Hoppträning för Ted Nätterqvist

Filmen från när jag och Helge tränade för Ted för två år sedan. 
Tycker faktiskt det ser ganska bra ut. Man kunde förstås önska lite bättre tryck i galoppen osv men jag kommer ihåg att känslan var bra efter den träningen. Ted är SUPER att rida för. GÖR det om du får chansen. 
 
 
 
Nu ska han inte hoppa mer. Han har ju trotsallt broskförändringar i hovarna och det är inget jag vill äventyra. Det duger så bra med skogsridning och dressyr. Däremot ska jag börja med lite bomarbete i höst för att variera träningen. 

Promenad.Tog en promenad med hästarna nu innan de gick in för kvällen. Det vore en utopi att hinna gå med dem 30-60 min varje dag, även de dagar man rider men det hinns tyvärr inte med. Får investera i en skrittmaskin, hehe. Fast då anställer jag nog hellre någon som får gå med dem. Måste vara skittråkigt att bara gå runt, runt, plus att det sliter att gå på volt, även om man byter varv. Gäller även att ha ett förstklassigt underlag.

Det går faktiskt väldigt bra att gå med två stora hästar samtidigt. Jag måste förstås vara bestämd och ha lite regler för att det ska funka. Jag har t ex mitt eget space som dom inte får gå i, då blir jag mosad. Grande glömmer det varje gång och behöver bli påmind :) De får inte bita eller bråka med varandra och måste gå lika fort (största problemet). Det hade blivit farligt om jag låtit dem göra hur dom vill när lilla jag ska gå mittemellan. Men de är skötsamma mina killar. Oftast.

Ridit och rensat.

Ledig dag och redan kl 10 var båda hästarna ridna. 
 
Grande tog jag en tur i skogen på barbacka. Han var lite mjukare idag och inte alls arg. Det är tråkigt att gå på bana, det borde jag väl förstå =) Han är otroligt lätt att rida barbacka på. Kunde sitta och byta galopp på rakt spår hur enkelt som helst t ex. Det är häftigt hur man känner hur deras muskler rör sig när man gör olika saker när man inte har sadel. 
 
Helge red jag också i skogen. Inte lika spänd som igår men inte lika bra som i förrgår. Jag fick verkligen RIDA för att han skulle vara ordentligt framme. Han har kanske lite träningsvärk för jag har pressat honom lite de senaste två dagarna, samt idag. Imorgon får han vila och sen väntar två dagar med promenader som återhämtning. 
 
Förutom ridit så har jag även rivit ur hela min garderob och rensat bort en massa kläder som jag ska skänka. Sånt som blivit kvar rensning efter rensning men som jag ändå inte använder. Har även hittat en del jag glömt att jag hade, plus att jag troligen aldrig behöver köpa ett linne någonsin igen. Om jag inte går upp i vikt förstås. 
Tröjor och jeans/byxor skulle jag dock kunna ha lite fler av. Å andra sidan använder jag bara vardagskläder på helgerna eftersom det är jobbkläder eller ridkläder som gäller annars och mysbyxor hemma =)
Klänningar, skor och jackor har jag också en hel drös av. Nu har jag köpt täcken till hästarna för massa pengar så nu får jag klara mig med de kläder jag redan har ett tag. 
 
 

Hängt löst.

Ja idag har jag hängt löst på båda hästarna. 
Grande var först ut. Honom red jag på banan med jockeyläder för att träna balansen. Han gillade inte alls att sporrarna hamnade mycket högre upp på honom och visade det genom att kicka bakut och skutta runt. Det gjorde inte så mycket men när han blev rädd för nånting (gud vet vad) och kastade sig tappade jag balansen, men satt kvar. Jockeyläder är livsfarligt hehe, men bra träning. Att dessutom stå upp utan att hålla i tyglarna i jockeyläder. Det är SKITSVÅRT. The sits-träning continues nästa vecka. När jag rider Grande framöver blir det barbacka eller jockeyläder. Jag ska banne mig få en riktigt bra sits. 
 
Helge red jag ut i skogen med dressyrsadeln och han var spänd som en fiolsträng. Galopperade korta sträckor och han hoppade åt sidan var 10:onde meter ungefär. Dock var jag tuff och drev fram honom hela tiden. Han fick inte ens chansen att stanna. Jobbade trav efter det och han var inte alls lika avspänd som igår. Ställde fram och tillbaka och varierade tempot och tillslut släppte det och han slappnade av. Det är så extremt frustrerande när han inte går att nå. När han är så spänd att han skiter i mig fullständigt. Då vill jag hälla en hink vatten över honom för att bryta hans "brainfreeze" och få honom att komma ihåg mig. 
 
Det ska bli skönt att vara ledig imorgon efter en dryg jobbhelg. Ska rensa ur min garderob. Den är helt sjukt oorganiserad nu. Försöka få till bättre ridpass än idag också. Hälsa på mormor skulle jag också vilja göra. Och sova.
 
 
 
 

Beställt.

Kostade nästan ingenting. Tror Helge kommer trivas bättre med dessa.Rida i regn.

När ska det sluta regna egentligen? Det gör mig inte så mycket till vardags men i hästlivet är det bara drygt med regn. Massa täcken som ska torka, lera, blöta hästar osv.
Helge stod och skakade idag när han stått ute i regnet. Han hade täcke och det var inte blött igenom men han blir ändå väldigt spänd och fryser. Bytte täcke och la på honom det nya Amigot med hals och 200g foder (lite överdrivet men det fanns inte så mycket torra täcken kvar i stallet efter tre dagars konstans regn) och släppte honom i gräshagen vilket resulterade i nöjd häst. Jäkla regn! Apropå det så köpte jag ett Rambo duo till hästarna igår. Det ska väl iaf stå emot regnet ordentligt kan man tycka. 
 
Red Helge en sväng i skogen idag och hade lämnat sporrar och spö hemma. Hade hoppsadeln eftersom det regnade så. Dressyrsadeln är gjord av socker och smälter om det regnar på den ;) 
Idag var Helge superfin och jag red riktigt bra. Gjorde som jag skrev i min planering; att trava utan avbrott. Med det menar jag att erbjuda ett stöd på båda tyglarna, rida fram till bettet, att han accepterar det och travar på taktmässigt utan stret och krångel. Alltså att jag ska slippa sakta av och "börja om", utan bara driva fram honom till min hand. Det gick bra! Jag ska fortsätta rida utan sporrar för när jag har sporrar blir han så fladdrig. Som en spratteldocka som slingrar sig och vill springa iväg. Han är väldigt känslig. Får nog införskaffa ett par väldigt korta ponnysporrar för framöver kommer det behövas, när jag vill börja samla honom. Typ ett par Jin el liknande. 
 
Den där känslan man har när han är såhär att rida är underbar. Han tar ett mjukt stöd på bettet, slappnar av i nacken och jag kan driva honom till arbete med rygg och bakben på ett bra sätt, utan stress och krångel. Himla kul att rida då. Jag måste bara lära mig att använda benen mer när han krånglar, att det ska sitta i ryggmärgen. Driva honom framåt och bara vara stilla med handen. MER BEN! Jag har en tendens att bli passiv och bara vänta och det ger ju ingenting. Nu är semestern slut för oss. Bara bra ridning tolereras. Skärpning! 
 
Är glad att jag gav mig ut i regnet med fokus på att göra ett riktigt bra pass. Dessutom red jag förbi "spökhuset" i skogen utan att Helge ens vände dit ett öra. Ja, jag säger då det. Man blir inte klok på dessa djur.
 
 
 
 
 

Veckoplanering.
Har gjort en planering till Helge för helgen och kommande vecka.
Det viktigaste för honom är att slappna av, bli mjuk och kvick. Jobbar mycket övergångar och tempoväxlingar nu (alltid men kan inte göra så mycket annat än det just nu). Som ni ser har jag inte lagt in varken klättring eller ridning på bana denna vecka pga att han inte får gå i nedförsbacke (som ofta kommer förr eller senare om man ridit uppför) och inte böjt spår, än.
Vattenträning innebär att gå i vatten i någon sjö. Helge har väldigt stela och spända bogar och att lyfta benen högt är bra för honom. Lika som att rida i snö. Det är bra träning men man ska inte göra det för länge.

Det spöregnar dock nu så eventuellt tar jag en promenad med båda hästarna istället för schemat. Skulle haft sitsträning på Grande idag men är inte jätte sugen i det här vädret. Motioneras ska dom dock, regn eller inte.

Helge, Helge, Helge.Jag älskar den här hästen, men ibland gör han mig fullständigt vansinnig!
Ridningen gick bra, hoppade av och skulle gå sista biten hem. Han blir alltid rädd när man ska gå förbi ett hus i skogen så vi stannade där. Tänkte att han skulle stå där tills han slappnade av och tog det lugnt.
Jag höll ut en halvtimme. Då stod han iaf still, dock INTE avslappnat. Åh vilken nöt! Nu ska han få stå där varje dag framöver tills han inte är spänd längre. Man blir ju knäpp!

Fyndat.
Nu har jag fyndat två täcken till den stundande vintern. Hade egentligen tillräckligt men nu har jag förhoppningsvis så det räcker till båda även om det toksnöar en vecka i sträck. Grande måste ju ha ett torrt täcke att ha till natten medan de andras täcken kan hänga och torka över natten istället.
Åkte till loppisen utanför "stan" och köpte ett Amigo 200g med hals och ett Horse power 400g med hals. Fick ett par hagskydd till Helge och ett par lindor på köpet :)

Trimmat pensionär.

Red Grande på ängen idag igen. Gick helt okej. Helge är mer vild än tam och ska tas itu med imorgon. Tar nog en promenad nu när han vilat ett par dagar. Få ur den absolut värsta överskottsenergin, även om han fortfarande kommer vara överpigg.

Har mailat på lite täcken och jag hoppas jag kan köpa några begagnade så jag slipper lägga ut en förmögenhet på nya. Det ska dock vara kvalitetstäcken ändå.

Löning imorgon och då ska jag betala av en kredit som har hängt efter mig över ett år (köp av dyr dressyrsadel). Kommer bli en befrielse! All hail semesterersättningen! Sen blir det inga fler köp på kredit. Spara och köpa när jag har råd. Möjligen med undantag för sadel för det är ju såpass viktigt och dyrt. Tror dock inte att jag behöver köpa någon ny än på länge.

Onödigt vetande :)


Här är en bild från idag.Täcken.

Det där jag skrev om att köpa åka-bort-täcke är lagt på hyllan.
Det är så att Grande ska troligen få en utebox och behöver därför få lite mer varma täcken. Han har en del varma thermo- och vintertäcken men inte med hals och det ska han få nu om han ska bo ute. Jag avskyr kallstall men jag kommer ha Helge inne i stallet så jag får väl gå in och värma mig om jag fryser ihjäl när jag ska mocka i vinter. Jag är dock duktig på att klä på mig löjligt mycket kläder så det är nog ingen fara. Det är bäst för Grande att stå ute iom hans bronkit iaf (den har för övrigt inte märkts av på typ ett år nu). 
 
 
Jag ska ta en tur till häst-loppisen vi har och se om det finns något där som skulle duga. Hittar jag inget där funderar jag på att köpa (investera är väl mer rätt ord när det gäller Horseware, dyrt men värt) dessa två.
 
 
Amigo med fast hals. 400g.
 
 
 
Rambo med avtagbar hals. 450g i täcket och 250g i halsen.
 
 
Sen kommer han behöva något att byta med också men 4 HW-täcken blir det inte. Då blir jag ruinerad. 
Det blir jag ändå. 
 
Kanske blir ett Shires som Helge har för det är det bästa täcket jag nånsin haft.
Får se vad det blir. Han ska inte behöva frysa i vinter iaf, det är ett som är säkert. 
 
 
 

Grande-ridning.

Är ledig idag och började dagen med att trimma Grande på ängen bredvid banan. Han kändes riktigt fin överlag. Lite stel i början och han blir lite arg ibland och då får man kompromissa lite. Han är trotsallt 21 år och har säkerligen en del saker som tar emot om man pressar honom för hårt. Då får man göra det lite lättare för honom, även om man inte behöver släppa helt såklart. Red mestadels på stora volter med fokus på att han ska acceptera innerskänkel, runda sig runt den och ta framåtdrivningen för ytterskänkeln. Inget avancerat. 
 
Han är the perfect gentlemen min Grandehäst. 
 
 

Vilken dag.

Nu är vi hemma igen. Äntligen. När vi åkte hem från sthlm pratade vi för mycket när vi närmade oss Gävle och tänkte inte riktigt på vart vi åkte (inte jag som körde, då hade jag nog märkt att vi åkte fel) så vi missade avfarten till Falun och fick åka hem över Bollnäs istället. Det gjorde dock inte så mycket för så stor omväg blev det inte. Väl hemma skulle Helges skos bak på direkten så jag gick från stallet kl 21. 
Har ätit lite melon till kvällsmat och kommer somna ovaggad inatt efter en lång dag i bilen. Nu är lägenheten urplockad och "okejad" av hyresvärden iaf så det är skönt. 
 
Imorgon är jag ledig! 
 
Natti
 
 
 
 

Sthlm.

Sitter i sthlm och väntar på att lägenheten ska kollas av sen bär det iväg hem igen. Roadtrip med älskling. Känner att vi borde sovit mer än 3,5 timme dock.Midsommardagen.

Min midsommarafton igår blev inte riktigt som jag hade tänkt mig med ett lite omtumlande besked (inget dåligt egentligen, bara förändringar). Nu ser det ut att lösa sig bra ändå men gårdagen var lite jobbig även om det var trevligt att vara på majstångsresning, äta middag med massa folk, spontanbesök som också bjöds in på mat osv. 
 
Fick sovmorgon idag och så har jag haft sitsträning på Grande. Andreas longerade och tjatade på mig. Shit var svårt det är att få hästen rund runt innerskänkeln utan att få använda tyglarna, men det går! Ska försöka göra detta nån gång i veckan iaf om nån orkar longera mig =) 
 
Ikväll ska jag ut på krogen (kors i taket) för första gången sen juldagen tror jag och imorgon bränner vi ner till huvudstaden och plockar ur Andreas gamla lägenhet.
 
 

Midsommar!

Äntligen helg!

Har inte hänt så mycket de senaste dagarna. Har gått med hästarna en dag, ridit Helge i skogen en dag, longerat Grande en dag och idag blev dom skodda.

Ser fram emot en helg som innehåller valpmys, umgås med familjen, ridning, träffa vännerna, krogen, sthlm t.o.r och förhoppningsvis lite vila också.

Trevlig midsommar!

Sugen.

Har ju redan en Star-trailer men jag vill ha en boogie. Riktigt sugen på den här men det får vänta tills ekonomin är mer stabil. Och det dröjer nog några år eftersom jag tänkt plugga om något/några år.

Är iaf jättenöjd med min och jag vill ju ha fronturlastning som jag har på min nuvarande. Det känns säkrare.
Bra pris var det på den också.Hiss eller diss?

Vad tycker ni om Ps nya träns?

Nytt träns.

Hästarna ska få ett sånt här om någon vecka. En kompis säljer sitt jättebilligt till mig då hon ska sälja sin häst och inte behöver det längre. Kan nog passa den känsliga spänd-överallt-hela-tiden-hästen Helge =) Han har platta på sitt dressyrträns och ludd på hopptränset men det här blir nog ett bra komplement där hela nacken är fri från tryck. Ska bli spännande att testa. Både på honom och Grande. 
 
Dyon - The Difference.
 
 
Jag ska förstås ha nosrem. Det är så FRUKTANSVÄRT fult att ha nosgrimma med "öglan" tom. Då kan man väl ta bort öglan istället. Jag har flera nosgrimmor att byta mellan om man inte vill ha remmen längst ner. 
Ytligheter - ja,  men ändock något jag stör mig på =)
 

Rea.

Det är 50% rea på Nelly nu kan jag tipsa om. Köpte en tröja där igår. Dock inte denna men i samma prisklass. My kind of shopping :)Åka-bort-täcke.

Inför hösten skulle jag vilja ha ett lite finare transport-täcke till hästarna. Lite varmare än vanlig fleece men inte så varmt som ett termotäcke.
Det behöver inte vara något extravagant utan det här från Hööks hade räckt. Utan hals på bilden men det följer med en hals också. Gillar faktiskt JH-collection från Hööks. Jan Brinks kollektion har ett liknande täcke men jag tycker faktiskt det är finare med ett emblem på.Riktigt snyggt!

Söndag.Härlig bild va? Våra vägar i skogen är verkligen underbara. Vi är väldigt bortskämda :)
Passet på Helge idag gick bra i början. Han travade på lugnt och fint men blev stressad över något och ville bara springa iväg från jobbet då. Fick ta en omväg hem och få ordning på honom innan jag gav mig. I ett sånt läge hade jag gärna tagit hjälp av ett böjt spår men inte än. Vi fortsätter på rakt någon månad till först. Avslutade med några steg där jag hade honom där jag ville och så skrittade vi hem. Han har sina dagar när han är så himla lättstressad och då är det inte mycket man kan göra förutom att vara lugn och inte göra någon grej av det.


Tada! Här har vi Sofies lilla valp Krut. Så fantastiskt söt och tokig. Älskar honom redan. Jackson är måttligt imponerad men sköter sig fint. Vi får inte glömma att även J är världens bästa även om han är några år äldre och har kommit förbi valp-stadiet. Mysigt med två jättefina hundar i familjen.

Lördag 14 juniIdag var Helge riktigt trevlig att rida. Gårdagens jobb gav utdelning. Vi travade lite saktare idag än vad vi brukar och det gick bättre. Om han får som han vill väljer han ett högre tempo men i det lugnare har han lättare för att vara mellan hand och skänkel och mjukna. Fortsätter rida så ett tag framöver och driver fram högre tempo när vi är mer stabila. Nu är fokus på avslappnad och taktmässig med övergångar och små, små tempoväxlingar.
Grande och Martina var med också och det såg jättefint ut. Lite förvånande då han bara blivit "busriden" senaste veckan :)
Vi red till en tjärn i närheten och båda hästarna klev i utan tvekan. Tom Helge verkade tycka det var okej i vattnet, trots att det vågade lite hehe.
Supermysigt!

Kvällsridning.

Har varit på studentmottagning för min kusin Linnéa som tog studenten idag. God mat och umgås med släkt och vänner. Mkt trevligt!
Efter det red jag ut Helge i skogen och kontrollerade att han kunde stanna inom ramen utan att försöka springa iväg eller slingra sig. I början - nej. Inte så konstigt med tanke på att han vilade igår och bara blev rörd på dagen innan. Jag gjorde ingen affär av det utan gjorde en ordentlig halvhalt och började om. Han svarade fint och kändes bra, dock lite för "på". Han ville inte vänta riktigt utan var beredd på allt hela tiden och började trippa så fort jag kortade tyglarna en aning, inte okej.
Imorgon försöker vi igen :)


Helvetesdag.

Nu, 12 timmar senare börjar jag bli människa. Har genomlidit en av de värsta dagarna i mitt liv, sett till hur jag mått fysiskt. Fick migrän på jobbet, hann bara jobba en timme innan pappa fick hämta mig. Försökte ignorera det först och "tänka bort det" (som om det nånsin funkat för någon?) men det var förstås lönlöst. 
Vi stannade till hemma och hämtade min nära-döden-upplevelse-medicin (man får jobbigt att andas osv när man tagit den, men i jämförelse med dagens plågor hade jag mer än gärna tuggat i mig hela kartan, nu med facit i hand) och så lämnade han av mig hemma hos dom så mamma kunde ta hand om mig. Var för feg för att ta super-medicinen (det är liksom jobbigt nog att ha ett huvud som vill sprängas och ett illamående som om man käkat rå kyckling som legat framme i en månad i typ....Sudan eller något annat varmt land, man slipper gärna ha svårt att andas och ev få panikängest också) utan tog två alvedon istället och trodde det skulle räcka. Kanske mitt sämsta val jag gjort i livet. Nånsin. 
Somnade en stund, vaknade och hann precis lyfta Åhléns-påsen som jag rutinerat förberett bredvid sängen till munnen innan magen vände ut och in på sig själv med sånna intervall att jag knappt hann andas. Jag är livrädd för att kräkas för övrigt men efter en sånhär dag så är man alltid lite mindre rädd. Det går så fort att man ändå inte hinner tänka. Min mage har krampat så hårt att jag nästan har träningsvärk. Bra för beach 2014, spytt och tränat magen samtidigt hehe. 
 
Det började åska rejält och jag fick tvinga iväg mig själv och mamma för att ta in hästarna. Det gick inte fort kan jag säga, och jag trodde helt allvarligt att jag fått en hjärnblödning där ett tag för jag mådde så otroligt dåligt och konstigt. Men jag berättade för mig själv var jag hette, hur gammal jag var och så log jag, för man ska tydligen inte kunna det om man fått en hjärnblödning på riktigt. 
 
Lyckades efter många om och men få i mig tre tabletter till som mamma krossat åt mig (det är dumt att inte kunna svälja tabletter times like these) och nu börjar jag känna mig bättre, efter tolv timmar. Det satt i sjukt länge den här gången och jag har ALDRIG mått så dåligt i hela mitt liv. Jag tar en magsjuka vilken dag som helst i utbyte mot detta. Tänk de som har migrän oftare. STACKARS DOM! Fy fan vad synd det är om dom. Jag hade för två veckor sen sist och det är väldigt tätt mot vad jag brukar. Det kanske är dags (igen) att ta tag i livet, sluta stressa, äta ordentligt och ta hand om sig själv lite. Orkar inte må såhär dåligt oftare än några gånger per år, då lämnar jag nog hellre jordelivet och vaktar er andra från ett rosa moln med Lufsen, Herman, morfar och farmor. 
 
Nu ska jag försöka få något i mig för första gången idag. Salt. Bara bacon och salt. Får alltid extremt sug efter salt efter migrän. Av någon anledning. 
 
Det blev ingen ridning idag. Hade aldrig klarat det.Så hästarna vilar så ska nog jag och Martina ut på lördag istället.
 
Hej svejs! Må du aldrig behöva utstå det här helvetet som migrän är.
 
 
Kanske man kan ta hästmedicin nästa gång? Det borde bita i lite =)
 
 

Duktig.

Igår följde Andreas med mig ut med hästarna igen. Det är sjukt hur han kan ha så lätt för att rida när han typ aldrig sett en häst innan han träffade mig. Jag känner mig inte rädd för att han ska ramla av (förutom när han galopperar, vilket han vill hela tiden). Det är så mysigt att kunna rida ut tillsammans, även om det blir lite lugnare jobb för hästarna. Helge var väldigt stark igår så idag blir det massor av övergångar när jag och Martina ska ut.

Backintervaller.

Tränat tillsammans med A idag. Vi sprang en liten slinga med en sandbacke som vi rushade uppför. Blev jättetrötta som sig bör och sen tog vi ett kvällsdopp i Siljan. Skönt!Härlig tid.

Det var jättefint ute idag igen när jag tog ut hästarna. Det är så friskt och skönt i luften den där tiden också.

Ligger ute i solen nu men ska strax fixa lite mat innan stall och senare intervall-löpning.

Ridtur.

I morse tog jag ut hästarna innan jobbet. 05,10 stod de ute och åt och jag mockade för fullt =) Grabbarna anslöt 05,20 och 05,30 var vi på jobbet, i vanlig ordning. 
Har sovit ruskigt dåligt i natt eftersom den här byn vimlar av raggarbilar med tillhörande drägg som tydligen MÅSTE ut och sota ur biljäveln tolv på natten, en söndag. Hade inte gjort så mkt om det inte var så att det är v12:a-motor, minst (okej det låter iaf som satan). Får väl hoppas att människan bakom ratten blir en amöba på en kattskit i sitt nästa liv, det vore rättvist. 
Well, trots dålig sömn så var det mysigt att ta ut hästarna i soluppgången i morse. Helge fick gå i vinterhagen eftersom jag inte har ström till den nya hagen vi byggt än. Grande får dock gå och äta hela dagarna då han är väluppfostrad (feg) och stannar innanför trådarna. 
När jag kom hem från jobbet fick Helge ansluta och beta några timmar han med. Lyckan var total. 
 
Nu på kvällen har jag och A skrittat ut hästarna i skogen. Jag ställde Helge åt båda håll och han blev riktigt, riktigt mjuk. Avslappnad och fin. Grande var snäll som vanligt och bar fint runt på A som inte behövde lyfta ett finger =) 
 
Är vansinnigt trött så snart blir det sängen. Tidig uppstigning imorgon igen.
 
 
Kömpisar.
 

Senaste dagarna.

Dop.

Idag fick jag äntligen bära dräkt igen. Tycker verkligen om det. Det känns högtidligt och fint. Anledningen var att Evelinas lilla Oscar skulle döpas.
Mysigt och trevligt att träffa tjejerna.Herregud.

Den här träningsvärken är inte att leka med! Det gör sjukt ont på riktigt och begränsar mig i allt jag gör! Helt sjukt. Att gå på toa undviker jag in i det längsta för det är tortyr. Hela mina ben skriker och jag med om jag gör någon hastig rörelse.
Jag ska jobba mer såhär framöver tror jag:


Aj!


Ligger i soffan och stirrar in i väggen (måste fästa de där sladdarna snart). Har aldrig haft något i närheten sån träningsvärk som jag har nu. Kommer förmodligen inte upp ur soffan innan måndag. Har gått en mil idag (tor stallet=4km plus nästan 7 km med hästarna) för att jag trodde att det värsta skulle försvinna. Well, nope! Det blir bara värre. Men det ska väl kännas när man tog i så igår :) Jag är glad att både knän och mitt lår som krånglat höll igår, det borde betyda att jag kommit igång lite och benen har vant sig. Jag hade alltså rätt ang att det inte var någon skada utan bara lite ovant för stunden. Det känns riktigt bra, hade varit så sjukt tråkigt om onda knän hade varit bestående, då det finns i släkten.

Ska ta och beställa en lyftkran nu om jag ska ta mig upp härifrån :)

Army-träning.

Jobbet hade fixat så 8 frivilliga fick vara med på army-träning igår kväll. Jag var med och det var något av det värsta jag gjort. Eller jobbigaste. Redan efter uppvärmningen var jag jättetrött och det blev bara värre. Vi körde utfall med däck på raka armar ovanför huvudet, armhävningar, burpees, knäböj, sprang genom däck, full fart uppför backar, situps med däck osv osv osv. Riktigt jobbigt var det och man fick nästan ingen vila mellan övningarna. Idag har jag träningsvärk överallt och värre lär det bli.
Ska iaf ut på en lång powerwalk med hästarna snart så kanske jag går bort lite av det onda :)Ledig dag.

Utsläpp av hästar.
Hälsat på Helena med familj och hämtat trästolp som jag fick av dem.
Fixat stall.
Hälsat på mamma och pappa (och fick mat där).
Gått promenad med hästarna.

Nu väntar ett tufft träningspass i skogen. Army-träning kallas det visst och vi är ett gäng från jobbet som ska dit. Kommer nog bli vansinnigt jobbigt!Mer ledigt åt folket!

Ask - and you shall receive.
För jag jobbar bara imorgon sen är jag ledig resten av veckan! Lyx.

Har haft en bra dag där jag ridit båda hästarna, tvättat schabrak som torkade fort i solen, sprungit och solat med mamma. En ganska slapp dag.Häst nr 2.

Red Helge nu på kvällen. Fortfarande varmt och skönt men inte för varmt.

Han var lite spänd idag (men jättefin i början tills vi träffade en livsfarlig sten) så jag satt och "gjorde nånting" hela tiden. Övergångar, halter, ställde åt olika håll etc.
Det är inte klokt vilket tålamod man behöver med den här hästen alltså. Inte konstigt att jag inte har något över till andra saker :)Underbart.

Klev upp 05,30 idag och red ut Grande direkt på morgonen. Helt underbart!1 juni

Jobbhelgen är över och det har gått riktigt bra faktiskt. Att det har varit fint väder har jag inte ens märkt för det har varit så stressigt på jobbet. Då går tiden fortare så det var inte heller jobbigt. Dock är det ju förstås skönt att att inte jobba helg förrän om 4 veckor igen.
 
Skjutsade A till bussen mot Sthlm i eftermiddags och det är sista gången på ca 10 veckor han åker dit för om en vecka kommer han hem för sommaren! Som jag har längtat efter det. Även om det är skönt att ha egentid nån kväll ibland så föredrar jag ju att ha honom hemma. Någon som sjunger knäppa sånger, fuldansar och gör massa knasiga saker, samtidigt som han är skapligt vettig (nåja) och smart. Det är tomt utan den knasbollen här nu. 
 
Red Helgehästen ett pass i skogen. Jättefin men lite stressad i traven. Han vill inte riktigt vara inom ramen utan försöker springa ifrån lite, så det blev många övergångar till skritt. Jätteskönt att kunna rida i linne i skogen. Nästan inga flygfän heller. Härligt! Bra avslutning på den här helgen. 
Imorgon är jag LEDIG och det ser ju att bli fint väder igen. Får se vad dagen har att erbjuda. Ska iaf motionera båda hästarna. 
 
 

För 7 år sedan.RSS 2.0