingen idé att försöka byta för många bolag vill inte nyteckna hästar som nästan är 20 år.
Båda mina hästar är försäkrade i Agria, vilket går mig emot något så enormt mkt...
Dels därför och dels därför att Agria är dyra och erbjuder inte samma saker som tex Folksam gör så vill jag byta. Folksam är det som det lutar åt so far.
Har kontaktat dem för att se mer exakt vad det skulle kosta och så.
 
Skulle fått det här gjort för lääänge sedan!
 

Sunday bloody sunday.

Jag hatar söndagar! Inte för att man ska jobba dagen efter utan för att det dags för Andreas att åka tillbaka till Sthlm.
Vi har iaf haft mkt tid tillsammans i helgen då vi varit i Bollnäs fre-sön. God mat, gått på stan och bara myst där hemma. Tråkigt att helgerna går så fort!
 
 
Helge blev skodd i fredags och båda blev vaccinerade igår så de har vilat hela helgen båda två. Imorgon ska Grande skos och Helge tömköras på banan eller ngn äng om underlaget tillåter.
 
Jeeeez vad läskigt med Lady idag. Häst som svimmar liksom, sjukt.
 
Jag, Grande, Emelie och Lady. 4-5 år sedan =)
 
 
Usch vad ensamt det är här hemma =( Förr kunde det var skönt att ta det lite lugnt för sig själv men inte nu längre....
 

Läskigt.

Fick sms av Lena i stallet nyss att deras lilla ponny hade svimmat idag! Har ALDRIG hört talas om att en häst har svimmat. Det görs Cushing-test på henne och när de tog blodprov idag svimmade hon och ramlade ut på stallgången och när hon vaknade chockade hon och sparkade vilt omkring sig innan hon lugnade sig och de fick in henne i boxen igen. Jag hade nog också svimmat om jag varit där. Gud vad hemskt! Hon mådde iaf bra nu, hoppas inte det händer igen. Veterinären som var där hade aldrig varit med om något liknande. Ja, ja imorgon kommer hennes provsvar iaf och vi hoppas hon har sjukdomen så hon kan få hjälp, stackarn.

Testing, testing.

Äntligen är appen för blogg.se till Android här! Testar lite :-)

En sned bild på två knäppa bröder. Hmm...inte går den att vrida heller. Sugit.

Shoppingspree.

Shopping. Så kan denna dag beskrivas.
 
Följande:
En Eric le tixerant sadelgjord till dressyrsadeln.
wpe91.jpg (5816 bytes)
 
Ett dressyrträns. 
Blev ett med vitt foder. Det har ju känts "ute" ett tag men jag gillart! 
Köpte även svarta stigläder och ett småmaskigt hönät. Det är bra för dem att äta långsamt och höet räcker länge om tex ingen kan ge lunch. Det ska alltså sitta i hagen på min pall som de redan får hö i. Så blev det leggings och underkläder. Hästsakerna är klart roligast att handla. 

Weekend away.

Sitter i en soffa i Hälsingland och tittar på Leksand vs Djurgården i hockey. Ganska ointressant dock så jag snodde Andreas Macbook för att uppdatera lite.
Tycker det är kul att blogga/skriva  träningsdagbok eller vad man ska kalla det. Blogga känns lite töntigt på ett sätt men ändå kul. Ni är ju ett stadigt, ökande gäng som läser varje dag så ni lär ju tycka jag skriva något läsvärt ibland iaf...
 
Framförallt tycker jag att det är toppen att kunna titta tillbaka själv på vad man har gjort, hur det gick om man gjorde så, varför det gick dåligt då osv. Sen gillar jag ju att fota och Instagram har jag inte orkat lära mig hur det funkar, än. 
 
Helge har blivit skodd fram idag. Han går med skor som är gjorda för lättare överrullning med sidokappor samt sulor. Det fick borras för brodd i trakten idag, man vet ju aldrig om det kommer snö snart. Bak finns det broddhål  så vi är redo för vintern, även om jag INTE vill ha snö än. 
 
Jag har gjort precis tvärtemot vad jag skrev häromdagen och tagit en fast tid för Annica 16,30 nu. Blev erbjuden den tiden igen men var osäker förut om jag skulle jobba skift, vilket är en försättning om jag ska kunna träna så tidigt då jag slutar tidigt varannan vecka då, men chefen sa att det skulle bli så och då tackade jag ja! Känns super! Jag vill verkligen satsa på dressyren nu. Är jätteladdad! Problemet är bara att jag måste åka själv men det löser sig. Jag har lastat honom själv förut så det ska väl gå bra. Får träna om inte annat. Skönt att ha en så tidig tid så man inte kommer hem så sent på kvällen. 
 
Förutom en massa dressyr så kommer jag börja tömköa mer igen. Tömköra på banan på stora och små åttor, böja och vända mkt så han stärker upp bakdelen utan att ha mig på ryggen som ev stör, utan bara få stäcka ut ryggen, söka sig neråt och trava med stora steg och bra takt. Än så länge lättare på töm. 
 
 
Hej svejs

Lyrisk.

 
 
 
Lyrisk.
Det hade egentligen räckt att skriva bara det men jag ska berätta varför. Hur ska ni annars kunna överleva dagen?
 
Ridit Helge i nya sadeln idag. OH. MY. GOD! Den är helt underbar och Helge verkade också trivas med den.
Red i skogen och travade ganska mycket. Checkade av gas och broms. Gashäng hade det blivit och bromsen hade nog skrammlat av nånstans. Dock var traven väldigt stor och taktmässig och han hade ett fint stöd på båda tyglarna. Jag fick göra många halvhalter och på slutet fick jag igenom dem okej iaf =) Galopperade lite i båda galopperna och vilka språng! Stoooora och otroligt vägvinnande. Lät honom sträcka lite på sig utan att för den sakens skull dra iväg. Red inte så långt för jag vill fortfarande ta det lite lugnt med honom.
 
Tror denna sadel kan vara början på något bra. Den passar oss båda bättre än den förra, jag sitter mycket bättre, får bättre position, har lättare att sitta i traven och jag kan rida fram mer. Ingen fis-ridning.
 
Jag hade ett stort leende på läpparna under hela ridturen. Glad över min pigga, fina häst, glad över min underbart sköna sadel och glad över att solen gav det där härliga kvällsljuset i skogen.
Mest nöjd är jag över att Helge var avslappnad större delen av turen och att han hade fokus framåt, och då menar jag att han inte drar öronen bakåt, spänner sig, höjer huvudet och försöker hålla koll på vad som händer bakom honom, vilket han lätt brukar göra. Öronen framåt och inga spänningar eller "bli-bakskygg-och-dra-iväg"-tendenser.
 
Grande kändes lite ojämn häromdagen så han får vila över helgen. Han var inte halt när vi sprang med honom igår men han kan vila några dagarn till ändå.

Nej.

Lax, kål och kall bea. Helvete vad gott det är. Lite LCHFigt. Inte för att jag bryr mig om sånt. Här äts sånt som är gott och så var det med det. Skulle helt klart kunna äta nyttigare dock.
Lagade pasta med baconsås häromdagen, vilket brukar vara sjukt gott. Vet inte vad jag lyckades med den här gången men god fuckin dammit vad det smakade illa! Blä. Och jag som gjorde så mycket för jag skulle vara duktig och göra matlådor. Fiasko!
Nog om mat.
 
Efter jobbet idag sålde jag min gamla dressyrsadel! Var en tjej som prutade lite på den men kunde hämta den idag. Perfekt! Var därför in på banken och satte in pengarna samt fixade med lite annat. S.K.Ö.N.T att ha det avklarat.
 
Sitter och klurar på om jag ska beställa sadelgjorden...Eric le tixerant. Ska köpa en, men väntar liiiite till. Ett par nya stigläder med T-spännen blir det också.
Något jag däremot INTE ska köpa är något från Hööks JH-kollektion.
 
Tex så är deras ländtäcke i merinoull.
 
Från Djurens verklighet:

Sveriges största klädkedjor kan inte garantera att merinoull från får, som hålls under plågsamma former, inte säljs i butikerna.

Djuren utsätts för kirurgiska ingrepp som innebär att man flår deras bakdel – utan bedövning.

TV4:s samhällsprogram Kalla Fakta har granskat 20 stora klädföretag i Sverige och hur de hanterar inköp av ull från australiska merinofår. Djuren är mycket känsliga för en skadeinsekt vars larver lever i ullen och äter sig igenom fårens hud.

För att förhindra att insekten får fäste genomförs ett kirurgiskt ingrepp på fåren, så kallad mulesing. Det innebär att ett område runt fårens svans skärs bort. Under ingreppet, som genomförs utan bedövning, ylar fåren av smärta. Efteråt stapplar de i väg, blodiga och skräckslagna.

Ingen klädkedja som Kalla Fakta konfronterat i Sverige kan lämna garantier för att ullen de säljer i butikerna inte kommer från skadade merinofår.

INTE okej.

Jag stödjer ingen form av djurplågeri och försöker att inte köpa sånna saker som jag vet är framställda på ett för djuren dåligt sätt. Sen är inget svart eller vitt det är svårt att avstå helt. Egentligen borde man väl vara vegan, inte använda skor, sadlar osv i läder, inte dunjacka och sådär. Tänker dock att kan man göra NÅNTING så är väl det bättre än inget. Jag köper bara närproducerat kött, skulle aldrig ta på mig en päls eller använda kläder med pälskrage eller liknande, köper inget som innehåller merinoull tex....

Är med i några grupper på FB, WSPA bla där många fina människor kämpar för att rädda djur som far illa. Jag skulle själv kunna tänka mig att göra något sådant nån gång i livet.

 

En bild jag tog i Böle för några år sedan.

 

 

Helge blev tömkörd idag, på banan. Mycket jobb på åttvolt i trav vilket innebar mkt jobb för mig med då jag fick springa med ganska mycket =)

 

 

Dressyr-pepp!

Idag blev min sadel klar hos sadelmakaren. Stropparna behövde sys fast lite bättre. Imorgon ska jag provrida den på Helge. Hoppas den känns lika bra som sist!
Fick erbjudande om att träna dressyr för Annika på torsdag men avböjde. Har bara suttit på Helge två ggr på tre veckor och jag vill inte pressa honom så pass hårt som en dressyrträning redan. Det är så typiskt. Förra gången, när han åt medicin, då var det 4 (!) personer som frågade om jag ville rida istället för dem. När jag inte kan då haglar det erbjudanden =) Även om det är lockande att träna på torsdag så står vi över och hoppas att vi blir erbjudna fler gånger.
I början av säsongen blev jag erbjuden en fast plats 16,30 varannan torsdag men tackade nej. Det blir alldeles för stressigt med jobb osv. Att åka och träna ska vara roligt, inte förknippat med stress. Jag tränar för Annika när jag får plats och annars för Göran Liljestam samt trimmar och tränar på hemma och i skogen. Dressyr för hela slanten nu. Jag är laddad!
Förutsatt att hästapållen håller sig frisk (där kom den evige pessimisten fram men jag vågar inte slappna av och vara helt glad...jag har fått äta upp det alltför många gånger).
 
 
Jag är lite missnöjd med dagens jobb. Det jävlades från 9 till 14 och fortsatte förmodligen även för nästa skift. Vi har  höga kvalitétskrav och för att komma igenom dem måste produkten vara i stort sett perfekt. Sånt som en köpare kanske inte ser ser vi direkt. Kanske ser lite FÖR mkt ibland. Ser sånt som ingen konsument nånsin skulle lägga märke till men ändå. Fint skare va ju. Hoppas på bättring imorgon.
 
Tidig morgon imorgon igen så nu ska jag ta en dusch innan Hollywood-puckona tar plats i rutan så det är bara att lägga sig direkt efter.
 
Min vackra gentleman <3
 
 
 
Längtar till helgen.

Annonser.

Jag brukar kolla på hästannonser ibland, bara på kul. Är INTE ute efter en till häst. Heltidsjobb och två hästar att ta hand om och rida, fattar inte hur folk hinner mer? Hur som helst så är det ofta väldigt bra annonser, välskrivna och med bra bilder på hästen i fråga. Ibland är det dock tvärtom. Felstavningar och bilder som ser förjävliga ut! Hur kan man tro att man ska få hästen såld till ett bra pris när man lägger ut en bild som tex ser ut såhär:
 
 
Tänk om man borstat upp hästen lite, tagit ut den och ställt upp den ordentligt istället? Nej då tar man en bild inne (sämre ljus, sämre bild) i en stökig stallgång på en häst som inte ser spec nöjd och "med" ut. Folk förstår inte hur mycket en bra annonsbild betyder.
Själv faller jag nästan bara för ridbilder, om jag nu inte vill ha typ en 2åring då. En bild som den ovan säger ingenting om hästen och är för mig inte intressant alls.
 
Hade jag lagt ut Helge eller Grande på annons hade bilderna varit något i stil med detta:
 
 
 
Man ser hur hästarna ser ut exteriört, om de ser välmående ut i hull, muskler osv.
 

Bra måndagmorgon och bra måndageftermiddag.

Fick vakna upp bredvid Herr A imorse. På en måndag. Lovely! Skjutsade honom till tåget på morgonen och så jobbades det till 14.
Sovit skitdåligt i natt så hem och sov middag en sväng innan stallet. Jag och Emelie red ut hästarna sen sväng och testade alla gångarter. Helge låg på bra i traven och när jag fattade galopp vräkte han sig framåt. Verkligen skillnad från sist jag red honom då han kändes hemsk. Inga krav på honom förutom att ha honom mellan hand och skänkel.
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0