En lugn helg.

Både jag och hästarna har haft en lugn helg. 
I fredags fick de vila helt, bara gå i gräshagen och mysa medan jag tittade på ponnyhopptävling och sedan åt middag tillsammans med kollegorna på min avdelning. Riktigt god mat! Tror vi alla nästan rullade därifrån. 
 
I lördags blev det en tidig uppstigning med fix av stall och promenad med hästarna innan vi åkte till Bollnäs. Gick på stan lite och åt mellansveriges bästa Fish´n´chips. Så. Otroligt. Gott! 
Lite blev det mys i Andreas föräldrars stuga vid vattnet. Tacos på kvällen sen såg vi nån film och somnade gott.
 
Idag hade vi sovmorgon. Självklart vaknade jag innan sju men somnade faktiskt om igen. Frukost, lunch och därimellan en hel del solning vilket är uppskattat. 
Gick med hästarna 40 min idag på grus. Bland en vansinnig mängd äckliga insekter. Helge fick en liten 3 dagars-vila i helgen. Tycker man kan ge hästarna lite småvilor ibland, även vuxna hästar i bra kondis. Har man ridit lite hårdare en period kan det vara lite små överansträngningar och andra grejer på g och det är bra att ge hästen en chans att läka ut det och inte rida för hårt och därmed förvärra saker. Alltid på den säkra sidan =P
 
 
 
 
 
TRE dagar kvar nu sen semester! Längtar! Dock är det övertid varje dag fram till dess.
 
 

Dagens hästeri.

Red Helge i skogen idag med. Massor av övergångar, tempoväxlingar och sidvärtsövningar. Han gjorde skänkelvikningar som en kung i galopp! Kort galopp dessutom. Duktiga killen!

Grande fick jag med och hans ben blir bättre och bättre för varje dag.

Todayzzz

Vi har en klätterbacke i skogen. Vi har 200 000 klätterbackar i skogen men några av dessa, framförallt EN är ganska brutala. Väldigt branta med andra ord. Jag har inte tyckt Helge varit stark nog att klättra upp för denna med ryttare, har tömkört upp några gånger men aldrig ridit.
Det gjorde jag dock idag. Twice. Man måste hålla sig ordentligt i manen/runt halsen och ha förbygel om man ska ge sig på den här backen. Han klev på bra upp. Andra gången stannade han. Då blev det ett lätt adrenalinrus men har gick vidare när jag bad honom. INGET krångel i den backen tack! Klättrade i en mindre backe tre gånger också. Han kändes väldigt mjuk och fin efteråt så jag tror det var bra för honom att röra igång bakbenen och ryggen i backarna. 
 
Grande har jag varit till veterinären med idag och fått honom vaccinerad mot botulism. Två sprutor kvar sen ska han ha ett bra skydd. Gick en promenad med honom efteråt och han var grymt pigg och försökte valla mig dit han ville gå, som vanligt =)
 
5 dagar kvar! Wiiiiiiiiii.
 
Helge och Tussen när Helge var 3 år.
 
 

Måndag 24/6

Bara 7 arbetsdagar till semestern! Längtar! 
Usch vad glatt det där lät. Glömde bort att jag egentligen är sur och på dåligt humör.
 
Gick med hästarna 1,2 timme i byn idag, asfalt mest och lite grus. De var skitlöjliga båda två! Grande kan jag förstå för han har ju tagit det lugnt och inte gått i byn på en vecka men Helge var också supertittig. Lätt att gå med en livrädd skitstor häst i varje hand liksom. Not. Det blev att träna på "mitt space" typ hela tiden. Oavsett hur "rädda" de än blir får de aldrig putta bort mig. Var helt svettig när jag kom tillbaka. Dessutom fick vi en riktig spöregn-skur över oss och jag hade ingen jacka att ha telefonen i. Blev i byxlinningen med t-shirt och tröja över. Lyckades tappa den 4 (!) gånger i asfalten innan vi kommit hem men den klarade sig. 
 
Grandes ben hade gått ner nästan helt när vi kom tillbaka så jag lindade det och hoppas han inte blir besvärad av det i natt. 
Har plockat gräs åt honom de senaste dagarna så han ska slippa äta torrhö inne. Har även bokat tid för botulismvaccinering och hösilage till höst och vinter. Det blir småbalar eftersom det bara kommer vara Grande som äter det. Egentligen hade Helge också kunnat äta det men det kommer bli för dyrt. Småbal med hösilage är dyrt pga all plast som behövs. Därför får de hö ute och Grande hösilge inne, Helge hö inne. Blir Grande dålig ändå får de väl gå i olika hagar eller så får jag ge hösilage till Helge ändå. Ett litet dilemma. Vi får se helt enkelt.
 
Helge har jag ridit ut i skogen lördag och söndag.
I lördags var det galopp, galopp, galopp. I alla former och tempon. 
Igår var det mer fokus på dressyr och lydnad. Kvicka igångsättningar, att kunna ha honom mellan skänkel och hand i övergångarna, att han inte flaxar iväg från galopp till trav osv. Han kändes fin, om än lite stretig i början. 
 
Har varit fruktansvärt trött på jobbet idag och att få en "förfrågan" jag inte ville ha på slutet av dagen gjorde det inte direkt bättre. Nej, jag behöver sova och slappna av. Slappna av är inte direkt något jag gör ofta, oavsett om jag är ledig eller inte.
Har iaf fått en riktigt fet lön den här gången. Tänk om man fick 25 papp varje lön. JA TACK!
 
 
 
 

God fortsättning.

Så här såg jag och syster ut på midsommar. Kransar som sig bör.
Har haft det trevligt både fredag och lördag med mat, goda vänner, familj, hästarna, lek, dans, krogen och sovmorgon igår. Härligt med sommar och nu jobbar jag bara 8 dagar till innan det är dags för semester!

Ondag.

Kvällsskiftsvecka. Dont like it, men nu är det bara 11 arbetsdagar kvar innan semestern! De 11 jobbigaste dagarna på året, de går så saktaaaaaaa.....
 
 
 
 
Lägesrapport ang hästarna lyder som följer:
 
Grande har fått lymfangit, en ganska rejäl sådan. Vid intag igår hade han nästan 40 graders feber så jag ringde ut veterinären som gav smärtstillande och penicillin. Han var riktigt nedstämd och låg min stackars pålle. 
Idag var han mycket piggare och hade ingen feber. Jag har longerat honom 15 min och ska gå med honom en sväng innan jobbet. Det är ju viktigt att de får röra sig så benet får pumpa bort lite vätska. 
Kanske kan A gå med honom en till sväng ikväll. Guld värt att ha en pojkvän som kan och vill hjälpa till med hästarna ibland när det krisar =)
 
Helge då. I måndags gick jag med honom och Grande en timme på grus och asfalt. Grandes ben blev mycket bättre efter det men svullnade till dagen efter ändå. 
Igår tog jag ner och flyttade en hage så hästarna fick vila (gick med dem igårkväll när veterinären åkt) men idag red jag Helge i skogen. 
Det var klättring som stod på schemat så det gjorde vi. Plus en del ökad galopp.I början var galoppen lite trevande, typ som att "törs jag? Kommer något ta emot?" etc, men när jag la på skänkeln och han kände att han fick och kunde galoppera igenom kroppen ordentligt så blev det plötsligt jättekul. Är det något den här hästen är bra på så är det att komma ihåg obehagliga saker som hänt. Kunde även korta honom utan att han lättade bak, han kändes fräsch och fin. Lät honom sträcka ut uppför två av backarna vi klättrade i också. Travade  på en liten kuperad stig hemåt där han fick lov att korta sig ganska ordentligt och gå kvar i formen både i små uppför- som nedförsbackar.
 
Imorgon ska han tömköras och Grande promeneras ett par gånger. 
 
 
 
 

Dressyr för Nina Jansson.

Ja då så.
Dressyrträningen igår gick ganska bra. I traven har jag ganska bra koll på honom mellan skänkel och hand men inte i galoppen. Han orkar inte det än så jag kan knappt rida ihop honom alls där. Det gäller bara att få honom att acceptera skänkeln. Han kickar ganska mkt i galoppen och Nina trodde han satt lite fast och ville sparka lös det. Han blev iaf finare när han gjort det (tömkörde idag (SÅ FIN VAR HAN) bara för att få se galoppen från marken och han verkar inte ha ont för han sparkade inte alls på töm. Antar att han 1. tycker det blir för jobbigt, 2. jag gör något fel/snett etc när jag rider i galopp).
 
Jag orkar sitta ganska okej korta bitar men tappar det på slutet. Det går liksom inte att sitta mitt över hästen, stilla skänkel, stilla händer, inga flaxande armbågar osv samtidigt =) Han är sååååå svår att sitta på, herregud. Det går framåt iaf. Både jag och han måste bli mycket starkare innan vi är något dressyrekipage.
 
Igår tränade vi på eftergiften på båda tyglarna när jag böjer honom, att han inte är lång men ändå kan gå på framåt, att han ska ta skänkeln, både fram och sidvärts, att jag ska dra bak axlarna osv osv osv. Orkar inte skriva allt (jobbat mellan 6-12 idag, de sex mest stressiga timmarna i mitt liv så är helt slut).
 
Blablablaaaaa här är filmen. Både de dåliga och det som var okej. Här klipps det inte bara för att det går dåligt inte.
 
 

Bruce

Har glömt att göra klart och publicera det här inlägget men här kommer en del av min konsert-upplevelse från 11 maj i år. En av de bästa kvällarna i mitt liv.
 
 
-------------------------------------------------
 
Här kommer min Bruce-upplevelse i lördags, i text. Det går knappt att beskriva men jag ska försöka. För min egen skulle mest så jag kan gå tillbaka och läsa sen. 
 
Vi stod där på golvet i arenan och väntade ca 2,5 timme innan Bruce och The E street band entrade scenen. Innan dess hade vi köat ytterligare 5 timmar men Bruce är värd all väntan, flera gånger om! 
 
Vi träffade ett trevligt par som vi pratade en hel del med medan vi väntade och vi tävlade också om vem som gissa rätt låt han skulle börja med. Vem som vann? JAG såklart, som det enorma fan jag är. Promised land var alltså först ut och den är ju SÅ BRA! Helt otroligt bra låt som dessutom innehåller mkt munspel, ett instrument jag verkligen gillar. Jag kan nog vartenda ord i den här låten och jag kan spela introt på munspel, inte lika bra som Bruce förstås men ändå =)
 
Här är den och det här är från i lördags, alltså när vi hade ståplats och stod högst en meter från scenen. 
 
 
Andra låten ut var Out in the streets. En låt jag gillat mer och mer på slutet. En "glad-låt" som är perfekt att köra bil till etc. 
 
Inte lördagens version tyvärr för den var mkt bättre än denna.
  
 
Tredje låten: We take care of our own, från senaste skivan. Inte en av hans bästa låtar utan bara en i mängden liksom. 
 
Wreckingball var fjärde låten ut. Även denna en låt jag gillar mer och mer ju mer jag hör den. 
 
Death to my hometown var nr fem. En låt kritikerna inte gillar spec mkt. De verkar inte gilla Bruces Irländska influenser men det gör jag! Älskar Irländsk musik. En riktigt "fet" låt med mycket tryck och go! En av de bästa på Wreckingball-skivan.
 
 
 
 
Nästa låt var Spirit in the night. Denna låt har jag inte lyssnat mkt alls på faktiskt men den är riktigt bra! En av Bruce tidiga verk som håller än idag. Refrängen är väldigt lätt att sjunga med i. 
 
 
Öppningsdelen är klar och dagens överaskning blir hela Born in the U.S.A-albumet! Det bästa han gjort enligt mig med många bra låtar, nästan alla faktiskt.
 
Titelspåret är först ut.
Born in the USA.
Tyvärr en låt som spelats sönder en del och som lätt missuppfattas om man inte vet vad den handlar om. Han dissar egentligen krigsmakten USA men många tror detta är en hyllningslåt. Hur som helst, slagkraftig är den! 
Här är lördagens version.
 
 
 
Cover me.

Mkt bra låt som också den har blivit bättre på sista tiden. Blåssektionen gör sitt när man ser och hör live. 
Hittade tyvärr ingen bra live-version.
  
 
Darlington county. Här springer Bruce mkt bland publiken och jag var såååååå nära att röra vid honom. Haha, det hade varit coolt! 
 
 
Working on the highway. Grym låt! Det är fart, det är lite 60-tals-sound vilket jag gillar och man blir på bugghumör direkt! Älskar den här låten, den gör mig glad. Tyvärr inte bästa ljudet på den här filmen men ändå, den är från i lördags. 
 
  
 
 
Downbound train. Enligt kritikerna var detta en av de bästa gångerna Bruce har framfört den här låten. Hos mig är den ingen favorit men går helt klart att lyssna på.
Här från i lördags. 
 
 
I´m on fire.
Ja...här har vi en av låtarna som knappt går att beskriva med ord. Inkörsporten vill varför jag älskar Bruce musik. Den är otroligt fin och i lördags var första gången jag hörde den live. Heeeeeelt fantastisk upplevelse.
 
 
No surrender.

Enligt Aftonbladet, en av tidernas mest romantiska inspelningar som även sitter fastnålad på mina vänstra revben. Ja, inte hela låten då, då hade jag avlidit, men refrängen sitter här och jag bär den med stolthet.
Här tillsammans med Brian Fallon från Gaslight Anthem (som för övrigt är ett mkt bra band med lite Bruce-influenser).
 
 
Bobby Jean.

"Åh herregud...åh herregud....åh herregud" är Marcus Larssons egna ord om denna låt. Den fick 5 + av honom så jag antar att det är idel lovord =) Jag har hört den för få gånger live för att kunna jämföra men det är helt klart en bra låt! 
 
 
I´m going down.
 
Det här är nog den Bruce-låt jag lyssnat på flest gånger av alla. Så jävla bra är den! Kan alla ord utantill baklänges typ, så mkt har jag lyssnat på den och att få höra den live igen var underbart!
Från lördagens konsert.
 
 
Glory days.
 

Väldigt bra låt som uppmanar till att hoppa och sjunga med. Här började jag dock bli trött på oavbrutet hoppande så jag stod still med händerna i luften och klappade som en dåre ist.
 
 
Dancing in the dark.
 
Ännu en låt man kan missuppfatta och tro att den är hur glad och lycklig som helst men det är den inte.
Det är när Bruce spelar denna han brukar ta upp någon på scenen, så också den här gången. Inte mig. Tyvärr! 
 
 
My hometown.
Riktigt fin ballad som får en att tänka och älska sin egen hemstad/by. Handlar om finanskris, fabriker som läggs ner, fattigdom osv.
Från i lördags:
 
 
Cadillac ranch.
Låten man vill spela samtidigt som man kör i en gammal amerikanare på väg till nån log-dans i sina 50-talskläder =) Partyhumöret är på plats lika snabbt som låten startar. 
 
 
Sen blev det en till låt från nyaste albumet. 
Shackled and drawn.
En till irländare som är grymt bra, bäst på hela skivan! Tänker mig hur man sitter på en pub i Irland med öl-stopet i ena handen medan den andra dunkar taktfast i bordet.
 
 
Waitin on a sunny day.
Den här låten har varit min favorit längst. Jag totalt avgudar den här låten och blir alltid glad av den! Näst efter I´m going down så har jag lyssnat mest på den här. Många gånger, om och om igen.
I lördags. Jag står där längst fram och skuttar hejvilt. Ser du mig? =P När man ser den här videon som är lite på avstånd så kan man förstå känslan att stå där i publikhavet och vara helt uppslukad av stämningen. Jag var rent lycklig!
  
 
Får fortsätta och göra klart det här inlägget framöver, några fler låtar blev det. To be continued.
 
 

Hektisk lördag.

Ligger och jäser i soffan efter en fantastisk 3-rätters här hemma och beach både 2013 & 2014 är därmed körd. 
Vi började med tonfiskröra på rostat bröd, fortsatte med Ceasarsallad (SÅ GOTT) och avslutade med en kladdkaka med glass och hallon som älskling svängt ihop medan jag tog in hästarna.
Jag har tro det eller ej gjort annat än ätit idag.
Nämligen:
 
Tränat dressyr för Nina Jansson på Helge.
Linda har fixat mina ögonfransat.
Jobbat en sväng.
Fixat stallet och lagt spritomslag på Grandes svullna bakben. Inte halt men varm och svullen, reagerar dock inte när man trycker på det. 
 
Träningen gick bra! Håller på att ladda upp en film precis nu. Så analys och film kommer imorgon eller nåt. Tar ju sån tid sånt där.
 
Imorgon ska jag jobba igen och på kvällen ska vi ha möte på Våmhus café för att prata lite om hur man gör för att söka bidrag etc till en ridbana i byn. Vi vill ha en ordentlig bana att träna på där vi kan hoppa och använda bommar osv.
 
Nu en film. Jag somnar GARANTERAT innan den är slut. Kan slå vad om hur mycket pengar som helst. 
 
 
 

Helge skodd.

Tanken var att Helge skulle bli skodd den 26/6  (eller tanken, jag hade inget annat val) men jag försökte på vinst och förlust få tag i en hovslagare från Bollnäs som åker till Dalarna och skor en del, och han kunde! Jag hade sån tur att han skulle hit redan idag så nu har Helge fått nya skor och är fräsch och fin i fötterna. Han går med roll overs så han får snabbare överrullning fram pga lite olika saker, och funkar bra på det. Daniel, som hovslagaren heter, frågade massor av saker för att kunna sko på bästa sätt. Hur han är att rida, vad jag mest rider på för underlag, hur jag rider mest, osv. Superbra tycker jag! 
Skönt att han blev skodd nu och inte om två veckor, en liten sten som lättade från mitt hjärta.
 
Således fick Helge vila idag och bara gå i gräshagen och äta när skoningen var klar tillsammans med Grande.
 
Igår blev han dock riden.
Red i skogen och tränade på övergångar. Övergångar där han inte kryper upp i formen utan finns kvar mellan skänkel och hand hela vägen. I början var det katastrof men jag kämpade vidare och fick valuta för det. Han var jättefin tillslut. På lördag är det Nina-träning så jag ska fortsätta med samma tänk och se om hon ser någon förbättring på oss sen sist.
 
Blev en lång kväll i stallet ikväll så det var underbart att komma hem till färdig mat <3
 
Strax en dusch sen sooooovaaaaa.
 
 

Haha

Tyckte denna var rolig!


Promenad och pannkakor.

Dagens aktivitet för hästarna blev promenad för hand i 1,5 timme. Jag höll i dem båda och så gick mamma och syrran med tillsammans med Jacksson och Trubbel (hundar). Trevligt med sällskap på våra promenader. Jag går med dem ca en timme två gånger i veckan och går oftast själv, i sällskap med hästarna förstås och det är ju mysigt bara det också. 
Vi gick både på asfalt, grus och sand så hästarna fick lite varierande underlag under tassarna. 
 
På lördag ska jag rida för Nina Jansson igen. OM Helges skor sitter kvar. Kan nästan slå vad om att han kommer tappa någon. Min hovslagare är i Canada tydligen så det kommer gå någon vecka över den här gången, men det är ingen fara. 
Tar väl Grande om Helge får nån tappsko. Ska hålla igång honom lite extra i veckan i förebyggande syfte =P
 
Jag har just ätit EGENGJORDA pannkakor! Jag har ALDRIG gjort pannkakssmet och stekt dem själv nånsin. Det har känts som för mycket krångel men det gick superbra och så fick jag all disk gjord samtidigt. Jag kan vara ganska lat när det gäller matlagning till mig själv men nu är ju Andreas hemma på heltid så får hoppas bli lite mer inspirerad då.
 
 
 
 
 
 
Hmmm...undra vart det där linnet tagit vägen.

Slut som artist.

Den här dagen har varit en plåga samtidigt som den varit jättemysig.
 
Träffade tjejerna igårkväll. Vi åt mat och pratade om allt mellan himmel och jord sen gick vi tillslut ut på krogen. Även om jag gärna suttit kvar och pratat ett par timmar till sen åkt raka vägen hem istället. 
Andreas var snäll och hämtade mig strax efter halv två,kom i säng runt två och så ringde klockan 06 imorse. 
HELT. FÖRSTÖRD. Och inte pga alkohol (drack två cider) utan bara helt sinnessjukt trött, i hela kroppen. 
 
Fick ut hästarna med rätt täcken, i rätt hagar men det hade inte varit konstigt om de gick tillsammans allihop med vintertäcken eller nåt.
Efter det bar det iväg mot Leksand och hingstutsläpp i Böle. Har varit där ganska många gånger nu och det brukar vara spektakulärt men inte i år. När vi kom dit hade 5 hingstar redan släppts och de hade redan "gjort upp" så det var lite trist. Vi var ändå där vid 09. Sen kom det en till efter nån timme och de hälsade, skrek lite och sprang bort till andra sidan hagen och stannade där. Efter ett tag gav vi upp och åkte vidare mot Sågmyra. Tycker de kunde släppt hästarna med jämnare mellanrum så det inte blev så långtråkigt. 
 
Svängde in till Lager 157 och shoppade lite. Jag blev jättenöjd!
Handlade ett par jeans (som var nedsatta från 1000:-) en jättegullig, vit klänning med lite marin stil och en tunn, randig topp för 250:- Sammanlagt! Älskar att fynda sådär, speciellt när man har massor av annat pengarna går till. 
Andreas hittade också lite nytt. 
 
När vi åkte från Sågmyra och vidare hemåt mådde jag rätt risigt och ville mest sova, vilket jag gjorde stundtals. 
Vi hämtade upp pizza i Mora, tankade bilen, bytte hage på hästarna, åt lite sen somnade vi som stockar en timme båda två. Mådde lite bättre då och A hjälpte mig i stallet så det gick ganska smärtfritt, även om jag trodde det skulle ta två timmar per box att mocka =)
Skjutsade A till tåget (ett sista skolarbete sen hemma HELA sommaren!) sen åkte jag och red Helge.
Igår fick jag i läxa att klättra med Helge, vilket jag redan gör förvisso, så jag klättrade ganska mycket idag i skritt och galopp. Det är en häftig känsla att känna hur hästen galopperar i stora kraftfulla språng under en. Han var väldigt pigg, dock skapligt lydig och framförallt glad som en speleman! Jag med för den delen. Det är verkligen KUL att rida. Genuint ROLIGT. 
 
Nu somnar jag vilken sekund som helst. Ska ta en dusch innan dess bara. Klockan ringer sådär brutalt tidigt imorgon igen. 
 
 
En bild från Böle för två år sedan.
 

På hingstutsläpp!Lördag och dressyrträning.

Tjohej!
 
Har tränat dressyr på Helge idag för Göran Liljestam. Göran är så bra tycker jag! Han har svar på allt. Vad man än har problem med eller vad man än vill ha hjälp med så fixar han det. 
Ett väldigt bra exempel på det är: När jag rider Helge i lite samlad galopp på böjt spår så kickar han ganska ofta varvid jag har trott att han blir arg för att det blir jobbigt men Göran sa att det är för att jag låser hans inner bak med min innertygel, jag tar i den för mycket bakåt istället för bara ledande, utåt och då kommer inte hästen fram på det benet. När jag lättade fram honom och ställde lite utåt försvann det! Så nu ska jag lära mig rida så kanske häststackarn slipper bli förbannad ;) 
 
Fick rida mycket övergångar i alla gångarter med hästen ställd både utåt som inåt samt rak. Lite öppnor längs långsidan. Några steg tvärning, räta ut och börja om. På slutet fick jag trava på en 10 m volt med rakställd häst för att han skulle följa mina vändande hjälper, vilket han gjorde.
 
Jag är nöjd och lärde mig mycket av dagens pass.
 
Travar av.
 
 
 
Nu ska jag "piffa" till mig inför kvällens utgång, ja ni läste rätt, ska gå ut med tjejerna ikväll. Jag är inte direkt någon som hänger på krogen längre. 
Men innan dess ska hästarna in och så.

Facelook

 
 
HAHA, snyggt face va? Han gick av lite stort så jag trodde vi skulle dö över det enorma hindret.
 
Lill-kråkan rullade fast i hagen idag och när han tillslut kunde komma upp trampade han sig =/ Var jättehalt och det var hur synd om honom som helst men efter lite rengöring och lindning var det ingen fara. Hoppas inte det blir något av det bara. 
 
Haft en supertrevlig kväll med familj, moster, kusiner och vänner till familjen. Grillning och en massa prat. Mysigt!

Upp och iväg.

Ingen rast och ingen ro fast det är nationaldag idag. 
Tog ut tre av hästarna och åkte till Orsa med den fjärde, Helge. 
 
Markarbete stod på schemat. Rida olika antal galoppsprång över bommar med 21 m mellan, travbommar med kort avstånd samt ligga på volt på en ensam bom och två bommar med kort studsavstånd. 
Han är ganska nonchalant över galoppbommar, taxerar inte själv utan jag måste rida ihop honom och lägga honom rätt annars kan han ta bommarna lite hur som helst. Får nog lägga upp små hinder nästa gång så han får tänka lite själv också. 
Skuttade lite på terrängbanan också. Bara bommar som går att riva dock. 
Roligt! Hoppade bara lågt och några få språng eftersom jag inte hoppar så ofta.
 
Andreas var med och tog lite kort.
 

Fredag på en onsdag.

Äntligen fick jag ut i skogen och rida idag! Solsken, vindstilla, fågelkvitter och så där skön luft som det är efter att det har regnat. 
Gjorde mycket övergångar där jag red honom kort, kort innan avsaktningen och fram i nya gångarten. Han var som jag trodde ganska stark men lugnade sig och lyssnade bättre ju längre vi höll på. Red ca en timme och han kändes väldigt mjuk och avslappnad när jag travade av.
 
En "rolig" grej som hände var att vi hörde ett brak i skogen och såg något brunt försvinna i ögonvrån. Självklart tänkte jag björn först men det är nog ganska osannolikt, rådjur, älg eller tom någon orienterare känns mer troligt. Tog ändå en omväg. Jag har faktiskt sett i en björn live förut, i det fria alltså. Skräckblandad förtjusning.
 

Saknar skogen.Har inte ridit i skogen sen i fredags så nu börjar jag sakna det. Imorgon ska jag iaf ut med Helge. Det blir nog mest att hålla honom på mattan och låta honom få ur sig lite energi kan jag tänka mig.

Tröttmössa.

Dessa kvällsveckor dödar min sömn. 6 timmar, varken mer eller mindre och det är lite för lite känner jag. Somnar som en stock varje dag när jag kommit hem från stallet och ätit frukost. Meeeen det är inte så långt kvar till semestern nu! 4 veckor till sen blir det 4 veckor att göra vad man vill (och har råd med). 
Kanske blir det Falsterbo, kanske blir det Öland, kanske Grövelsjön, kanske Helags. Vi får se. Det gäller ju att passa in hö-skörden också så man inte är borta då. 
 
Istället för att rida idag, som vore ett självmordsuppdrag när Helge vilat 4 dagar (promenader) och det dessutom blåste full storm, så tömkörde jag honom. Bara lite lätt på en äng i båda varv, lite serpentiner, åttvolter och övergångar trav-skritt-trav. Han var lugn och mjuk. 
 
Hih, han är så rolig när man släpper honom i hagen.Skriker Iiiiiiii - och så drar han iväg i galopp och sen dyker huvudet ner i gräset.
Han får gå halvdagar på gräs nu så länge och så har jag tagit bort en stor del av havren ifall han har känningar i hovarna och det är därför han lägger sig. Stora hästar kan ju också få fång och även om han inte har några egentliga symptom så är han lite varm i kronranden. Full ranson havre och gräs blir nog för mycket även om jag vant in honom länge och sakta. Det finns ju faktsikt mycket energi osv i gräs så han kanske inte behöver havre alls på ett tag. How ever, han känns då pigg och glad nu iaf. 
 
På lördag rider jag dressyr för Göran i Orsa, nästa lördag för Nina i Mora och så har jag fått en fast plats för Nina till hösten! Det känns jättekul. Har sagt upp min Annica-plats och det känns ju förstås tråkigt, för hon är också bra, men jag tror jag utvecklas bättre om jag rider för Nina och eftersom jag fått en bra löneförhöjning blir skillnaden pengamässigt inte märkbar. Bara nån hundring i månaden.
 
 
 
 
 
 

Helgen.

Då var även denna helg slut. 
Igår jobbade jag några timmar först sen byggde jag ny hage till hästarna och gick en halvtimme i skogen med dem. 
Sen var det bara att åka hem och göra sig ordning för 50-talsfest. Skitkul!
 
Sovmorgon idag. Fixade stall och så åkte jag och Emelie till Orsa och tittade på ponny-derbyt. De hoppar högt de där små ponniesarna =) 
Gick 30 min med hästarna idag. Helge var som ett expresslok. Han börjar nog ta igen sig nu men han ska skritta två dagar till innan jag börjar rida hårdare igen. 
Han lägger sig i beteshagen i år igen =S Antingen är han helt enkelt bara trött och känner sig säker att vila i den där hagen, eller så blir gräset för mycket för honom. Har tagit bort nästan all havre nu så får vi se vad som händer. Han ligger inte och rullar utan ligger och "sover" med huvudet i marken så jag tror och hoppas att han inte har ont nånstans... Man blir inte klok på dessa djur. 
Klart man inte behöver bli orolig för att hästen ligger ner i hagen men gör den ALDRIG det annars och har en problem-mage så blir man lätt paranoid. 
 
 
 
RSS 2.0