Veckan.

Har ingen stor motivation för att blogga för tillfället men några rader om  den här veckan kan jag skriva ner. Jag gillar ju själv att gå tillbaka och titta hur det gått och vad vi gjort. 
 
I veckan har Helge blivit promenerad två dagar, ridits ut två dagar och ridhuset idag. Det är VÄLDIGT sällan han vilar helt då han mår allra bäst av mycket rörelse så han ska röras på över helgen också. 
Grandegubben gick med på promenad han också.
 
I ridhuset idag värmde jag upp som jag numera gör med många övergångar, flygande övergångar och undertempo. Undertempo är sällan något man vill rida i men på Helge funkar det allra bäst i uppvärmningen. Det är som om han blir mer spänd av att trava stort i början då han är ganska stel i bogarna så vi håller oss till vår långsamma trav tills han är varm och mjuk. En långsam trav med bra tryck dock. Ingen tung trav på bogarna utan aktiv trav men med långsamma steg. Låter kanske ologiskt men det är svårt att förklara känslan. 
 
Han är fin i traven och slappnar av mycket fortare än han gjort förut. Han känns tillfreds och nöjd liksom. Än så länge stannar vi på avslappnad trav med tempoväxlingar, ingen press att samla innan han är starkare. Avslappningen finns iaf där nu och det är något vi kämpat med SÅ länge. Takten är bra och nu är det rakriktningen vi ska jobba med, även om den redan är ganska bra. 
 
I galoppen blir han lite tjurig men det tror jag är för att han något stel i de muskler han använder i galoppen. Han trampar under sig rejält mycket och sitter det då fast lite blir får man bara rida på tills det släpper och där är han jättefin. Jag har börjat använda mer kvicka ben i galoppen eftersom det är den gångart han blir lite framtung i. Han måste bära sig mer på bakbenen, även om de är långt under honom så orkar han inte bära sig genom hela språnget. Han var väldigt pigg idag men ändå lika lydig som vanligt. 
 
I traven på slutet kunde jag lägga ner honom och vända vart jag ville, byta varv osv och han bara gick kvar. En underbar känsla. Inget stordåd för en vanlig häst men Helge är ju inte heller någon vanlig häst. Alla har sina egna förutsättningar och jobbar mot sina egna mål. 
 
 
 
Ridhuset var harvat och fixat, jag var själv och ingen jacka behövdes eftersom det är uppvärmt. Perfekt!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0