Snart februari.

Här händer det inte mycket. Det händer saker i livet men jag har inte prioriterat att blogga något förrän nu.
 
Om jag börjar med hästarna så har Grande problem med luftvägarna nu och hostar ibland och han har även fått ett "astma/kruppanfall" eller vad man ska kalla det. Han får väldigt svårt att andas, gurlgar i halsen och får ta i för att få luft. Det hände när jag tittade till dem efter ett kvällsskift och hörde att Grande hade jobbigt att andas. Veterinären fick komma ut och ge luftrörsvidgande samt kortison. Sen fick han luftrörsvidgande ytterligare 9 dagar och efter det sattes det ut. Det tog två dagar sen blev han sämre igen tyvärr så nu får han det varje kväll i 18 dagar sen testar jag ta bort det igen.
För att hjälpa honom är hästarna ute längre på dagarna, jag har köpt strö som inte dammar alls (lättströ av hampa) och köpt nytt hö som visserligen är dyrt men inte dammar och är av toppkvalité. Nu har inte det andra dammat heller men nu kan jag utesluta att det är pga höet han hostar iaf. Så vattnar jag höet inne även om det inte dammar alls. Han rörs på 4-5 ggr i veckan men väldigt lugnt, spec när det är kallt.
 
Helge fick ju ett stort sår på  insidan av ett framben vid jul och nu har såret läkt fint men svullnaden är kvar pga att benhinnan fått sig en smäll. Så han är lite stel där än men förhoppningsvis ger det sig framöver, kanske blir där ett överben om han har otur men det är nog inte hela världen heller. Han är pigg iaf men lite svårt att hålla rak i trav och galopp så vi jobbar på med rakriktning och styrka i lugn takt.
 
I övriga livet, för ja jag har ett liv utanför hästarna hehe, så pluggar jag matte för fullt, även om jag skulle kunna plugga MYCKET mer. Jobbar och försöker hinna träna, mest blir det skidor eller löpning. Älskar att åka skidor. Älskar att vara ute och kan man träna samtidigt är det ju guld.
 
Tiden går mot sommar och det är väldigt många tankar som far runt i huvudet just nu när Andreas snart är klar civilingernjör och blir klar i Sthlm. 
Ska vi flytta och isf vart? Hur kommer hästarna få det? Kommer jag hitta bra stallplats med vettiga människor? Kommer dom trivas? Kommer vi trivas? Kommer jag hitta ett bra jobb och trivas där? Kommer vi ha råd att köpa hus? VILL vi köpa hus nån annanstans än här? Kommer Andreas trivas på sitt jobb, vilket han nu kommer ha och när vet man det? Efter en dag, en vecka, en månad? Hur kommer det vara att bo långt ifrån familj och vänner?.....
Jag är ett kontrollfreak och gillar inte förändringar förrän efteråt, när man vet att det blir bra. Därför känns sommaren mest jobbig just nu. Helst hade jag bott kvar här, köpt en tomt, kanske pluggat något på distans, hyrt ett hus tills man kunnat bygga eget, kanske avencerat på jobbet efter plugget. Osv.
 
Ja, ja det är ingen idé att grubbla.
 
Lite bilder från senaste tiden. Hästarna har fått en rundbal i hagen till deras stora glädje.
Mamma har köpt skidor så nu kan vi åka tillsammans. Sjukt kul!
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0