Längtar till eget stall.

Jag hoppas det händer en dag, och så snart som möjligt. Kunna bestämma själv, ha rutiner efter hästarnas bästa, kunna se hästarna från sitt hus, kunna gå ut i stallet när man vill osv.
Jag skulle vilja ha belysning och vindskydd i hagarna så hästarna kunde vara ute sent på dagarna och slippa stå i sina boxar så länge. Som det är nu är de inte så nöjda med att vara ute i kolmörkret tyvärr.
 
En sak jag har gjort för att underlätta och göra det bättre för hästarna är höhuset vi byggt. Man kan antingen ställa dit en hel rundbal, lägga i flera småbalar eller packa höpåsar och hälla i. Hur man än gör så vet man iaf att de har att äta hela dagen och det är viktigt tycker jag. De behöver aldrig stå hungriga och vänta på mat och man behöver inte fundera på när de får sin lunch. Dessutom minimerar det spill eftersom hästarna gillar att stå med huvudet under taket och äta. Plus att höet skyddas till stor del av taket och väggarna.
Det enda jag har betalt på det är skruvar, beslag till dörren och takplast, resten är spillvirke från mamma och pappa. Jag är SÅ nöjd och säkerligen hästarna också!
 
 
Fin för att vara gjort av två hemmasnickare måste jag säga.
 
Om en vecka är det dags att börja rida Helge igen och om en vecka för Grande snösulor så jag kan börja rda honom i skogen på kvällarna när de andra gått in. Mys i snön!
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0