Torsdag

Dressyrpass blev det inget av idag. Eller jag red dressyr fast på skogsvägarna. Hoppade över att rida på banan då det blåste så mycket och Helge blir så stressad av det. I skogen blåser det iaf liiite mindre. Man måste ta alla chanser som ges för att kunna få den där dåren lugn och avslappnad. Vilket jag lyckades sådär med.

Jag travade mycket i kort trav, gjorde många övergångar till skritt och när han var skapligt fin i den korta traven gjorde jag tempoväxlingar i trav. Red på små, små stigar med flit så han inte kunde dra iväg så mycket och det krävdes att jag var stadig, väldigt noggrann och ramade in honom ordentligt.

Det min tränare tycker att vi behöver träna på (ja, en av alla miljoner saker) är att Helge inte bara får springa iväg och skjuta på så mkt med bakbenen, vilket man ofta vill få fram hos andra hästar. Han behöver istället jobba på att korta sig och orka bära sig i långsammare fart. Stor trav är liksom inget jag kommer ha problem att rida i. Den finns där redan. Iaf så var han väldigt fin och mjuk i traven på slutet.

Gjorde även några galoppfattningar som gick fint och vi var båda trötta när vi kom tillbaka. Bra pass överlag.

Bla, bla, blaaaaa... Nu soffan resten av kvällen!Strax dax för Sälen igen!

Ett stycke obstinat häst från igår. Idag b...

dsc_0455-1 (MMS)

Ett stycke obstinat häst från igår. Idag blir det nog ett dressyrpass.

Igår var den här hästen om inte gratis så ...

mms_img170304583 (MMS)

Igår var den här hästen om inte gratis så väldigt, VÄLDIGT billig. Han var extremt nära att slänga av mig men det lyckades han inte med. Däremot lyckades han med att knäcka till min nacke x-antal ggr så idag är jag stel som en gammal kärring. Tack för den. Kräk.

Sitter och solar lite och längtar efter so...

_facebook_-88244 (MMS)

Sitter och solar lite och längtar efter sommaren! Fast våren är bra underbar den med. Strax blir det våfflor som sig bör idag sen några timmar i bil hemåt innan det är dags för stallet.

I natt somnade min fina morfar in. Han har...

mms_img-72187406 (MMS)

I natt somnade min fina morfar in. Han har varit dålig en längre tid och blev sämre igår. Sista tiden har han bara legat och inte kunnat göra sig förstådd så han har det bättre nu. Han och lufsen. Vi kommer sakna honom jättemycket.

Tog en promenad med alla 4 hästar och tjej...

mms_img139296286 (MMS)

Tog en promenad med alla 4 hästar och tjejer idag. Red dressyr för Annica på Helge igår så det passade bra med ca 40 min skritt på fast underlag utan ryttare idag. Grandes ben såg bättre ut efter att vi hade gått så jag ska utöka hans motion litegrann. Ang gårdagen så gick det skapligt. Hästen skötte sig bra men jag fick ingen ordning på varken sits, armbågar eller händer. Blir lite förbannad men det är bara att träna vidare... Ska försöka bli tjatad på oftare hemma också. Snart är ju både banan och ängarna ridbara så jag kan rida dressyr oftare.

Min gentleman och jag igår.

mms_img451615421 (MMS)

Min gentleman och jag igår.

Onsdag.

En till bild från igår på en piggelinpålle. Han är verkligen min drömhäst. Jag kanske är partisk men FAN vad snygg han är!

Dagen idag har varit spännande och...så. Det är väl ingen idé att berätta något innan allt är klart. Det är ingen stor grej sådär men ändå =) Det kan göra stor skillnad för mig/oss. Vem vet. Jag hoppas det iaf.

Har tagit en promenad till och från stallet vid halv sju och tagit in hästarna. Mina hästar har en klocka inbyggd och står vid staketet och väntar vid 18-tiden på kvällarna. Dock får de snart vänja sig att vara ute längre. Vi ställer ju om klockan på lördag/söndag så då blir det ju ljusare på kvällarna.

Hemlighetsmakeri - check.

mms_img-48090304 (MMS)

Hemlighetsmakeri - check.

Springa, springa.

Välkommen att hjälpa mig komma ihåg följande:
* Hemligt, roligt, projekt imorgon.
* Dressyrträning på torsdag.
* Bilprovningen på torsdag, kanske 08?
* Köpa havre, korn mm till hästarna. OBS! INGET annat.
* Spin of hope nästa lördag (12 timmars spinning till förmån för Barncancerfonden).
* Fortsätta springa och gymma!

Likabra att skriva upp saker. Jag är fullständigt hopplöst med att komma ihåg.
Så, med det avklarat kan jag berätta hur dyr min ena häst är idag. Det kan skifta snabbt det där, från gratis till dyr men idag är han bara dyr och älskvärd, den lilla jäkeln. Åkte till Orsa och red på travbanan där. Underlaget hemma och i skogen är ungefär så dåligt det kan bli och Helge behöver röra sig mer än i skritt så det var bara att lasta och åka.
Testade för första gången att "skicka in" honom i transporten och med hjälp av en av stalltjejerna som mutade med mat så gick det långt över förväntan. Han gick ut en gång sen in igen och stannade. På vägen hem gick han själv in och stannade. Duktig!
Ridningen då. Lite fjantig såklart men han har ju inte varit ute på sånna "äventyr" själv förut. Skötte sig även där alldeles utmärkt. Lite spänd och tittig i början bara sen lugn och fin.
Underbara lilla hästskrälle.
Mat, dusch och laddning för morgondagen.

Lördag 17/3

Uppe tidigt, gick med Grande 20 min, ut med hästarna, fixade stall sen åkte vi till ridhus med Helge. Ett dressyrpass med fokus på lydnad. Alltså övergångar, övergångar, övergångar. Och många galoppfattningar. I början ville vi inte alls samma sak. Han ville bara springa ur mina förhållningar och stretade emot när jag ville göra halt. Dock löste det sig efter några varv på en åttvolt med halt på "mitten". Han gjorde många riktigt bra fattningar idag! Jättekul att han orkar så pass redan. Galoppera på volt är inga problem. Fast han blir lite förbannad när det blir jobbigt, den tjurskallen =)

Fin och mjuk häst på slutet och jag är nöjd. Superduktig att lasta också. Följde mig rakt in på vägen hem.

Lite bilder som tydligt visar att jag behöver slänga handväskan (tummen överst!), sluta peta ut tårna, räta på mig osv osv i all oändlighet =)


På onsdag ska jag och Helge vara med om något riktigt spännande! Ska tom vara ledig från jobbet halva dagen. Kommer nog bli sjukt kul och jag är väldigt förväntansfull.
Håller tyst om det så länge så märks det var det är sen.

Om jag tänkte överhuvudtaget när jag bestä...

dsc_0400-1-1 (MMS)

Om jag tänkte överhuvudtaget när jag beställde dessa i början av 2012 vet jag inte. Kanske trodde jag att detta var året då helvetet fryser till is, året då Leksands IF går upp i elitserien, året då Björn Ranelid börjar bli blek, året då JAG lär mig gå i högklackat. Jag hyser mkt starka tvivel om den saken. Oavsett om jag lär mig eller inte så är de ju iaf förbannat snygga. Det kan man inte ta ifrån dem. För tillfället har de förpassats till en hylla som prydnad men en vacker dag ska jag ut på vingliga ben och testa dem. Om så bara i 10 min. På vinst och förlust, med risk för benbrott och hjärnskakning. Vill man vara fin får man lida pin...som någon klok jävel sagt nån gång.

<3 Jag saknar att borra ner ansiktet i din...

_facebook_950296 (MMS)

<3 Jag saknar att borra ner ansiktet i din päls...

Bloody sunday.

Har just varit ute och sprungit intervaller i en timme. Extremt bra gjort en söndagkväll då man egentligen bara vill ligga och jäsa på soffan. Right?
Well...been there, done that FÖR mycket idag.
Legat i soffan, suttit i soffan, sovit i soffan, ätit i soffan. Både mat och chips. Och nu är jag där igen. I soffan.

Dock var jag uppe tidigt imorse och tog ut mina hästar och fixade stallet innan jag for vidare till ett annat stall och red två små energiska ston. Trevliga pållar men ovant att rida hästar som är mindre än 170 =) Balansen var som bortblåst men jag ska försöka rida där lite på helgerna så kanske jag kan skärpa till mig.

Mina egna hästar fick en promenad idag. Man känner sig lite liten mellan två dinosaurier när man går på glansis men det gick bra. De är väl väluppfostrade herrar vetja. Hmmm.

För att återgå till löpningen kan jag glatt berätta att det gick galant! Jag sprang, sprang och sprang. Tills jag nästan ramlade ihop till en liten hög. Sen sprang jag lite till. Orkade mkt mer än jag trodde. Var ute en timme. Mer än jag nånsin sprungit förut vad jag kan komma ihåg (vem skulle inte komma ihåg en sån bragd liksom?).

Glad att konditionen börjar bli bättre. Som den naturlige latmask jag är skulle jag helst få toppkondis genom att gå från soffan till köket för att hämta något ätbart. Alternativt sitta i soffan och titta på folk som springer eller utför annan galenskap på tv.

Nu ska jag se en av världens bästa filmer, nämligen Taken innan det är dags att sova och "ladda" inför en ny arbetsvecka.. Yey...

En bild från det norska paradiset Stryn.

Jag och den grå älsklingen har sprungit dr...

mms_img-17057903 (MMS)

Jag och den grå älsklingen har sprungit dressyr idag i Orsa för Annika Norén. Gick faktiskt bra! Mindre fjant, mindre tjafs, mer avspänd häst och möjligen mer duktig ryttare. Gjorde massor av fattningar och halter med varierande, dock ganska bra resultat. På vägen hem fick jag en adrenalinkick utan dess like. Halt på väg ner till stallet! Tur att min bil är fuckin awesome. Ja, och chauffören också förstås. :-)

Att springa.

Som den självutnämda löparvirtuos jag anser mig vara tänker jag härmed dela med mig av några högst exellenta löpartips.


*Spring när det är mörkt ute. RIKTIGT mörkt. Inte där det är upplyst. Det förutsätter förstås att du är mörkrädd, som jag. Och spring förslagsvis på något ställe som du känner till ganska väl, annars kan det dyka upp obehagliga överaskningar.

*Spring på en hårt trafikerad väg. Man vill ju inte se ut som en latmask som bara är ute och går? Dessutom springer man ju alltid lite fortare när det kör förbi bilar liksom. Man vill se lite extra hurtig ut.
"Åh, kolla hon, värsta hurtbullen, hon äter säkert bara gröt och spenat och springer 2 mil om dagen" Inte?

*Om du, som jag, är en sucker för att göra allt i takt till musiken du lyssnar på så fixa en "snabb" låtlista i mobilen och spring skiten ur dig.

*Vänta tills du är jättekissnödig och stick sedan ut. Behöver ingen närmare förklaring....


*Ta en titt på hur stökigt du har hemma. Att springa känns helt plötsligt mkt roligare än att städa.


*Gå till klädaffären och prova kläder som är några storlekar för små.


SÅ. Välkommen att bli joggingproffs!
Eller bli för all del inspirerad av bilden...

Livet på en pinne eller vad det är man säger.

mms_img213661757 (MMS)

Livet på en pinne eller vad det är man säger.

Myshästar ute i solen idag. Det är helt un...

mms_img-34409069 (MMS)

Myshästar ute i solen idag. Det är helt underbart att det börjar bli varmt och ljust ute! Våren är härlig, som fan. Jag och Stina red ut i skogen idag. Helge var lite springig i början men lugnade sig när han fått trava av sig lite. Galopperade ganska mycket idag och det gick oväntat bra! Fattade rätt oftast, höll galoppen, drog ingenting och gjorde bara lite hyss. Duktig tok. Blir något liknande i morgon också. Nu ligger jag i soffan mätt på tacos och choklad (oups) och somnar nog vilken sekund som hel....

RSS 2.0