Hurtig fryslort.

Kom precis hem från en löptur i kylan. Skönt nu efteråt. Jag hade sjukt mycket kläder så jag frös inte ett dugg. Såg nog rätt rolig ut med 30 lager kläder och en stackars reflexväst över allt som höll på att sprängas. Men ska det springas så ska det. Imorn blir det gym med nötterna på jobbet. Det blir nog en upplevelse. Tur att vi har gratis gym med maskiner och grejer på jobbet så man slipper gräma sig över att man inte har råd att gymma. Nu grämer man sig att man HAR råd att gymma men inte gör det ändå i stället =)

Brr!

Brrrrr!
Kylan ute har jag inte så stora problem med men nu är våran lägenhet kall också och DET är inte kul. Igår gick jag runt med täckbyxor inne hela kvällen. Det hade kanske inte behövts men det var skönt att vara helt varm for once. 

Läser lite bloggar där folk skriver att det är "svinigt kallt, hela -6!". Vilka klenisar. Idag var det -18 när jag åkte till jobbet, kupévärmaren hade inte gått men inte frös jag för det. Det finns något som heter varma kläder. Använd. 

Efter jobbet bar det av till stallet i vanlig ordning. Evelina hade ridit Grande och mockat åt honom så det slapp jag. Skönt. Sånna här kalla dagar är det skönt när det går fort i stallet.
Mockade, bytte vatten och la i maten i krubborna så fick hästarna gå in och äta medan jag packade hö. Det optimala vore om de kunde komma in och börja tugga lite hö innan kraftfodret men båda två (?) går bara runt och sprider höt i hela boxen och väntar på den goda maten so be it. Ingen av dem får några mängder kraftfoder och de äter ju hö i hagen större delen av tiden så de slänger sig inte över havren och co. 

Packa hö den här tiden är verkligen det värsta i stallet. Man fryser fingrarna av sig! Jag packar ca 25-27kg om dagen a åtta påsar och det blir kaaallt. Händerna lyckas jag aldrig hålla varma hur jag än gör.
Någon som testat sånna där påsar man bryter till och har i vantarna?



Helge slog på sig häromdagen (har jag skrivit om det?). Iaf så hade han en djup reva mellan hov och kronrand som jag gjorde rent igår och i förrgår. Idag fick bandaget sitta kvar (bomull, flexlinda och massa maskeringstejp) och när jag tar bort det imorn hoppas jag det dragit ihop sig. Lindad och boots runtom och ÄNDÅ lyckas han slå på sig. Den där hästen borde lindas in i bomull hela han och stå still i madrasserad box =)

Det här är liksom ingen ovanlig syn.
Nerblodat boots.



Tog en promenad igår med Helge och Evelina med Grande. Gick i 20 min och jag var helt svettig när vi kom tillbaka. Helge var lugn och snäll men gick så fort att jag nästan fick springa. Han tycker det är kul att se nånting annat än hagen förstås.

Nu snart ska jag slänga ut lite mer kläder på tradera och blocket men först: MAT!

Musiiikaa.

Har en hemmakväll för mig själv. Borde egentligen laga mat men har fastnat på Youtube och lyssnar på musik och spelar lite munspel.
Jag skulle kunna sitta här och lyssna precis hela kvällen men ska slita mig snart.
Skicka mig till en öde ö med en mp3spelare och jag skulle klara mig rätt fint =) Om Andreas, familjen och hästarna var där också förstås. 
Ska ladda med ny musik tills imorn. Då blir arbetsdagen piece of cake! Det blir den nog ändå. Ska på massage och sen göra en internrevision också.


Nä nu ska jag fortsätta umgås med Bruce, Mark Knopfler, Jeff Buckley, Jeff Beck, Fleetwood Mac och de andra.


Den här bilden hänger även på min vägg hemma.

Träning.

Upp tidigt i morse och släppte ut hästar samt fixade ordning Grande inför träningen. Åkte från stallet precis innan nio och sen väntade ett jobbigt dressyrpass för Evelina och Grande. Sidvärts var vad de tränade mest på idag.
De fick jobba ordentligt båda två och jag tyckte det såg bra ut. 





Nu ska vi äta lite och ta det lugnt innan jag tar in mina pållar och sen åker vi på julskyltning.

Dagens outfit som de coola modelejonen säg...

foto1047 (MMS)

Dagens outfit som de coola modelejonen säger. Ridkläder, som vanligt. Hade dock väldigt mycket mer utanpå. Hoppträningen idag gick alldeles, alldeles ur-uselt. Grande var inte alls på hugget och jag red jättedåligt. Nu dröjer det tills jag ska hoppa igen. Det är mycket roligare med dressyr. Dags för en hemmakväll med filmmys nu.

Mysmorgon.

Har haft en supermysig sovmorgon idag. Vi vaknade lite innan åtta och låg kvar länge i sängen och läste varsin bok (jag köpte en ny igår, chick-lit, såklart).


Nu har A åkt på rep med sitt band och jag tar en stund framför datorn med en skål fil och ett glas juice. Så skönt med sovmorgon! Jag ska plocka ordning lite här hemma och äta lite lunch innan det är dags för stall vid tolv.
15.15 börjar min hoppträning så jag ska göra ordning stallet innan dess och se till att transporten inte fryst ihop.
Luckan var lite trög när pappa hämtade hö åt mig i veckan. Hoppas inte det händer idag igen. 

Återkommer om hur hoppträningen gick =)


Olydig.



Tog ut Grande en sväng längs sjön idag. Evelina red ett dressyrpass på honom igår och det hade tydligen gått jättebra. Han kändes fin idag med förutom en sak, förhållningar. Vilket ju är en ganska stor "sak", väldigt grundläggande kan man säga.
Han var pigg och hade minsann inte tid att varken göra halvhalter eller övergångar till en långsammare gångart och därför var det det enda vi gjorde.
Ett till problem vi (jag) hade var att han inte gick kvar i formen i förhållningarna. När jag tillät honom att ta lång tid på sig i en avsaktning och jag bromsade med överlivet och knappt tog i tyglarna då gick det. Men så tog det en halvminut också, kändes det som. Får träna mera mera mera. Förr när jag bara hade honom och red honom nästan varje dag och han var i toppform då gick det att göra halt från trav bara genom att räta på sig men nu har det gått utför =)

Helge fick näst sista Metacamdosen idag. Han älskar det den token. Försöker ta in sprutan i munnen direkt jag kommer in i boxen med den. Skönt det så man inte måste tvinga i honom i två veckor. 

Helgens planer för hästarna är:
Helge
Lördag: Promenad på 20 min
Söndag: Promenad på 20 min
Grande
Lördag: Hoppträning för Fredrik Knutsson i Orsa.
Söndag: Dressyrträning för Fredrik Knutsson i Orsa.

Nu ska jag njuta av att det äntligen är helg och att jag är mätt av pannkaka som älskling lagat tills jag kom hem.
Kanske blir en sväng förbi Maxi också. Vill ha något att läsa och då måste man ha godis till. Såklart!

Onsdag den 24. En månad kvar.

Jag hade ingen bra dag igår så datorn hade prioritet noll.
Bilen lever iaf efter en liten tur med bogserlinan. Den tyckte tydligen att det räckte att bli bogserad en mil sen startade den. Helt utan problem. Jag blir inte klok på de där bilarna. Förmodligen var det en ispropp eller något skräp i tanken som frusit till och släppte när bilen rörde sig. Iaf så har jag tankat och slängt i lite k-sprit så nu går den som tåget (TA I TRÄ!). Vi har ett av-och-på förhållande jag och bilen. Just nu är vi på igen men igår var den jääävligt nära skilsmässa. 


Har inte blivit mycket vettigt gjort varken idag eller igår.
Evelina har ridit Grande idag och sen tog jag in dem direkt jag kom. Blåste hur mycket som helst och var/är sååå kallt! Helge har överskottsenergi och är mer vild än tam för tillfället. Han stod mer på två ben än fyra när jag skulle ta in dem (inte när jag är i närheten dock, det verkar han fatta). Grandes täcke hänger det tygbitar ifrån vilket är ett bevis på att Helge är uttråkad. Egentligen skulle jag gå med honom idag men jag utmanar inte ödet så mycket inte. Gå med explosionsfarlig häst i blåst känns inte så smart. Får bli imorn.

Räknade ut vad jag lagt ut på Helge de 14 senaste dagarna. Ca 9500:- Och då ingår inte stallhyran och mat. Hurra.....


Lägger in lite gamla bilder ist för att gnälla =)


Här hade vi ett riktigt bra dressyrpass kommer jag ihåg. Hade min gamla hemska stubbensadel. Hård som sten men den låg perfekt på Grande.
Min dressyrpålle. Gillar halsmukklerna!

Det här fotot är taget mitt på ljusa dagen. Lyckades få ljuset precis så det blev såhär.
Coolt att gräset ramar in huvudet också.


En av alla dessa höstdagar man bara kan skritta för det är för hårt i marken att göra något annat.






En av alla hoppträningar. Fick mycket beröm av Tusse den där gången kommer jag ihåg.



Världens finaste och bästa ponnyplutt. Herman. R.I.P



Hoppas på humörsvängning tills imorn. Jag är nog inte så rolig att bo under samma tak som just nu.


Jag säger som Social Distortion.
Good times come and good times go.
I only wish the good times could last a little longer.




Min räddare en grå och tråkig dag på jobbe...

foto1033 (MMS)

Min räddare en grå och tråkig dag på jobbet. Musik kan verkligen rädda en dag som denna. Har massa bra låtar och en hejdundrande playlist. Står och myser för fullt och det är nästan så jag glömmer bort att jag har ont i huvudet och att bilJäveln inte startade i morse.

Tomten, jag önskar mig en miljon, eller två. Tack på förhand.

Hihi, nyfiknaste Helgenosen.

Just nu är jag så fattig att jag inte vet vart jag ska ta vägen och nästan vartenda öre går till hästarna.
Har köpt Metacam (antiinflammatoriskt) för 1700:- de senaste tio dagarna, massage till Helge 500:- skoning ca 2400:- hö ca 1000:-, det är på väg en fet räkning från kliniken i Rättvik i dagarna och säkert något mer jätteroligt som jag glömt bort. Det är kul nästan jämt. Men det är inte jul nästan jämt så nu är det bäst att försöka spara nån krona till klapparna jag ska köpa. Dock hoppas jag inte det förväntas några stordåd i år.
Syster: Du får tyvärr ingen Ferrari. Kanske inte ens en rostig Fiat.
Andreas: Du får inte en till Stratta.
Mamma och pappa: Får man fortfarande rita en teckning som back in the days?
Hästarna: Ha! Ni får tak över huvudet.


Jobbat som vanligt idag. Har stått och pratat med en av tanterna hela dagen så tiden gick fort. Skönt! Imorn blir det mp3-spelare igen. Har tagit A´s. Min dog ju helt plötsligt när jag hade dränkt den i nån oidentiferbar vätska. Vet inte vad den kom ifrån men mp3-spelare sa tack och godnatt iaf.
Musik gör arbetsdagen mycket roligare!




Är det samlarvärde på dessa?


Efter jobbet åktes det till Apoteket för att hämta medicin till Helge (diiiiiiiirt!!) sen hem för att fixa stallet. Båda fick vila idag för det tog för lång tid på stan = mörkt. Rider Grande imorn och går med Helge onsdag och torsdag då E förhoppningsvis rider G. På lördag blir det hoppträning med honom och söndag dressyr för honom och E.


Trots fattigdomen så råkade jag beställa något får några dagar sen men det var världens fynd! Ni vet väl att om det är fynd får man, spec om det är fraktfritt (tack rabattkod.se)
Kostade inte ens tre siffror (löjligt lite) och satt som ett smäck! Vad det är får ni se sen.





Nu ska jag diska lite innan Böda camping. Ah I love dessa skit taget-ur-livet-realities.

Säljer kläder.

Jag och mamma har rensat i våra kläder bland sånt vi aldrig använder och nu har jag slängt ut lite på blocket och tradera. Ska rensa mer i min egen garderob sen. Bla ett par skitsnygga Replayjeans ska bort. Trivs inte i dem.

Hojta om något skulle vara intressant. Bra pris och bra skick på allt. Det mesta knappt använt. Storlek 36-42
[email protected]












Vi testade lite också =)

Knappt för stor alls.




Knappt för liten alls =)




Status: Mätt och glad.

Flitig söndag.

Idag har vi:
Städat hela lägenheten, diskat, dammsugit, burit möbler hos mamma och pappa, lagt ut annonser på blocket, fixat stall, gått med Helge, gått med Lurvenlufs, tvättat och nu ska vi snart äta middag hos mamma. LYX!
Ni missar väl inte hoppningen på SVT 1? Pågår för fullt nu.




Illa berörd.

Om det är något jag blir illa berörd av så är det när djur far illa.
Det jag såg idag var hemskt men ändå inte, på något sätt.
Mamma, pappa och E skulle hämta lite saker i en fäbodstuga och pga massa snö, branta backar och släp så fick vi ta min fyrhjulsdrivna bil. Jag följde med och på vägen dit såg vi en bäver på isen vid en å! Ingen av oss hade sett någon förut och blev lite uppspelta och tyckte det var häftigt att se. Vi åkte vidare mot fäboden (min bil är förresten huuur bra som helst. Åkte i ordentligt uppförlut med 3 dm snö och den bara tuggar på utan problem. NÖJD!), hämtade det vi skulle hämta och hemåt igen. När vi närmade oss stället vi sett bävern sa vi att vi skulle kolla efter den igen och det gjorde vi. Men den här gången var det inte lika kul att se det som var på isen. Nämligen massa blod! Nån hade varit där och skjutit bävern (eller va dom nu hade gjort) och jag blev riktigt illa berörd. Tyvärr är det ju sånt som hör till. Jägare skjuter djur, så är det ju men det är aldrig kul att se på så nära håll. Jag kan knappt smälla en fluga så när man får se sånt där så nära så får jag nästan ont i magen. Hemskt var det...

Till något annat.
Stallet fixade jag imorse innan vi åkte till stugan. Det är skönt att ha det gjort så behöver man bara rida och ta in hästarna sen utan massa annat.
A tog lite kort på mitt och Grandes dressyrpass som gick uselt. Fick inte ut honom till yttertygeln alls,han tog inte skänkeln, varken inner eller ytter till en början och han var allmänt tjurig. Tråkigt.

Förbannad när man kommer åt honom i galoppen.


Precis efter ett byte.






Imorn rider Sara så jag får ta nya tag till veckan. Kanske hade för höga krav för oss båda nu när vi vilat två veckor. 

Nu snart är det dags för helgens höjdpunkt: BIO

Äntligen: Helg, Ridning, Harry Potter nr 7.

Fick äntligen ut och rida idag. Det var -10 men med hemskt mycket kläder (michellingubben kan slänga sig i väggen) så gick det hur bra som helst. Det är först när ansiktet börjar skrumpna ihop av kylan, vid -25, som det börjar bli jobbigt att rida ute på vintern. 

Grande var pigg och faktiskt mjuk och fin för att ha vilat två veckor i rad. Skrittade på landvägen bort mot byvägarna, hade självklart massor av reflexer. När vi kom till byvägarna började jag trava (Grande var så pigg så trav blev det ändå) och släppte stigbyglarna nästan direkt. Varmare att sitta ner och bra för balansen.
Det märks att jag inte ridit på 14 dagar. Man tappar så sjukt fort! Jag brukar tycka det är en söndagspromenad att sitta i Grandes trav men idag var det lite jobbigt alltså. Undra hur det ska bli att sitta i Helges trav när jag kan rida honom igen?

Red ca 45-50 min med hälften skritt hälften trav ungefär. Han var lite stel och olydig i början men ju mer mjuk han blir desto mer reglerbar blir han och lyssnar mer på både förhållningar och drivning. Jag är nöjd men imorn blir det mer krav. På oss båda!




Ikväll ska vi se Harry Potter och halvblodsprinsen och imorn blir det bio och nr 7 i ordningen. Dödsrelikerna.
Som jag har längtat =) Har tyckt om både böckerna och filmerna sen den första boken kom ut.

Idag ska jag rida för första gången på två...

foto0999 (MMS)

Idag ska jag rida för första gången på två veckor. Blir nog en skrittsväng genom byn inbakad i reflexer. Imorn och på söndag hoppas jag att det går att rida ordentligt i skogen. Risken är ju att det fortfarande är för hårt. Mer snö åt folket!

Lilla pluttbäbis..

...
Tyckte så synd om Helge när han blev skodd idag. Vet inte om det är pga inflammationen i hoven eller att han får ont av sin gamla skada när han blir skodd men idag när ahn fick vänster fram skodd (som är den värsta) gick han tom omkull på stallgången stackarn. Han gör allt han kan för att dra ur benet ur hovis hand, han hatar det verkligen och det är lite hemskt att se. Jag brukar muta honom med godis, massera osv för att få honom att tänka på annat men det hjälper väldigt lite. Knappt alls.
Förra gången gick det jättebra men nu var det lite sämre igen. Han fick ju pg-beslag idag så det kanske kändes lite annorlunda. Han var väldigt snabb in i boxen när han var klar. Hoppas verkligen det blir bättre nu.
Dyrt kommer det bli iaf. 650:- bara för pg grejerna liksom.
Miljonär utan saker att göra av med pengar på sökes!

Har stresskört på jobbet idag vilket brukar resultera i blodvite men jag klarade mig idag. Det är en väldig massa knivar som ska ut nästa vecka så vi måste ligga i som tusan för att hinna.
Ska bli skönt med helg... Har inga planer förutom rida och gå på bio med älsket, Sara, Krille mfl. Det blir kul! Nya Harry Potter givetvis.

Bläää vad jag känner mig seg. Somnade i soffan idag igen. En dusch sen sova!
Att klockan ringer 04.45 är ju vansinne!


Haha!

Hurtig och äcklad.

Vilken dag....
Jag har gjort två saker jag inte gillar inom en timme! Sprungit och lagat köttfärsbiffar.
Löpningen gick faktiskt bra dock. Det var jävligt kallt men med väldigt många kläder, halsduk för näsan och springa typ hela tiden så gick det riktigt bra! Jag orkade mycket mer än jag trodde fast jag inte sprungit på bra länge.
Det ska bli tradition att springa!
17 november varje år...=)


Köttfärsbiffar med mos och gräddsås står på menyn idag. Problemet är bara att A är och jobbar och då är det dessvärre jag som får stå för köttfärsbiffsgeggandet, vilket inte är så populärt, alls. Som jag skrivit förut så hatar jag att hantera rått kött (inte råttkött för er som inte lärt er särskrivning) men fick väl lov att bland ihop lite köttfärs, ägg, mjölk, ströbröd, vitlök, lök och kryddor tillslut. När biffarna väl skulle formas blev det fryspåsar på! Aldrig att jag tar i det där direkt med händerna. Uuäk! 

Annars så har jag jobbat och fixat stall och hästar som vanligt. Helge var helt bananas när jag skulle ta in dem. Hoppade och for som en annan kanin på speed, busade med Grande, sprang fram och tillbaka, studsade lite, bet Grande osv. Skönt att få på honom andra skor imorn så jag kan börja gå korta promenader med den token iaf.



Har inte så mycket mer att berätta så här kommer en drös bilder från dagen ist.





Idag blir sista dagen på Grandes ofrivilli...

foto0933 (MMS)

Idag blir sista dagen på Grandes ofrivilliga vintervila för imorn får de vinterskor med brodd. Ska rida hela helgen oavsett väder för nästa helg blir det hoppträning igen så han måste vara igång ordentligt innan dess. Helge ska få sina pg-beslag men han ska vila 5 veckor till och sen ska vi på åkerbesök. Kommer bli mitt i jul och nyår. Typiskt.

Huvudvärk och väntan.

Idag blev min bils avgassystem (något i det, katten heter det visst, jag kan tro att det är katalysatorn) lagat för tredje gången. Hoppas verkligen att det håller i sig nu för då är min bil helt klockren *ta i trä*.

Hämtade alltså bilen efter jobbet. Fick vänta en halvtimme innan den var klar.
Är det något jag hatar så är det att vänta! Det är sånt slöseri med tid då man kunnat göra nånting vettigare.
När bilen äntligen var klar brummade jag direkt till stallet och tog in hästarna och fixade stall. Lindade Helges ben som vanligt och gav honom medicin. Han börja ta det med ro nu, tjafsar inte alls. Han är en cooling min pålle när det gäller djursjukhus, sprutor, medicin osv. Han har varit med förr om man säger så.

Har inte gjort något vettigt alls sen jag kom hem. Lagat mat, det är väl det. Och ätit en Pronaxen. Hade så ont i huvudet och det kändes som början till migrän vilket jag ville slippa.
Pga det så tänker jag parkera i soffan resten av kvällen. Risken finns att jag somnar känner jag så jag ska nog hitta på något att göra samtidigt så jag kan sova ordentligt ikväll i stället.


Att köpa och sälja häst.

Båda gångerna jag köpt häst har jag varit lyckligt ovetande, eller kanske dumt naiv, att inte ens tänka tanken på att man skulle kunna bli lurad. Det har inte funnits i min värld att hästen kanske inte är det den utges för att vara. Dock vet jag numer att det finns så mycket skit i hästvärlden så det är helt otroligt!
Hästar får smärtstillande, pleggas, får konstiga behandlingar som gör att hästen ser okej ut en period men sedan går sönder, man säger att hästen är snäll och mår bra fast den inte gör det osv.

När jag köpte Grande kände jag ju honom sen innan och visste att han inte var helt hundra i benen. Han gick genom veterinärbesiktningen utan problem och jag köpte honom. Visst har han haft lite problem sen dess men inget oväntat eller "dolt fel"
Helge hade jag ingen aning om nånting när jag köpte. Han var dock exportröntgad föregående år. Han fick ju ett väldigt stort "dolt fel" eller "framtida fel" men jag tänkte aldrig tanken att försöka låta köpet gå tillbaka eller något i den stilen. Jag vet inte något om hans situation innan jag köpte honom och jag tänker inte på det heller. Ingen idé att älta något och jag ångrar inte att det blev han jag köpte.

För mig är det otänkbart att säga något annat än sanningen om hästen om man ska sälja. Vill man att den nya ägaren ska bli missnöjd med hästen? Kanske sälja den vidare och den blir en vandringspokal som bara mår dåligt.
Man vill väl att både nya ägare och hästen ska få det bra och vara nöjda?
Tyvärr är pengar en oerhört stor del i den här branschen, ibland större än hästens välbefinnande.
Man har ju även hört skräckhistorier om försäkringsbedrägerier där folk gör vidriga saker mot djuren!
Säljarna kan ibland vara riktiga rötägg men även köpare kan vara lika goda kålsupare.
Det lovas guld och gröna skogar hej vilt sen får man se/höra att hästen magrat ur, blir dålig behandlad, inte omhändertagen alls etc.
Att få ha hästen på prov tycker jag inte är någon dum idé alls. Varken för köpare eller säljare. Båda parter borde ju vilja veta att hästen kommer till rätt nya hem där den älskas av sin ägare och är vad denne förväntat sig.

Rätt köpare kan ju dock inte vara lätt att hitta? Hur vet man vad som är rätt? Jag har aldrig sålt någon häst och jag skulle aldrig sälja någon av mina hästar heller. Egentligen är det både för dyrt och för mycket jobb för mig att ha två hästar men jag väljer hellre det än att sälja någon av dem. Jag skulle gå och oroa mig dygnet runt för hur de hade det, eller åka och hälsa på dem 5 ggr veckan, typ. Nu vet jag ju att det finns hästfolk som skulle ta hand om mina hästar minst lika bra som jag men man kan ju aldrig vara säker om det är en sån de hamnar hos. Jag vet inte ens om jag skulle våga lämna ut dem på foder.

Jag försökte lämna Grande på foder fast ha kvar honom hemma i stallet för ungefär ett år sedan.
Jag satte ut en annons och en tjej fick komma och kolla samt provrida. Hon verkade gullig och duktig, hade egen ponny hemma som hon vuxit ur och red helt okej, liksom nog för att motionera och rida lättare dressyr.
Vi pratade om vad som skulle göras. Mocka, packa hö, göra ordning mat, byta vatten och motionera honom. Dessutom bestämde vi var hon skulle betala, vilket var några hundringar mindre än han kostar per månad och inte heller försäkringen. Vi var helt överens och skrev inget kontrakt. Det kändes onödigt men dumt nu i efterhand.

Till en början gick det bra. Hon kom varje dag, mockade och red, ofta med mig och Helge. Vi åkte och tränade dressyr tillsammans med hästarna och allt verkade bra.
En dag kunde hon helt plötsligt inte betala mer än hälften av vad vi kommit överens om. Okej, tänkte jag, det skulle bara vara tills hon fått jobb (det var på gång) och sen kunde hon betala som vanligt igen. Det var i den vevan hon började rida mer sällan, inte mer än två gånger i veckan och jag fick börja mocka om boxen till Grande då hon var otroligt slarvig och han hade fått mugg. Jag skrev ett sms till henne ang detta och sa att hon måste vara mer noggrann och göra saker ordentligt. "Ja då!", det lovade hon absolut! Dagen efter fick jag ett sms där det stod att hon fick lov att sluta vara fodervärd med omedelbar verkan. Hon hade både det ena och andra problemet, skulle flytta och hejsan hoppsan. Hon betalade (tillslut) för de sista veckorna hon haft honom och har inte hört av henne sedan dess. Och det vill jag inte heller. Dock vet jag att hon inte flyttat, varit medryttare på en annan häst som hon också slutat med och nu ännu en. Hoppas ägaren till den hästen slipper bli lika besviken. 

Hur som helst. Slutligen kan man väl säga så finns det både lömska och underbart bra hästfolk men jag, som är pessimist när det gäller sånt här, tar nuförtiden det säkra före det osäkra och tar hand om mina hästar själv. 

Är hästen lika underbar som ägaren säger?


Pappa,bror och Helge.

Helge är efter en hingst som heter Highlight 874 och hans stamtavla ser ut såhär.

Född: 1989
Mkh: 165cm
Ext 88888=40p
e. Nimmerdor 
u. Dersinaa – Lucky Boy** – Majoor – Marco Polo
HIGHLIGHT 874 är den enda sonen i Sverige efter den berömde Nimmerdor, som blivit utsedd till århundradets hingst. Ur Highlights stofamilj (Sina-familjen) kommer ett tiotal internationella hopphästar, bl a JPC Modesto, Rolf-Görans MacKinley och Cavalier. Highlight har genom bra förärvning fått värdebokstav A och bevisat att han lever upp sin superba härstamning med fölchampionatsvinnare, talangjaktsvinnare med 10–10 i hoppning, hoppsegrare i Kvalitetstävlan, semifinalistvinnare i Scandinavian Open i dressyr, finalister i Breeder´s Trophy och flera hopp- och gångartsdiplom. Sonen Stroller vann Kvalitetstävlan 2003 med 40 p exteriört och 889 i gång). Highlight har en godkänd son i ridponnyhingsten LOTUS RP 131. 2007 blev sonen Benjamin Ö bästa Riksföl i hoppning med 93%. Dottern Lonely vann Ponnychampionatet för 6-åringar i dressyr i Falkenberg 2008 med 83 %. Highlight har uppmärksammats i USA och används även där. Highlight har mycket hög dräktighet både på transport och fryst. Hans mycket fina temperament har blivit hans signum.
Två halvbröder till Helge som ser jättefina ut!




Hoppas Helge får samma möjlighet som hans brorsor att bli en stor, stark och fin ridhäst.

Då:
Helgeliten. Häftig färg hade han =)



Och nu:




Den är rosa!

Nu har jag äntligen fått lite bättre ordning på bloggen. Rosa blev det =) Eller iaf snart. När blogg.se fått ur tummen. Inte min favoritfärg men jag gillar´t ändå.

Förut har det inte gått att göra olika stycken när jag skrivit för att det inte funkat med Google Chrome. Nu har jag Firefox och då ska det funka. Är ju inte kul att läsa en lång tex i en enda klump så nu hoppas jag det ska bli bra iaf.

Dagen har varit väldigt...fyrkantig. Klockan ringde 04,45 som vanligt och det var bara att kliva upp och åka till jobbet. Efter en dag instängd i fabriken kom jag ut i härligt snöfall vid 15 och åkte direkt till stallet.
Mockade, fixade vatten och mat till båda hästarna sen tog jag in dem. Helges sår efter knölen såg riktigt bra ut idag. Jag har ju petat upp det flera gånger för att kunna göra rent det ordentligt men nu ska det nog vara rent och fint där inne så jag nöjde mig med att tvätta av på utsidan idag.
Metacam fick han dock, vilket han ska ha i 12 dagar till. Hoppas magen tar det bra, vill inte ha en häst med dålig mage också.
Han är så söt när man ska ge honom det. Böjer undan huvudet men går inte iväg, sen när jag tar tag runt nosen på honom gör han inget utan "ger upp" och äter snällt sin medicin. Hovslagaren har lovat att han ska komma den här veckan och jag hoppas han kommer så fort som möjligt så Helges hov blir avlastad så fort det går.

Grande vilar ju han med tills de får vinterskor med sulor och brodd. Då är det bara att tuta och köra.
Jag är SÅ sugen på att rida!


Min fina.

Det slog mig idag.
Tänk om Helge aldrig blir bra igen. Tänk om han inte går att rida på efter hans sjukdom och operation.
Han kanske inte håller, han kanske är för bräcklig, har gått i genom för mycket.
Det är ju alltid något.
Han var halt i april, veterinären hittade inget, kanske en vrickning, kanske en sticka, kanske något annat.
Nu är han halt igen. Hovbensinflammation och den påverkar kotan. Är det pga felbelastning? Att han står konstigt när han äter osv? Kommer hans spänningar göra att han inte kan röra sig normalt någonsin?
Jag har satsat ALLT på honom, jag kan nog faktiskt inte göra mer än jag gjort och ändå vet jag inte om han kommer må bra i slutändan.
Jag skulle göra allt igen om det behövdes, lägga ut alla dessa pengar, all tid, alla tårar, allt igen..om jag bara visste att det skulle gå vägen. Tänk om jag utsatt honom för en smärtsam operation, ett halvårs boxvila och allting helt i onödan?
Han har haft det otroligt jobbigt min Helge och nu vill jag bara att han ska få må bra. Jag tar gärna över allt han tycker är jobbigt bara han får må bra nån gång!
Han mår inte dåligt nu, det kan jag inte säga. Han är pigg, busig, härjar som bara den i hagen med Grande, verkar ha det okej men jag vet att han inte är en häst som skulle tycka om att bara gå i hagen hela dagarna. Han vill vara med. Han vill göra saker.
Han blir så ledsen när man tar in Grande från hagen och han inte får följa med. Jag hoppas verkligen att efter de här sex veckorna är hovbensinflammationen borta och han kan få vara frisk och kry för en lång stund fram över.
Det är alltid något som sätter stopp för oss och det är så frustrerande....
Min lilla klenkråka.
Kolla in utbuktnaden på hans hals. Där kan vi snacka operationsärr.
Love you <3

Helgen.

Har både hunnit med att bowla med arbetskompisarna, jobbat, hästen har fått massage och blivit "knakad", hämtat hö, träffat syster och M, med mera i helgen.
I fredags åkte jag direkt till stallet och fixade det sen hem fort som faen och vidare till förfest med knäppa kollegor.
Tack vare dem som jobbet är roligt och de är minst lika knäppa i utanför jobbet, och ganska mycket mer med lite alkohol innanför västen.
Vi bowlade som sagt och jag kom verkligen inte bland de bästa. Jag blev dock bättre när ja började använda vänstern.
Jag är tvåhänt eller vad det nu kan heta. Skriver med vänster men det mesta annat kan jag göra med båda. Samma med fötterna. Imprezzziiive. Not.
Hamnade på diverse efterfester men eftersom jag skulle jobba dagen efter blev det lugna gatan för mig och jag blev hämtad innan klockan hade slagit lördag. Perfekt =).
Jobbade på öppet hus på St:Mikaelskolan några timmar sen blev det inte mycket mer gjort den lördagen.
Hade utsläpp i morse och vid 10 kom min goa massör/kotknakardam och tittade på Helge. Han hade en ganska stor spänning på vänster sida vid bärbensknölen/korset. Har märkt den själv också när jag masserar honom där men med hjälp av nålar, laser, massage och lite stretch så var han så lös och fin i muskeln.
Har hämtat hö och fixat stallet också. Inte mycket gjort alls idag med andra ord.
Kan ju inte rida varken Grande eller Helge pga sommarskor och hovbensinflammation. Tråkigt. Sist jag red var när jag hopptränade Grande förra helgen.
Har förresten anmält oss till träning för Fredrik igen =) Kul!
Lite bilder från idag.
Grande ser något som förmodligen är livsfarligt. En soptunna eller dyl.
Helge hungrig.
Innan maten fick han medicinen.
Packa hö är väl den tråkigaste stallsysslan?
Min bil har två växelspakar =)

Helges knöl före punktering...

foto0953 (MMS)

Helges knöl före punktering...

...och efter. Nasty! Den var fylld med var...

foto0955 (MMS)

...och efter. Nasty! Den var fylld med var och äckel och höll på att gå sönder av sig själv men jag ville att de skulle ha sönder den på kliniken så den blev rengjord ordentligt och att vi såg vad det var direkt. Nu ska den spolas rent morgon och kväll så ska den förhoppningsvis läka fint. Hoven är det väl inte lika bra prognos med. Hoppas verkligen pg-beslagen funkar och att inflammationen ger sig. Jag tycker det här är så Jävla tråkigt! Varför kan han inte få må bra bara efter den här skiten han gått igenom.

Inpackad häst på kliniken. Imorn ska jag v...

foto0951 (MMS)

Inpackad häst på kliniken. Imorn ska jag visa en skitäcklig bild på Helges böld så jag varnar redan nu.

Veterinärbesöket.

Precis kommit hem från stallet. Var där halv elva i förmiddags. Mycket har hänt. Eller vad man ska säga.
Åkte ju till Rättvik med Helge för att kolla en knöl han har/haft under ganaschen och hältutredning.
Knölen var ingen fara men hältan var väl mindre rolig.
Började med att visa honom i trav i gången och longering samt böjprov av kotan vilket han reagerade på. Nino höll precis med om vart jag tyckte hältan satt och kotan bedövades. Böjprov utan reaktion den här gången. Dock var han fortfarande halt vid longering så vi fortsatte leta. Hela hoven, hovled och rubbet bedövades och vips var han inte halt längre.
Röntgade och kom fram till att han har hovbensinflammation och ska nu stå i 6 veckor, äta metacam 2 av dem och få pg-beslag som stötdämpning sen återbesök.
Så ja. Inget bra besked men inget som pekar på att det är helt kört iaf....
Mer imorn kanske.. Orkar inte riktigt bry mig om bloggen just nu..

Första snön...igen =)

Första RIKTIGA snön idag. Och som det har snöat! När jag gick ut från lägenheten i morse låg det säkert 1 dm på marken. Egentligen vill jag inte ha snö än men jävlar vad härligt det är ändå. Så mycket ljusare ute tex.
Idag åkte fyrhjulsdriften i kan jag säga. Min bil är frän =) Det kändes inte ens att det var snö ute. Love!
Imorn blir det stora mandomsprovet för bilen då jag ska jag dra både transport och häst genom snön till Rättvik.
Hoppas fortfarande på bra väg.
Hästarna klarade sig med sina sommarskor och traktbrodd idag i snön men måste skos så fort som möjligt nu.
Nu: Halvåtta, Bonde, Greys. Hej!

Uuuääk!

När Andreas inte är hemma, vilket är fallet just nu, så måste jag fixa maten själv. Inget fel i det, inte alls, det är bara det att om det ingår kött i nån form i maten som måste göras i ordning så måste jag fixa även det själv. BLÄÄ!
Jag hatar att skära i kött. Det är så otroligt vidrigt. Jag tänker mig bara att det där varit ett stackars djur förut och det äcklar mig något fruktansvärt!
Jag kan tillaga och verkligen äta kött men att skära det, jag tål det bara inte. Det är nästan skäl nog att jag skulle kunna bli vegetarian på heltid. Är inte direkt vegetarian på halvtid, eller nån annan tid, nu heller.
Jag äter bara inte skinkan på pizza.
Och aldrig hamburgare.
Inte något friterat kött heller, bara skalet =)
Korv går bort. Såvida det inte är nerskuret i molekyler och väldigt välstekt!
Rosa eller blodigt kött. Då svälter jag hellre.
Lamm
Häst. Usch det tar emot att bara skriva det men skulle ALDRIG NÅNSIN ens tänka tanken.
Utländskt kött.
Dessutom blir ju så många djur illa behandlade. Även i Sverige. Var ju häromåret det stod i tidningarna om att en gris (eller var det fler) blivit skållad levande bara några mil härifrån i Rättvik. Så jävla illa. Man tror inte att sånt händer i ens närhet men så fel man hade...
Jag försöker iaf köpa kött och animaliska produkter där djuren haft det så bra som möjligt.
Jag köper alltid tex ägg där hönsen haft det bra och försöker köpa närproducerat kött osv när det är möjligt.
Är kluven i frågan. Tyvärr kan det ju vara så sjukt gott med kött men när jag tänker djupare på det blir jag bara äcklad.
Får väl se om jag klarar att äta kycklinggrytan jag håller på att laga nu eller inte =)
Ja tack men nej tack.

Igår skruvade vi brodd och stretchade båda...

foto0948 (MMS)

Igår skruvade vi brodd och stretchade båda hästarna. E hade ridit Grande tidigare på dagen och Helges uppgift för dagen var att bli broddad. Hoppas bara de går att få ur på torsdag för då ska vi till Rättvik. Tar ledigt halva dagen så vi kan köra i lugn och ro. Ska ju bli dåligt väder också så det är tur att jag kör fyrhjulsdrivet numer. Hoppas på bra väglag ändå förstås! Idag ska jag tömköra Helge lite lätt, skulle egentligen gå med honom men han har så mycket energi att han inte vet vart han ska ta vägen så tömköra känns lugnast. En halvtimme på rakt spår bara så han får röra sig iaf. Han lever rövare i hagen och busar med Grande hela dagarna nu så han har nog väldigt tråkigt. Vill börja rida igen! Och hoppas att det inte slutar som sista turen på honom då jag flög i backen :)

Sökes: Sommar, sol, grönt gräs, värme, mju...

foto0796 (MMS)

Sökes: Sommar, sol, grönt gräs, värme, mjuka ridvägar och ljust på kvällarna. Bytes mot mörker, kyla och grått väder. Väl använt, lite kantstött men outtröttligt.

Hund vs Helge?

Dagens mest spännande var antingen när jag hittade en lös hund eller gick promenad med Helge.
Hunden var nog dock värre, Helges påhitt är jag ju van vid trots allt.
Iaf så satt vi hos mamma och pappa och åt en frukost värdig ett hotell när vi såg en stor hund spinga fram och tillbaka över vägen bland bilarna. Jag gick ut och visslade på den och då sprang den ner på gården mot mig.
Det såg ut som en rottweiler/dobberman korsning och den var lite osäker så jag gick inte fram till den. Jag har blivit biten halvt sönder och samman av en hund när jag var liten så jag är inte så pigg på att springa fram och gosa med första bästa okända, osäkra hund. Spec inte så stor. Iaf så funderade vi alla på vems det kunde vara och jag kom på att jag ridit förbi en gård där en liknande hund funnits så jag letade upp ett mobilnr och så fick vi tag på ägaren.
Han hade varit ute i skogen och letat en timme och blev jätteglad när jag ringde. Jag frågade om hunden var snäll och det var han så då tog jag kopplet och gick ut igen och den kom till mig direkt med svansen viftandes och jag kunde få fast den. Han hade sprungit nästan en mil genom skogen och var ganska trött. Ägaren kom och plockade upp honom och allt slutade bra. Var lite nervös att den skulle bli påkörd ett tag. Det var en rottweiler/schäfer-dobberman korsning visade det sig och det var tur att ingen av våra hundar var ute när den kom. De hade varit ute på gården bara minuter innan så där hade vi flyt.
Såg ungefär ut så här. Söt men läskig.
Det andra som var spännande, eller snarare drygt var att gå med Helge. Andreas och Grande gick före. Helt lugnt och fint i ordning. Bakom kom jag och Helge i någonslags balans-trav-hoppa-slänga-med-huvudet-stegra-bita-på-allt gångart. Han har sån överskottsenergi nu så det är helt galet. Efter en halvtimme lugnade han sig och då var vi klara =) Stretchade honom och han var riktigt duktig idag! Inget tjafs alls den här gången. Det måste betyda att han blir mjukare.
På torsdag blir det kliniken och helgen efter det kommer equiterapeuten som det så fint heter.
"Kan fotografen vara så snäll att avlägsna matte så jag kan få mat ist?!"
Har inte blivit så mycket annat än hundjakt och hästpromenad idag. En lugn och skön söndag som söndagar ska vara. Vi får tom matlåda av mamma tills imorn så vi behöver inte laga mat. LYX!!

Lite om mycket.

Hoppträningen igår gick jättebra.
Först travade vi fyra bommar med kort avstånd på långsidan, sedan rakt fram till fyra bommar med långt avstånd och över dem. Över de första hade vi kontakt med munnen på hästarna sen fick vi släppa helt, stå upp och  lägga fram händerna ordentligt över de andra. Grande gjorde det bra tycker jag.
Efter det hoppade vi cavaletti på en 20 m volt. Ett på varje halva som det skulle vara 10 galoppsprång mellan. Det är svårt att räkna ut galoppsprång på böjt spår! Vi fortsatte med att lägga till en cavaletti och hoppade över alla tre på en stor åtta med galoppombyte över den mittersta.
Vi tränade även på att rida ett hinder i början på långsidan sen snett mot andra långsidan över ett till hinder sen ett sista på nya långsidan. Först red vi på 5 galoppsprång vilket var svårt men sen när vi fick rida på 4 så gick det bättre, man fick ett bättre flyt.
På slutet red vi på ett hinder med kort distans från kortsidan sen 7 språng till en oxer och sen en bruten linje med räcke, fyra galoppsprång kombination åt båda hållen.
Fredrik hade varit på RGB-clinicen för någon vecka sedan och då hade han använt exakt denna övning så det var jättekul =)
Idag blev det dressyr för Grande tillsammans med Evelina. Det gick jättebra tycker jag! Han var skitfin stundtals och Evelina red riktigt bra. Även om hon kanske inte riktigt fattade det själv =) De fick rida mycket sidvärts i alla gångarter.
Båda två var nog helt slut efteråt =)
Det här är dock innan.
När träningen var klar fixade jag och Evelina stallet sen åkte och jag A en sväng med bilen och tog en vandringstur i skogen.
Riktigt mys! Dock hittade vi inte dit vi skulle egentligen men det var skönt att ut och gå en sväng i finvädret iaf.
Vi har nyss klämt i oss klyftpotatis, köttfärsbiffar med fetaost, gräddsås och en god sallad och jag åt tills jag nästan sprack. MUMMA!
Nu ska jag se lite Sällskapsresan, SOS, innan jag ska skjutsa lillasyster på fest.

Fredagkväll

Hoppträningen idag gick jättebra och Grande var så duktig så.
Mer om det imorn.
Kom precis hem från tacokväll hos mamma och pappa med syster och gäster från Eskilstuna. Mys!
Satt och spelade bla Bruce låtar som A spelade gitarr till. Superkväll.
Nu ska jag sova för att imorn ska jag upp halv sex. Dressyrträning med Grande imorn.

En lista.

Vad har du för färg på dina ridbyxor? Gråmelerade, grå/svartrutiga, blåa, denim, gröna, beiga, bruna, mörk-ljusblårutiga, grå med svart helskoning..säkert fler som jag inte kommer på just nu =)
Har du ridstövlar eller ridskor? Både och. Bocaj stövlar, skor från Jacson, chaps från Mountain Horse och Hööks.
Vad har du för storklek på din hjälm? 58 och 59 tror jag. 59an använder jag som vinterhjälm då jag kan klämma under en mössa under den.
Hur bra tycker du ditt stall är från 1-10? 9.

Är hästar ditt liv? En stor den av det ja. Skulle inte klara mig utan dem.
Inne på ditt rum, syns det att du gillar hästar? Har en tavla på varje häst i lägenheten, så ja antar jag.
Du har ridit en häst som är över 160 cm i mankhöjd? Ja. Både mina är 170 +.
Du har ridit en hel svart häst/ponny? Ja
Du har ridit en fjording? Ja.
Du har ridit en shettis? Ja.
Du har ridit en travare? Ja.
Du har hoppat högre än 50cm? Absolut.
Du rider dressyr i bland? Ja.
Du andväder alltid hjälm när du rider? Ja. Undantag är om man ska fota fina bilder.
Du har en speciell favorit häst/ponny? Båda två är speciella på sitt sätt.
Du rider minst 4 gånger i veckan? Ja. Jag skulle kunna rida 14 ggr vecka men så mycket blir det inte.
Du läser hästböcker? Gjorde det mycket när jag var liten.
Du bor nära ett eller flera stall? Ja. Båd där mina hästar står och andra.
Du har ridit ute i skogen på en häst? Ja

Du har ridit ute i skogen på en ponny? Yes.

Du brukar rida i ridhus eller paddock? Det gör jag. Dock mest i skogen eller ängarna omkring stallet.
Du hade sommarhäst i somras? Nä. Det räckte gott med mina egna =)
Du har ridit mer än 1 år på ridskola? Ja det blev många år.
Du har mer än 2 rosetter? Jajjemen.
Du tycker om att hoppa? Ja.
Du tycker om att rida dressyr? Ja. När det går bra i dressyren är det nästan roligare än att hoppa.
Vilken färg tycker du mest om på hästar? Mörka skimlar helt klart.

Hur många hästar har du(Familjen) haft? 2
Rider du för någon privattränare? Ja.
Hur länge har du ridit? Snart 20 år. Shit, jag börja bli gammal =P
Vad fick dig att börja rida? Vet inte. Har nog alltid varit hästtokig.
Har du tävlat? Ja. Hoppning. Dressyr bara på klubbnivå.
Vilken gren gillar du mest? Gillar både hoppning och dressyr.
Har du egen häst? Ja, två stycken
Isf vilka sadlar har du? En Appaloosa Golden Star hoppsadel och en Kentaur Medea dressyr.

Vad har du för träns? Många. Favorittränset är från Zaldi.

Hur många täcken har du? Ja herregud. 4 fleece, 4 thermo innetäcken, 4 vinter, 4 regn varav två fodrade, 1 höst/vår täcke..hmm..lär väl va några till också =) Har två av varje till varje häst så de alltid har något torrt att ha på sig.
Hur många benskydd har du? Ett set med läderskydd (senskydd och strykkappor), ett Pro..nånting set (senskydd fram och kotskydd bak) vita senskydd,6 svarta strykkappor, 4 vita strykkappor, svarta läder-senskydd,

ljusbruna läder-senskydd osv. En hel hög helt enkelt =)

Hur många boots har din häst? Helge har 6-7 par eftersom han slaktar boots som fritidssyssla på vinterhalvåret. Han har boots i hagen och vid ridning när han är broddad.
Hur många grimmor har du? 8 tror jag. Inkl lädergrimmorna.
Hur många vojlokar/schabrak har du? Vet inte. 20? Eller nåt.
Hur många lindor har du? Samma här. Massor.

Hur gamla är dina hästar? 6 och 17.

Hur länge har du haft dem? 5,5 år och 3,5 år.

Hur är de att rida? Helge har ett stooort steg, är lätt och fin i munnen förutom när han tycker det är jobbigt, då kan han bita ifrån lite och vill springa ifrån arbetet. Han har en bra hoppteknik och är inte rädd för något vid hoppning. Har en räv bakom varje öra. Hittar på bus, kan bocka och vara "låtsastittig". Väldigt svårriden fast han är så lätt i typen.

Grande är stor och grov i typen, tvärt emot Helge. Han är stel och seg i början men när han kommer igång kan han vara en dröm att rida. Har hoppat 145 med honom och han hoppar riktigt bra när det börjar bli högre. Hoppar dock inte längre. Min gentleman som är en riktig klippa.

Vilket är ditt favoritmärke? Jag älskar Kingslands saker! JW är också något jag tycker är snyggt och jag vill ha (måste!) ett röd/vitt/blått ulltäcke därifrån. HW Polo, som är ganska nytt för mig, verkar ha väldigt fina saker som jag är lite sugen på. Älskar att shoppa hästsaker! Vill inte se skabbig och tråkig ut även om man mest rider hemma där det inte är så mycket folk.

Hur högt har du hoppat? 145 med Grande.

Vad har du för transport? En Star Rubin med fronturlastning. Jättenöjd med den. Skulle vilja ha en exakt lika fast boggie.

Vad har du för bil? Suzuki Grand Vitara. En fyrhjulsdriven och stark rackare.

Vem är din ridförebild? MMB tycker jag är riktigt duktig. Hon får allt att se så lätt ut. En "vanlig" ryttare som är väldigt duktig är Sara Knutsson. Hon rider upp till 150 och gör det väldigt prydligt, fint och lätt.

Nu får det vara slutfrågat. Är det någon som undrar något är det bara att fråga. Nu när jag ändå svarat på en miljon frågor ;)


Veterinären, igen.

Ringde kliniken idag. Igen. Snart kan jag räkna in veterinärräkningarna på min månadsbudget, för det är alltid nåt.
Förra månaden kollade jag Helges knöl vid käken och om han var struppipare. Nu ska jag kolla en varm kota och knölen som blivit dubbelt så stor! Jag är livrädd att det är cancer. Det är det enda jag kan tänka på. Någon som har någon erfarenhet? Dock har en tand varit lite trasig på samma sida som knölen är så jag hoppas det är något rotinfektion eller något i den stilen, något i icke-cancer-stilen. Då kan det få vara vad det vill.
Får se om det går att sticka hål på den eller göra en biopsi på torsdag. Han har börjat reagera när man klämmer på den nu och det är ju ett bra tecken. Cancertumörer ska inte göra ont att klämma på?
Vätskefylld cysta, varbildning eller något annat skapligt harmlöst håller jag tummen för.
Fattar inte varför just han ska råka ut för så mycket. Han som gått igenom en större operation än någon annan häst i hela Sveriges historia.
Det borde vara lag på att han ska vara frisk resten av sitt liv nu.
Vi tog en liten promenad idag med och Evelina tog en tur på Grande i skogen.
Jag masserade honom och stretchade alla övningar jag kunde idag och han skötte sig bra. Bara man tar det väldigt lugnt, överöser honom med beröm och mutar lite så går det bra =)
Han gillar ju inte att lyfta på nån av benen så det blev ett mindre träningspass för mig att stretcha men nu är det gjort. Samma sak ska göras imorn med.
Han vet precis när det är matdags =)
Men som sagt, väluppfostrad och stannar i boxen. Duktig häst =)
Imorn ska jag på hoppkurs med Grande. Ska bli såååå kul! Markarbete bara så det passar oss bra. Kul att hoppa Grande. Spec för Fredrik, min gamla ridlärare som tog dit honom. Den säkraste hästen jag nånsin hoppat med. Inget är för högt men vattenmattor kan bitas, fast han hoppar dem ändå =)

SpOOky

Idag är jag på lite bättre humör än jag varit de senaste dagarna.
Lämnade in bilen på verkstan efter jobbet och den här gången vill jag att den är fixad när jag lämnar tillbaka den!
Den är så kul att köra nu när man lärt känna den lite mer. Så kul att ha en fräsch, stor och stark bil!
Fick skjuts av lillasiss direkt till stallet och fixade det som var kvar (Evelina hade mockat till Grande, tack!) sen tog jag och Helge en promenad i ca 20 min. Mest för att han skulle få röra sig innan jag masserade och stretchade honom.
Det var lite spooky ute. Tråkigt att det blir mörkt så fort. Helt värdelöst.
Spökhästen =)
Evelina hade ridit Grande idag så han blev bara lindad och fick täcke på sig när jag tog in honom.
Mina älsklingar.
Tog en promenad hem efter stallet. Är inte långt, typ 2 km, så det gick i ett nafs.
Slängde ihop lite varma mackor när jag kom hem eftersom jag var så sjukt hungrig. Ska laga potatis med köttfärsbiffar lite senare.
Bara en dag kvar på arbetsveckan. Nice!

Spelarfru.

Nej, varken fotbollsfru, hockeyfru (han har ju visserligen spelat hockey men inte nu) eller något annat sportrelaterat utan "spela-gitarr-i-band-fru", det har jag blivit, vilket har sina fördelar, och nackdelar.
Sitter i soffan och försöker hålla mig vaken bäst jag kan för tillfället pga detta.
Grabbarna hade spelning igår och vad som skulle varat en timme blev tre och därav kom pojkvännen hem 4 timmar innan min klocka skulle ringa jobb. Jag, som är värdelös på att sova själv, hade inte somnat en blund knappt innan han kom hem och lyckades inte somna på ett bra tag heller när han väl låg vid min sida.
Sovit högst 4 timmar i natt och det känner jag av nu kan jag säga. Har faktiskt känt av det hela dagen om jag ska vara ärlig. Fått x-antal skrattanfall på jobbet med ett gäng oförstående kollegor vid fikabordet som inte fattat nånting.
Nu är jag dock inte lika skrattbenägen längre. Det är mest sova som hägrar men jag kan inte sova än. Då missar jag både DHW och Cougar town och det går inte för sig.
Gör alltså allt jag kan för att inte lägga mig ner, eller bara luta huvudet bakåt i soffan. Då är det kört.
Vet inte hur många spännande filmer jag och älsklingen har tittat på och plötslig vaknar jag av ett "Filmen är slut, ska vi gå och lägga oss?". Oddsen är emot mig...Men killarna hade haft kul iaf och publiken var helnöjda så det är ju jättekul!

Nyfriserad pålle.

Fortfarande less! Så jävla less!
En lampa i min bil lyser. Har ju bara lämnat in den två gånger redan! Ska lämna den imorn eller nåt.
Min transport har blivit påkörd (en bil som gicks ifrån utan handbroms har rullat in i den) så nu är den paj. Visserligen behöver jag inte betala nåt men jag måste ju ändå ta tag i att få den lagad, skjutsa den till verkstad osv och jag HAR INTE TID!! FAN också...
Och på fredag, lördag MÅSTE den vara hel igen för då ska Grande på träningsläger. Surt. Så innihelvete..
Helge är fortfarande varm i kotan men inte svullen överhuvudtaget. Han är redan odräglig och bråkig, han har stått i hela två dagar! Då flyger fan i honom. Mitt busfrö =) Imorn rider E Grande och jag ska gå med Helge en sväng så han inte blir helt bindgalen.
Grande har förresten blivit klippt idag. Tog hela honom, lika bra det då han hade väldigt tjock päls och blir väldigt svettig. Han var så duktig och stod still. Inte lika duktig som Helge dock, han tycker det är det bästa som finns att bli klippt!
Före: En riktig lurvenhög.
Och efter: Kortklippt och mkt finare.
Den blev mycket päls på golvet när vi var klara.
Nu ska jag städa och plocka lite här hemma. Älsklingen har gjort det idag så jag ska väl inte vara sämre =)

Måndag igen.

Det enda som är bra med vintertid, eller "normaaaaltiiid" som det förstås heter, är.....Nä.
Det var inget nej.
*Man blir fan inte piggare för den där timmen man får "sova" är man ändå uppe längre kvällen innan.
*Det blir ÄNNU mörkare på kvällarna så man måste rida direkt efter jobbet och fixa stallet efter ridningen=TRÅKIGT!
Vintertid är helt värdelöst. Är det nån som ens vet vad den är till för? Ska det spela så stor roll egentligen?!
Helge var varm i en kota idag så nu får han vila minst en vecka. Ska bara gå med honom rakt fram på hårt underlag några dagar så han inte blir helt knäpp. Den hästen trivs inte med att vila.
Grande fick sig däremot ett riktigt jobbigt pass idag.
Galopperade och böjde honom åt båda håll i båda galopperna. Lite förvänd känsla på galoppen och han blev riktigt lös och fin efter att jag fått kämpa skiten ur mig. Det är en stooor häst att rida och han tar lång tid på sig att bli uppvärmd så det är inget man sitter och finrider från första stund direkt.
Travade i öppnor och slutor, även lite galopp öppnor men med väldigt lite tvärning. På slutet tog jag en väg med mycket småbackar och galopperade väldigt sakta uppför dem, tror det var riktigt jobbigt för honom. Det hade jag tyckt om jag var häst. Bra sätt att få igång rumpen på hästapållen.
I början är Grande inte spec rolig alls att rida och känner man honom inte och vet hur fin han kan bli om man inte ger sig så är han inte spec kul att rida. Springig, lite stel och "plankig" men rider man i varje steg, böjer, gör övergångar, halter, flyttar osv nästan hela tiden så är han riktigt kul att rida. Han är välutbildad när han vill =)
Öppnor, slutor, byten, osv är inga problem alls. Har lyckats med några byten i vart tredje när vi var i vår toppform men nu orkar han nog inte hålla sig så samlad. Inte jag heller =)
Är lite stel i ryggen sen jag dratta i backen igår. Sträckte nog mig när jag var i luften och höll i tyglarna. Ska få massage imorn på jobbet iaf så då försvinner det nog.
Nu är det dags för en dusch och sen laga mat inför morgondagen på jobbet.
Nyfiken Helge när det vankades mat =)
Han är iaf väluppfostrad och stannar i boxen. Älsklingen.
RSS 2.0