Veckan.

Har ingen stor motivation för att blogga för tillfället men några rader om  den här veckan kan jag skriva ner. Jag gillar ju själv att gå tillbaka och titta hur det gått och vad vi gjort. 
 
I veckan har Helge blivit promenerad två dagar, ridits ut två dagar och ridhuset idag. Det är VÄLDIGT sällan han vilar helt då han mår allra bäst av mycket rörelse så han ska röras på över helgen också. 
Grandegubben gick med på promenad han också.
 
I ridhuset idag värmde jag upp som jag numera gör med många övergångar, flygande övergångar och undertempo. Undertempo är sällan något man vill rida i men på Helge funkar det allra bäst i uppvärmningen. Det är som om han blir mer spänd av att trava stort i början då han är ganska stel i bogarna så vi håller oss till vår långsamma trav tills han är varm och mjuk. En långsam trav med bra tryck dock. Ingen tung trav på bogarna utan aktiv trav men med långsamma steg. Låter kanske ologiskt men det är svårt att förklara känslan. 
 
Han är fin i traven och slappnar av mycket fortare än han gjort förut. Han känns tillfreds och nöjd liksom. Än så länge stannar vi på avslappnad trav med tempoväxlingar, ingen press att samla innan han är starkare. Avslappningen finns iaf där nu och det är något vi kämpat med SÅ länge. Takten är bra och nu är det rakriktningen vi ska jobba med, även om den redan är ganska bra. 
 
I galoppen blir han lite tjurig men det tror jag är för att han något stel i de muskler han använder i galoppen. Han trampar under sig rejält mycket och sitter det då fast lite blir får man bara rida på tills det släpper och där är han jättefin. Jag har börjat använda mer kvicka ben i galoppen eftersom det är den gångart han blir lite framtung i. Han måste bära sig mer på bakbenen, även om de är långt under honom så orkar han inte bära sig genom hela språnget. Han var väldigt pigg idag men ändå lika lydig som vanligt. 
 
I traven på slutet kunde jag lägga ner honom och vända vart jag ville, byta varv osv och han bara gick kvar. En underbar känsla. Inget stordåd för en vanlig häst men Helge är ju inte heller någon vanlig häst. Alla har sina egna förutsättningar och jobbar mot sina egna mål. 
 
 
 
Ridhuset var harvat och fixat, jag var själv och ingen jacka behövdes eftersom det är uppvärmt. Perfekt!

På väg till mig.

Hittade ett riktigt bra erbjudande på det täcke jag har gått och suktat efter en längre tid. Ca 600:- billigare än hos Strömsbergs så det var ett väldigt bra pris. Vågade inte INTE köpa det eftersom jag ändå bestämt mig för att köpa det lite längre fram. Man lär väl passa på! Fel färg dock men det får man nog bortse ifrån en sån här gång :)

Betalade 1900:- för det istället för 2499:- så det kan jag känna mig nöjd med.

Nu ska de väl klara sig bra och alltid ha torra täcken med bra kvalité. Aldrig mer budgettäcken, det är så värt att lägga ner pengar på ordentliga grejer.

Typiskt.

Den utbildningen jag ville gå har de lagt ner på Högskolan Dalarna. Det var ju sjukt tråkigt iom att jag ÄNTLIGEN bestämt mig om vad jag ville göra. Utbildningen finns på flera ställen men jag kan inte sitta och åka till Piteå eller Hässleholm flera gånger varje termin. Det är skitlångt till båda ställena och jag kan inte vara borta från jobbet 3 dagar den veckan. Dessutom måste jag ha matte 3 innan sommaren vilket känns väldigt svårt. 
 
Har en annan idé nu och jag kanske kör på den istället. Det känns som ett viktigt yrke som behövs mer och mer. Det är dock HELT annorlunda än den utbildningen jag hade tänkt mig från början. Dessutom måste man betala den själv. Får väl tänka på saken lite till. Känns lite surt att vara tillbaka på ruta ett igen bara.
 
Från gårdagens träning.Har GALEN träningsvärk idag. Tom i handlederna.
 
 
Till något roligare.
 
Här ovan ser ni "mitt" träns =) Så himla fint! Ska såklart beställa det när det kommer ut för försäljning om någon vecka. Om det inte kostar över de 2000:- jag fick i presentkort, vilket det kanske gör. Att köpa träns för över 2000 kr när man mest rider i skogen känns sjukligt onödigt =P 
 

Jag vann!

Åh så skönt med en ledig dag! Har jobbat hela veckan och helgen så det var skönt med en ledig dag idag. Som vanligt har jag inte direkt legat i soffan hela min lediga dag utan det har varit full rulle. 
 
Klev upp tidigt i morse för att skjutsa A till tåget, sen släppte jag ut hästarna och mockade innan jag åkte hem på frukost.
Befann mig på gymmet kl 11,30, inte på jobbet utan det stora gymmet där jag skulle träffa sjukgymnasten en sista gång. Vi gick igenom mitt program och kom fram till att jag kan lägga på mer vikt på alla övningar. Det kändes bra! Jag har blivit starkare och mer ska det bli. Nu kör jag även med skivstång och lite tyngre hantlar. 
Sprang även intervaller på löpband och det gick så himla bra! Skönt att ha kommit igång med löpningen igen. Sprang på ett band som var lika komplext som en rymdraket ungefär. Sprang som sagt intervaller och på den jobbiga delen höjde sig bandet så det blev som att springa i backe. Var inte alls speciellt jobbigt. Eller JOBBIGT var det ju självklart men inte sådär så man vill dö och alla minuter är lika långa som en timme är i vanliga fall. Härligt när träningen går framåt.
 
I lördags tog jag en promenad med Helge efter jobbet sen åt vi middag och såg melodifestivalen hos mamma och pappa. Jon-Henrik är ju så gullig och duktig så han måste man ju bara rösta på. 
 
Igår red jag, Åsa och Emelie ut hästarna och ingen av dem var riktigt klok. Helge var så himla pigg och stark så jag hade att göra hela tiden så att säga. Han tog varje chans att försöka dra iväg och eftersom jag red med två andra kunde jag inte riktigt ta igenom det då. 
Grande var fullständigt bananas! Så pigg så Åsa hade fullt upp med att hålla honom på mattan. Han hade nog gärna sprungit till Älvdalen och vänt om han fick. Helge var inte sen att hänga på när Grande blev lite för knasig så han började bocka lite för mycket, blev nästan nervös där ett tag =P Well, well vi fick väl lite bättre ordning på slutet.
 
Idag red jag däremot själv och då var han mycket bättre. Hittade faktiskt en väg i skogen som gick att rida på nu när allt förvandlats till is. Helge fick galoppera på lite uppför några backar och var nöjd och glad när vi kom hem. Väldigt pigg idag med men mer reglerbar. Roligt trots snöstorm =) 
 
Ang rubriken så medverkade jag i en tävling som Ps of Sweden hade där man skulle ge namnförslag till deras nya träns. Jag gav 6 förslag och ett av dem nappade de på! Fatta att JAG får döpa ett träns liksom. Hur kul som helst. Vi var 4 eller 5 personer som vann av 600. Det är jag lite nöjd med måste jag säga. Vann ett presentkort på 2000:- i deras webbutik så jag ska kika ut ett nytt träns till hästarna. Har ett hoppträns så det är väl dags för ett dressyrträns nu då. Helst mitt eget jag namngivit, Top Notch =D 
 
http://www.karinbjarle.se/inspiration/valkomna-till-varlden/
 
 
 
 

Willy-ridning.

Häromdagen sa jag att "jag blir aldrig magsjuk" men nu är jag rädd att jag får äta upp det uttalandet. Hoppas inte! Jag avskyr att spy. Jag gör det ibland i samband med min migrän men då är det det minsta jag bryr mig om, huvudvärken är så vidrig så det går inte att jämföra med något annat jag upplevt. Well, tiden får utvisa vartåt det barkar. När jag just hoppat av hästen i Orsa mådde jag inte bra iaf, lite bättre nu.

Red Willy i Orsa som lite förberedelse för en dressyrträning som skulle äga rum imorgon (men blev inställd). Gjorde många övergångar och i början var det katastrof. Han ville varken stanna eller stå still. Efter några gånger förstod han vad som gällde och lyssnade riktigt bra emellanåt. 
Vi tränade också på galoppfattningar eftersom det är något som stressar honom. Ville avdramatisera det hela lite. Några blev stressade och studsiga men efterhand blev han tryggare och fattade att det bara var en fattning, bjudning och en avsaktning jag ville ha, inte svårare än så. Fattningarna är lite svåra eftersom jag inte använder samma hjälper på honom som på mina hästar. På mina vrider jag bara höften och rör knappt dem med skänklarna, Willy får man lägga till skänkeln på och det hela blir lätt ostadigt för han är så känslig. Något jag måste jobba på. 

Mina hästar fick vila idag. Helge var inte snorig så imorgon rider jag ett lättare pass. 

Fick hem ett par chaps idag som jag beställt på Hööks-rean för 140:- Passar perfekt de dagar det är för varmt för täckbyxor men för kallt för ridbyxor och långkalsonger. Som sagt, jag gillar verkligen att fynda ☺  

Att jobba med motsatserna.

Det är något jag gör varje ridpass. Jobbar med det som är utanför hästens "comfortzone", hästens motsatser. Inte hela tiden och inte på ett svårt sätt utan korta perioder med att få hästen att ge det lilla extra och sedan låta den pusta lite innan vi är på´t igen. 
 
Helge har stort steg i alla gångarter och han är ganska långsam i sitt rörelsemönster, även lite framtung. Det betyder att jag måste jobba med att han ska bli kvickare, lite mer uppåt än framåt och arbeta med att flytta vikten bakåt. Halvhalter, övergångar, halvhalter, övergång, halvhalter, övergångar. Det är något jag gör varje dag och det blir bättre hela tiden. MEN sånt här tar tid, och det får det göra. 
 
Man kan inte jämföra Helge med någon annan häst. Han har sin egen historia och det är den jag bryr mig om. För mig kvittar det om folk kommit sju resor längre än oss, det är vår resa som räknas, vår glädje och vår utveckling jag bryr mig om. Sen får andra gärna rida svåra klasser på yngre hästar, det bekommer mig exakt ingenting. Helge har kommit längre än vad alla dressyrtävlingar nånsin kommer betyda för mig. Den ytligheten har inte jag. Jag vet hur det är att kämpa för sin häst och han är värd det, alla gånger. Jag är så glad att jag är NÖJD med att vara på den nivå vi är. Jag behöver inget mer. Det är bara kärleken till hästarna som driver mig, ingen tävlingsbana eller procent på ett papper kan ta det ifrån mig. 
 
 
 
 
Helge är fortfarande lite lätt snorig så vi tar det fortsatt lugnt. Idag blev det skritt en timme med Grande som handhäst. Mysigt! 
 

Hurtig.

Har nyss klivit av löpbandet efter 30 min jogging/löpning. Så skönt nu efteråt! Det är så enkelt och bekväm att ha ett löpband här hemma. Tittade på tv samtidigt och vips så hade det gått en halvtimme. 
Igår gymmade jag en timme så det var skönt att mjuka upp lite stela muskler idag.
 
Hästarna fick en promenad på 30 min i skogen tidigare. Helge är lite snorig så han kommer få ta det lugnt tills det ger sig. Han har ingen feber och hans allmäntillstånd är som vanligt iaf. 
 
Morgondagen kommer se ut ungefär som denna men på torsdag ska jag rida Willy i ridhuset en sväng. Har även lovat min hovslagare att hänga med henne och rida islandhäst någon dag =) Hon rider in en söt, liten isistjej som vill ha sällskap på uteritt. Var så längesen jag red islänning så det kan bli kul. 
 
 

Gör om gör rätt.

Tänk om tänk rätt.
 
Skrev ett inlägg om vilka täcken jag vill köpa framöver förut. Ett sånt förbannat intressant och fantastiskt viktigt inlägg ;)
Hur som helst så ville jag köpa några fler Horseware-täcken, MEN nu har jag kommit på att det räcker ju såklart med ETT till täcke. Tack vare den här fantastiska uppfinningen med liners så är det ju supersmidigt att bara köpa ett skaltäcke så kan jag ha bara det eller en 100g, 300g eller 400g-liner i beroende på väder (har ingen 200g). 
 
Så dumt att jag inte tänkte på det på en gång =) Det är ju dessutom lättare att torka ett tunnt skaltäcke än dessa tjocka täcken.
 
SÅ, Strömsbergs, MKToppware eller annan webshop som har bra pris på HW: rea ut detta NU!
Mindre troligt när det snart är säsong för tunnare täcken dock. 
 
 
Efter detta har jag nog alla täcken jag behöver. 

Ett söndagspass.

Eftersom jag gillar att kicka igång dagen tidigt, oavsett hur trött jag är så tog jag ut hästarna och mockade innan frukost idag igen. 
Skönt att ha det gjort direkt på morgonen. 

Red Helge i eftermiddags på grusvägarna i byn. Han var inte lika spänd som igår men inte heller lika fin. Traven var okej sista halvan av passet. Han var också ganska stark och "springig" innan han accepterade mina halvhalter ordentligt. 
Överlag ett bra pass, mer plus än minus iaf.

Det var soligt och lagom varmt och då älskar jag vintern! Himla härligt. 

Fina häst 💕💕💕

 

Tre ridpass och gymmet.

Igår när jag red Helge tyckte jag att han betedde sig konstigt precis i början. Han ville inte gå alls och tog bara korta steg. Hoppade av och gick med honom en bit men det var samma sak. Fortsatte en bit och hoppade upp igen och då var han som vanligt och var superfin att rida. Han har börjat bjuda så bra i galoppen nu så det är härligt. Man känner att han tycker om att få sträcka på sina muskler och göra det han är egentligen är gjord för (till hälften iaf). 

Idag hittade jag iaf orsaken till varför han gjorde som han gjorde igår. Han hade ett sår på armbågen efter sadelgjorden som jag missat. Den nya gjorden har alltså skavt på honom så idag tog jag den gamla igen och satte på ett ludd. 
Emelie följde med på Grande och vi red i skogen på en plogad lång bana. Så härligt! 
Helge var mycket mer spänd idag än de senaste dagarna men blev jättefin och mjuk andra halvan av passet. Mjuk som smör, lydig och väldigt lätt att påverka, hur man ville. Det gillas! 

Grande var pigg som en lärka men inte lika lydig 😜 Han är ju lite oriden när han inte rids så regelbundet så man får ta det för vad det är. Emelie gjorde det iaf bra, han såg riktigt fin ut emellanåt. Det är så roligt att se honom så glad och pigg! 

Förutom mina hästar så red jag Willy igår. Var hemma runt gården och rastade av honom lite. Han är fortfarande envis och testar en hel del, ibland så man sitter lite löst men oftast är det ingen fara. Jag vann iaf alla gånger igår igen och from nu ska han bli riden oftare igen och kommer nog att bli mindre och mindre testig. 

Har även hunnit med ett tufft pass på gymmet och min träningsvärk är inte av denna värld, och värre blir det väl imorgon kan jag tro. 

Sitter i Leksand på hockey atm och jag tror Leksand förlorar. Jag hejar inte på något av lagen men måste jag välja så får väl Leksand vinna, det är ju ändå ett lag från Dalarna. 

Idag får vi hem vårat löpband så nu ska jag bli pigg och stark tills i sommar! Det känns skönt. Ridningen kommer förbättras massor när man är stark i kroppen och orkar mer. Jag är peppad! Fynd!

Fyndade 4 paddar från Mias för 50 spänn av en tjej i Falun. Älskar att fynda!

Framsteg!

När allting bara stämmer. Avslappnat, elastiskt, lyhört, starkt, rörligt, soligt, lyckligt!
Ett sånt pass hade jag och Helge idag.
Red runt gården idag igen och han var fin från första sekunden. Han har så svårt att slappna av, framförallt i början av passet så jag blir så glad när han litar på mig och är lugn. Han är lika mycket kontrollfreak som sin matte hehe.

Iaf så travade vi fram och ställde åt olika håll, gjorde övergångar, flyttade. Allt med lätt stöd på båda tyglarna med bibehållen form och takt. En riktigt härlig känsla.
I galoppen gjorde jag lite olika idag. Lite kortare mer "satt" galopp för att sedan öka och sedan korta upp igen. Ökade rejält en gång i varje galopp också. Han täcker mycket mark när man driver fram honom.
Travade av honom lång och låg med känslan av att kunna lägga honom med näsan i marken om jag så ville. Mjuk, nöjd och genomarbetad häst.

Det är sjukt vilka framsteg vi har gjort de senaste veckorna. Om det är hans foderbyte, nya anatomiska tränset, min lilla ändring av ridningen, att han är starkare etc vet jag inte. Det enda jag vet är att han gör mig lycklig när han litar på mig och slappnar av. Det är ju där man måste börja.Igår blev A utvald som en av några få elever som blir erbjudna en forskarplats i sommar tack vare att han har så bra betyg. Han gör mig stolt. Blir det av så kommer vi inte bo tillsammans i sommar heller som jag sett fram så emot, MEN jag är glad för hans skull och hoppas såklart att han får den här chansen, det är ju en ära att bara bli utvald.
Vi får fortsätta träffas på helgerna och så får väl jag åka till den där hemska staden och hälsa på när jag har semester =)
I höst blir det iaf plugg för mig med. Ska bara söka och komma in först =pGalopp!

Igår fick hästarna bara en kort promenad men Helge mår bäst av mycket motion så det fick han idag.

Höll till på vägen runt gården och red korta intervaller i ökad galopp. Ca 300 m kanske sen ordning igen. I höger galopp är han stark och bärig även i högre tempo men i vänster är han svagare och blir lite framtung. I den galoppen gör jag lite små tempoväxlingar istället och fokuserar på att han inte får ramla framåt utan att det är kvalité på galoppen.
Jättefin trav när vi var klara med intervallerna, långa avslappnade steg med lång och låg hals. Han kändes riktigt nöjd och det var jag med.
Dagens bästa var hur lätt han var att få tillbaka efter ökningarna med bibehållet tryck i galoppen.Promenad.
När vi kom tillbaka var det lyckliga hästar utan halstäcke.En bättre söndag.

Tänk om alla dagar varit som idag!
Uppstigning tidigt för utsläpp av hästar.
Mysig frukost med älsklingen.
Ett bra gympass.
Lunch.
Red Helge i skogen.
Red dressyr på Willy i Orsa.
Och nu pizza i soffan och snart film.
Helt perfekt helt enkelt!

Jag och Andreas körde ganska hårt på gymmet och jag känner mig nöjd. Jag blir starkare och jag ger det där lilla extra, liksom tar i allt jag orkar och ger inte upp när det blir jobbigt. Ska försöka gymma iaf 2 ggr i veckan, tror jag behöver det. Kul också när jag och Andreas kan träna tillsammans, sällskap är roligare och man kan pusha varandra.

Efter lunchen red jag ut Helge i skogen och han var så duktig. Satte ganska hög press på honom med mycket tryck i galoppen, snabba övergångar som styrketräning, sidvärts osv. Gjorde något hela tiden och jag kom verkligen åt honom. Bra jobbat av oss båda faktiskt.
Våra ridvägar är verkligen toppen även vintertid. Det är skönt, jag gillar inte att harva i ridhus för ofta.

Willy åkte vi till Orsa med. Han hade vilat några dagar så jag hade inga höga förväntningar på passet men det gick bra! Han var spänd och lite stel i början men blev riktigt fin efter lite jobb. Han behöver rasta hjärnan lite innan han kan ta in vad man ber om.
Traven var riktigt fin idag och han var rolig att rida. Galoppen tog vi inte tag i idag för han stressar upp sig bara, det tar vi när han kan bli riden mer regelbundet igen.
Andreas åker imorgon, tidigt, så vi får en myskväll hemma ikväll. Lyx!

Fler dagar som denna!Älskar mina stövlar. SÅ snygga! Ridbyxorna är också snygga men framförallt sköna. Från Pikeurs barnkollektion hehe. Storlek 176 så mina långa ben får plats. Billigare att handla från barnavdelningen haha.

SÅ HÄRLIGT!

Vilken himla underbar ridtur vi har haft idag! Martina följde med på Grande och han var jättepigg och fin.

Vi skrittade genom byn och sen upp i skogen på en grusväg som är perfekt vintertid! Den är lång med bra underlag och lite kuperad på sina ställen.
Helge har vilat i två dagar för i torsdags blev de skodda och igår var jag iväg på afterwork/middag med jobbet. Trevligt värre! Vi satt i restaurangen i nästan 5 timmar och pratade och skrattade, gillar verkligen mina kollegor.
Hur som helst, Helge var lite tittig och laddad pga vilan men när vi kom upp i skogen var han så fin att rida. Väldigt lydig och samarbetsvillig. När vintern är som den var idag vet jag inget bättre än att ta en härlig galopp med solen som värmer i ansiktet. Underbart!

Vi arbetade dem mycket i trav och båda hästarna bara lyste av lycka. Det är nog därför jag föredrar att rida ut, jag vet ju att hästarna tycker det är allra roligast.

Startade dagen med sovmorgon, sen ridningen, nu handla mat och göra tacos sen lite Melodifestivalen. Härlig dag!

Imorgon ska vi träna och så ska tre hästar ridas.
Mina helger är nästan alltid fullsmockade men det gillar jag. Jag är ingen sitta-hemma person.Två hästar ridna.

 
 
 
 
 
 
Idag var Helge mycket bättre än igår. Jag pressade honom ingenting utan ville bara att han skulle runda sig runt skänkeln, slappnad av med lång och låg hals. Han är vädigt reglerbar i traven men i galoppen var han lite spänd. Skulle behöva galoppera honom långt så jag inte behöver avsluta innan han slappnat av. Får nog bli en tur i skogen i helgen. 
Sista traven var på en väg där han alltid pustar ut och slappnar av, så där var han super. Kanske ska rida fram och tillbaka där 10 ggr någon dag ;) 
 
Red även Grande idag. Det blev en liten sväng i skogen i mörkret. Pannlampan krånglar igen så jag såg ingenting. Såg inte vart stigen gick ens så jag visste inte vart vi skulle svänga så jag gav Grande långa tyglar och han hittade hem helt utan problem! Det är lite sjukt det där. Att hästar hittar så jäkla bra. Att han vet vart stigen går fast den är översnöad och inte syns, och dessutom i mörkret. Min gentleman bär mig så snällt barbacka på sin rygg och kliver på genom en mörk skog och tar mig hem. 
 
 
 
 
 
 
 

Sadist....

....blev jag kallad nyss. Haha, ja det är möjligt men det är för en bra sak. Jag är ju egentligen snäll, det måste man förstå =) 
 
Har nyss gått en promenad med mamsen på ca 4 km, rask takt. Finns en liiiiiten möjlighet att meningen ovan hör ihop med detta. Liiiiten. 
 
Red Helge idag, genom byn sen upp i skogen. SÅ. FIN, i början. Sen red vi förbi ett läskigt buskage där han blev spänd och så var den ridturen förstörd. Han har sånna dagar ibland, när han inte riktigt går att påverka. Mer och mer sällan men idag var en sån dag. Skrittade hem genom skogen iaf och då var han nöjd. Ett inte helt lyckat pass men vi glömmer det och kommer igen imorgon istället. 
 
Det har gått skit på jobbet också så dagen började inte direkt bra. 
 
Så ja, jag är väl en grinig sadist som rider dåligt idag =) 
 
 
Grandus för något år sedan.
 

Drömma kan man ju.

En liten "dröm" jag har är att hyra en cool bil och åka tvärs över hela USA och lyssna på sånhär musik:
 
 
 
Jag gillar country faktiskt. Det och väldigt mycket annat. Haha vilken hillbilly jag blev nu. Åka raggarbil och lyssna på kuntry, men det hade varit nice. En dag kanske.
Bikinibrudarna i videon klarar jag mig dock utan =P

Svettigt ggr 2

Har ramlat ner i soffan efter ett hårt gympass med min sjukgymnast. Vi lägger fokus på armar/axlar/skuldror just nu och idag tror jag att jag har gått igenom varenda muskel i nämnda kroppsdelar. Kommer vara förstörd imorgon haha, men det är bra. Det ska kännas att man tränat. Vi ska få hem ett löpband om några veckor också av svärmor och svärfar. Det kommer bli super! Då kan man jogga när man kollar på tv och slippa dö av tristess ute i snöstorm på hala vägar. På sommartid gillar jag skogen bäst men nu på vintern blir det skitbra med att löpband. Tur att vi bor i en vindsvåning på 140 kvadrat ;) (hopfällbartband). 
 
Gjorde ett till pass i stallet innan gymmet också. Tömkörde nämligen Herr Willy som hade bestämda åsikter ang huruvida vi skulle gå åt mitt håll eller hans/stanna på gården. Så vi fick pulsa lite och det blev lite krångligare än vad det hade behövt =) Men tillslut förstod vi varandra och hade kommit överens om att det var min väg eller....min väg. 
När han förstår och släpper sin stress är han beskedlig och trevlig. Nu måste vi jobba på att han ska göra det tidigare, utan att för den sakensskull stressa honom mer än nödänvdigt. Var helt sjöblöt när vi var klara och fick springa genom duschen INNAN gympasset haha. 
 
Helge och Curry motionerade sig själva i sina hagar. Helge älskar verkligen sin Jolly Ball som hästarna fått av syrran för några år sedan. Han går omkring och bär på den där och försöker få Grande att leka med honom. Idag var han även mer i luften än på marken och såg väldigt pigg och lycklig ut. Knasgöken. 
Imorgon ska vi ut och fräsa igen, under ordnade former förstås =) 
 
 
 
Elin och Grande i full fart i skogen igår. Härligt!
 

Dagens hästeri.

Startade dagen med en sovmorgon. Det var längesen så det var underbart. Andreas klev upp tidigare men det märkte jag inte ens. Jag vaknar väldigt lätt annars så det behövdes nog en sovmorgon.
Efter frukost fixade jag stallet och sen red jag och Elin ut hästarna i skogen. Grande var helt överlycklig och stackars Elin fick mycket häst att rida, men hon gjorde det riktigt bra! Han är ingen lätt häst, det ska gudarna veta.
Helge var jättepigg i början men blev lite trött mot slutet, till skillnad från vissa andra haha. Jättebra i galoppen idag och traven var också helt okej.
Härligt att vara ute med två glada hästar. Underlaget är bra nu också iom all snö.

Imorgon vilar Helge men Willy och Grande ska röras på och så ska jag till sjukgymnasten på kvällen.

But first....RSS 2.0