Lösenord.

Kommer lösenordsskydda bloggen inom kort. Vill man fortsätta läsa kan man skicka ett sms och få uppgifterna. Har man inte mitt nr är man ändå inte tillräckligt närstående för att läsa.

Önskelista.

Jag har inte direkt någon diger önskelista i år. Egentligen är det bara en sak, nämligen pengar. Det är alltid det jag är i mest behov av och det som gör mest nytta i mitt liv just nu. Tråkigt kan tyckas men det är så det ligger till. Klart det är kul att få en julklapp med lite tanke bakom men pengar är ändå det som behövs mest.
Så det önskar jag mig. Pengar!Multitasking.

Jag är sannerligen en mästare på att multitaska. Är det inte att laga mat och sova samtidigt så är det blogga, diska och ordna översvämmning i köket. Dock inte idag. 
Idag har jag nämligen både brottats och gått powerwalk samtidigt. 
Man behöver inte vara rocket scientist för att räkna ut att det var hästarna jag fick brottas med på promenaden vi tog. 
Helge var så galet pigg och ville bara busa, springa och hålla på hela tiden. Det är inte lätt när en häst på 175 cm inte vill något annat än explodera ut i full fart och bara går och laddar. När man dessutom har en minst lika stor häst i andra handen (som visserligen alltid sköter sig) så blir det lätt lite kaos =) Vi överlevde promenaden iaf men jag fick rejäl puls och var helt sjöblöt när vi kom tillbaka. Knas- Helgus. Imorgon eller fredag åker vi nog till ridhus igen. Det behövs! 
 
 

Höhämtning.

Har hö ÖVERALLT efter att ha lastat transporten full och kört hem. Har egentligen mycket hö kvar än men det är skönt att få hem så mycket som möjligt så fort som möjligt. Lastade allt själv så idag behövs ingen övrig träning direkt =) 
Det var lite halt på vägen och det är en brant backe upp på bondens gård och därför är jag otroligt glad över att ha min bil. Det är så skönt att veta att man har fyrhjulsdriven bil med stark motor som tar sig fram överallt. Extra bra sen när man ska köra med transport på vintern. 
 
Lastade ur lite av höet i stallet men resten får vänta tills imorgon och torsdag. Även om balarna bara väger 10 kg så blir det mycket att lyfta för en liten klenis =P
 
Handlade mat innan höhämtning också, nu när lönen finns (fanns) på kontot hehe. Fylld kyl och frys och här ligger jag i soffan, mätt och belåten. Nice. 
Ska strax duscha bort allt hö och sova ganska tidigt. När klockan ringde i morse hade jag ingen aning WHAT SO EVER varför i helvete jag skulle upp?! Men upp skulle jag, och jag kom i tid till jobbet. As always. 
 
Tittar på Paradise hotell. Egentligen är det under min värdighet men H.E.R.R.E.G.U.D. 
Alltså jag har inget emot folk som är fulla och har roligt tillsammans (så länge jag slipper vara inblandad haha) men måste man vara så SJUKT äckliga?! Ja, dom är fan rent vidigt äckliga. Jag hade skämts så extremt mycket om jag betett mig sådär i tv. Ändå är det lite roligt att titta på, precis som en del andra skitprogram som är så långt bort ifrån en själv som det bara går. Det program man har mest gemensamt med är väl Bonde söker fru haha.
 
Imorgon kommer A hem! Skönt att han har långledigt. Då kan han tvinga mig, och hjälpa mig räkna matte. 
Hästarna får en promenad imorgon. Ska tömköra Helge iaf två gånger till den här veckan har jag tänkt om det passar. 
 
 
Matte gör allt för att ni ska må bra hestarna. Har hö där hö inte borde vara tex. 
 

Tömkört.Tömkörde Helge i ridhus idag för att se ordentligt hur han rörde sig. Han är väldigt spänd på det hårda underlaget ute men i ridhuset såg han fin ut. Han fick mest gå på stora volter och raka spår. Testade lite trav idag och han travade lugnt och avslappnat med sänkt huvud. Han kunde haft lite mer påskjut men kan inte kräva nånting alls av honom nu efter snart 2 månaders vila. Fixade ridhuskort för resten av året också så vi kan passa på att åka dit regelbundet nu när det är hårt ute. Har ju tre ridhus nära men detta är närmast och har flest lediga tider.

Foder.

Att ge sin häst ett bra foder samt rätt mängd är otroligt viktigt. Framförallt nu i frosttider när det inte finns gräs att tillgå. 
 
För det första så är ett BRA grovfoder roten till allt. Att tex ge hästen 5 kg hö och 4 kg kraftfoder är vansinne. Man utgår alltid från grovfodret och stödfodrar därifrån med vad som behövs. Man behöver även en analys av grovfodret för att kunna komplettera korrekt. 
Så, fri tillgång eller begränsad fri tillgång (tex smhn) på grovfoder är att föredra om man har en häst som klarar av det och inte blir jättetjock. Mina hästar äter ca 15 kg var per dag. Helge får mer men äter sällan upp allt.
Det är superviktigt för hästarnas matspjälkning att äta stråfoder, glöm aldrig det. Hästar kan få magsår om de inte får grovfoder tillräckligt ofta. De ska äta i princip hela tiden.
 
Kraftfoder är upp till var och en vad man anser passa sin häst bäst. Jag använder dock inte pelletrerat foder då det inte är bra. Det sväller och kan göra stor skada i hästens mage. Testa att blöta upp vanlig pellets från tex Krafft, det sväller ordentligt. 
 
Nu innan snön kommit står hästarna gärna och gräver i jorden, pillar på rötter och gnager på vad som finns (ännu en anledning att ge mycket grovfoder så de har att äta) och då är linfrökaka ett bra tillskott. Man blöter det 10 min innan man ska ge kraftfoder och så tar det med sig jord och annat ut. Ett sätt att förebygga sandkolik. 
 
Något man även bör tänka på i dessa tider är att hästarna sätter päls och att man därför bör öka hästens fodergiva en aning. Det går åt mycket energi och protein vid pälssättning. B-vitamin som många ger är mest bara ett sätt för marknaden att tjäna pengar, det är protein man ska tillsätta på höst och vår när hästarna behöver lite hjälp på traven. 
 
Vatten är självklart också viktigt. Framförallt att de har fri tillgång dygnet runt, året runt men även att vattnet är av hygienisk bra kvalitét. Vatten går snabbt genom hästens mage varvid den inte hinner få bort dåliga bakterier själv. Vattnet bör alltså vara fräscht redan innan hästen dricker det. Inte så svårt att förstå egentligen.
 
Foder är något man ska vara noggrann med och är man osäker, ta hjälp. Hästens mage är inget att leka med. 
 
 
 
 

Helgen som gått.

Nu är jag hemma efter en mysig helg i Hälsingland. Har tagit det väldigt lugnt, vilket gör mig något rastlös men innerst inne vet jag att det är bra för mig. Jag och svärmor tog dock en tur till en inredningsbutik lite utanför Bollnäs där det finns extremt mycket porslin, shabby-chic, kuddar, hyllor, speglar, husgeråd osv. Hade man haft ett stort hus och mycket pengar hade man kunnat gå därifrån med massor av fina saker men det blev bara en liten julgrej för min del. En upplevelse bara att gå där och titta. Var ganska dyrt men absolut värt ett besök. Majas café heter det och finns både på Facebook och Instagram. 
 
Annars har vi ätit god mat, slappat, spelat spel, varit ute och gått, räknat lite matte och tittat på tv. Skön helg! Tråkigt att åka hem utan älskling bara som åker tåg direkt till Sthlm. 
 
Fick lite mat hos pappsen innan jag tog tag i stallet när jag kom hem idag. Tog sedan en promenad med båda hästarna i ca 40 min. Helge var superpigg medan Grande tyckte vi kunde gå precis i styrfart. Jag gick i princip av på mitten.
Det var riktigt skönt att röra på sig. Jag känner mig ganska sliten i kroppen och jag tror inte att vila är rätt medicin den här gången. Motion är bra för mycket, bla om man, som jag, varit stressad en längre tid och har lite ont i rygg, nacke och axlar. Ska göra lite hemma-övningar innan kvällsduschen också. Plankan bla, en överjävlig övning MEN väldigt effektiv om man vill stärka bålen, och som ryttare vill man ju förstås göra det. Armhävningar och lite squats får det bli också. När man är lång och lite gänglig gäller det att hålla sig i någorlunda trim. Det är lite svårt att få någon kontinuitet i det bara när man alltid har så mycket att göra. 
 
Imorgon är det dags för morgonvecka på jobbet och ska kanske åka till ridhus med Helge, annars blir det en liknande promenad som idag. På tisdag eller onsdag ska jag hämta hö och sen är det snart helg igen =)
 
 

Fina Grandus.Sitter och spelar spel i Bollnäs. Åkte hit igårkväll. Innan jag åkte skoddes Helge och han blev jättefin i fötterna. Är väldigt nöjd och extra roligt att det är en tjej som skor. Man har liksom lite mer att prata om.

Tar det bara lugnt här. Ganska skönt efter all stress den sista tiden.
Vet inte vad jag har att skriva om men jag blev beordrad att blogga, och lydig som jag är så är det klart jag gör det.

I veckan ska jag hämta hö och åka till ridhus med Helge. Det är svårt att göra något ordentligt ute nu, även om ängarna är skapligt mjuka fortfarande.

Har lösenordsskyddat för jag tänkte göra om designen men har inte haft någon inspiration just nu.
Det var det hele.

Kurs och ridning.

Idag har jag varit på första dagen av tre på en utbildning. En utbildning vars syfte är att vi ska lära oss lite mer avancerade saker om maskinerna, dess inställningar, olika egenskaper hos olika material osv. Ganska intressant. Jag har svårt att komma ihåg en del saker men när det gäller att tänka logiskt så förstår jag med lätthet, faktiskt. 
Jag är skapligt kvicktänkt när det gäller vissa saker iaf =)
Dock blir jag lätt ofokuserad när jag blir trött och just när läraren ställt en fråga utbrister jag:" Va fan den här smakar ju lakrits"! (hade kastat mig över den stackars godisskålen jag stirrat på, men hållit mig borta ifrån under större delen av dagen). Godisen var mycket riktigt lakrits och efter ett gapskratt hade jag även svaret på frågan.
 
Dagen gick väldigt fort och maten på hotellet var jättegod! Strömming med mos. Fisk är en favorit hos mig. Äter mycket hellre fisk än kött om jag får välja. 
 
Släppte ut hästarna innan kursen i morse och åkte dit igen direkt efter. Helge red jag ett lätt dressyrpass på. Bara skritt såklart. Han var väldigt spänd och det blev något bocksprång faktiskt. Knasboll. Det var mörkt och jag red med pannlampa. Det tillsammans med överskottsenergi och läskiga saker överallt blev lite mycket. När han slappnade av mellanåt kändes han väldigt fin i munnen och var mycket lätt att reglera och göra övergångar till halt på. 
 
Grande red jag ut barbacka. Han var jättefin direkt i högersidan men vänster.... Jag fick ta nästan hela passet på att få till vänstersidan. Fick igenom det jag ville tillslut men som jag fick jobba. Antar att något tar emot för honom men jag måste ju jobba igenom det för att få det att lossna så han blir mjuk. Li ska få kolla honom framöver och det ska bli väldigt intressant. Tror han har både en och två spänningar som behöver lossas. 
 
Nu ska jag försöka kombinera fotbollen med matte-plugg. Vilka fryslortar portugiserna verkar vara. Spela fotboll i polotröja och vantar liksom. Ronaldo din tönt =) // En annan tönt som sitter i soffan med två tröjor och en filt.
 
 
En bildbomb på en lakrits-hatande, förvirrad, fryslorts-tönt.
 
 
 

Måndag.

Helvete vad min lägenhet luktar tacos!
 
"Nä?!", tänker ni nu. "Inte ska hon väl gå wild and crazy och äta tacos på en MÅNDAG?!" Och nej, det ska jag förstås inte. Det vet väl jag att det är olagligt att tacos annat än på fredagar. Däremot ska jag äta tacoköttfärs med pasta och majs. Faktiskt jättegott (och nästan det enda som fanns att laga). 
 
Jobbet idag var nästintill skrattretande. Jag var så stressad att jag knappt visste vilken kommun jag befann mig i. 
Många är sjuka så det är bara för oss andra att köra på, för saker ska skickas oavsett. Idag stressade jag nog upp mig mer än vad jag behövde, men man vill ju göra ett bra jobb och få fram sakerna i tid. 
 
Hästarna fick mysa i beteshagen idag. Det blåste så mycket och jag var INTE upplagd för att varken rida eller gå med stirriga hästar. De blev nog bara glada. Helge skuttade iväg och höll på som vanligt. Imorgon ska dock båda röras på oavsett väder. 
 
 
Under kvällen har jag både lagat mat sovandes, tvättat, räknat matte och varit ute och sprungit en mycket kort runda (man ska gå ut lugnt, och gärna fortsätta så hehe). Nu sitter jag i badrock i soffan och äter lunch/middag och ska se Ensam mamma söker innan jag tänker tvärsomna i sängen. 
 
Imorgon ska hästarna ut och stallet fixas innan jag ska på utbildning kl 09. På kvällen ska jag vinka hejdå till Sverige i fotbolls-VM.
Höj höj!
 
 
Vintriga bilder på hästarna <3
 
 
 
 
 
 

Blablablabla.

Jag tar tillbaka mitt "jag-kommer-aldrig-bli-utbränd"-inlägg. Idag på jobbet fick jag ett jobbigt tryck över bröstet och hade svårt att andas, var även extremt stressad då det var mycket att göra och en av maskinerna krånglade lite. Bläk. Nu får det vara nog ett tag med övertid. Jag orkar inte ens vara trevlig mot min familj och det ju är viktigare än att jobba häcken av sig. 
Imorgon jobbar jag tidigt igen för sen har jag utbildning tisdag, onsdag, torsdag och är ledig fredag. Hoppas jag kan ta igen mig lite då. Sitta still en hel dag på utbildning är dock inte min starka sida. Har stora svårigheter med att inte somna när jag är still för länge. 
 
Idag har jag ridit Helge en sväng. Han skötte sig utmärkt och kändes pigg och fräsch. Han ville väldigt gärna trava när jag kortade upp tyglarna men nej, inte än. Ska rida samma vända även imorgon och ut och gå eller rida Grande.
 
Igår var vi till Lager 157 och alla utom jag hittade skor och kläder. Jag testade faktiskt några jeans men köpte inget. Det fanns inget som var så där "VILL HA" eller, som tur var. 
På kvällen gjorde vi hemgjorda langos hos moster. SJUKT GOTT! 
 
A har åkt tillbaka till ¤#%#&¤%/(=???==`^^*½½§- Sthlm igen vilket är jättetråkigt. Det är tråkigt att bo själv på veckorna. Riktigt tråkigt. 
Roade mig med att åka till mamma och pappa och ta en promenad med dem och sen förbi stallet och klappa på hästarna. 
 
Ser på Social Network nu, har velat se den länge. Ska försöka komma på något genialiskt jag med som jag kan bli rik på =)
 
 
 
 
Man blir inte rik på att klättra i träd iaf.
Inte på att mysa med hundar eller sitta på en sten och glo heller.
 
 
 
 
 
 
Observera mössan. Jag gillar visst den. Just nu sitter den på en mycket speciell persons huvud på ett tåg mot Sthlm. 

Equiterapeut.Igår var ju Li Johansson och kollade Helge igen och hon var jättenöjd med honom. Han var rundare, mjukare och mer harmonisk överlag när hon lyfte ben och masserade. Hon gav mig beröm för mitt jobb med massage och stretch så det är bara att fortsätta med det. Bäckenet var inte längre snett och han ställde upp sig bättre den här gången än sist. Riktigt kul att höra!

Hon är så proffsig Li. Lugn, noggrann och jättetrevlig dessutom. Vi pratade nästan avbrutet medan hon var i stallet.

Skönt att ha det kollat så jag kan börja rida imorgon utan att vara orolig att han blivit sned igen.

Nästa gång är det Grandes tur att bli ompysslad.

Utbränd eller stålkvinna.

Jag är nog närmare utbränd nu än jag nånsin varit. Ändå känner jag mig inte i närheten av utbränd. 
Stressad, trött och något seg i kroppen (och dålig-sömn-blåsor i munnen) - det är jag absolut, men innan man är utbränd måste det gått riktigt långt. 
Jag har svårt att tro att jag ens kan bli utbränd. Att bli så slut att man inte orkar gå ur sängen. Vet inte vad som skulle kunna orsaka det. Så är det väl kanske för alla som blivit utbrända, "det händer inte mig", men jag tror verkligen inte det händer mig. 
 
I min familj är vi alla ganska stresståliga med en pappa som har stort ansvar på sitt jobb och jobbar över runt 4 dagar i veckan och åker över hela mellansverige, och har så gjort i...tja...20 år? Mamma har jobbat, tagit hand om oss, bytt jobb, pluggat och jobbat samtidigt plus dragit ett stort lass hemma eftersom pappa jobbat så mycket. Syrran har flyttat mycket, jobbat med en del olika saker, har en hund som tar mycket tid och även hon stress på jobbet. Jag tror min familj, och då framförallt jag och pappa, blir rastlösa när det är för lugnt runt omkring oss. 
Ett hektisk liv är ingen fara så länge det inte pågår för länge. Det börjat bli lite på gränsen nu med heltidsjobb, övertid i stortsett varje helg, två hästar och matte som jag borde lägga mer tid på än jag gör. 
 
Vi hästmänniskor är ju dock vana vid ett sånt här leverne. Jobba, direkt till stallet för att mocka, fylla vatten och hö, motionera en eller fler hästar, hem och laga mat, kanske diska och tvätta, kanske har man även barn eller plugg. Jag är knappast ensam om det här. Vi tror nog att vi är stålkvinnor vi hästtjejer. En del är det också. Inte jag. För mig är det jätteviktigt att varva ner någon timme varje kväll. Sitta framför tv:n och tänka på ingenting. Bara försvinna in i nån dålig serie och glömma vardagen, även om vardagen inte nödvändigtvis är dålig.
De som har ett helt gäng med hästar, ett gäng barn,kanske två jobb för att få det att gå ihop osv, där kan vi snacka stålkvinnor. 
Eller tex Kristina Warg som pluggar på Handels (svårt nog bara det), har 4 hästar igång och åker mellan stan och föräldrahemmet flera gånger i veckan för att rida, ibland sent på kvällen, ibland supertidigt på morgonen, tävlingar på helgen och lika om igen. 
 
Jag är iaf ledig imorgon men jobbar på söndag. Imorgon ska vi till Lager 157 i Sågmyra och kolla lite. Jag kommer inte köpa något alls men Andreas och hans familj kanske hittar något =)  Mysig utflykt men skittråkigt att inte kunna handla något. Well, well. Det är frivilligt att ha hästar. 
 
Och SÅ värt det. Varje dag, hela året om!
 
 
 

Snart helg!

Stress.
Det är vad den här dagen handlat om. Inte jätteovanligt dessa tider. Skönt att kunna varva ner nu på kvällen iaf.
 
Tvättar lite och har sytt ihop ett par trasiga jeans som är för snygga för att slängas. Nu går de utmärkt att använda igen. Jag gillar att köpa nya kläder men egentligen är jag emot att hets-konsumera. Slit-och-släng mentaliteten är ju inte helt hållbar i längden. Tur att jag inte har råd att köpa så mycket nytt då ;) Jag brukar faktiskt inte köpa så mycket onödigt nuförtiden. 
 
Grande blev skodd idag, så nu har han skor, sulor och brodd runt om. Han går oskodd bak sommarhalvåret och klarar det galant men på vintern vill jag inte riskera några fläkskador även om hans hovar skulle klara att vara barfota.
 
Helge tömkörde jag faktiskt idag. Han tyckte inte illa om gjorden alls så det bådar gott. Hans sadeltvång brukar ju komma tillbaka lite när han vilat en längre tid. Vi gick till en äng och gick där på stora och snälla spår sen tillbaka igen. Han tuggade fint på bettet och kändes nöjd efteråt. Han tyckte nog det var kul att göra något "riktigt". Ska nog rida på söndag. Imorgon kommer Li igen för en extra check att allt sen förra gången ligger kvar. Det är dyrt men det är något man bör lägga ner på sina hästar tycker jag. Inte skönt om de ska gå och vara sneda och belasta fram skador. 
 
När jag hängt tvätten och gjort lite matte ska jag nog faktiskt sova. Torsdagar är dåliga tv-dagar så man kan lika gärna sova tidigt for once. 
 
 
 
 
Stor och stark men en tröttmössa =)
 

Provresultat och ridning.

Fick svar på mitt matteprov idag och det var 25,5 rätt av 27. Gissa om jag är nöjd?! Det kändes ju visserligen bra när jag gjorde provet men jag måste ändå alltid vara lite negativ =) Jag har för många erfarenheter där jag trott bra om saker som sen gått dåligt så jag törs knappt tänka positivt längre. Tragiskt - ja, men sant. 
Har börjat på ett nytt kapitel nu som är lika svårt som vanligt, fast det här gäller mest att komma ihåg regler. Jag har väldigt bra minne när det gäller vissa saker, men inte matte tyvärr. Det ska nog lösa sig tillslut det här med. 
Nu har jag ett C och ett A och det är jag väldigt nöjd med. 
 
Helge fick stå idag för jag måste prioritera Grande emellanåt också, så det fick han bli idag. Prioriterad. 
Gjorde hela stallet först så när jag red iväg var det redan mörkt men det gjorde ingenting för jag har ju min super-pannlampa! Jag älskar den. Den är grym verkligen (tack för tipset Lotta!). Att jag vågar rida ut i en beckmörk skog helt ensam är ett väldigt, om inte fantastiskt bra betyg för lampan. Om man googlar BikeRay kommer man till återförsäljaren. Verkligen värd pengarna! <------------ Tips
 
Tillbaka till ridturen då. Det var hårt på sina ställen i skogen men jag red där jag vet att sanden är lite djupare och därför fortfarande mjuk. Grandus var pigg och mjuk men jag fick vara väldigt kvick i både hand och skänkel för att få honom dit. Han blir ofta fast i handen så man får kicka till honom lite, ställa åt sidan, kvick i skänkeln, osv. 
Skrittade mest men jobbade lite i trav och tog en kort galopp i varje också. Han kändes pigg och fräsch min fina gamle man. Red barbacka. Det gör jag ofta på vintern. PÅ GRANDE. Inte den andre token =) Fast nog har jag gjort det också. På gården, i djupsnö så man skulle landa mjukt. Han skötte sig dock, vilket han gör oftast men gör han INTE det, då har man inte en chans. Han är snabb den där.
 
"Den där" på provridningen. Så himla mörk han var. Hjärtat <3
 
 

Ekorr-hjul.

Dagarna bara går. Livet bara tuffar på. Livet bara tuffar på i samma spår just nu.
Jobb, stall, äta, sova.
Jobb, stall, äta, sova. 
Eller:
Stall, äta, jobba sova.
 
Stall-delen är förstås rolig men det är lite mindre roligt nu när jag inte kan rida Helge ordentligt utan bara gå och rida korta stunder till en början.
Grande kan jag förstås rida men det är ju ändå Helge jag vill utvecklas med. Grande och jag har nått vår peak och ska bara ha roligt tillsammans framöver. Hålla honom mjuk, fräsch, pigg och glad, samt att han är en trygg och lugn gentleman jag alltid kan känna mig säker på om Helge håller på med för mycket hyss =) 
 
Idag tog jag en promenad med Helge i skogen och sen fick de beta i sommarhagen en stund. Helge skuttar ALLTID iväg en bit och blir överlycklig när jag släpper honom där. ALLTID. Önskar de kunde gå där hela dagarna men de får inte springa och härja runt nu när det är blött i marken och Helge är lite skör, och härjar, de gör de lite för mycket i den hagen. 
 
Nej, disk, mat och plugg. Yeeeey....
 

 
 
Längtar NÄSTAN till vintern lite ändå =)
 
 
 
 
 

En liten vädjan.

En liten vädjan till bilisterna på vägarna runt om i landet. Jag önskar vänligt men bestämt att NI KANSKE KAN SAKTA NER NÄR NI KÖR PÅ EN GLASHAL VÄG OCH MÖTER/KÖR FÖRBI EN HÄST! 
HUR svårt kan de vara?! 
 
Samt:
  
 
Tack på förhand. 
Mvh/S

Söndagkväll.Grande tog jag en promenad med i mörkret ikväll. Han var pigg och glad! Helge stod jag bara och myste med, han får röra sig imorgon. Då är det dags för igångsättning. Kommer gå med sadel några dagar innan jag hoppar upp. Han kommer vara eld och lågor så det känns säkrast. Idag var han extremt pigg när jag bytte hagar på dem så det känns bra att han äntligen ska få börja röra sig mer nu.

Nu ska här deppas lite över att bli övergiven ännu en söndag :(
Så illa är det inte, men tråkigt!


Hard Work Work

Gårdagen stavades JOBB. Den här helgen har gått sjukt fort pga det. Gjorde 8.5 timmar, cashing! Får väl vara glad för det iaf.
Det var då trevligt att jobba på öppet hus. Att stå och prata med folk och äta godis är väl ganska lättförtjänta pengar :)Stallklädsel.Matteprov och vibrerande telefon i hjärnan.

Har fått mig ett abrupt uppvaknande två dagar i rad nu, men inte den varianten av uppvaknande där man lärt sig något världsomvälvande eller kommer till insikt över något. Mitt uppvakande var att jag vaknade av att alarmet på telefonen gick, under mitt huvud. Har alltså lagt huvudet PÅ telefonen två nätter i rad. Inte mitt bästa sätt att vakna på kan jag meddela. Hoppas denna ny-instiftade "tradition" inte är här för att stanna. Det kunde bli jobbigt för mina redan ganska klena nerver. 
 
Jag törs knappt skriva det men jag tror matteprovet jag gjorde imorse gick bra. Jag tvekade bara på ett tal och det kunde jag iaf räkna ut till hälften. Det kändes lätt och faktiskt.....roligt. Det är inte klokt hur det går upp och ner med humör och kunskap när det gäller matten. Jag kan nämligen ingenting när jag är arg. Jag glömmer ungefär allt jag nånsin lärt mig och då är det inte jättelätt att räkna. Eller tänka rationellt. Eller göra nånting annat än beté som en tjurig 5-åring. 
Hur som helst var det en riktig självförtroende-boost att göra ett "lätt" prov. Jag känner mig helt plötsligt som Blondinbella. Jag kan ALLT! Fast jag tycker inte att klämma ut en unge och spricka från "Ystad till Haparanda" (Anette, Solsidan) ska bli det roligaste i hela mitt liv. Om jag nu hamnar i sådan situation i framtiden vill säga. 
Ska bli spännande att se resultatet sen. Kanske det är helt åt helvete, vem vet =) 
 
Stallet är klart och nu ska jag plocka lite här hemma innan Mr A ska hämtas på tåget. Då ska vi montera ihop och få upp en lampa i taket utan att starta ett världskrig med varandra eller lampan. En sån utmaning. 
 
Ikväll ska vi laga ohälsosamt god mat, äta så vi inte kan röra oss och sova skapligt tidigt för imorgon ska hästarna ut och stallet göras innan kl 8 då jag börjar jobba. Hepp, hepp, full spätta rakt in i kaklet. 
 
 
 
Så finns det dom som tycker jag är knäpp...
 
 

All these lines across my face......tells me the story of who I am.
Djupt va. Fast mest en bra låttext.

Den här perioden på året tycker jag är lite jobbig. Det är mörkt, grått, ruggigt, halt, tråkigt. Inget kul händer liksom i november. En riktig hoppas-tiden-går-fort-månad. Att vara lite smådeppig hör nästan till utan att egentligen veta varför.
Jag har det lika bra nu som andra delar av året. Jag har en underbar familj och släkt, en fantastisk pojkvän med familj, mina älskade två hästar, fina vänner, ett bra jobb, en jättebra bil, en trivsam lägenhet, har hästarna uppstallade i ett supertrevligt stall, en egen hästtransport, bra kollegor, har börjat plugga, är inte osams med någon alls och jag tjänar ganska bra med pengar (som förvisso alltid tar slut men ändå). Vad har jag att deppa över? Jag vet ärligt talat inte, men den här tiden nu innan advent och jul suger rentav!
Blir man så påverkad av ljuset som folk säger? Vilken svaghet isf.

Faktum är att en utlandsresa är i planeringsstadiet och kommer ev ske i vår vilket skulle vara alldeles, alldeles...jag vet inte. Mitt kontrollbehov skulle förmodligen gå på högvarv och explodera över en sån grej men det kanske är dags att lära sig att släppa lite på kontrollen. Den ställer till med mycket. Tänk att kunna ligga på en vit sandstrand och BARA slappna av. Vilken dröm.

Klippa hästar.

Klipper din häst vid behov. 200:- för halv och 300:- för helklippning.Matte.Bryt ihop och kom igen. Det är väl ungefär så mitt mattepluggande ser ut. En hatkärlek-relation.
Hat - well det är svårt och jag avskyr när jag är dålig på något.
Kärlek - ...hm. Det är ju en väldigt skön känsla när det väl går bra. Tråkigt att det är så sällan bara.
Igår gick det bra, riktigt bra. Idag, åt helvete.
Det är bara att bita ihop och plugga allt jag orkar imorgon. Inte tänker jag lägga all denna tid och frustration på att misslyckas inte :)Vuxen?

När man känner tårarna bränna innanför ögonlocken när folk gifter sig på tv, när man inte vill något annat än att flytta ur den här lägenheten och köpa hus, börjar man bli vuxen då?
Nej ingen (läs; Andreas) behöver bli orolig. Jag är inte inne på att varken gifta mig, köpa hus eller få barn än på länge. Fast köpa hus hade jag inte tackat nej till, men nu är det fokus på plugg först. Sen vill jag inte KÖPA hus, jag vill BYGGA. Tänk att få bygga sitt drömhus. Jag vet redan hur det ser ut. Det har jag tänkt ut en av de många dagarna då mina tankar vandrar iväg på jobbet.
Man kan lösa många världsproblem med tysta hörlurar på sig. Helt bortkopplad från världen med bara sina egna snurriga tankar =) 
 
Försöker plugga men det går inte så bra idag. Har kört fast lite men jag orkar inte riktigt bry mig. Jag gör mitt bästa på provet på fredag så får det bli som det blir. En del saker kan jag ganska bra så jag får hoppas på att det är mest sånt =) 
 
Har pysslat med hästarna och stallet är klart. Ska förbi en sväng till innan jobbet. Innan dess ska jag duscha vaaaaarmt. Det är 15 grader här inne. Helt frivilligt dock. Jag sover så sjukt bra när det är svalt så det väger upp. Det är bara att linda in sig i en filt eller två i soffan så är det lugnt =) Får slå på elementen på fredag så den där fryslorten till sambo/särbo inte fryser ihjäl. 
 
Ska försöka med matten lite till. Har ingen inspo alls dock...
 
 
 
Nu längtar jag till värme och ridning i en varm skog på en pigg häst! 
 
 
 

Livsfunderingar.Nu har jag massa funderingar i huvudet igen. Det gäller utbildning, jobb och framtid. Kanske, kanske har jag bestämt mig nu. Man vet aldrig men det här alternativet jag fnular på är både skapligt realistiskt och verkar skapligt kul så det lutar ditåt. Det krävs dock en enorm insats från min sida men jag vill iaf försöka. Fortfarande ingen idé att berätta vad men jag behöver iaf läsa matte d och fysik b för att överhuvudtaget komma in. Heja, heja!

Instagram.

Bilder från de senaste dagarna.Soffhäng efter veterinärbesök.

Sitter på min bästa bloggplats (typ min bästa plats i hemmet oavsett aktivitet) nämligen soffan.
Min "varva ner"-plats.
Har både lagat mat, ätit och räknat matte, och vet ni. DET. GÅR. BRA! Jag känner mig nästan lite smått smart. Det jag håller på med nu (ekvationssystem) är relativt lätt och det jag inte kan själv förstår jag efter en enklare förklaring. En fantastisk känsla! Jag tror dock inte att provet på fredag ska gå som en dans för det, men det är skönt att det känns lätt ibland och inte bara åt helvete. 
 
Något som dock är åt helvete är att jag haft ont i huvudet varje dag sen jag hade migrän. Lite tröttsamt. 
 
Har varit ledig idag eftersom jag varit iväg med Helge till Rättvik. Återbesök, fix av tänder och vaccination. Hans tänder kollas var sjätte månad. Det kan bli så mycket dåligheter av dåliga tänder så det är något jag tycker är viktigt att hålla koll på. Han hade några små hakar bara och jag fick beröm för att jag håller efter och kollar honom så pass ofta. Grande kollas ca vartannat år för han har inga problem med sina tänder *än så länge*. 
 
Hovledsinflammationerna var borta men det syntes en liiiiten skillnad i steget när man böjde bakknät som han var öm i sist. Och den hältan syntes fram. Han spänner sig så otroligt mycket när man lyfter honom bak så det är troligen därför han blir så fram. Han ska vila den här veckan sen ska jag börja skritta igång honom =) Kan tala om att jag kommer börja med att gå och tömköra några dagar innan jag hoppar upp för första gången. 
 
 
 
 
 
Så sugen att rida min Klenkråka igen!

En söndagslista.

Söndagkvällar alltså. 
När det dessutom pissregnar och är kolsvart ute. Då blir söndagkvällarna ännu värre än de redan är. 
 
Lämnade av A vid tåget för nån timme sedan och sen åkte jag till stallet och pysslade med hästarna lite. Gav Grande en gran att tugga på i boxen och Helge fick en äppel-slick-grej att roa sig med. Lite tråkigt för dem att gå in tidigare nu när det är mörkt och regnigt ute, fast ute vill de inte vara heller så =)
 
 
 
Här kommer en liten lista som jag snott från showjumper.se
 

Favoritcafé: Får nog bli min mosters café Helmers.

Bästa saken som händer i vinter: Inga stora planer. Det visar sig.

Mig själv med tre ord: Driven, omtänksam, otålig.

Jag tränar: Inte så mycket just nu. Förutom ridning och stalljobb som ger en hel del. Tycker dock om att åka längdskidor men har sålt både skateskidorna och de klassiska.

Höger- eller vänsterhänt: Både och. Skriver med vänster men gör allt annat med båda. Lika med fötterna. Kan göra det mesta med båda.

Humör just nu: Det är väl bra men jag är lite deppig för att min kärlek åkt tillbaka till Sthlm och plugget.

Är det nåt du absolut inte äter: MASSOR! 

Fisk eller badkruka: Jag ÄLSKAR att bada MEN den ska vara varmt och soligt. Behöver inte vara varmt i vattnet men i luften. Jag fryser väldigt ofta och mycket så att bada utan sol är inget för mig.

Spelar du nåt instrument: Har spelat piano i många år.

Morgon- eller nattmänniska: Morgon. Jag är ofta skittrött på kvällarna.

Sparare eller slösare: Jag måste spara/vara ekonomisk, men när jag hade mer pengar förut kunde jag nog vara lite för spontan när det gällde inköp jag inte behövde.

Bio eller promenad: Gillar båda. 

Största svaghet: Mitt väldigt korta tålamod när det gäller allt utom hästarna. Tål inte när folk beter sig illa och anser mig själv vara någonslags uppfostringsanstalt åt idioter =) Det är mest bara jag själv som blir ännu argare på det haha. 

Jag bra på: Att lyssna, steka bacon (alltså världsklass!) och backa med släp =P

Bästa bok: Hmm... Bilbo.

Chips, morötter eller godis? Vilken jävla dum fråga. Chips, utan tvekan.

Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Been there done that.

Stökigt eller välstädat? Städat men det är nog lite för stökigt just nu.

Gillar du att sjunga? Ja, men jag kan inte =)

Anser du att du är stark? Det beror på. I vissa situationer är jag nog det.

Kaffe, te eller inget? Inget. Gillar inte varma drycker överhuvudtaget. 

Seg söndag.

Har inte gjort mycket alls idag. Fixade stallet imorse sen har jag mest slappat tillsammans med A. Ätit frukost med hela familjen, åkt upp till stugan en sväng, sovit middag, lagat lite mat och nu ska vi plugga lite innan A åker till Sthlm =( 
 
 
 

Shoppinglördag.

Har haft en heldag i Borlänge idag med mamma och moster. 
 
Vi började på Norells där jag tittade på lite sko-alternativ (hästskor alltså) och tror jag kom fram till en bra lösning. Hittade egentligen hur mycket saker som helst (boots som matchar mitt orangea schabrak, kläder, paddar till lindor osv, osv) men köpte bara liniment, snösulor och en slicksten till Helge. Skorna ska jag ringa boka borrning av broddhål på så får pappa åka förbi och hämta vid tillfälle. Det blir en överrullningssko som är lite mer plan än de han haft innan, lite mer stadig men med bihållen överrullningseffekt med andra ord. 
Trist att gå ifrån en sån butik med bara "tråkiga" inköp men det är vad ekonomin tillåter för tillfället. Jag önskar mig dock presentkort där i julklapp =) 
 
Nya IKEA fick vi lov att besöka förstås. Det var riktigt mycket folk men man tog sig fram helt okej ändå. Ganska lång kö vid maten men annars inga problem. Tror alla tänkte som vi gjorde: "Alla åkte nog dit förra helgen så vi väntar och åker nu istället"... Blev bara lite småsaker, bla två orkideér. Får väl se om jag ska lyckas hålla liv i dem. 
 
Inne på Kupolen köpte jag två t-shirtar för 20 kr st! Jättefina faktiskt, riktiga kap. Såg mycket fint men höll mig från att köpa. SÅ. TRÅKIGT. Jag vill ha mycket pengar. Jag vill att mina pengar ska gå till roliga saker nån enda gång. Det kommer, det är jag säker på. Det kommer en dag då mina pengar räcker både till mina hästar och lite klädinköp som kostar mer än 20 spänn ;) Haha nu ska ni inte tro att jag går runt i trasor. Nog har jag fina kläder så det räcker och blir över lång väg, men det är ju så roligt att shoppa nytt!  
 
Har haft en trevlig dag med mamma och moster även om jag ibland tyckte de kunde gått liiiiite fortare genom affärerna =)
 
A har spelning ikväll så jag spenderar kvällen själv i soffan framför tv;n med lite godis. Imorgon har jag en liten sovmorgon. Det ska bli skönt, hoppas vi inte blir väckta av två puckon i natt igen (tänk högtalare på hjul med Eddie Meduza på högsta volym, extremt starka pannlampor/saftblandare på skallen samt ett jävla gapande 01,30 förbi vårat sovrumsfönster (only in Bonäs)). 
 
 
 
RSS 2.0