Söndag

Då var det plötsligt söndag igen. Har verkligen varit fullt upp hela helgen med övertid, matteplugg, snickra och jobb på mitt andra jobb plus hästarna och stallet.
 
Jag och pappa bygger ett höhus till hästarna och nu är det väggar, tak och dörr kvar sen är den klar! Blir nog riktigt bra. Ska försöka hinna fixa lite med den imorgon, men den ska absolut vara klar i helgen hoppas jag.
 
I fredags kan Camilla och Heidi ut så red vi ut i skogen. En lugn tur såklart pga att Helge är under igångsättning. Han var spänd större delen av passet men gick ändå att påverka och rida i skaplig form.
Igår red jag ut själv och då var han riktigt fin emellanåt och lite spänd där emellan. Idag fick han en promenad på 45 min i ruskvädret. Fy fan rent ut sagt vilket pissväder det har varit idag.
 
Red faktiskt Grande idag ocskå. Barbacka på ängen i skritt och trav. Han vill iiiiiiinte ta innerskänkeln öht så jävlar vad jag fick jobba. Men han blev fin till sist iaf. Kan är ju gammal pållen, det får ta tid.
 
 

16 oktober

Förra fredagen var vi tillbaka i Rättvik på kliniken för återbesök. Helge travade och galopperade igenom allt så fint så det var fritt fram att sätta igång igen. Yes!
Första dagarna promenerade vi bara sen har jag skrittat och travat några ggr i veckan. Veckan som kommer blir det lite lugnt i början sen rider jag på lite mer i helgen.
 
Jag har ökat på Helges kraftfodergiva ganska mycket sista tiden (dragit ner när han tagit det lugnt såklart) men efter att han börjat gnissla tänder en del har jag tagit bort nästan allt. Han har gnisslat tänder förr och då hade han lite ont i magen och så ska vi inte ha det. Idag har jag inte hört honom gnissla alls så det verkar vara att han fått lite för mkt kraftfoder. Men då har jag lärt mig det!
 
Vi håller på för fullt att snickra på ett höhus till hästarna. Tanken är att de ska få gå på fri tillgång på hö från och med nu. Då slipper jag packa 4 tunga höpåsar till morgon och lunch och slipper bära ut dem till hagen MEN, det största skälet är såklart att de ska kunna äta allt de vill, aldrig vara hungriga och ha glada magar. Höhuset kommer att rymma en hel rundbal men om det blir rundbal eller flera småbalar det får variera lite tror jag. Mkt hö ska de ha tillgång till iaf. Sen blir det förhoppningsvis mindre spill också.
 
Nästa projekt blir en isolerad vattenbalja så de slipper dricka isvatten i vinter. Eller att vattnet fryser helt.
 
Efter det måste jag nästan hitta på ett nytt byggprojekt. Det är ju jättekul att snickra och greja tycker jag. Kanske ska bli snickarlärling =)
 
Grande har jag longerat en del i veckan. Han är pigg och glad, han har bara lite startsträcka först. Jag har tänkt få igång honom lite mer nu så han inte går och stelnar ihop och bli gammal för fort. Vill ha kvar honom lääänge. Longering med mkt galopp två ggr veckan och promenader/handhäst/rida/jogga med två ggr vecka är planen.
 
 
 
 

Höst.

Vilken härlig höst vi har. Det blev kallt lite plötsligt men annars är den ju toppen, man blir glad av solen!
 
Igår var jag och Helge ute och gick en timme i byn och idag red jag en sväng i skogen. Skrittade mest och gjorde tempoväxlingar hela tiden där jag har samma takt men olika tempo. Han skulle alltså lyfta benen med samma takt hela tiden men ta längre eller kortare steg. Kanske 10 steg sen växling osv. Rumpan flöt ut lite åt båda hållen i början när han försökte komma undan men sen förstod han och jobbade på riktigt fint. Det gjorde susen för när jag började trava var han såå himla fin! Saktade av ganska snabbt för jag ville inte att han skulle hinna krypa ur formen eller bli trött. Sen började jag om med skritt med korta, kvicka steg innan en ny övergång till trav.
 
 
RSS 2.0