Ingen mer snö?

Nu har jag packat undan de två tjockaste vintertäckena så imorgon lovas -25 grader och snöstorm :)Dressyrryttare....

...och bruna träningsstövlar. ALLA (typ) dressyrryttare på högre nivå i Sverige tränar i bruna stövlar och tävlar i svarta. Varför? Jag tycker det är snyggt med bruna iofs men det är fenomenet är sjukt vanligt. Vill man matcha sadeln på tävling (de flesta har ju svart) men ha en annan färg på träning för att variera? Vill man bara vara som alla andra kanske? Jag har ju beställt en brun hjälm så jag måste kanske också beställa bruna stövlar framöver hehe.Långpromenad.

Gick 1.5 timme med hästarna idag. Mysigt.


Fast jag gjorde av med mer energi än jag hade så nu är jag trött som apa.

En lördag.

Strålande sol och underbart duktig häst (och jag med faktiskt).

Perfekt dag att pricka in stråland sol på. Ledig och all tid i världen för hästar och allmänt slöande (inte för att de på något sätt hör ihop, men de två isär är mina favorit-sysslor). 
 
 
Igår när jag red Helge var det mest såhär.
 
 
Jag hamnade aldrig på backen men Helge hade fullt upp med att försöka. Rädd för allt och for runt som en dåre. Gick inte att göra så mycket vettigt med andra ord, bara rasta av honom lite överskottsenergi. 
 
Idag däremot! Tog transporten och åkte till Orsa där jag red på travbanan. Här hemma är underlaget på grusvägarna lite förrädiskt så det går inte att rida ordentligt. Det är  bra om man vill träna övergångar eftersom man inte törs trava så långa bitar utan att sakta av. Idag ville jag dock få honom samarbetsvillig i traven utan att sakta av förrän han var det. Tog ungefär ett helt varv innan han accepterat att vara mellan skänkel och hand och ändå trava framåt med bra takt men DÅ var han fantastiskt fin! Liiite för på kanske men finliret kommer sen. På slutet ökade jag traven och jävlar vilket register den hästen har alltså. Jag bara satt där uppe och log och fick tvinga mig själv att sluta rida nu när han inte är så igång. 
 
Imorgon ska både han och Grande promeneras och på måndag åker jag nog till Orsa igen. 
Viktigt vetande. 
 
Nu ska jag slänga mig i duschen innan det blir grillning med tjejerna och en stackars kille som ska stå ut med vårat tjatter. 
 
Over and out. 

Jag vet...

...att ni undrat hur min dag sett ut bildligt.

Your wish is my command.

Kan tillägga att Helgehästen var rabiat och tacos-hetset stämde in.

Reflektioner från en "shopping-tur".

Idag följde jag med kära mor på en shopping-tur. Att följa kära mor på shopping brukar sluta i misär, elände, hunger och brist på sömn. Det brukar med andra ord kunna ta sin "lilla tid" (dont get me started om IKEA, det är som ett fängelsestraff). Dagens handling resulterade dock bara i mat, vilket också var tanken. Hästarnas mat var dyrare än min i vanlig ordning.
Jag köpte nästan bara grönsaker. Tänkte försöka vara lite nyttigare nu igen när det snart är sommar men det vet både du och jag att det inte kommer bli långvarigt. Inlägget nedan är alltså inte helt seriöst. Inte räcker några grässtrån till lunch inte. Här framför mig på tallriken ligger lite fler strån, lite ost (köpte vitlöksost! SÅ. SJUKT. GOD. Tur att ingen behöver hångla med mig i helgen) och lite annat tjafs som jag förmodligen inte blir mätt på och så kompenssationsäter jag ikapp det ikväll när det bjuds på tacos i sann svennebanan-anda såhär en fredag. Jag kommer såklart vara lite sur fram tills dess eftersom jag måste mocka skit och rida utan riktig mat i kroppen. Fast jag brukar förstås vara lite sur ändå, som standard.  
 
Till mina reflektioner då. Här i Mora har vi ÖoB, Dollar Store, Willys, Lidl redan och snart även Rusta och något annat "billighetsvaruhus". Conclusion: Vi är ena fattiga och snåla jävlar som bor här eftersom alla dessa kan gå runt. Jag är själv en av dem dessvärre. Hade jag inte haft hästarna hade jag ju druckit Clos du Mesnil till min gåslever varje dag.
Jag har dock vänligt men väldigt bestämt sagt till mig själv att man handlar EKOLOGISKT och SVENSKT, oavsett hur fattig man är. Och jag lyder. Det känns bra för samvetet. Man vill ju inte hamna i helvetet. Vatten och bröd, bara det är ekologiskt så.
 
Fick för övrigt blunda när jag gick förbi chipshyllan på Ica Maxi idag. Det är tortyr. Jag klarade det iaf utan att köpa en enda saltad, friterad, fantastisk potatisbit och firade med att köpa ett kvalitétsnagellack för 10 spänn. Nagellack när man har häst är ändå ett skämt. Om man måste sadla och rida själv vill säga. Lisen och de andra i "överklassen", som det så fint hette, har förstås folk som både målar deras naglar, torkar dem i röven och håller i tyglarna åt dem så naglarna inte riskerar att gå sönder. 
 
Jag hör också till den skara som inte gillar det där med att ridning skulle vara en överklass-sport. Är det överklass att gå upp tidigt JÄMT, jobba arslet av sig 7-22 typ och inte klara sig utan hästägare, sponsorer och bra kontakter (förutom att rida grymt bra och slita arslet av sig, igen), jag vet inte jag. För mig är överklass när man skuttar ut på förlossningen med både silversked i munnen, inskriven på bästa internatskolan från födseln och en Ferarri 250 GTO som väntar bredvid vaggan. Morsan och farsan går på välgörenhetsgalor och skänker 300 000 000 000 miljarder dollar....till internatskolan du går på så de överväger att behålla dig fast du beteer dig som en riksidiot. Vet ingen ridmänniska som haft det så. Sen att det kostar pengar, ja, det är väl solklart! Ingen nyhet. Det finns andra saker som också kostar pengar, som inte ens är hälften så roligt. 
 
För övrigt så mår min hals inte bra än. Det känns som jag ska spy typ hela tiden. Typ som det sitter fast något i halsen som inte försvinner. Irriterande. Väldigt. Känns som att om jag står på händer, som jag gör titt som tätt, så kommer allt i magen rinna ut. Fräscht jag vet. Jag är rätt fräsch faktiskt. 
 
Nu vare ordbajseri på hög nivå. Ska fortsätta med min lilla lunch innan jag ska cykla till stallet och rida ett stycke rabiat häst, kanske två. 
 
 
Det är svårt att fota i full galopp men skit i det och titta på sandvägarna. Idag ska jag ut och titta om de smält fram. Jag vet några som behöver ut och galoppera av sig lite hyss. 
 

Lunch.

Så jävla nyttig och perfekt!Sjuk.

Jag gillar inte att ge upp, men idag fick jag lov att gå hem från jobbet. Har bitit ihop flera dagar, även förra veckan pga min hals och mina öron som verkar vara inflammerade eller något. Det gör iaf ONT och kombinerat med huvudvärk så var det lika bra att hissa vit flagg. Ligger i soffan under två filtar och har fortfarande jackan på mig. Tror jag har åkt på en såndär "mans-förkylning" när man blir extra ynklig och hjälplös. 
Har haft ont i öronen tre veckor snart och jag skulle vilja hoppa isvak och spränga en liten eucalypys/mint/annatsomärbraförhalsen-bomb i mina lungor för att friska upp hela öron, näsa, hals-systemet. Och blåsa skallen av mig förstås. Fast inte på riktigt. 
 
På tv:n är folk onormalt snygga och jag funderar på att börja med 5:2. Jag vill också vara snygg men har inte tid att träna (inte tillräckligt iaf). Har liksom ingen pt som står och gapar stämbanden av sig om man inte gör 1000 sit-ups på 1 minut. Har varit bortskämd med att vara smal (trådsmal stundtals) när jag var yngre men nu börjar min ohälsosamma chipskonsumtion sätta sina spår. Det syns förstås inte så väl för folk som inte ser mig i födelsekostymen men JAG ser´t. Det är ju det som spelar roll. Fast mest av allt vill jag lära mig äta mer hälsosamt överlag och bli av med mitt FÖRBANNADE sötsug. Det är som en drog för mig, på riktigt. Jag får abstinens och kan nästan göra vad som helst för att få mitt socker. Skulle behöva bli inlåst några veckor på avvänjning. Folk skulle dock få hålla sig på behörigt avstånd. Jag har humör när jag inte får som jag vill. Min kära mor och min syster är lika. Stackars pappa. =)
 
Nej, nu ska jag krypa ner under mina två täcken i sängen och försöka vakna piggare än jag är nu. Gärna med ingen huvudvärk, inga onda öron och en hals och bröstkorg som inte gör det tungt att andas. Bra då säger vi det. Tack. 
 
 
 
Idag är jag inte stor och stark. Liten och klen. 
 

Promenad.

Tog en liten promenad med Helge idag på 30 min. Igår gick jag en kortis med båda. Såg att banan hade smält fram så den är nog snart ridbar.

Hö.

Stråfoder är det absolut viktigaste för en häst att äta. Gräs och hö.
Den behöver tugga och dess mage behöver strån att jobba med för att inte hästens magsyra ska göra att hästen med tiden får magsår om den står utan mat ofta och länge.
Våra hästar får hö 5 ggr/dygn. Vid ca 6-7, 11-12, 15-16, 18-19 när de går in och till kvällen. De ska inte behöva gå hungriga. Mina får inte fri tillgång för då skulle Grande se ut som en boll :) Dessutom har man lite bättre koll när man packar höt så det är hygieniskt fräscht, än när de ska stå med huvudet i en rundbal hela dagarna.Sjuk :(

Är på jobbet och kämpar på. Bu to the hu.
Mina lungor känns så tunga att andas med right now. Halsen och öronen gör ont och det är hemskt synd om mig. Hade jag inte varit så fattig den här månaden hade jag gått hem, men nu får jag bita ihop, vara lite tuff och tvinga mitt klena jag att bara köra på. Får vila i helgen istället.

En massa strunt.

Jag börjar med att skryta om att jag fick B på senaste matteprovet. Det är jag nöjd med. Jag kanske har gett sken av att jag är kass på matte men egentligen är det kasst tålamod jag har. Jag kommer inte ihåg NÅNTING av matten från gymnasiet (hade ingen bra lärare och jag var inte ett dugg intresserad av skolan). Därför är det vissa saker i den här kursen som är helt nytt för mig (well, i stort sett allt). Boken är skriven på ett sånt sätt att det är meningen att man ska ha lärarledda lektioner, inte läsa själv som jag gör. Vissa saker är alltså inte med utan det skulle läraren förklarat = svårt för mig att lista ut på egen hand. Det är lite därför jag har svårt för matten. Jag förstår det mesta, men jag blir förbannad när boken förutsätter att jag ska kunna allt utan genomgång. Då tryter mitt tålamod och jag får totalt hjärnsläpp.
Tur att Andreas hjälper mig. Det är guld värt. Nu är det bara ett prov kvar i geometri plus nationella. Skönt! Sen ska jag söka till matte C-kursen till hösten. Idiotiskt kanske men försöka kan man ju alltid. 
 
 
Idag har jag kommit till insikten att jag måste köpa en ny hjälm. Jag har två nu. En fulhjälm som jag har hemma när jag rider i skogen. Får plats med mössa under, vilket jag MÅSTE ha från september till april, minst. Den andra är lite finare med läderband som jag mest haft på träning och tävling. Den nyaste av dem, den med läderband, har jag räknat ut är över 7 år gammal! Hjälmar blir sämre med tiden och tre år är visst rekommenderad "användningstid". På sin plats att införskaffa en ny alltså. Den nya måste jag kunna rida med både på vintern ute och träna med osv. Alltså en man kan ha mössa under och ändå ställa om så den är rätt storlek även på sommaren. Den får inte vara speciellt dyr heller för det har jag inte råd med.
 
 
Gillar Jacson Wen-hjälmen men den är tyvärr inte möjlig att ställa om. 
 
 
 
 
Det är däremot Uvex-hjälmarna. Jag kan inte bestämma mig om de är fula eller fina men de verkar onekligen praktiska. Jag vill ha en ny färg nu efter två svarta hjälmar och jag tror brun skulle bli snyggt. Har dessutom ganska mycket brun utrustning om man skulle vilja tokmatcha hehe.
Det är många dressyrryttare som har Uvex-hjälm, bla min dressyrtränare som red för Gunilla Byström i helgen och hennes hjälm var fin. Säkerligen en dyrare modell än den jag tittat på men ändå.
 
Egentligen har jag inte råd med en ny hjälm just nu men antar att det är en sak man borde prioritera. 
 
Från hjälm till dagens ridning på Helge. 
Pga av olika saker som påverkade honom hemma i stallet så var han spänd att rida och tittade på ALLT utom kossorna som var ungefär det enda han hade skäl att titta på. Knasiga häst. Han behöver få ut och springa av sig sanna mina ord. Men inte än. Inte än.
Han var lite svår att få till arbete idag men han var iaf väldigt laddad och jag behövde bara tänka trav så var han iväg. Riktigt rapp i sina ben idag. Sista biten var han jättefin och jag fick till den där traven jag skrev om igår i några steg. Inte lika bra som igår men bättre än för en vecka sedan =) Jag får dock INTE sätta så höga krav! Det gör mig bara stressad och besviken om det inte går som jag vill. Måste ge oss mer tid och inte tro att vi ska vara i toppform på två veckor.
Grande skrittade jag lite bredvid Helges hage så han fick röra sig lite iaf. 
 
Imorgon får de vila för då ska jag plugga innan jobbet.
 
Mina chaps är vääääldigt nära att bli oanvändbara (jättetrasiga i resåren och går sönder vilken dag som helst) så idag köpte mamma ett par nya när hon ändå var förbi ett Hööks. Mörkbruna med lite roligt mönster på. Eftersom jag sålt mina ridstövlar så måste jag ju ha något mer än endast skor att rida i, annars blir man ju en fullkomlig hillbilly. 
 
För utom ovan nämnda händelser så har jag och pappa hälsat på farfar och hans fjälla idag. Mycket trevligt. 
Vi har även varit ute och gått/sprungit 5-6 km vilket var välbehövligt. Jag har haft ont i halsen i en vecka nu men inte hela tiden så springa lite lätt funkade bra. Vill börja träna ordentligt för det stundande loppet jag ska springa i sommar. Ska faktiskt bli kul! 
 
Nu ska jag sova och ha ågren för den kommande kvällsveckan på jobbet. Veckan efter det är det dags för skiftbyte. Vi ska börja jobba helg igen =( Bläääääk. Vill inte! Har dock inget val. Behöver väl knappast förklara varför. 
 
 

Vill ha!

Hittade en superfin väst från Hööks. Är aldrig speciellt impad av deras kläder men den här gillade jag verkligen! 
Älskar de två blåfärgerna tillsammans. Någon som känner sig manad att ge mig en vår-present? Skulle passa perfekt med mina mörkblå Kingsland-brallor. 
Jag behöver ta reda på hur jag ska bli rik. 
 
 

Inspiration.

I morse var jag på Mora ridklubb och tittade på Gunilla Byström-träning för spetsgruppen i dressyr i Dalarna.
Min dressyrtränare Nina Jansson red och det var kul, jag har inte sett henne rida förut. En annan jag tränat för, för längesen, Ingela Haga red också och hon hade en SÅ FIN HÄST! En svart femåring som var mjuk som smält glass och Ingela kunde sitta helt still och använda osynliga hjälper. En fröjd att se! Så önskar jag att jag och Helge kan se ut en vacker dag =) Gunilla verkar vara bra att rida för. Förklarade vad hon ville få fram, inte bara "gör si, gör så". Det tycker jag är viktigt för en tränare. Berätta VARFÖR och HUR man ska göra. Inte bara "få honom rundare" utan förklara HUR jag ska göra det osv. 
 
Man blir såklart väldigt sugen på att träna och rida själv när man ser sånt här. Inspirerad till tusen med många nyttiga saker inpräntat i skallen fick jag till ett riktigt bra pass på Helge idag. Med det lilla jag kan göra i dagsläget.
 
Skrittade fram i skogen och genom byn först. Vi gick förbi en gård där det gick lösa höns. Haha höll på att skratta ihjäl mig åt Helge. Han var livrädd för hönsen. Skakade och visste inte vart han skulle ta vägen. Snacka om att han behöver ut och se mer =) Fick förbi honom iaf och så dansade han genom hela byn i någon form av balanstrav. Knasboll. När vi sedan kom ner på grusvägarna vid sjön gick det riktigt bra. Övergångarna satt perfekt, han var kanske liiiite för laddad men absolut inte stark. Nu har han börjat acceptera att gå inom ramen även i trav, nästan hela tiden. På slutet ökade jag traven utan att lätta i handen och vilken känsla jag fick! Man riktigt kände hur hans framben hann sträckas ut helt och hänga någon tiondels sekund innan han satte ner dem och bäst av allt, han var fortfarande mellan hand och skänkel utan att streta det minsta. Så jäkla kul! Han blev lite svettig och kändes väldigt nöjd när vi kom hem. 
Fick massage och blev stretchad sen ut i hagen igen medan jag fixade stallet. Tycker det är skönt när de kan gå ut igen och röra sig lite mer efter ridningen, även om man skrittat av ordentligt. Han var väldigt lös och fin när jag stretchade bogarna, för första gången nånsin. Annars försöker han komma undan men inte idag. Det måste ju vara ett gott tecken. 
 
Blir en lugn kväll hemma ikväll. A har åkt tillbaka till Sthlm och jag har utsläpp i stallet imorgon. Känner mig ensam och ledsen här hemma. Önskar verkligen vi kan fixa så vi kan bo tillsammans igen snart. På ett eller annat sätt. 
 
BILDBOMB.
 
 

Två flugor i en smäll.

Tvingade min stackars delsbo att gå med Grande medan jag red Helge idag. Under vilda protester från både häst och pojkvän så släntrade de med där bakom. Kul med sällskap!
Det är lite svårt att koncentrera sig när man rider med sällskap men lite fick jag gjort på Helge iaf. Övergångar och se till att han var kvick precis hela tiden, vilket han var. Riktigt fin i munnen också (alltså framme för skänkeln med egen bjudning).Pluggar.

Älskling lagar mat medan jag pluggar. Det går bra. Jag älskar matte!Ridhus.

Direkt efter jobbet åkte jag till ridhus med Helge. Underlaget utomhus är värdelöst just nu och jag ville rida ordentligt. Skönt att vi har tre ridhus i närheten, varav det jag åkte till är ett privat där det inte kryllar av ridskoleelever.

Gick med honom några varv, spände sadelgjorden och hoppade upp. Han var lugn från det att jag hoppade upp tills jag hoppade av. Lugn men alert.
Red bara på spåret (och lite innanför) eftersom Helge inte är klar för böjda spår än.
Gjorde massor av halter och övergångar mellan skritt och trav. Travade bara genom kortsidorna en gång åt varje håll, annars gjorde jag en avsaktning till skritt och skrittade med helt rak häst genom kortsidan. Lite bakdelsvändnings-tänk. Han var så fin i munnen och lydig både framåt och "bakåt".

Hade lånat en nackplatta av Lotta idag och den funkade lika bra som ps-tränset så jag har beställt en sån istället. Sparar iom det ca 1300 spänn :)

Åh det är så kul! Jag älskar verkligen livet med hästarna, även fast man är fattig och har dåligt med tid och energi till annat.


Suck.=(

Nu sitter my love på ett tåg till Hufvudstaden. Igen. Den där jäkla hufvudstaden. 
Det blir så tomt varje gång han åker tillbaka till skolan. Sjukt trist, meeeeen det är ju bara 3 år och några månader kvar (ingen missade den ironin right?). 
 
Jag har mått som en överkörd röv idag. Förkyld, huvudvärk och ont i magen. Kämpade (ja det var exakt så, jag fick bita ihop som sjutton) mig igenom arbetsdagen och det var tur att jag hade en revision att förbereda så jag fick sitta still en del och tjura. 
 
Hade bestämt igår att hästarna fick vila idag och eftersom det snöade massor idag så kändes det som ett bra val. 
 
För övrigt tycker jag ni ska läsa www.nattstad.se/tourettes
Haha, dont you just love angry people? Det gör jag. Jag känner igen mig och tycker det är skönt att inte vara hård men rättvis själv. Folk ä dum i huvä, så är det bara =) 
 
Som idag när jag åkte till stallet tex. Ett litet barn var ute och gick på fel sida av vägen. Blev genast skitarg på hans föräldrar. Varför får ett sånt litet barn gå själv på vägen och va fan, varför har de inte lärt ungen att gå på rätt sida?! Ville veva ner rutan och skrika "Du går på FEL SIDA FÖR HELVETE!"....Sen fick jag dåligt samvete för den stackars pöjken och ville erbjuda honom skjuts hem istället. Hans mamma och pappa har förmodligen inte lärt honom att inte hoppa in i en bil med främlingar heller, de idioterna!
Fast.... någon av dem kanske är sjuk. Han kanske inte ens har både en mamma och pappa. Kanske var han ute och knackade dörr för att tigga pengar som en annan Jehovas vittnare (eller va de nu gör, jag har aldrig riktigt lyssnat när de babblar på om paradis och annat strunt), sånna tankar surrade runt i min sjuka hjärna, sen var jag framme i stallet. Humörsvängningar någon?
 
Idag har jag haft fredag hela dagen, vilket betyder att även imorgon och övermorgon är fredag. Yey! 
I helgen har jag tänkt att titta på en av Sverige bästa dressyrtränare som håller träning. Det lär man sig mycket av och blir framförallt inspirerad. 
 
 
Slutord: 
Just nu avskyr jag snön jättemycket och vill ha barmark och värme! Tur att hästarna har brodd och sulor kvar. 
 

Repor och promenader.

Ingen bra dag idag. Har lyckats repa bilen för att jag körde in i (över) en vägstolpe för att jag kollade på telefonen.
Dumt!

Är allmänt seg och har jätteont i halsen. Hoppas jag slipper bli sjuk, det är inte min grej. Det betyder stillasittande och mindre pengar. Illa!

Gick 1,5 timme med hästarna idag. De skötte sig bra och var lugna. Helge var uppenbart påverkad av gårdagen för han blev spänd på samma ställen som igår men jag bara gick på utan att bry mig. Hade inte orkat om jag så ville.

Tog lite bilder på pållarna. Helge ska bita Grande helt oprovocerat som vanligt. Skitungen.

Recension.

Tänkte göra en liten recension på ps of Sweden-tränset flat out revolution.
Har ju bara testat det en gång men jag märkte faktiskt skillnad. Helge var lätt och fin i munnen och frustande direkt vi gick av gården (trots att han var spänd igår). Han var inte alls lika stretig som han varit de senaste dagarna och verkade trivas bra på det.
Nackstycket var rejält brett och mjukt. Nosgrimman var inte lika mjuk och inte sidostyckena heller men det dög. Tyglarna testade jag inte för jag ville ha samma känsla i handen som jag brukar men det är tunna gummityglar.
Det är inte det snyggaste tränset men det är oväsentligt när funktionen är viktigast. Storlek full var bra på Helge och det fanns flera hål till man kunde länga om hästen har större huvud.
Ska köpa ett så fort jag har råd.Idag.

S.U.C.K

Bara för att jag skrev att det var så kul att rida igår så gick det såklart HELT åt helvete idag. 
Helge var spänd som en fiolsträng från det att vi gick ut genom stalldörren och hela passet. SÅ. JÄVLA. DRYYGT! Hatar när han är sådär, jag blir så arg! Arg matte och spänd, fjanthäst går inte ihop så det slutade med att jag hoppade av och gick hem. Orkar inte med honom när han inte kan lyssna på mig alls utan måste titta på allt annat. En vattenpöl med istäcke, en mörk fläck på vägen, soptunnor som ramlat etc. Jag försökte med halter, övergångar, ställa honom bort ifrån det "farliga", driva förbi det hästätande monstret och inte låta honom stanna upp alls osv. INGET hjälpte. När han har sånna dagar är det nästan ingen idé att sitta upp ens. 
Tror de dagarna kommer bli färre ju mer jag får komma igång med honom. Han kan även ha haft lite lätt träningsvärk idag då jag kom åt honom bra igår. Sånna här dagar skulle han behövt bli riden 2 timmar. 
 
Testade ju PS of Sweden-tränset på honom idag och trots hans fjolleri så kände jag faktiskt skillnad på honom. Han var mycket lättare i munnen och stretade inget i övergångarna så det får nog bli ett sånt. Har hittat ett träns TO DIE FOR för ett vettigt pris men det hade inte anatomiskt nackstycke så det blir inget. Får duga med ett halvsnyggt från PS och nöjdare häst =) 
 
 
Lilla Ärto.
 

Roligt, roligt.

Det är SÅ roligt att rida! Att inte alla människor i hela världen rider. Kan inte förstå. Det gick med andra ord väldigt bra att rida idag. 
Helge var lite stretig i början och lite tittig men när vi inte var inne i byn bland liv och rörelse kunde han slappna av skapligt och var väldigt lydig och medgörlig. Jag har börjat vara lite tuffare på honom som jag skrivit tidigare. Driver jag framåt är det NU han ska gå fram, och utan att jag ska lätta i handen. Han ska gå fram till det stöd jag erbjuder och det fick jag honom till ganska bra idag, men jag får använda mycket ben och peta till honom med pisken ibland. Dock verkar han ha lätt att förstå vad jag vill för det har gått mycket fortare än jag trodde för honom att samarbeta, har ju bara ridit såhär två gånger nu efter vilan. 
 
Nu när vi bara får skritta och trava lite på rakt spår blir det nästan enbart tempoväxlingar, övergångar och halter som vi tränar. Ställer lite lätt i nacken också bara för att mjuka upp honom men kroppen är fortfarande rak. 
 
Imorgon ska jag testa ett PS-träns som snälla Lotta lånar ut. Ska bli spännande att se om det blir någon skillnad. Just nu rider jag med fårskinnspadd under nackstycket men det lyfter tränset lite så hela tränset sitter lite dåligt, det är bara en tillfällig lösning. Vill inte att det ska trycka bakom öronen och på nacken på hästarna så jag måste lösa det på något annat sätt. Antingen köpa ett PS-träns eller ett Micklem, eller ett helt vanligt men köpa en tjock padd från Mountain Horse. Ps är mycket snyggare än Micklem men har sämre kvalité. Gah! Blir tokig av att jämföra och krångla! Men men, det är ett pyttelitet i-landproblem som inte ens är något problem egentligen =)
 
Nu ska här sovas. Tidigt uppstigning imorgon. Klockan ringer 04,45. Herregud det borde vara olagligt.
OLAGLIGT sa jag! 
 
 
Nu längtar jag tills snön har smält! GE MIG MINA SANDVÄGAR OCH GÖR DET NU. 
Tack.
 

Duktigt djur idag.En löjlig lista.

När vaknade du imorse?

När klockan ringde 06,30.

Vad var det första du tänkte när du vaknade?

Skjut mig. Men efter jag har tagit ut hästarna.

Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni?

Ringde till mamma och pappa för att höra hur mamma mådde.

Vilket humör är du på?

Det är sol, då är man glad!

Har du ont någonstans?

På en punkt i ryggen.

Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?

Popcorn är jag sugen på.

Hur mycket var din senaste lön på?

19 000:- nånting.

Vad köpte du när du drog ditt kort senast?

Kommer jag faktiskt inte ihåg. Vet inte ens vart det är just nu om jag ska vara ärlig.

Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?

Nånsin? Ingen aning. Men idag så var det väl google, starsidan. 

Vad ska du göra idag och ikväll?

Snart åka till stallet och rida ikväll laga lite mat och kanske plugga.

Varför ska man läsa din blogg?

För sitt eget bästa. 

Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?

Kommer inte ihåg.

Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad?

Hur fin jag är i mina långkalsonger kanske?

När fotade något senast, och vad?

Idag. En tävlingsskjorta jag ska sälja.

Kommer du göra av med pengar idag, på vad?

Jag måste faktiskt köpa popcorn.

Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då?

Soffbordet.

Vad borde du göra idag?

Plugga. Har redan pluggat ett tag men borde göra mer. 

Vad ska du ha på dig idag?

Snart ridbyxor och Kingslandjackan som jag nästan glömt att jag har. 

 

 
Den är lite... "snygg för många år sedan" men jag gillar den fortfarande. Varm och go för en fryslort som jag!

Irriterande.

Det här irriterar mig i hästvärlden. 
 
Ryttare som skyller på hästen när de själva inte kan rida. 
 
Ryttare som inte fattar felet med hävstångsbett och tror att hästen är lösgjord bara för att den kröker nacken.
 
Folk som inte fattar vikten av att hästen får mycket grovfoder.
 
Ryttare som tror att hästen är pigg och bjuder när den i själva verket försöker springa ifrån arbete.
 
Sånna som kör hästen med sadel på i transporten.
 
Sånna som tror man gör hästen en tjänst när den får "sovmorgon".
 
Sånna som lägger på 3 täcken och tror hästen blir varmare av det.
 
Felanvändning av graman (typ all användning av graman med andra ord).
 
Sånna som inte kan ta kritik (varför tränar man då?).
 
Att plocka på hästen skarpa bett istället för att träna lydnad och styrka. 
 
Sånna som rider 3 dagar i veckan och tror att hästen ska bli en stjärna av det. 
 
Sånna som inte rider när det regnar/snöar/blåser etc. 
 
Ouppfostrade hästar. 
 
Lata hästägare som tex inte orkar köra ut vatten i hagarna på vintern osv.
 
Felinpassade sadlar.
 
Hästar som får mat två ggr om dagen.
 
Sånna som tvingar hästen var ute dygnet runt på sommaren bara för att "det ska vara så naturligt som möjligt"/man inte orkar mocka, när hästarna bara vandrar hela nätterna pga alla knott. 
 
Sånna som kör sina hästar helt utan skydd i transporten.
 
Det finns massor. Man ser alldeles för mycket okunskap i hästvärlden. Hästkörkort borde införas till alla som vill köpa häst. 
 
Tur för mina hästar att jag kan precis allt ;)
 
 
 
 

Lördag.

I morse när jag vaknade var marken vit ute. Typiskt. Hade gärna sett att snön försvann så fort som möjligt men man får väl tänka på att det bara är mitten av mars än.
Hästarna verkade dock inte lika bekymrade som jag.
Vi har haft besök av våra föräldrar idag och bjöd på middag som Andreas lagat. Jättegott! Han är väldigt duktig på att laga mat och baka my man.
Efter maten åkte jag, mamma och svärmor till stugan några mil bort. Vi skulle inspektera taket och det slutar med att jag ska klättra upp på stegen bakom mamma för att ta emot henne om hon halkar ned från taket, men istället åker stegen ner i snön så hon tappar balansen och ramlar ner från stegen och landar i snön. Som tur var landade hon ganska mjukt men det var nära att hon slog huvudet i brädhögen alldeles intill. Usch det var hemskt. Försökte ta emot henne men fick bara tag i benen :( Förlåter mig aldrig om hon får någon bestående skada i nacken eller ryggen.
Det verkade inte som något allvarligt iaf, nu väntar jag på samtal från akuten. Så onödigt.

Hästarna fick vila idag men imorgon är det dags igen.

Lite bilder från idag.

Ledig.

Startade min lediga fredag med utsläpp av hästarna sen matteprov.
Provet var supersvårt men jag tappade inte fattningen och sprang gråtande därifrån utan tror iaf jag får godkänt. Matte är verkligen inte min grej. Vet inte om jag ska ge mig på matte-c efter det här. Det känns nästan omöjligt att jag ska klara det. Att mitt psyke ska klara det.
Nu är det iaf bara ett prov kvar samt nationella, sen är det klart! Behöver verkligen klara den här kursen.

Båda hästarna är motionerade idag.
Helge red jag längs sjön på grusvägarna som är mjuka och bra att rida på såhär års. Det var tredje gången efter skadan som jag red idag och de två föregående gångerna har jag bara känt på honom.
Idag satte jag lite krav. Han måste acceptera att vara inom ramen så fort som möjligt så han blir kvickare bak och lättare fram. Acceptera stödet i munnen och gå fram till det, inte streta i munnen om jag driver på. Ber jag honom trava ska han göra det NU och inte om en sekund. Sånt gjorde vi idag. I skritt går det bra men inte i traven än, och det kräver jag inte i dagsläget. Gjorde många, många övergångar och tycker han gjorde det riktigt bra. Kul att rida riktigt igen!

Grande tömkörde jag och han hade vårkänslor haha. Pigg och fin :)

Fina skydd efter dagens användning och en älskad pålle.

Resa.

Gud vad jag skulle vilja resa till något sånt här ställe. Vita stränder med klart vatten och bara lugn och ro.

Matte och jobb.

Det är väl vad dagen handlar om. Hästarna vilar, fixade stallet i morse.

Gjorde ett litet prov i matte tidigare och fick ett c. I morgon är det dags för det riktiga.


Sen gick Andreas igenom lite saker med mig som kan vara bra att ha klart för sig inför morgondagen. Tur att han kan och vill hjälpa mig med det här.

Nu ska jag stödstrumporna jobba. Sista kvällen för den här veckan!Morgonpromenad.

Hästarna fick gå ut och äta medan jag fixade stallet sen tog jag en mysig promenad i solen med dem i 45 min. Båda var helt lugna och avslappnade.
Har just ätit frukost och ska snart ta tag i plugget. Ett prov imorgon och ett på fredag. Lite nervöst!

Fina bilder.

Gillar verkligen de här bilderna. Tycker alltid mansidan är snyggast att ha mot fotografen :)Tömkört.

Tömkörde Helge direkt nu på morgonen. Var på vägen runt gården och fokuserade på att få kvicka övergångar utan stret. Han tar förhållningarna bättre nu och trampar på helt okej in i halterna. Vissa igångsättningar får jag vara lite tuff på honom men han måste lyssna direkt och kliva igång, nästan trippa igång bakifrån. Han behöver snabbare bakben och lättare framdel. Det går utmärkt att jobba med dessa saker från marken.Cykelpremiär!


Idag cyklade jag till stallet och därmed var cykelpremiären gjord för i år. Hästarna vilar idag för att jag fick lov att hinna plugga.
Svårt med matte! Hatar det nästan.

På jobbet fick jag två biobiljetter som tack för att jag jobbade i helgen. Perfekt för en student och en fattig hästägare som sällan unnar sig biobesök. Svårigheten blir att komma överens om film :)

Anmälde mig till vårat lag på jobbet till Vasastafetten idag också. En bra morot för att komma igång och träna lite mer igen. Känns bra!

Vår.

Och med den är det snart dags för mockning och krattning av hagar.

Till salu.

Storlek full. 300:-Hmm.

Har små funderingar på det här. Vill skapa perfekta förutsättningar för Helge att vara avspänd och tillfreds när jag rider och detta ska ju vara anatomiskt osv. Han är ju tyvärr spänd i hals och nacke (enligt Li equiterapeut) och om detta kan hjälpa är det ju värt det.
Det är alltså ett Ps of Sweden träns, ett av de billigare. Tycker detta är snyggare än Micklem-tränset som så många har nu.
Dock gillar jag inte att det är utan käkrem men det får man väl ta isf.Supersöndag.

Idag har jag jobbat. Det var någon order som fick lov att gå på måndag så vi var ett gäng som fick rycka in. Känns bra att vara en av dom som kan rädda företagets heder hehe. En viktig kund som vill ha sina grejer i tid. Klart de ska få det. Fick ändå sova till 8 och jobbade bara 3 timmar.

När jag kom hem väntade lunchen på bordet som älskling svängt ihop. Bacon, stekt potatis och ägg. En riktig "kylrensning", men gott!

Somnade i soffan en sväng sen åkte jag och fixade stallet. Tog båda hästarna på promenad hemmåt och hämtade upp Andreas och så red jag Helge tillbaka medan han gick med Grande. Sjukt mysigt i vårvädret (vad underbart det känns att skriva vårvädret!).

Nu har vi ätit tacos och ska bara ta det lugnt. Härlig söndag!

Do it.Min dag.

Lite bilder från min lördag.

Allra först tog jag en promenad med Grande innan jag tog ut dem hästarna.


Sen handlade vi mat och gick på stan en sväng och åt lunch där. Världens godaste Ceasarsallad på min mosters konditori.

Hade tajta jeans dagen till ära, det fick lov att förevigas.


Sen red jag ju Helge en sväng :)

Nu har vi ätit middag hos mamma och pappa och halvtittar på Melodifestivalen.

Ridit Helge!

Det har jag gjort idag :) Det gick jättebra, han var bara lite spänd precis i början men sen lugnade han sig. Andreas fick leda mig i början haha. Han är extremt snabb om han får sadeltvång så jag ville ha en säkerhetslina ifall att.

Testade att trava lite också utan problem. Något stel bara såhär i början.

Älskade du, hoppas det här håller nu. Annars löser vi det också <3Dagens tömkörning.

Gick en sväng i skogen med Helge idag.Ja tack!Jag har tappat bort min svarta fina väst :( Har fortfarande min HV polo och nån mer men jag saknar den svarta. Den här gröna kunde duga som ersättare.

Min dag.

Har jobbat och stått i som vanligt. Har lyssnat på ljudbok några dagar nu så tiden går lite fortare. Var på skärskade-utbildning på slutet av dagen också men där sades inget jag inte redan visste. När man har en Helge kan man det där med att lägga om sår. Dessutom har det ofta varit jag som fått lägga om folk på jobbet då de skurit sig eftersom jag inte är det minsta rädd för blod (vilket är lite konstigt eftersom jag har ett gäng andra mycket mindre "läskiga" fobier). 
 
Hade med mig transporten till jobbet då jag skulle köra hö direkt jag slutat. Pratade lite om backproblemen jag hade häromdagen på lunchen och vips var påskjutsbroms-nipplarna infettade och smorda utan att jag hade rört en fena. Like a bawz. Förhoppningsvis behövs bara det. Dock finns det ett annat problem. Lamporna har gått bananas. Alla positionsljus eller vad man ska kalla dem lyser som de ska men blinka ville släpet inte alls vara med om. Åkte till Biltema efter jobbet och köpte kontaktspray, som inte hjälpte ett enda dugg. Bestämde mig för att inte blinka alls istället. Då ser iaf inte någon att det är trasigt. De tycker bara att den som kör är en idiot. Det hade jag också tyckt, som den smått hatiske person jag är. Ibland. 
 
Tog mig fram till höbonden utan trafikproblem och lastade transporten full på 10 min. Balarna är lätta och jag behöver ingen hjälp. Kan själv. Det är en devis jag strävar att leva efter. Förutom när jag inte orkar, då spelar jag högst värdelös och ovetande. Jag vill påstå att jag inte är fullt lika värdelös och ovetande om jag verkligen försöker. 
Beställde pizza på vägen hem och hade fullt sjå att både komma ihåg att hämta den och inte blinka med bilen. Som tur var var det inte en enda vänstersväng, förutom ett gäng rondeller och folk blinkar ju inte där ändå (GAH VARFÖR?!). 
 
Har ridit Grande idag och Helge fick vila. Grande var mycket finare än på länge idag. Tror det dels berodde på bettbyte och att jag faktiskt red bättre idag än vad jag gjort på senaste tiden. Använde bara benen för att få honom dit jag ville. Stretade han i handen höll jag bara kvar handen och drev på tills han lättade. Red barbacka. Vet inte vad som är att föredra när svanskotan gör så förbannat ont. Barbacka är nog liiiite bättre förutom att man inte kan ställa sig upp emellanåt. Kanske får lyda rådet att äta tabletter ett tag och se om det hjälper. Jag är dock inget fan av medicin. Ni vet. Kan själv. Behöver inte massa medicin som hjälp och förutom det så AVSKYR jag att svälja tabletter. Bläk! Fast när det gäller min migrän kan jag ta tamefan vad som helst. Håll er borta från migrän kära vänner. Har man inte självmordstankar innan så har man det definitivt under ett migränanfall. 
 
Nu borde jag verkligen diska. Ska samla mod ett tag till sen så. 
 
 
Förra vintern. Jag vill att det inte ska vara vinter längre. Ge mig vår, sol som värmer och ingen snö.
 

Att vilja vara hurtig...men inte vara det.

Sitter här i soffan med en olustig känsla. Jag vill ut och springa! Det är inte likt mig.
Det är lite mer såhär jag tänker.
 
 
Jag springer inte för att det är skönt. Jag springer för att jag inte vill bli en fet, ensam, crazy cat lady som får åderförkalkning i förtid. Hade tänkt börja igen när det inte är så slaskigt ute. Allvarligt alltså. 
 
Nu har jag dock precis ätit så det blir inget springa för mig idag. Synd. Hehe.

Tant.

Jag behöver mina stödstrumpr nu känner jag. Jag är ingen komplett tant annars.
 
Jag tycker nämligen att kan man inte skillnaden på DE och DEM så kan man skriva DOM. Stör. Ihjäl. Mig.
Andra tantåsikter (eller helt enkelt tjurskalle) jag tagit till mig är:
* Jag avskyr snorungar som bränner däck och kastar ölburkar omkring sig.
* Jag gillar inte för hög musik. Blir alldeles snurrig. Ska vara Girls just wanna have fun isf.
* Jag är vän av ordning och anser att man ska beté sig som folk, oavsett situation. 
* Jag är säker på att alla som har armarna fulla i tatueringar är kriminella (ja, jag har en drös egna tatueringar) (nej jag är inte kriminell) (ja, jag drar alla över en KAM (inte kant)). 
* Jag är en tidsnazi utan dess like och blir asförbannad på folk som inte håller tiden. Jag är själv väldigt sällan försenad.
* Jag håller extra hårt i plånboken om jag möter någon "luv-unge". 
* Jag hatar lukten av cigarett och dricker inte vin för att det är gott till maten osv. Dricker det inte överhuvudtaget faktiskt (fast många tanter luktar ju massor av rök och pimlar vin som satan nu när jag tänker efter). 
* Jag kör ännu saktare om någon ligger nära bakom när jag kör bil.
* Jag har ingen som helst empati för folk som är bakis, kör ihjäl sig på fyllan osv. Man får skylla sig själv enligt min mening.
* Jag är virrig och glömsk.  
 
Finns säkert fler saker om jag tänker efter noga.
Hur som helst så vill jag ha mina strumpor. Tant eller inte.
 
 
Har tagit en promenad med Helge på 45 min idag. Vill inte gå med honom längre än. Måste börja försiktigt. Tog transporten till mamma och pappa idag igen men idag backade jag nedför backen istället så kunde jag köra rakt upp sen, då var det inga problem. Helge var spänd men hoppade aldrig till för något. Han behöver se lite annat än omgivningarna kring stallet. 
 
 
Annars har det inte hänt så mycket. Lagar mat, har diskat lite. Fantastiskt givande. 
 
 
Nu är det stövelväder delux. Jag behöver nya =(
 
 
 

Sällskap.

Igår hade vi en liten kompis med på vår promenad.Transportkrångel.

Tog transporten och gick med Helge vid mamma och pappa idag. Det gick jättebra, han var mycket lugnare än vanligt. Laste i honom och skulle backa tillbaka och vända när påskjutsbromsen går i. Va fan?! För er som inte vet det så går det inte att backa då. Det gick fint att åka framåt men så fort jag backade blev det tvärtstopp. Helge var inte alls nöjd och berättade bestämt att han minsann inte accepterar någon klantskalle till chaufför. Sötnosen, han gnäggar oftare än nån annan häst jag träffat =) Lastade iaf ur honom sen hjälpte mamma och en granne mig att ta lös och vända transporten för hand. Jag hade Helge i handen samtidigt men det gick bra. Mamma backade mot bilen och körde upp ekipaget till vägen där jag kunde lasta en något skeptisk Helge och åka mot stallet. Skrattade lite åt eländet innan jag åkte. Känns som det är något hela tiden, orkar inte ens bli förbannad på det. 
 
Andreas trodde det blivit för tungt för transporten då både den och bilen stod i snömodd och han har nog rätt. Dock måste något vara felinställt etc för nog ska den tåla att man backar i snö? Det tycker jag iaf. Vågade parkera som jag gjorde då jag visste att bilen skulle klara det, inte tänkte jag på att transporten kunde krångla. Ja, ja, slutet gott allting gott. Ska kolla lite om jag behöver lämna in den på verkstad eller hur jag ska. Om du läser detta Anna så får du inte backa om du ska låna den ;) 
 
Har slitit mitt hår över matten nyss men klarat ut en del problem själv. Är lite stolt över mitt nyvunna tålamod faktiskt. Det brukar lysa med sin frånvaro allt som oftast. 
 
 
 
Trots att det här är min snyggaste frisyr nånsin så var den ungefär lika tålamodsprövande som att räkna matte. Det ser dock inte ut som att det skulle ta så lång tid. Haha. 
 

Skofunderingar.

I sommar ska Grande gå barfota bak. Det har han gjort ett par år nu och det har funkat bra. Nu har jag funderat på om det kanske hade gått med Helge också nu när han inte ska ridas så hårt och varken tränas eller tävlas förrän tidigast i höst.

Fördelar:
Det underlättar för både honom och hovslagare vid skoning.
Det blir billigare för mig.
Över tid blir hans hovar starkare.
Mindre skaderisk.

Nackdelar:
Han kan bli ömfotad.
Hovarna kan gå sönder.
Hovarna kan slitas för fort.
Vet ej om, och isf hur det påverkar hans shivering.

Ska fundera vidare på detta.

Imressive.

Idag är jag lite extra imponerad av två sorters personer. 
 
1.
De som kan sitta och plugga många timmar i sträck ( t ex Andreas). Jag har just pluggat 1,5 timme och känner att jag inte har ett uns av tankeverksamhet kvar. Jag kunde knappt hitta till soffan, och det är ändå min favoritplats all times. Jag var dock riktigt duktig idag. Om man får säga så. Duktig med mitt mått mätt då jag har en tendens att bli arg och ge upp ganska snabbt när det gäller matte. 
 
2.
Sånna som lagar mat åt ett helt regemente (ser på Familjen Annorlunda). Jag tycker det är pest och pina att bara laga mat till mig själv. De här föräldrarna lagar till sina 8-10 barn. HERREGUD. Många tråkiga strömavbrottskvällar-much? Jag hade anställt en kock, och adopterat bort minst 7 av ungarna hehe. Nej då. Jag hade för det första inte skaffat ett helt fotbollslag till familj. Inte egna iaf. Hade man haft lust att ha ett gäng skrikmaskiner rännandes runt ens fötter hade man ju kunnat göra en god gärning och hämtat hem en drös från Kina, Sydamerika etc istället ( VEEEEET att det inte är SÅ lätt att adoptera, men ni fattar). Hade nog hellre haft hundvalpar när jag tänker efter.
 
Måste säga att jag är imponerad av folk som har barn öht. Det verkar jobbigt (men säkert värt förstås). Typ som att ha häst. Fast man kan inte gärna lämna barnet i lekhagen medan man är och jobbar i nio timmar. 
 
Förresten så är jag imponerad av mig själv som klarat av jobbdagen också när jag ändå håller på att ösa beröm över folk och fä. Och att jag inte brutit ihop av en det-är-massa-snöööö-ute-igen-depression. Imorse var jag redo att plocka fram adventsljusstakarna igen. Fick november-feeling (är det den sämta feelingen ever eller?) och var än en gång glad över att ha 4wd som tog mig fram igenom snömassorna.
 
Båda hästarna blev skodda idag. Lööv it när deras hovar är sådär fina. Helges tassar har blivit så bra sen Martina börjat sko honom. Må denna kvinna alltid vara frisk, kry och bo kvar här! 
Gick sen 20 min med dem efter. Neeeeeej jag gick inte (var lat och ville inte bli blöt om fötterna). Jag red. Jag red Grande barbacka. Jag red Grande barbacka med Helge som handhäst och han skulle bita Grande HELA.TIDEN. 
Tog bara en tur runt gården så de fick röras lite lätt efter skoningen. Helge fick schasas undan med ridspöt ungefär en gång var tionde sekund. Rastlösa häst. Längtar tills man kan motionera ut det där buset ur honom =)
 
Nu ska jag vräka (vadå, jag är hungrig!) i mig hemmagjord pyttipanna. Hänt-i-veckan som svärmor kallar det. 
 
 
 
Hänt-i-veckan built this body. Och lite chips. Förstås.
 

Färgat håret.

Första gången på länge som jag är nöjd efter ett frisörbesök.Min helg.

Började helgen med illamående och slutar på samma sätt . Fast har inte mått så bra därimellan heller om jag ska vara ärlig. Har dock inte spytt eller så så det är nog ingen fara. 
 
I fredags var jag och Helge till Borlänge på kliniken på återbesök. Han var inte halt varken på böjt eller rakt spår så IRAP:en har hjälpt. Det känns helt sjukt! Han var fått 2 (eller om det är 3) kortison/hyluron-sprutor och inte blivit bra på 4 månader. Sen får han irap, ta det lugnt i två veckor och så är han märkbart bättre! Otroligt. Jag kan rekomendera denna behandling om man har en häst med låg hälta som man inte får ordning på. Dyrt är det ju såklart men jag tycker verkligen det är värt det. Det är värt alla pengar i världen. 
Facebook och Instagram är översvämmat av bilder på inköp från Göteborg Horse Show just nu men jag känner mig inte avundsjuk öht. Materiell lycka betyder INGENTING för mig just nu. Att få de här framstegen med Helge är värt så extremt mycket mer. 
 
Hästen i fråga var jättepigg idag när jag tömkörde honom i snöslasket. Tänka sig hur lyckliga vi var där jag och han. Det snöade, det var riktigt tråkigt och grått väder och slaskigt att gå men vi var båda pigga och glada. Han var nog kanske något piggare än mig när jag tänker efter men jag knatade raskt på där bakom hans pigga och kvicka steg. 
Han var glad att få komma ur och röra sig och jag var glad över hela situationen, att ÄNTLIGEN få börja. Låter väl fånigt men det var en fantastisk känsla. 
Hade pessoa-selen och han jobbade på bra med stooort övertramp och kvicka bakben. Vi gjorde många halter och de få gånger han inte var tillräckligt rapp petade jag till honom lite lätt med pisken och han förstod direkt vad som väntades av honom. 
 
Grande red jag en sväng nu på kvällen och det var lite jobbigt. Jag har fått så bedrövligt ont i svanskotan igen och det är en bedrift att bara sätta sig i sadeln utan att skrika rakt ut. Dessutom hade jag världens benhinne-inflammation av en långpromenad med svärmor i Bollnäs igår samt att jag tömkörde Helge i ett par skor som INTE är till för att gå med. 
Grande var dessutom inte alls "med mig" idag. Han var väldigt stel och tittig och jag kände att jag var nära att bli arg. Hade inte varken pisk eller sporrar så jag fick "stövla till" honom rejält några gånger. Han har sitt bekväm-tempo men det är inte det jag vill ha när jag rider. Till hans försvar har han vilat nästan hela veckan så jag får skylla mig själv. Som vanligt när det gäller huruvida hästarna känns bra att rida, det är man själv som missat något/ gjort fel. 
 
Hade en mysig helg i Bollnäs med Andreas familj. Gick på stan lite igår och åt på vårat stammis-hak som vi brukar. Tog det lugnt, hade sovmorgon * 2 bla. Det var begravning för hans farmor i fredags men jag hann inte dit i tid då jag ju var i Borlänge. 
Det var riktigt jobbigt att köra dit i fredags pga av mörker, dimma och snöfall. Idag var det sjukt moddigt och jävligt så jag var glad att jag körde min fyrhjulsdrivna bil. Var bara det att när jag kom hem märkte jag att jag kört med tvåhjulsdriften i hela vägen =)
 
Såg målgången i Vasaloppet hos mamma och pappa där även syster och Ida var. Kul att träffa dem efter deras Thailand-resa. 
 
Det var väl min helg. 
Imorgon är det morgonvecka på jobbet, hästarna ska skos och jag ska handla mat. MÅSTE även plugga. MÅSTE!
 
 
Herr Pluggis och Miss Jag-HATAR-matte.
 
 
RSS 2.0