Eftersom jag inte kunnat rida på några dag...

foto1635 (MMS)

Eftersom jag inte kunnat rida på några dagar så åkte sadlarna på en rejäl smörjning. Det behövdes verkligen. Tog en kort promenad med hästarna idag, trotsade förkylningen lite för jag behövde komma ut i luften och röra mig och det verkar ha gjort gott för nu känner jag mig piggare och ska jobba imorn.

När jag är hemma och är sjuk brukar jag lä...

foto1611 (MMS)

När jag är hemma och är sjuk brukar jag läsa gamla hästtidningar. Den har sidan kommer från engelska Your horse. Lite utmaning att läsa på engelska :)

Kläder

Har rivit ur hela min garderob men nu vette fan om jag orkar fylla i den igen. Helt slut i kroppen... Allt går liksom hälften så fort när man är sjuk.
Så nu ligger det kläder överallt och jag kommer inte orka städa upp dem.
Kul överaskning när A kommer hem från jobbet.











Inte mycket.

Har haft ont i halsen sen i lördags och det var inte roligt att vakna i morse kan jag säga. Åkte dock till jobbet men efter 4 timmar gav jag upp. Helt slut i kroppen, har gått med jacka inomhus hela morgonen på jobbet (frös så jag skakade) och kan knappt svälja utan att bryta ihop av smärta. Så det har det inte hänt mycket idag.

Har gjort stallet, i slow motion, sen legat i sängen hela dagen. Tvingat i mig lite nudlar nyss och nu ska jag till stallet och ta in hästarna innan det blir Halv åtta hos mig i Mora. Kul! Billy Opel är väl den enda man känner igen dock men alltid kul att se när Mora är i fokus =)



Helge

Japp, det är så han heter. Helge.
Helge köpte jag som 3åring då Grande inte skulle hålla som hopphäst.

Lång historia kort:
Hittade honom på nätet och åkte via banken till Laholm, provred, besiktade, skrev papper och tog med honom hem.
Han var 170 redan som 3åring och nu har jag ingen aning om hur stor han är. Skitsamma, han passar mina långa ben fint och för mig är han den perfekta hästen.
Mammsen hans är fullblod och pappa fina hingsten Highlight.

Efter många om och men, varav en gigantisk operation med 6 månader på box och andra blessyrer så börjar vi om igen. Får se vad det blir av oss. Han är så sjukt fin så det vore kul om han kan bli dressyrpålle i framtiden men vi får se.

Helge har en personlighet utan dess like. Nyfiken som ingen annan häst jag nånsin mött, busig, pigg,  hittar på jäkelskap titt som tätt och har minst en räv bakom varje öra. I like it!
Uppfostran är detta till trots något som aldrig blir överflödigt Helge och mig emellan. Vi försöker hela tiden uppfostra varandra med varierande resultat. Jag är envis som synden så jag hoppas jag går segrande ur striden en vacker dag.


Grande

Min första egna häst är Grande som jag tjatade mig till av ridskolan i Orsa. Han var inte till salu men tillslut fick jag köpa honom och en ganska tråkig och tjurig ridskolehäst kom att bli levnadsglad igen och riktigt kul att rida.

Vi har tävlat hoppning upp till 110 med placering men tränat högre och hoppat enstaka hinder på 140. Tyvärr upptäcktes hovbroskförbening ett halvår efter att jag köpte honom så nu är han mest skogsmulle som rids mycket dressyr och hoppar lågt nångång ibland.

Han är Holsteinare född i Tyskland -93, ca 175 hög e: Carprilli- Grandeur och en riktigt gentleman.
Jag vågar sätta upp nästan vem som helst på hans rygg och så länge han inte tycker man ställer för höga krav på honom är han en ängel. Dock kan jävulen flyga i honom när jag rider och han inte vill som jag =)


R.I.P

Ridsportsändningarna på tv kommer aldrig bli sig lika utan Jan Svanlund =(

Söndag 27/3



Kontraster =)
I en hästtjejs värld brukar det kunna vara ganska stora sånna. Som gummistövlar och heels tex. Var lite sugen på dessa men har redan 3 par och eftersom jag använder högklackat typ 3 ggr året så får de duga.

Har varit på Lager 157, Scorett, Bubbelroom och Lager 70 idag. Hitta massor av fina saker men köpte nästan inget alls. Andreas däremot gick lös så kortet glödde =)



Innan vi åkte dit gick jag upp vid nya halv åtta och släppte ut hästarna och mockade. A, som kom hem halv sex i natt efter spelning, fick sova så länge som möjligt innan jag tillslut väckte honom och så åkte vi.

Hann vila lite när vi kom hem igen sen blev det stallet igen. Fixade resten och tog en promenad på 20 min med båda hästarna. Mer orkade jag inte, tror jag håller på att bli förkyld =( Har förbannat ont i halsen!

Ny arbetsvecka imorn då. Hoppas den rullar förbi fort.



Back in the days.

Satt och läste i en gammal Ridsport Special igår om toppryttarna som fått gå den hårda vägen. Bla, RGB, Ludger Beerbaum, Franke och många fler.

Flertalet av dem har växt upp på sina föräldrars bondgård, hjälpt till där, fått låna nån ponny, ridit andras, ridit unghästar på dagarna, bärgat hö på nätterna, flätat hästar på tävling för att få ihop pengar till sin egen start, mockat, mockat och mockat för att till slut få rida nån häst och besvisat hur duktig/orädd man var så man fick fortsätta rida och till slut fick sponsorer och hästägare till hjälp att komma så långt som de gjort idag.
Många jobbar fortfarande 7 dagar i veckan året om.

Ridsport är inte så snobbigt som många tror. Visst brukar ryttarna få en ordninggjord häst att bara hoppa upp och rida men åren innan de tävlat på topp har iaf de flesta fått kämpa och ta i och göra "skitjobbet" också.

Att vara rik räcker inte långt i hästvärlden, iaf inte ända fram. Även om man köper en 160 häst men inte har känslan, erfarenheten och kunskapen att rida sånna klasser så funkar det inte. Hästen skulle förmodligen tröttna ur när man lagt den fel tillräckligt många gånger eller inte kan rida den i balans en hel stor bana.

Nä det bästa man kan göra för att komma nån vart är att rida allt man orkar, alla hästar man kan, träna för bra tränare, anta utmaningar, vara beredd på att kämpa för sin sak och aldrig ge upp.






Pictures of you





Snart är det lördag igen.

Nu är vi inne i den tiden att ridvägarna inte är så roliga. Snön är borta från de flesta grus och asfaltsvägar men det är sällen de hinner bli så pass mjuka att man kan trava och galoppera på dem.

Ridningen idag blev alltså mest skritt. Dock hittade vi några småplättar där det var skapligt mjukt och travade lite samt kunde galoppera 50 meter typ. Alltid något. Grande var superlöjlig och spänd som en fiolsträng och jag fick just ingen pli på honom alls. Jaja, bättre lycka nästa gång.
När vi kom tillbaka tog jag Helge och Grande och gick med dem en halvtimme. Gick iväg en bit på vägen och Helge var inte alls brydd över bilarna. Skönt! Jag trodde han skulle bli rädd för bilar igen när han knappt sett någon sen oktober men icke.
Innan jag åkte hem satt jag i solen på fronturlastningsluckan på transporten och solade fejan lite. När det inte blåste var det riktigt skönt i solen och hästarna fick vara utan täcke några timmar också.

Har även varit på Pay and jump i Mora idag. Många bekanta var med och det var kul att titta på lite hoppning.

En snabbis på afterski har jag också hunnit med samt tagit in hästarna nyss.

Resten av kvällen blir lugn. Bowling och parken tror jag att jag hoppar över. Har ingen lust med något annat än att ta det lugnt ikväll.


Helge hoppar.

Kikade runt lite i bloggen från i somras och hittade filmen från Helges två första hoppträningar med Marie-Louise =)


Helg

Slutade två på jobbet idag och så bar det iväg till stallet. I vanlig ordning, som alla dagar, året runt, jämt.

Fixade stallet sen hängde jag på transporten och hämtade upp A så hämtade vi hö. Nu är transporten proppfull igen =) Det förra tog slut precis idag så det var perfekt tajming.

Efter stallet kom jag hem bytte om sen kom en kollega förbi och vi sprang intervaller i 25-30 min. Kände mig pigg men blev riktigt trött på slutet. Så där att man knappt kan andas utan att spy. Usch, vilka påhitt! Men det är skönt nu när det är gjort.

Imorn ska båda hästarna ridas, träna på något sätt, på afterski sen hem och bara ta det lugnt. På söndag ska vi ut på en liten utfykt och sen var helgen slut igen =( Fort går det.




Ha begär!







Svart på en skimmel. Det är snyggt! På en brun med för den delen.

Ekonomisk oberoendehet önskas!



Ska man steka pannkaka ska det göras med s...

foto1571 (MMS)

Ska man steka pannkaka ska det göras med stil :) Vet inte hur jag lyckades men ett hjärta blev det iaf. Har just ätit och ligger i soffan och återhämtar mig efter dagens jobb, träning och stall. Tränade på gymmet idag och det blev mycket mage och så lite bänkpress och armhävningar. Hästarnas motion blev en halvtimmes promenad. Sprang med helge några steg på asfalten och såg ingen hälta alls! Håller tummen. Har bokat tid för återbesök idag iaf.

Pigg i benen.

Nu känner jag mig rätt nöjd.

Gymmet igår och jag har en träningsvärk utan dess like idag. Red sedan Grande en ut-och-röra-sig-sväng och svängde ihop riktigt god mat.

Idag har jag sprungit både till och från stallet ( 2km dit så ingen långvända direkt). Dit i spöregnet och hem sprang jag intervaller och benen kändes så lätta! Det gick faktiskt jättebra. Det händer nånting med träningen, äntligen. Har ju bara tränat 3ggr vecka sen december ;) Nu blir det ännu mer.

Helge blev tömkörd idag i 20-25 min. Förut slängde han fram höger framben så mkt att benet blev helt rakt en dm innan marken och nu gör han lika med vänster också. Hoppas det betyder att han inte har ont längre. Ska ringa kliniken imorn och hoppas snön har smält från deras plan så jag kan kolla Helge. Behöver väl inte säga att jag vill sätta igång honom =)



Det är pay and jump i Mora i helgen. Lite sugen att vara med men sista anmälan är slut och jag ska hämta hö också. Allt händer ju samtidigt hela tiden.

På väg hem från stallet igår. Det var skön...

foto1568 (MMS)

På väg hem från stallet igår. Det var skönt att springa lite även fast jag blev jätteblöt om fötterna. Det är viktigt att hålla igång kroppen som ryttare, (och alla andra. Mamma!)bara ridning räcker oftast inte. Ska jag tex orka rida ett ordentligt dressyrpass på Helge så krävs både kondition och styrka för att vara i balans i hans gigantiska gångarter. Framförallt om jag ska sitta i traven tex. Idag står ett tufft gympass på schemat och orkar jag ska jag springa till stallet idag med.

Fina fina häst.



Jag ångrar mig. Helge är den snyggaste hästen i trakten =) Fast han knappt har några muskler just nu.

Han är för fin för att inte få ridas ordentligt! Hoppas snön fortsätter smälta som den gjort idag så jag får åka och kolla honom nångång. Sen oktober har han inte gjort annat än att stå i hagen och skritta en halvtimme några dagar i veckan liksom, kul.

Idag tog jag en promenad i snöslasket med båda hästarna. Jag var helt pissblöt om fötter och ben när vi kom tillbaka men det gjorde inte så mycket. Sprang både till och från stallet också så dagens träning är gjord. Imorn blir det stenhårt på gymmet! Beach (bitch?) 2011 here I come..eller nåt.

Nu tacopaj och Halv åtta hos mig, nästa vecka visas det från Mora.

Usch vilket dåligt humör jag är på. Känner...

foto1558 (MMS)

Usch vilket dåligt humör jag är på. Känner mig helt slutkörd och matt i kroppen och arg. Blä! Den här dagen kan bara bli bättre. Får se vad jag ska hitta på med hästarna i eftermiddag. Kanske en promenad med båda två. Grande har nog lite träningsvärk efter gårdagens galopptur med Anna och Jolly. Han var helt galet stark och jag har iaf träningsvärk idag :)

Vårväder hela helgen.

Vädret den här helgen alltså.. Så underbart!

Helge var superfin att rida idag och Anna tog med sig Jolly och gjorde mig och Grande sällskap lite senare.

Vi red en sväng genom byn sen upp i skogen och galopperade. Blev ett renodlat konditionspass idag och både jag, Anna och hästarna var dyblöta när vi var klara =) Härligt, härligt.



Så här kan man väl beskriva helgen med en bild.



Har varit ute så mycket som möjligt och har en massa fräknar på nosen.
Helgen har gått lika fort som vanligt men den har varit så bra så det gör inget att det blir jobb imorn.

Var ju på 50årsfest för moster igår och hade jättekul! Folk över 40 är banne mig roligast att festa med. Skrattade så jag vek mig dubbelt många gånger =)

Nu ska jag, efter en massa städning, ta det lugnt i soffan resten av kvällen med Solsidan och nån film.

19/3



Hästarna stod och myste i solen när jag kom vid 10 i förmiddags. Det är en riktigt fin dag ute idag!

Helge var först ut. Han tycker fortfarande det där speciella stället på vägen är läskigt men det gick bättre idag.
Han var så fin så och syster var med och tog kort som jag visar senare.

Sen red Sofie Grande medan jag sprang bredvid med Jackson och Melker. Gick väl sådääär kan vi säga =) Lämnade av terriern hos Andreas medan vi fortsatte hemåt. Både Grande och Jackson är så duktiga med varandra. Grande bryr sig knappt alls och Jackson försökte bara valla nån enstaka gång. Kul!

Nu ska jag vila en kortis sen gör ordning mig inför bystugefest ikväll =)


Jag fattar ingenting?

Det var längesedan jag fick känslan av att jag inte har en aning om vad hästen vill. Ni vet om den beteer sig på ett speciellt sätt som är helt obegripligt?
Idag hade jag absolut ingen aning om vad Helge höll på med, eller hur han tänkte.

Jag tog in honom och gjorde ordning honom i lugn och ro sen gick jag med honom lite innan jag hoppade upp för jag tog dressyrsadeln idag, lite annorlunda tryck med den (sadeltvångsläge). Iaf så hoppade jag upp utan problem och skrittade iväg, även det utan problem.
Efter 50 meter tog det tvärstopp! Han frös fast och vägrade gå framåt. Han fnös, backade och totalvägrade gå.
Eftersom jag inte använt dressyrsadeln på länge hoppade jag av och gick med honom för att se om något var fel på sadeln.

Han gick som om han var rädd att ramla genom snön och isen och var helt livrädd stackarn. Sen när vi gått 20 meter lugnade han sig, jag hoppade upp och allt var som vanligt igen. Vi går bort till vändplanen och på vägen tillbaka tar det stopp igen! Fast vi var på väg hemåt? Efter många om och men fick jag honom att gå fram men det var verkligen ett steg i taget, väääldigt försiktigt. Precis som om han gick på en tunn sjöis. Jag pratade och klappade honom hela tiden och satt så avslappnat jag kunde. Han blåste och var superspänd i 20 meter sen blev det bra igen och vi kunde skritta på som vanligt. Jag tog samma väg en gång till och samma reaktion då, precis på samma ställe, dock gick han nästan direkt men han var väldigt skeptisk. Sista biten var han fin och avslappnad och då fick det räcka.

Jag fattar verkligen inte vad det där kan ha berott på?
Inget konstigt på sidan av vägen, bara äng på båda sidorna med bara snö på. Det enda jag kan tänka mig är att underlaget skulle ha förändrats precis på den där biten av vägen.  Dock märkte inte jag något så så stor skillnad var det inte.

Ska testa att gå där imorn med och sen med Grande också och se om han reagerar något.

Iaf så testade jag nya schabraket och nosgrimman och båda passade perfekt =)

Fina lilla knäppis.





Grande red jag 40 min utan några mer krav än att han skulle ta gas och broms. Båda funkade förvånansvärt bra!
Imorn ska nog syster rida honom en sväng medan jag springer bredvid. Med eller utan hund/hundar =)



Soffan!
Ska försöka att inte somna men jag har inte lyckats det senaste året =)
Imorn blir det skapligt tidig uppgång. Ska sola inför mosters 50 årsfest, fixa hästarna, rida osv.

Trevlig helg!

Lista

Lovar du att vara ärlig? Ja då.
Du heter: Susanna
Smeknamn: Sanna, Sus
Låt som när du är ledsen sörjer till? Ingen speciell.
Beroende av: Att göra något. Jag gillar inte att sitta still.
Vad får du oftast komplimanger för? Inget speciellt vad jag kan komma på.
Vad säger du för att imponera på någon? Försöker inte imponera på folk.
Brukar du skratta för dig själv? Absolut.
Var bor du? Utanför Mora.
Trivs du där: Jodå.
Äger du några converse: Ja 3 par.
Sprit, cider, vin eller öl: Sprit och cider.
Brukar du bli för full: Nej.
Vad har du för mobil operatör: Halebop.
Är du allergisk i mot något: Njä.
Nästa mål i ditt liv: Att få igång Helge nångång.
Hur svarar du i mobilen: Susanna. Eller med den andres namn =)
Vem ringde du senast? Min lillasyster.
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att vi ska höras senare.
Antal timmar sömn inatt: 7
Sov du ensam: Nej
Tycker du om din pappa: Ja.
Brukar du komma i tid: Ja.
När mår du bra: Oftast
När blev du fotad senast: Kommer inte ihåg.
Hur känner du dig nu: Trött men glad att det är helg.
Vanligaste färg på dina kläder: Svart.
Vad tycker du om fötter: Inget speciellt.
Är du smart: Hehe
Var du aktiv i skolan: Ibland.
Vad saknar du: Värme!
Hade du en bra kväll igår: Ja. Var på hoppträning i Orsa.
Favorit dryck på morgonen: Dricker till 99% bara vatten.
Rakar du benen: Ja.
När brukar du oftast gå och lägga dig: 22-23
Är du blyg? Nej
Sysslar du med någon idrott: Ridning, längdskidor och snowboard.
Vill du hellre ha mail än brev: Nej
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Kanske.
Har du spytt offentligt: Nej jag tror inte det.
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Ingen aning.
Är du nöjd med ditt liv: Nöjd men allt kan alltid bli bättre.
Är du bortskämd: En del.
Vad gör du i morgon: Massor! Bla rider.
Vad är det värsta du vet? Folk som inte lyssnar, folk som skryter, när jackan ramlar ner från kroken osv osv osv =)
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Slösa gör jag väl inte direkt..
Vad behöver du just nu? Ett träningspass.
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Ingen aning.
Vad längtar du till? Sommaren.
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja.
Vad använder du för shampoo? TreSemme
Vad är det finaste du fått? En sak.
En speciell dag du minns: När jag fick hämta hem Helge från Ultuna.
Hur gammal är du: 25(!)
Tycker du om någon just nu: Ja det är väl klart att jag gör.
Om fem månader: Fyller jag 26.
Du samlar på: Inget direkt.
Gröna eller röda äppeln: Röda
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Andreas, Sofie, mamma, pappa.
Gillar du golf: Är värdelös på golf så nej.
Vilken tid gick du upp idag: 05,30
Har du sovit i din egna säng inatt: Ja.
Har du strumpor på dig nu: Ja.
Vad ska du göra ikväll: Somna i soffan =)
Är det okej att gråta: Ja
När grät du senast: Ingen aning.
Laddar du ner musik och film från Internet: Nepp
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Åka på en jävla till resa bla.
Bär du glasögon eller linser: Nej.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej men jag gillar att ha det.
När går du upp ur sängen en helgmorgon: Vid 7 om jag har utsläpp. Annars 8,30-9 ca.
Har du piercing: Hål i öronen.
Vill du gifta dig: Ja det vill man väl.
Vill du ha barn: Ja...nångång.
Solar du ofta: Nej
Är du bra på att laga mat: Ibland
Gillar du att dansa: Ja
Är du flygrädd: Ja
Hur vig är du: Skapligt
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten.
Vilken är din favoritglass: Ingen
Tror du på ett liv efter döden: Nej.
Tycker du om sushi : Har nog aldrig smakat?
Vad äter du helst när du ser på film: Chips!
Bor dina föräldrar tillsammans: Ja.
Har du tandläkarskräck: Ja
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Både och.
Vilken ögonfärg har du: Gråblå.
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja.
Biter du på naglarna: Nej.
Hur ofta tränar/motionerar du: Varje dag.
Senaste låt du hörde: Nån med Bruce.
Vad gör du på helgerna: Rider, tränar, umgås med vänner och familj.

Så =)

Hihi! Det här kom hem till mig igår. Schab...

foto1528 (MMS)

Hihi! Det här kom hem till mig igår. Schabrak från HV POLO och nosgrimma från Hubertus. Helge ska nog få pröva det idag om det inte fortsätter snöa, min dressyrsadel ska inte ut i något snöoväder. Igår blev Grande riden av en medryttare och Helge vilade. Jag åkte med A till Orsa och hoppade av vid ridklubben och tittade på några hoppträningar. Det är väldigt intressant och inspirerande att titta när andra rider. Man lär sig mycket själv, man får saker att tänka på när man själv rider osv. Igår såg jag 3 ekipage jag blev imponerad av. En tjej som red en föredetta travhäst. Det var inte vackert alla gånger men den kunde galoppera ordentligt, och skapligt samlat, den var lydig och försökte verkligen. Den gjorde precis som matte sa och litade på henne. Jättekul att se en så välriden travare. Nästa var en tjej som red en hingst. Hon är alltid så lätt i sina hjälper, aldrig några ryck i munnen eller så utan allt hon gör ser så lätt ut. Stadigt och okomplicerat. Den sista var en tjej som har två fullblod. Båda ser lite heta ut i hoppningen men hon har dom så otroligt välridna på marken! Jag är grymt imponerad att hon fått till dem så bra. Det måste ligga väldigt mycket tid och tålamod bakom. Förresten så är jag impad även av ett fjärde ekipage. En unghäst som tränat med mig och Helge förut. De har utvecklats jättefint och hästen är så snygg! Lätt den snyggaste i den här trakten, iaf nu när Helge har tappat så mycket muskler :) Kul att se lite bra ridning. Därmed inte sagt att all var bra, långt ifrån.

Den enda fördelen med att lillasyster bor ...

img_1134 (MMS)

Den enda fördelen med att lillasyster bor i Skara är att hon kan handla på Skara hästsport åt mig :) Det här schabraket kommer hem till mig idag men bäst är förstås att Sofie också kommer hem :) Red båda hästarna igår. Grande barbacka en timme. Han var seg i början men fin på slutet iaf. Helge skrittade jag 25 min och han var jättespänd hela tiden. Ingen bra dag med ridningen direkt. Idag ska jag gå med Helge och Grande ska vila. Gym efter jobbet blir det också. Usch, har ingen vidare lust med det idag.

Present!

Imorn är det lilla julafton för mig! =) Wiii!

Gissa vad?

Helge fick en 20 minuters promenad igår oc...

foto1520 (MMS)

Helge fick en 20 minuters promenad igår och Grande red jag en kortis på. Bara så han fick röra igång sig lite. Idag blir det mer krav på båda två. Solen skiner ute och jag har ingen lust att vara inne längre! Hoppas vädret håller i sig över helgen med så kanske man kan få några fräknar på nosen.

Det verkar bli en fin dag idag. Blå himmel...

foto0194 (MMS)

Det verkar bli en fin dag idag. Blå himmel och tio minus så här långt. Längtar tills jag ska ut och rida efter jobbet! Den här tiden är underbar när det är fint väder. Våren och hösten är nog mina favoriter. Bilden är från en härlig vårdag förra året. Kanske man ska ta semester i april nästa år? :)

Efter 5 timmars sömn i natt har jag inte v...

foto1423 (MMS)

Efter 5 timmars sömn i natt har jag inte varit på topp idag. Var riktigt seg ett tag på jobbet men efter en löptur på 35 min och gym 25 min så blev jag lite piggare. Fast ändå helt slut efter ett riktigt hårt träningspass :) Åkte till stallet direkt efter träningen och gjorde ordning stallet. Hästarna fick vila så tog bara in och kollade genom dom när jag var klar. Hemma väntade en Tacopaj så nu är jag inte bara trött utan mätt också. Soffan och ullared it is!

Någon som vill köpa en magplatta? Några is...

foto1495 (MMS)

Någon som vill köpa en magplatta? Några islag men helt slät och fin på insidan. Svart, 130 cm, 250:- skriv en kommentar isf.

13/3-2011

Startade dagen med sovmorgon och ett gympass med tacos som återhämtning =)

När klocka blev framåt halv två gick jag till stallet och tog tag i det.
Jag slipper numer packa hö på skullen utan har "lite" i transporten för tillfället.



Red Grande först idag. Som vanligt när man gör i ordning honom vill han gosa in sig under ens armar och bara stå där och hoppas han slipper ut och springa =)



Synd för honom så fick han lov att göra det ändå och han var SÅ fin!
Pigg men lydigare än nånsin, tror jag fick till lydnaden bra igår. Han var lydig både fram och tillbaka hela tiden idag även om han inte blev mjuk förän sista halvan av passet.

Travade fram rejält (alltså ganska högt tempo) och tog tillbaka många gånger som uppvärmning och galopperade utan krav i lätt sits innan det var dags att jobba.

Tränade på att korta galoppen rejält idag och även mycket övergångar och sidvärts. Sista galopperna uppför några små backar var super. Han gick att korta ordentligt med bibehållet tryck bak. Travade av genom byn och han var avslappnad och fin och riktigt svettig när vi var tillbaka.
Bästa ridturen på honom på länge idag =)

Sen var det Helges tur.



Vi hade sällskap av M och S och gick en 20 minuters sväng ungefär. Han var fin men lite tjurig och löjlig emellanåt.



Tycker båda hästarna funkar bra på Novabettet nu. Mjuka och fina i munnen.



Nu blir det fläskfilé med klyftpotatis och sen Solsidan. Så jäkla bra! =)

2300 kr över?

Skulle ni betala 2300:- för det här schabraket?



Jag tycker det är skitfult och skulle inte ens betala 200 för det. Vilka sjuka priser! Finns det folk som köper så här dyra schabrak? Är bling-blinget på detta riktiga diamanter eller?

Full rulle med häst och stallgöra.

HÄST
Så kan man väl beskriva dagen för det har inte varit något annat än häst so far.

Var i stallet tidigt (hade utsläpp och vaknade innan klockan och såg att solen sken så jag kunde inte somna om, älskar finväder!) och kom hem halv sex! Det är nog någotslags rekord men jag har hunnit med mycket också.

*Ridit två hästar.
*Följt till Orsa på träning med ytterligare en.
*Hämtat hö.
*Smörjt läder och plockat reda lite i stallet.


Nu när jag listade upp det såg det inte alls ut att ta så lång tid men träningen i Orsa tog tid, som det brukar göra när man åker iväg sådär. Tiden bara flyger förbi. Så var det lite försenat också pga trafik-kaoset i Orsa.

Höhämtningen gick dock smärtfritt. Lätta balar och bärhjälp så var det gjort på 20 min ungefär. Plus bilfärden då förstås.

Lite bilder från den underbara vårdagen (ja, det ÄR banne mig vår nu).









Ridningen idag har gått riktigt bra.

Helge blev lugn mycket fortare än igår, han gjorde några klockrena halter, lyssnade på allt jag gjorde och skummade ordentligt i munnen när vi var klara =)
Är så grymt sugen på att börja rida igång honom nu!



Grande red jag först längs vägen bort till skogen och vår plogade väg där. Guld värt att man får plogat i skogen! Sen vidare genom bebyggelsen och längs sjön en bit sen längs vägen hem igen. Man måste ju tyvärr rida längs vägen ganska mycket på vintern så det är skönt att ha åtminstone EN trafiksäker häst =)

Iaf så fick jag börja med att värma upp honom länge och väl som vanligt. Idag galopperade vi länge med lite tempoväxlingar som uppvärmning. Skrittade och lät honom återhämta sig ordentligt innan jag satte igång att sätta press på honom. Fick banka till honom några gånger innan han accepterade hjälperna tillräckligt men sen var han fin! Gjorde mycket övergångar och halter, red fram, tog tillbaka, fattningar osv. Lydnad helt enkelt, vilket han och de flesta hästar behöver massor av. Ska fortsätta med det imorn. Hoppas på samma fina väder då med!

Nä, ska hoppa in i duschen och sätta på en tvättmaskin (hehe nej, tvättmaskinen står inte i duschen och jag ska inte heller hoppa dit=) sen är kvällen vigd åt soffan.
Äntligen får jag slå ner arslet för idag!

Ett steg åt rätt håll.

Äntligen!
Helge är lite liiite tillbaka. Red honom idag, fortfarande bara i skritt rakt fram men han kändes så där bra som bara han kan göra.
Fick börja med att lugna ner honom i 20 min. En medryttare red Grande och när hon kom tillbaka skulle Helge gå med dem hem och när han inte fick blev han lite tjurig. Dock är han ganska lättövertalad och när han både släppt sig sepationsångest och lugnat sig blev han så fin! Så där fin att man bara behöver lägga på skänkel lätt för att han skulle flytta, räta på sig och bara tänka halt så stannar han (korrekt dessutom). Just känslan att han är avslappnad är vad jag strävar efter i dagens läge och att komma dit känns super. När en halvhispig, knasboll med fullblodshuvud som inte gjort något mer än skritta på ett halvår känns nöjd och lugn blir jag nöjd och lugn också.

Jag gjorde många halter idag och de flesta satt riktigt bra. Det ger en bra lydnadsgrund tills senare och att han får koncentrera sig på annat än omgivningen är viktigt så han inte går och hittar på massa hyss =)

Imorn hoppas jag kunna fortsätta med samma nöjda häst och samma jobb.



Annars så har jag och pappa varit på hockey idag. Mora gick vidare till kvalserien - till slut. De gjorde mål sista minuten i sista perioden. Sjukt kul och jättespännande!
Vet inte om det är roligast att Mora gick vidare eller att Leksingarna är så sura =)

Ska vänta in A som är och spelar sen sova. Har utsläpp i stallet imorn så det blir en tidig morgon.


Snöoväder, igen.

Snön bara vräker ner utanför fönstret. Jag trodde faktiskt våren var på väg på riktigt häromdagen men tji fick man. Bara att gratta alla skoter/skid osv-åkare. Än verkar vintern inte släppa taget.

Trotsade snöstormen idag och red Helge medan jag tvingat en stackars kollega att gå med med Grande =)
Helge var måttligt glad över all snö han fick i ansiktet men var snäll ändå, dock väldigt spänd. Ska försöka rida både imorn, lördag och söndag så han får ur sig lite energi och kan lugna sig lite.





Elin: Grande ska inte tränas för instruktör utan en tjej kanske ska rida honom och ge lite tips på vägen som jag kan träna på själv =)

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Tänk att shopping kan göra en så glad =D Fick hem en HV Polo piké med lång ärm nyss. SÅ SNYGG! Blev som ett barn på julafton när paketet låg här hemma och det kändes som riktigt bra kvalitét på den också. =) Perfekt!




Ridit Grande idag en kortis. Var så mycket snö och halt så det blev inte mycket men lite röra igång iaf. Helge ska jag rida imorn efter jobb och träning. Ska försöka få in transporten på lagning och hämta hö de närmsta dagarna också. SUCK!

I helgen blir det jobb, följa Stina på träning, kanske åka med Grande på träning, dock av en annan ryttare och så ska Helge trimmas så gott det går i skritt =)




Saknar dig lillsiss!



Målgången i Vasaloppet från igår. Det är s...

foto1445 (MMS)

Målgången i Vasaloppet från igår. Det är så mysigt att titta på Vasaloppet, både starten hemma framför tv:n och målgången live. Vasaloppsveckan har aldrig varit något jobbigt för mig även om jag bott så centralt det går i flera år. Jag gillar när lilla Mora livas upp lite, fast trafiken är förstås inte rolig. I år har jag dock sluppit köa alls, stått och viftat med svenska flaggan och hejat fram Jörgen Brink till vinst och haft en skapligt kul kväll på tältet så bara positivt den här gången. Nu är det slut, spåret är bortplogat och vägen är fri, folket har åkt hem och nu är det lugna gatan igen. Vilket det även blir för mig tills det är dags för Skirock i Sälen i slutet av april. Längtar! Vårens höjdpunkt utan tvekan, brukar det vara iaf. Nu är det dags för gymmet! Ska träna tills JAG ska åka Vasaloppet nästa år. Hahahahahaha, eller inte.

Vasaloppssöndag.

Bästa dagen på länge idag!

Började med att kliva upp och titta på Vasaloppsstarten och äta frukost i lugn och ro.
Lite efter nio klev vi in på gymmet och körde ett pass på ca 1,5 timme. En dusch och promenad senare stod vi och tittade på målgången i Vasaloppet och avslutade utfykten med lunch i mässtältet och våfflor som efterrätt längs spåret. Mätta och belåtna somnade vi en timme hemma innan vi fortsatte till stallet.

Det är så skönt att få hjälp i stallet! Det går dubbelt så fort nästan och idag slapp jag min värsta stallsyssla nämligen packa hö =) Tack A.

Vi red en varsin häst. Jag på Helge, vågar minsann inte släppa upp A på honom än =P Skrittade rakt fram en halvtimme och Helge var ganska krånglig i munnen i början. Han accepterar inte riktigt bettet och att man vill ha stöd i tygeln utan försöker komma undan. Mycket ben, halvhalter och tempoökningar fick fason på honom och Grande skötte sig fint hela tiden. Andreas galopperade tom barbacka, sjukt duktig!

Ska äta lite nybakade scones nu sen blir det nog sova så man orkar med en ny arbetsvecka.

Även om det har blåst isvindar idag så har...

foto1430 (MMS)

Även om det har blåst isvindar idag så har snön smält en hel del och när det varit vindstilla har det varit varmt! Marken börjar komma fram på vissa ställen och det betyder ett steg närmare att få kolla Helge igen. Barmark och hårt underlag är det enda som behövs. Kollade lite idag men det är för halt för att han ska kunna ta ut stegen ordentligt. Såg ingenting iaf. Kan inte ens förklara hur mycket jag vill komma igång med Helge och hur mycket jag vill känna den där känslan man kan få på honom ibland. Galet mycket. Nu har har stått ett halvår. Han stod ca 14 månader i samband med sin operation och när jag väl fått kondition på honom, han hade satt skapligt med muskler och hade blivit ganska ridbar och så blir han halt. Har sagt det förr och säger det igen, han har varit konvalicent så det räcker för längesen. Bli frisk nångång hästkrake! :)

Duktiga hästar!

Vaknade sex i morse och hade svårt att somna om igen. När jag väl gjort det ringde klockan såklart. Klassiker.
Åt lite frukost sen var jag i stallet 8.00 Hästarna fick mat och så mockade jag innan jag och Stina red ut Grande och Mon Amie.
Bytte bett på Grande idag och red på ett nova och han gick bra på det. Skrittade länge innan vi red upp i skogen och ökade tempot. Jag (och han) orkade hålla ihop galoppen mycker bättre idag än igår och han kändes mycket, mycket finare idag. Jag släppte stigbyglarna för att jag frös så mycket och då kom jag åt honom bättre (hoppsadel) och han kändes riktigt fin andra halvan av passet.

Helge tömkörde jag 25-30 min och han skötte sig också. Trots att han var överladdad innan vi kommit iväg.
Imorn ska jag rida honom en sväng och hoppas han sköter sig =)

MAT! Sen afterski.

Fredag 4/3

Idag hade jag bestämt mig för att ha tålamod när jag red Grande. Massor av tålamod! Det började iaf bra när vi skrittade iväg på långa tyglar, inte mycket till krav alltså.

Värmde upp med trav ordentligt framåt, halt, trav, halt, tills han lydde mig bra. Sen galopp, skritt tills det satt. Han var inte alls lös i sidorna så jag böjde, red sidvärts, öppnor, slutor osv i trav och galopp tills han gav efter. Det tog bra lång tid men sista travbiten hem var han superfin! Det är så frustrerande att det tar sån tid bara men jag måste bara ta det. Han är stor och gammal och rids inte så mycket på vardagarna, man kan inte kräva att han ska vara mjuk så fort man sitter upp då.

Har nyss sett Mora piska skiten ur Leksand (5-1!) och snart kommer älskligen hem med godis och film. Mys! <3


Kolla in bulan! Haha. Gymmet direkt efter ...

foto1416 (MMS)

Kolla in bulan! Haha. Gymmet direkt efter jobbet idag. Började med att springa intervall 1 km. Jag har lite benhinneinflammation så det räckte för idag. Körde mycket mage och armar i stället. En timme blev det sen promenad med hästarna en halvtimme. Blir en lugn kväll i soffan idag. Mätt på Tacos och slut efter dagens träning. Hittade inte så mycket igår när vi handlade. En sadelgjord och b-vitamin bara. Såg en ljuvlig väst från kingsland men köpte den inte, även om jag var väldigt sugen! Våren i luften gör mig om möjligt ännu mer shoppinggalen :)

Helge har varit ute på promenad idag. Han ...

foto1409 (MMS)

Helge har varit ute på promenad idag. Han var jättelugn och snäll och bet bara i grimskaftet en gång. Framsteg :) När vi var klara fick han gå ut i hage igen och så fick Grande följa med mig. Syster med hund kom och så red hon medan jag sprang bredvid med vov-jackson. Han (hunden) som alltid varit väldigt skeptisk till hästarna, eller velat valla dem, var skitduktig och sprang tom lös! Han ska få följa ut i sommar. Imorn ska vi åka till dalarnas bästa hästsportbutik och "titta" :)

RSS 2.0