On the road again.

Borta bra men hemma bäst heter det ju, och jag tycker det stämmer alldeles utmärkt.
Vi har varit på semester/roadtrip sen i torsdags men det var skönt att komma hem idag. Hem till hästarna =)
 
Vi startade vår resa med att köra till Göteborg, via Skara hästsport förstås och ett annat litet missöde men det talar vi inte högt om (missade en infart och fick åka några mils omväg).
På fredagen gick vi på stan i Göteborg, åt en fantastisk Ceasarsallad och vid 15,30 gick vi för att köa utanför Ullevi till Bruce.
Vi satt i solen och myste, så gott man kan mysa på asfalt, och vid 18 blev vi insläppta och galopperade raka vägen så långt fram vi kunde. Hamnade ungefär 20 meter från scen och var grymt nöjda med det men innan konserten var slut stod vi 5 meter ifrån och jag var ganska lyrisk över det. 5 m från BRUCE! My god.
 
Han inledde med Promised land och då svimmade jag nästan. GALET bra låt. Fortsatte med den ena fantastiska låten efter den andra och när han körde Drive all night....H.E.R.R.E.G.U.D!
 
De släckte ner hela Ullevi utom en lampa riktad på Bruce och när han började sjunga tändes tusentals mobiltelefonen som vajade i luften.
Stod i armarna på min älskling och hade det så perfekt man kan ha. Ett ögonblick att alltid minnas.
 
Kolla här bara. Tänk att vi stod där i folkhavet och bara njöt.
 
 
 
Bruce Springsteen är en extremt bra artist på alla sätt och det finns INGEN eller INGET som kan mäta sig med honom tillsammans med The E Street Band. Så enkelt är det.
 
Vi är nog fortfarande på rosa moln efter den där konserten och kommer nog vara ett tag till. Jag är väldigt, väligt glad att vi var där och fick så bra platser. Sommarens höjdpunkt.
 
Det blev en natt till i Göteborg sen Mellbystrand, Halmstad, Varberg, Tibro och nu hemma.
Har haft en supermysig semester, har tom "badat" i havet (gick i iaf). Bilder kommer någon annan dag, verkar inte fungera nu.
 
Nu är det dags för nya "utmaningar". Nästa torsdag händer det förhoppningsvis något väldigt roligt på hästfronten så det ska det slipas och trimmas till i veckan.
 
Var förresten kul att träffa hästarna igen. De brydde sig nog inte alls men matte blev glad =)
 
 

Roadtrip

Mora Göteborg Mellbystrand Halmstad Varberg och nu Ullared :) Åker hemåt på tisdag. Fredagkväll kan ha varit den bästa kvällen i mitt liv men mer om det sen. Huj huj

Onsdag.

 
Lite galoppintervall av den grå i regnet idag. Han är väldigt lydig och sticker inte iväg alls om jag lättar på tygeln, dock ökar han gärna om jag ber om det.
Älskar mina nya ridstövlar. Som att rida i springskor!
 
Förutom ridit Helge har jag haft besök av Cicci, Ida och Wilma i stallet idag, alltid lika trevligt. Sen har jag förberett, packat en massa hö och grejat i stallet. Ska komma iväg så fort som möjligt imorgon. Jag vill hinna förbi Skara Hästsport =) Hihi. Dock betalde jag just hö för 12121:- så det blir inga stora inköp där inte. Antagligen inga alls men det är så kul att bara gå in där.
 
Sen fortsätter resan till Göteborg för lite sömn och sedan en dag på stan innan det är dags för sommarens, eller kanske årets höjdpunkt: BRUCE SPRINGSTEEEEN! Jag och 74999 pers på Ullevi. Magic. Epic. Fantastic.
 
Dagen efter det åker vi till Köpenhamn en sväng i två nätter sen uppöver Sverige igen.
 
Nu ska jag packa och sen blir det kanske Orsayran.
 

Om 3(!) dagar!

Uppe tidigt. Släppte ut tre hästar. Mockade tre boxar. Red Helge. I skogen. Springig och stretig. Fin sista tio. Alltid något. Rivit beteshage och byggt ny. Packat massa hö. Letat efter körkort och kontokort. Lagat mat. God mat. Jävligt god måste jag säga. Handlat inför vår stundande roadtrip. Letat efter körkort och kontokort. Samma. Samma. Samma. Samma. Hittat körkort och kontokort på mkt smart ställe. Hälsat på mamma och pappa. Pratat om höet bonden har slagit nedanför mamma och pappa. Vet vilket hö jag INTE ska köpa om jag behöver något (legat ca 2 dygn, rullats på rundbal, stått ute ett dygn till och blivit regnat i och kommer förmodligen bli regnat i imorgon igen....).
 
Det var dagen det. Nu ska jag försöka göra någon form av packlista inför imorgon så jag inte glömmer hälften som jag brukar. Det viktigaste är helt klart biljetterna till Bruce. Resten kan man fixa ändå. Det återstår bara hur jag ska lösa att stå längst fram på konserten, bli upplyft på scen och få sjunga med Bruce i No surrender och bli bjuden till hans ranch i USA, men det är ett framtida problem.
 
Han och jag är ju faktiskt med i samma tidning (Hippson) i samma nr och allt och det borde ju räknas som att vi känner varandra i stort sett?
"-Nä jag ska te Bruce en vända bara. Hälsa på. Spela munspel, rida över prärien du vet...sånt där vi gör, jag å Bruce. Han ska förmodligen skriva en låt till mig också, som vanligt".
 
 
Denna bild, i svartvit version hänger fint på väggen här hemma tillsammans med två till på samma man. Alla i canvas, såklart.
 
 
Imorgon ska ett stycke beteshage färdigställas, tre hästar motioneras, det ska packas och vattnas
blommor <------- KOM IHÅG! ( de där blommorna blir jag förresten inte klok på. Antingen tycker de att de får för lite eller för mycket vatten. Aldrig nöjda. Bortskämda är vad de är. De får vara glada om de för något vatten alls imorgon).
 
 

Grande

Kommit hem från stallet för ett tag sedan efter att ha ridit Grande och tagit in och kvällat hästarna. Grande gick så förbannat bra! Mjuk, fin, väldigt på hugget och pigg. Travade idag igen, fortsätter att inte skriva mer om det =)
 
Red förbi en traktor med ett släp fullt med kossor på också och då var jag glad att jag satt på honom och inte Helge. Red dessutom barbacka. Grande är en sån häst som går att övertala till vad som helst, han gör ALLT för en om man verkligen ber honom. En gentleman. Det har han alltid varit.
Det var riktigt kul att sitta på hans rygg och rida riktigt igen, inte bara lulla. Hade kunnat rida hur länge som helst men det gäller att fortsätta ta det lugnt med honom så skadan inte går upp igen. Benet är fortfarande något svullet men det har sett lika ut sen april ungefär så veterinären tror det växt ihop så och kommer vara så resten av hans liv. Och det gör väl inget så länge han inte har ont av det. Jag kommer förstås inte "tänja på gränserna" utan bara rida ut och göra lätta saker med honom.
 

Måndag 23 juli

Välkommen tillbaka - golfarmbågen. Som jag har saknat dig...
Red Helge i skogen i dressyrsadeln idag. Mkt fokus på lydnad, framåt, bakåt, sidvärts. Nästan ingen galopp men mkt trav. Han var ganska spänd och försökte springa ifrån jobbet, därav en väldig massa halvhalter och en liten del i det onda i armbågen, det behövs så lite för att det ska komma tillbaka. Mockning av tre boxar om dagen, ridning, lyft av vattenhinkar och lite annat jobb så slitage på armarna blir det ju. Har en häst kvar att rida och hoppas inte det blir värre efter det. Då blir det värktabletter direkt.

Nu bränner jag snart vid maten på spisen =)


Dagen efter.

Igår var jag på 30årsfest då min kusin Andreas fyllt år i vår. Vi var 70-80 pers som var i mosters "stugby" (en stor stuga som en gång varit sommarstuga men som nu har alla bekvämligheter du kan tänka dig, plus lite till, och ett gäng mindre stugor) och åt gott, drack...ja, drack och hade det allmänt trevligt och roligt.
 
09,30 var klockslaget några av gårdagens festmedlemmar tyckte att det var sovdags imorse. Så här med facit i hand är jag glad att jag åkte hem när skjuts bjöds och stod emot allt tjatande om hur tråkig man var osv =) Har man hästar att släppa ut på morgonen så är det bara så. Festa frampå förmiddagen på det där viset, nej sånt har jag lagt av med, om jag ens har börjat. Inte vad jag kan komma ihåg.
 
Klev upp i tid och tog duktigt ut hästarna imorse och åkte därefter hem och somnade gott om igen.
 
När vi kom tillbaka till festplatsen idag för att hämta min bil runt 12,30 var det fortfarande folk som var smått berusade och lallade runt på gräsmattan med håret åt alla håll och i gårdagens kläder. Det var en kul fest men som sagt, jag ångrar inte att jag sov i min egen säng med en varm älskling bredvid mig. Det finns det inget som klår.
 
 
 
 
Lunchade på stan och sedan tog vi med oss Helge och åkte och tränade markarbete i Orsa.
Jag hade tänkt bygga en stuts på böjt spår, travbommar samt en fem och en halva men underlaget var så dåligt att det bara blev stutsen. Han kändes lite smått loj så det räckte bra ändå visade det sig. Jag la den medvetet lite trångt så han behöver komprimera sig, komma nära och bli lite kvickare i benen. Dessvärre är jag lite för dålig på att understödja det. Jag ramlar fram med överlivet och det gör ju att han också fallar fram en aning och kommer inte upp fram som jag önskar. Nu är det dags att ta tag i gymmet igen! Det syns väldigt tydligt på filmen att jag behöver mkt mer bålstyrka, jag kände det när jag red med, så det ska jag fixa fram!
 
Som sagt är underlaget dåligt om ni undrar varför jag inte använder mig av hela banan. Nästa gång blir det ute.
 
 

Igår, idag.

Igår:
Björnparken.
Ridit Helge tillsammans med Grande och Cissi. Travade några steg, och säger inget mer om den saken.
Hälsat på Sara, Krille och c/o och åkte på årets migränanfall.
Synbortfall, huvudvärk, illamående.
Akuten.
Ica Maxi.
Zomig nasal.
Tillbaka till Sara.
Tappad känsel i en hand varav vi gav upp och åkte hem.
Somnade och....
 
Idag:
.....vaknade tack och lov utan migrän.
Utsläpp av hästar.
Fix av stall.
Motion av Grande och Lady med Cissi, Wilma och Ida.
Ett försök till bad.
Mat, intag av hästar, dusch och så 30års-fest ikväll.
 
 
Det var det hele.
 
 
Ja, jag ska klippa manen på stackarn. Har bara tyckt att det borde vara skönare med lång man pga alla flugor, när man ändå bara är skogsmulle menar jag.

Upp som en sol.

Legat i sängen till efter 11 två dagar i rad. Det är inte ofta det händer. Har ställt klockan, tittat om det är sol ute och somnat om igen. Gött.
 
Idag har jag och A lunchat på stan med Ida på Helmers samt hämtat två paket med roligheter till mig.
Ett par Tretorn Falsterbo GT är numer i min ägo (inte spec snygga men fantastiskt sköna)(Nej jag köpte dem inte till fullpris utan från Skara Hästsport som säljer ut dem för tusen spänn) och ett par Catago dressyrskydd (som för övrigt är grymma! Vilket kap), samtliga invigda under dagens dressyrpass....
 
...vilket gick sådäääär. Eller det gick väl skapligt bra kanske men det kändes....som att det skulle gått bättre. Typ.
Jag red inte så bra idag och Helge kändes motsträvig han med. Kanske träningsvärk från gårdagens lite tuffare pass?
Jag ramlade fram med axlarna alldeles för ofta, tappade stadigheten i skänklarna för ofta och lite andra småfel.
 
Ja, ja. Så blir det ibland. Nu ska han skrittas på asfalt imorgon, vila lördag och så kör vi igen på söndag. Det kan ju inte alltid gå bra =)
Dock är jag nöjd med en sak i galoppen och det är att jag lyckades få honom att flytta undan för min ytterskänkel i lite piruett-tänk. Då får hästarna verkligen "sätta sig" och jobba med bakbenen. Sånt jobb ska vi fortsätta med.
 
Men ja...resten var inte spec bra alls.
Har en film på spektaklet. Det är ingen hemlig "jag-skriver-bara-när-det-går-bra"-blogg det här heller.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kanske jag ska skylla på stövlarna. De vill förmodligen inte alls gå med på att bli dressyrridna med.
-"Hoppa med oss annars ställer vi till med att du rider som en sopa", kanske de utbrister i protest där nedifrån stigbyglarna.
Ta´t lugnt. Jag skulle bara testa rida dem. Nästa gång blir det dressyrstövlarna.
 
Imorgon ska Cissi komma och rida Grande med mig på kvällen men innan dess blir det ett besök på Björnparken, lite stallfix och efter ridningen ska jag hjälpa fru S med lite jordskottning i deras trädgård sen bjuds det på mat där.
 
Helgens höjdpunkt blir nog ändå på lördag. Årets fest.
Most likely epic!
 
 
 

Backträning.

Ja det blev det för Herr H idag. Klättring i skritt och galopp samt lite galoppintervall. J*klar vilket tryck han har i den där bakkärran! När man låter honom galoppera på lite upp för backarna säger det bara pang så är man uppe.
Tyckte att jag red ganska hårt idag men han blev knappt svettig. Kanske han har bättre kondition än jag tror =)
 
Nu går både han och Grande och äter gräs i sommarhagen och jag har just ätit mat som A hade lagat tills jag kom hem. Lyx.
Lite senare ska vi äta igen, den gången hos mina föräldrar med lite släktingar och sen verkar det som att vi åker till Malung och dansar ikväll. Brukar vara en riktig höjdpunkt!
 
 
Dålig kvalitét men rolig bild.

Lär er!

Nu för tiden (ja jag vet att det låter som om jag är 145 år gammal but still) när man blir bombarderad av sociala-medier hit och dit, där kleti och pleti går loss på skriftens ädla konst hej vilt och där inga rättstavningsprogram någonsin verkar ha sett dagens ljus så börjar jag bli...aningens less. Eller förundrad kanske är ett bättre ord.
 
Jag undrar saker som:
 
*Går inte folk i skolan längre?
*Har dyslexin skjutit i höjden?
*Har talspråket tagit över och det som en gång var "rätt" är som bortblåst?
 
Ja, jag pratar om folk/de/dem/er som särskriver, använder sig av tio utropstecken och lika många frågetecken, inte använder punkt, kommatecken, stor bokstav etc.
 
Klart man "får" stava fel osv men jag kan inte ta folk på lika stort allvar om de inte kan uttrycka sig skapligt ordentligt när de skriver något. Tycka vad man vill om det men så är det.
 
Så därför ska jag lära er. En gång för alla. Ni kan tacka mig sen.
 
Särskrivning.
Det är det värsta av allt. S Ä R S K R I V N I N G. Huvaligen.
* Är det något som är jättegott, superfint, osv så skrivs det ihop. Lika med tidsoptimist, kvällsmat, hyreshus, solnedgång, hästhoppning m,m. Det ÄR inte så svårt. Skriv ihop allt så blir iaf det mesta rätt.
 
De och dem.
*Det här är något som folk verkar ha väldigt svårt för.
-DE är jättesnälla.
-Mötet är hos DEM.
-DE ska åka till Sthlm.
-Känner du DEM?
 
Piece of cake. Lätt som en plätt. Nemas problemas.
 
*Frågetecken behöver man bara använda en gång bakom avslutad fråga. Undrar man bara lite med ett frågetecken och mycket om det blir fler eller vad är tanken?
*Lika med utropstecken fast med annan betydelse. Det behövs bara ett.
*I kombination med varandra: frågetecknet först, sen utropstecknet.
 
Sen är ju förstås felstavning av vanliga ord ganska irriterande det med, eller användning av fel ord.
 
-Hon blev inte glad var jag en gjorde. (ÄN)
-På vilket sett menar du? (SÄTT).
-Jag har en förkyldning. (FÖRKYLNING)
-Den vill jag andvända.  (ANVÄNDA)

Osv i all oändlighet.
 
Man borde få lov att gå en grammatisk kurs för att få skriva på diverse offentliga sidor och sajter. Då skulle ordpoliser som jag själv slippa störa oss så förbannat och syssla med viktigare saker istället. Som att störa oss på folk som kör för sakta i trafiken eller äter med öppen mun. Alternativt glappar käft på andra mindre genomtänkta sätt.
 
Så. Lär er eller installera ett program som kan stava och bygga meningar åt er.
 
Jag är själv inte heller perfekt ang skriftens gåva, men bra nära ;)

Roadtrip

En liten roadtrip senare till Hälsingland över natten sitter jag i soffan hemma igen. Min favoritplats. Iaf i den här lägenheten.
Har shoppat, ätit, ätit lite till och umgåts med min och As familj i mysig stuga vid vattnet.
 
Sovmorgon imorse, lunch på super-totalt-skitadorable-myspys-restaurangterass. Reste hem och kom hem till ett stall som redan var klart (TSJMDBJ...Tack Så Jävla Mycket Det Behövde Jag =)

Reste vidare mot Mora för inhandling av olja och oljefilter. Fortsatte till Sollerön där snäll kollega bytte olja och filter i den stora starka bilen. TACK! Där sparade jag typ tusen pix bara sådär. Love att ha så hjälpsamma folks omkring sig.
Kanske skulle lärt sig det där själv också? Jag gjorde ju inte så mkt idag direkt. Ställde mest en massa dryga frågor.
-Vad händer om man trycker här?
-Vart sitter kamkedjan?
osv...
Nu spinner den som en katt ett tag till får man hoppas. Kostade ändå nästan 800 bara för oljan. Ibland kan jag tycka att min bil har lite för stor och stark motor men när man står där i 2 m snö och ska iväg med hästen är jag väldigt tacksam kan jag tillägga. Mycket bra att man kan lägga i och ur 4hjulsdriften plus har lågväxel också.
Aldrig mer en tvåhjusdriven bil. Basta.
 
Hästarna fick skritta ut i skogen idag med mig och A i släptåg. Eller jag var lat och satt på en av dem faktiskt. Fast Helge fick jobba även fast det bara var skritt. Aktivt sidvärts-grejande både till plask-och-skvätt-tjärnen och hem därifrån. Grande ÄLSKAR att plaska i vatten. Han går i direkt varje sig man hänger med eller inte och så ska det plaskas och bubblas med näsan under vattnet. Sjukt söt!
 

Helge är inte alls lika glad i vatten men han går i utan problem. Skvätta och greja törs han inte =) Krukan.
 
Bilder verkar inte gå att ladda upp så det får bli nån annan dag. Nu ska här planeras semester!

Fullt ös.

Ibland har jag dagar när jag vågar göra allt när det gäller ridning.
 
Det finns dagar då jag tycker det är obehagligt att hoppa större hinder osv men idag hade jag kunnat hoppa hus och göra vad som helst. Därför blev det mycket galopparbete på Helge idag, Uppför backar, nerför backar, på raka vägar, smala vägar osv. Mest ökad galopp (Helge bestämde den biten). Travade sedan av en väldigt nöjd och avslappnad häst. Han har fått ta det lugnt tre dagar efter Ted-träningen varav han var ganska pigg och stark så den där galoppen behövdes nog.
 
 
 
En gullig snöleopard jag fotade i Grönklitt härom veckan. Tröttmössa.
 
 

Tråkigt =/

 

H&M Tornesch borta från OS

2012-07-15

Malin Baryard-Johnsson och H&M Tornesch är borta från OS. H&M Tornesch har en senskada som inte kan läka i tid för att en OS-start ska komma i fråga.

H&M Tornesch undersöktes på söndagsmorgonen av landslagsveterinär Jonas Tornell som bara kunde konstatera att hästen har en lindrig senskada som inte är allvarlig men som gör att en OS-start är helt uteslutet.
Det innebär att Malin Baryard-Johnsson är borta från OS och att hopplaget förlorat ett stabilt och säkert ekipage.
- Jättetråkigt för Malin som var laddad och hundra procent fokuserad på sin OS-start, och tråkigt för laget eftersom H&M Tornesch visat fantastisk form hittills, säger förbundskapten Sylve Söderstrand.
H&M Tornesch var till exempel en av två hästar att gå dubbelnolla i nationshoppningen i Rotterdam i midsommarhelgen.
Nu går reserven Lisen Bratt Fredricson med Matrix in som ordinarie ryttare i OS-laget.
- Matrix har naturligtvis inte samma erfarenhet och rutin som H&M Tornesch men är en mycket kapabel häst och ekipaget har visat mycket fina resultat under årets säsong, säger Sylve Söderstrand.
Lisen Bratt Fredricson tar emot beskedet om OS-biljetten med blandade känslor.
- Jag tycker det är så trist för Malin, både att hon missar OS och att hennes fina häst är skadad, samtidigt som det ska bli spännande med OS och jag tror att vi kan göra en bra insats för laget, säger hon.
OS-laget i hoppning anmäldes i måndags till organisationen i London men fyra ordinarie och en reserv. SOK, Sveriges Olympiska Kommitté, undersöker om det finns möjlighet att anmäla en ny reserv.

Future

Mobilbilder

Helge på väg ut.
 
 
 
Jag och mamma på midsommar.
 
 
Systers hundar Viggo och Jackson.
 
 
 
Regn/flugtäcket jag köpte förut är skitbra!
 
 
Jag har kommit igång med löpningen igen!
 
 
Hämtat en väldig massa hö sista tiden. Dock det mesta på rundbal.
Vad skönt det är att ha en transport med fronturlastning btw. Vill inte ha någon utan.
 
 
Världens bästa badställe. En tjärn i skogen några km härifrån.
 
 
På samma ställe.
Det är perfekt att ha en "fulhjälm" man kan använda bara hemma och en finare att träna i. Den här är lätt och skön och på vintern går det lätt att knöla under en mössa.
 
 
En ganska nasty bild men ändå. Slog i knogen och märkte när jag kom hem att det blödde. Tvätt av schabrak =)
 
 
Sötaste lilla engelska bulldogen som jag vaktade häromdagen.
 
 
Dagens outfit på restaurangbesöket. Eller ja, dagens skor.
 
 
Nu ska jag se om jag kan övertala Mr BF att gå och sova. Vi har iofs semester så det är väl ingen brådska.. Har kommit in i semesterlunken lite mer nu =)

Stilstudie

 
 
 
 
 
 
 
 
Min sits har förbättrats massor på sista tiden. Både i hoppningen och dressyren. En väldigt bra sak med att rida Helge är att man måste ha en väldigt stark sits för att orka rida i hans stora gång. Man tränar det varje gång man rider honom. Det är inte bara att hoppa upp och rida, det har alla som ridit honom märkt.
 
Bilderna är från filmen jag la ut...igår, eller när det var. Ska lägga ut några bilder från senaste dressyrfilmen sen med. Kul att ha kvar. Även på filmen kan man se att min sits är helt okej. Stilla, inga flaxande armbågar eller skänklar, inget kastande över hinder med händerna vid hästens öron osv.
 
Det känns kul och när en tränare som Ted (som inte direkt häver ur sig beröm =) säger att jag rider bra så blir man ju ännu gladare och ännu mer peppad att träna.
Ska absolut träna för honom igen och då förhoppningsvis ha en än mer välriden häst.
 
Note to self - Keep up the good work!
 
Man måste få boosta sig själv ibland också =P
 
 
 

Einstein

Igår blev plötsligt livet lite tråkigare. Och roligare. Lite både och helt enkelt.
Anledningen är att A har kommit in på skola och flyttar i höst. Och det är inte vilken skola och vilken utbildning som helst utan det är Civilingenjör på KTH, Kungliga Tekniska Högskolan i Sthlm.
 
Jag har förstått att han skulle komma in länge, han har ändå typ MVG i allt, bra högskoleprov, meritpoäng osv men igår blev det definitivt. Självklart är jag överlycklig för hans skull men det kommer bli så tomt hemma =/
 
Att bo själv är inget jag är ngt fan av men det får lov att gå. Vi får hälsa på varandra. Tur att det blev KTH och inte Chalmers, Göteborg är ju ännu längre bort.

Jag har även lite småfunderingar på att "bli något" själv inom kort så vem vet, jag kanske hamnar i Sthlm en sväng jag med. Inte än dock.
 
 
 
Annars är det bra. Är fortfarande så nöjd med Helge från Tedträningen i onsdags. Idag ska båda hästarna skrittas på asfalt och sen blir det nog middag ute ikväll. Inget vi gör alltför ofta, tyvärr.
 
 
Btw så är gång en jävligt löjlig sport.....

Träning för Ted Nätterqvist

Tränade för Ted Nätterqvist igår med Helge i Rättvik i det enorma ridhuset (som de bygde där lagom tills jag slutade). Bra med plats för min stora pålle mao.
 
Helge skötte sig och jag tycker jag också gjorde det. Han hoppade allt utan att tveka och jag krånglade inte till det, red iväg honom på något hinder bara. Filmen får säga sitt. Orkar inte analysera och skriva en massa =)
 
 
 
 
 
Ted vill att man har hästarna lydiga, lösgjorda och välridna. De ska gå att flytta i alla gångarter i alla riktningar med olika böjningar och ställningar.
 
Han tyckte att Helge var en fin och duktig häst som hade lätt för att hoppa men att han behövde mer styrka, vilket vi jobbar på varje dag =)
Han tyckte även att jag var en "skolad ryttare" och det var jättekul att höra! Noggrann och hade hästen i ordning.
 
Nu fortsätter vi på den linje jag redan håller på med. Mkt markarbete och dressyr plus skogen såklart.

Första semesterdagen.

Alltså...jag vet inte riktigt om det här med semester är min grej. Jag är så sjukt dålig på att göra ingenting. Blir rastlös direkt! Första semesterdagen och jag känner redan så...
Lägenheten är skinande iaf och Helge dressyrtränad och genomriden idag inför Ted Nätterqvist-träningen på onsdag så något har jag lyckats med. Bilen behöver visst städas den med. Kanske imorgon. Kanske inte.
 
Var till Orsa och red dressyr idag och blev filmad. Alltid kul att se efteråt om det ser bra eller förjävligt ut. Idag såg det mestadels bra ut och hästen kändes bra. Lite smågrejer som man inte är överens om är det väl alltid men överlag bra. Han blev avslappnad och fin på slutet och det är ju mitt mål för tillfället.
 
 
 
 

Tävling och lite annat random babbel.

Inte orkat/hunnit skriva nåt på några dagar. Den senaste veckan har varit hektisk. Det har varit hästar på träning, lastat hö tre dagar, banken, däck till lagning och hämtning, kvällsjobb m,m. Jag gillar när man har saker att göra men nu ska det bli skönt med semester äntligen! Min första semesterdag idag. Inte en lugn stund dock men from imorgon lugnar saker och ting ned sig.
 
I onsdags var jag i Orsa med Helge och skulle rida lite inför tävlingen men han hade separationsångest från sin kompis som också var med så det gick knappt att rida. När han fick henne vid sin sida igen gick det bra och han kändes riktigt fin, spec i galoppen. Han har ett jäkla tryck när man väl får fram det.
 
Idag var det då tävling. Ingen annan häst med sig att bry sig om men han var spänd på framhoppningen. Liten bana med hästar överallt, vilket han tycker är jobbigt så ML fick hålla i sig en aning =) Tycker ändå han skötte sig bra.
 
Även på tävlingsbanan skötte han sig. Ett pet och resten fint. Han har inte så bra frambensteknik (vilket jag säger på filmen hehe) så vi ska träna att han blir lite rappare fram. Det finns dock en möjlighet att det har med hans "skada" att göra och då är det så det är bara. Bakbenen kan man inte klaga på. Kolla hur svansen slår över hindren liksom, då använder de ryggen och det känns när han hoppar kan jag lova!
 
Lite bilder och en icke ihopklippt film.
 
 
 
 
Snyggt ekipage! Luva och schabrak från Equiline. Han passar i svart min grå.
 
Efter en lång dag med tävling, städning av höskulle, lastning av nästan 8 ton hö och en sväng till firmafesten, som jag fick hoppa över större delen av pga höet så sitter jag i soffan helt utslagen.
 
Morgondagen börjar tidigt även den så det är nog dags för sängen strax...

Gym? Nej jag har hästar..

HELT. SLUT.
 
Kom hem från jobbet 23.30 igår och somnade kanske 01. Gick upp kl 06 i morse och åkte direkt till stallet. Tog ut två hästar, gick en rask promenad i skogen i 30 min med de andra två sen var det dags att ta tag i ett hölass som mina gentlemän till pojkvän och pappa hämtade åt mig igår då jag jobbade.
Hade flyt och såg på fb att någon skänkte bort fjolårshö för hon skulle få hem nytt så de fyllde min transport till bredden och nu på morgonen har jag lastat ur halva. Att lasta från transporten och i i stallet var inte så farligt, från stallet och upp på skullen dock. Drygt! Men gratis träning =)
 
På torsdag senast ska resten ut för på fredag behöver jag transporten.
 
 
Fina älsklingen. Du fattas <3
 
 
Nu är det bara tre dagar kvar innan semestern! Jag räknar ner, varje sekund.
 
 

Fotografier.

Jag tycker det är superkul att fotografera. Det är ett yrke jag skulle kunna tänka mig. Har redan gjort en hel del "betaljobb", alltså fått betalt för att fota. En bra kamera och ett öga för en bra sammansatt bild är typ det enda som behövs. Ett bildbehandlingsprogram kan också vara bra om man vill göra vissa ändringar.
 
Att själv bli fotad till vardags gillar jag inte riktigt, om det inte är uppstyra fotografringar, då kan det vara ganska kul. Kul att ha lite finare bilder i framtiden.
 
 
Några exempel:
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag som det ska vara.

Vissa dagar, långt ifrån alla men vissa, när tiden går sådär sakta utan att man har tråkigt, de är så underbara.
Idag är en sån dag. 
 
Klev upp tidigt, vilket är mer regel än undantag för min del men jag klagar inte, att sova bort halva dagen är det värsta jag vet. Kommer inte ihåg när jag sov till längre än 9 sist. Måste vara flera år sedan.
Hur som helst, gick upp tidigt och åkte till stallet och vidare till Orsa på hoppträning med Helge. Marie-louise hoppade och det gick superbra! Hoppade stuts och sedan lite enkelhinder. Testade bara lite inför tävlingen på fredag. Han hoppade en oxer på 90 som nog är det största han hoppat hittills. Han gör riktigt bra språng när han bjuder ordentligt. Sista språnget på oxern var guld! 
Kul som fan att Fredrik tror att han kan bli svårklasshäst och dessutom vill köpa honom.
Svårklasshäst eller inte, han är inte till salu och kommer aldrig bli heller. Hästarna är inga maskiner för mig utan familjemedlemmar som man inte säljer eller lämnar iväg hur som helst. Man blir ju mörkrädd när man ser hur vissa behandlar sina stackars hästar, även häromkring.
 
Uppfostra så den kan bete sig - ja.
Bestraffa och vara elak när hästen bara gör de du givit den (omedvetna) signaler om, eller när den inte förstår för du har varit otydlig - nej. 

Efter träningen fick Helge kyllera, liniment, flugmedel och bästisen Grande med sig till gräshagen. Uppskattat!
Jag åkte hem och åt lite frukost och somnade i As armar i sängen en stund innan det var dags för nästa uppgift, nämligen hämta hem båten. Det gick bra, min bil är stark som en oxe och det gör sånna saker så himla lätt. 
Eftersom jag dragit ett "båtstrå" till stacken överlämnar jag städningen av den samme till övriga kvinnliga familjemedlemmar =) 
 
När jag kom hem stod maten klar på spisen och nu ligger jag mätt och belåten på soffan och tittar på tv. En promenad i skogen får det bli innan läggdags, har träningsvärk från gårdagens löptur som gick lååångt över förväntan. Music baby, the key to...att springa utan att det blir för jobbigt och jävligt. 
 
En jobbvecka med kvällsskift väntar, alltså måndag till torsdag sen, sen har jag SEMESTER! Sol och värme, ni vet när ni ska dyka upp. På fredag. Då vi även har sommarfest med jobbet.
Har inte jättemycket planerat på semestern och det är skönt. Kan bara ta dagen som den kommer och hitta på vad vi vill. Bruce ska vi förstås på och det kommer bli AWESOME!
I samband med det åker vi nog en sväng på västkusten och turistar lite. Varberg, Halmstad, kanske Helges hemvist Laholm. Husbilen tar oss dit vi vill. 
 
Förra året var vi i Norge, Geiranger bla. Vackraste platsen på jorden? Vackraste jag har varit på om inte annat.
 
 
 
RSS 2.0