Torsdag

Dressyrpass blev det inget av idag. Eller jag red dressyr fast på skogsvägarna. Hoppade över att rida på banan då det blåste så mycket och Helge blir så stressad av det. I skogen blåser det iaf liiite mindre. Man måste ta alla chanser som ges för att kunna få den där dåren lugn och avslappnad. Vilket jag lyckades sådär med.

Jag travade mycket i kort trav, gjorde många övergångar till skritt och när han var skapligt fin i den korta traven gjorde jag tempoväxlingar i trav. Red på små, små stigar med flit så han inte kunde dra iväg så mycket och det krävdes att jag var stadig, väldigt noggrann och ramade in honom ordentligt.

Det min tränare tycker att vi behöver träna på (ja, en av alla miljoner saker) är att Helge inte bara får springa iväg och skjuta på så mkt med bakbenen, vilket man ofta vill få fram hos andra hästar. Han behöver istället jobba på att korta sig och orka bära sig i långsammare fart. Stor trav är liksom inget jag kommer ha problem att rida i. Den finns där redan. Iaf så var han väldigt fin och mjuk i traven på slutet.

Gjorde även några galoppfattningar som gick fint och vi var båda trötta när vi kom tillbaka. Bra pass överlag.

Bla, bla, blaaaaa... Nu soffan resten av kvällen!



Strax dax för Sälen igen!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0