Dan före dan osv.

Imorgon är det julafton. Har ingen julkänsla direkt men ska bli trevligt att umgås med släkten iaf. Vi blir jättemånga som vanligt och det lär bli livat, också som vanligt. Inte pga av alkohol utan för att alla är mer eller mindre...knäppskallar. Köpte min sista klapp idag vid 18 haha. Det är till att vara ute i tid. 
 
Jag och älskling bytte klappar igår och vi båda gav varandra ett aktivitetsband från samma märke haha. Vi hade inte pratat om det så det var kul. Vi gillar ju att träna så det var en bra julklapp för båda. Sjukt vad man rör sig när man har häst alltså. Enligt bandet har jag gått 23000 steg idag men då kanske ridningen räknades också, ska kolla det nästa gång.
 
Apropå ridning så åkte jag och Helge till Orsa idag. Åker ju lagligt nuförtiden med nya körkortet =) Han var H.Y.P.E.R innan vi åkte pga en vilodag och en 25 min promenad igår. Då går det liksom inte att göra nånting. Man får göra ordning honom och räkna till tio en gång var tionde sekund ;) Sånna gånger måste man rasta bort det. Alltså rida honom trött. Göra saker hela tiden, hålla honom fokuserad. Idag var det 4 andra hästar i ridhuset och även om det är stort så blir det lite mycket för en spänd, bakskygg häst som Helge. Men det kan man inte ta hänsyn till utan det är bara att han lär sig. Han skötte sig förvånansvärt bra med tanke på uppladdningen. Eller mycket bra för han gjorde inget tok alls. 
Jobbade lite med travbommar och galopp på stora volterna. I höger galopp är han riktigt mjuk och fin i sidan men till vänster blir det svårare. I trav är det tvärtom fast mindre skillnad. Jobbar vidare med det på juldagen.
 
Har köpt en hoppsadel också så man kan markarbeta lättare och klättra, galopp-intervalla osv. Inget nytt och dyrt utan en begagnad som funkar för oss. Svart. Gillar bruna sadlar mkt mer än svarta men sånna valmöjligheter finns inte alltid.
 
Har fått tillbaka lite motivation för ridningen nu och det känns skönt. Var riktigt trist och deppigt ett tag. Nu har jag klippt båda hästarna och kanske tom rider med ridstövlar nästa gång, för första gången på säkert 3 månader =)
 
Dags att sova och upp tidigt för att släppa ut hästarna imorgon innan hela julbalunsen sätter igång.
 
 
 

Julledigt

Äntligen julledig! Men såklart sjuk. Har tappat rösten och hostar. Lite tröttsamt inför jul men men.

Det är 10 grader varmt ute och ingen snö. Trist men vissa dagar går det utmärkt att rida i skogen så då gör det inget :)
Lite mer motiverad till ridningen nu, klippte tom Helge igår och är iväg till ridhus några dagar i veckan. Slängde upp Elin på honom häromdagen så hon fick rida lite storhäst och inte bara ponny. Både hon och Helge var duktiga, han såg riktigt trevlig ut och hon red honom bra för att vara van vid små ponnysteg mot Helges gigantiska steg. 

Imorgon blir det nog ridhus igen och ut på onsdag.

Sthlms-helg

Fick höra att det uppdateras dåligt här så jag får väl göra en ansträngning. Tycker inte det är kul längre men en liten update kan ni få.
 
Kom hem från Sthlm för några timmar sedan där vi firat Pernilla som fyller 30 om några dagar. Det var en storslagen kväll och jag hade SÅ kul, även om jag inte orkade festa järnet till 05 som en del av de andra. 04 fick räcka. Skyller på dubbla jobb på fredag samt 5 timmars sömn natten till lördag. Hur som helst. Vi var ut på Nosh and Chow och åt F.A.N.T.A.S.T.I.S.K mat och hade det gött. Vågade knappt andas när vi klev in på en sån fin restaurang men det släppte i takt med att innehållet i flaskorna på bordet minskade. Alla åt tills vi inte kunde röra oss och sen gick vi vidare till Fridays och drack drinkar innan vi hamnade på Berns och dansade hela natten lång. Sjukt kul var det! Tills vi kom hem och startade larmet på Pernillas hus och förmodligen väckte hela grannskapet. Ställde klockan och hade 3 timmar kvar att sova innan det var dags att kliva upp och hinna träffa Andreas innan vi åkte hem igen. 
Jättekul helg men nu är jag helt sopslut. 
 
Väl hemma i Mora fikades det med släkten (kusin Linnéa blev Moras lucia), köptes en pizza, fixades lite stall och pussades på hästarna innan jag ramlade ner i soffan hemma. 
 
Nu ska jag sova tills på fredag så kanske jag är människa igen.
 
 
 
 
 
 

Irriterande....

Vet ni hur IRRITERANDE det är att ha 4 stygn i ryggen som ligger och skaver och drar heeela tiden. Jätte! Och det ska jag uthärda en vecka till. No way, på söndag ryker dom vare sig det är läkt eller inte, annars kommer jag slita ur dom med my bare hands. Drives me crazy..
 
Sista kvällen på kvällsskiftet idag sen är det 9 dagar kvar till 17 dagars ledighet över jul! C.A.N.T.W.A.I.T.
 
 
RSS 2.0