Tappra läsare.

Det är allt några tappra själar som kikar in här varje dag. 
Har som sagt dålig motivation till det mesta förutom träning nu men vardagen rullar på med jobb, extrajobb, hästar och träning. 
Åker till ridhus några gånger i veckan med Helge och däremellan skrittar vi hemma på gräset. 


När jag tränar själv varierar jag löpning med gym och tränar 4-5 ggr vecka. Känner mig piggare och starkare redan så det är roligt. Tränar med några tjejer från jobbet och då blir det ännu roligare. 

Motivations-dipp.

Har lite kass motivation för det mesta just nu. Jag jobbar och rider men det enda jag verkligen tycker är kul är att springa. Springer 4-5 ggr i veckan, helst i mörkret, ca 5 km. Det går riktigt bra och jag älskar det.

Längtar till julledigheten.
Åka skidor, springa, tatuera mig, pussa på familj, Andreas och hästar, umgås med vännerna.

Vilken helg.

Har varit ledig i tre dagar men efter den här helgen kommer det bli semester att komma tillbaka till jobbet. 
 
Jag har ridit båda hästarna, åkt fram och tillbaka till Söderhamn med ett nattstopp i Bollnäs, serverat på IFK Mora Alpinas 50-års jubileum vilket var kul men stressigt, försov mig 3(!) timmar i morse när jag skulle släppa ut hästarna. Som tur var hade jag ställt klockan på skititdigt så det var ingen större fara, hästarna var lika glada ändå. 
 
Både hästarna var tittiga och spända idag så jag stryker ett sträck över dagens ridpass och tar nya tag imorgon. 
Helge sprang och kikade på fåglar i skogen och Grande på grästuvor på ängen. Red Grande barbacka och travade bommar så lite sitsträning fick jag iaf. 
 
Fy fan på tisdag ska jag dra ur en tandjävel. Det hade jag glömt. Dyrt och förbannat onödigt eftersom jag inte ens har ont i den. Visdomständer alltså, vad ska man ens med dom till?! 
 
 

Yoga.

Häromdagen bestämde jag mig för att testa yoga, bara med hjälp av youtube här hemma, lite nybörjarvideos sådär för att testa på. Letade upp ett klipp som såg skapligt vettigt ut och startade. Videon var ca 10 min och innan den var slut hade den oerhört irriterande tjejen på skärmen inte rört kroppen öht. Ingen hund, ingen trana och inget annat än massa tjat om andning och annat dravel. Jag VET att yoga handlar mycket om andning men jag blir bara stressad av att behöva göra saker ännu saktare än nödvändigt. Ska ge det en chans framöver men just nu gör jag bara yogarörelserna och andas som vanligt.
1,5 video senare hade den blonda sengångaren iaf visat några övningar och jag stod i lägenheten bland stolar, bord och högtalare och sträckte ut ben, armar och allt möjligt. Snart är jag proffs. Ska ta tag i det där lugnet sen också. När jag har tid ;) 
 
 
 
Lyssnde på Bob Marley på jobbet igår iaf. Det borde väl räknas som någon form av lugnande.
Gud vad jag lyssnade på reggae förr. Reggae och skatepunk som Millencolin (kan nog varenda lån Millencolin nånsin gjort och åkte till Sthlm för att se dom på Hovet i en halvtimme innan jag fick lov att åka hem igen)(ja, jag visste innan att jag bara skulle hinna se en kortis)(japp, stupid), Weezer, Jimmy eat world, Lagwagon und så witer.
Hade med mig en hel reggaebox på en bussresa genom europa när jag var 16 som jag spelade på min cd-freestyle, haha. Tur att autobahn inte har så mycket gupp, för då hoppade skivan. När vi åkte in i Tjeckien hade jag nog både dreads och röd-gul-gröna kläder av bara farten. Nu är det en salig blandning av gubbrock, med Bruce i spetsen ofc tätt följd av Dire Straits, samt en del nytt och så gammalt 50- och 60-tal som gäller.
 
Dagens intresseklubbsinlägg.

Ta-igenom-problemen-dag.

Vilodag igår (skritt en timme på asfalt) och därför en ganska oriden häst idag. Han var lite stretig och ville mest springa iväg. Skritten i början var jättefin men sen gick det mest utför. Galopperade en liten slinga med uppförsbackar så vi kunde öka galoppen lite och få honom att sträcka ut. Han är markbunden på så sätt att han inte rör igenom bogarna och lyfter benen ordentligt. Han är dock länge i luften då han har stor gång men det räcker ju inte. I helgen tänkte jag åka och rida bommar för att få hjälp med att han måste lyfta benen mer. Vattenträning någon dag också. Sen när snön kommer får man det lite gratis där med, och framöver när han orkar bära sig och sätta sig i övergångar och tempoväxlingar, vilket han inte gör nu. Vi jobbar mest på en stadig form rakt fram med ett fint stöd på bettet utan att bli tung eller stretig. Vi har börjat ställa lite åt båda håll men det är en bit kvar innan vi är framme. 
 
Idag iaf så tog det ju lite tid innan jag har honom där jag ville. Efter galoppen i backarna red jag hemåt men hann inte få honom på plats i traven så jag fick rida en liten sväng till och då blev han fin. Riktigt fin. Synd att det tar sån tid ibland, men det går inte att stressa, bara vara tydlig med vad man vill och vänta ut honom.
 
 
 
Fin morgon i morse!
 
 
 
 

Powerwalk

Härlig promenad med H idag i fint, kyligt väder på asfalt. 

Precis sörplat i sig lusern med hela ansiktet haha.

Klok som en bok.

Det är min fina Grandis det.

En dag två.

Ja idag var det en dag två i ridschemat vilket innebar lite mer press än igår. Igår följde Andreas med oss ut och joggade bredvid vilket var trevligt. På slutet blev han trött (Andreas alltså) och ville rida, så efter lite övertalning (MYCKET övertalning, plus hot om att sova i skogen) så fick han väl det då. Envisa karlar...
Han har ju ridit på Grande mycket och kan galoppera själv barbacka osv men med Helge är det lite annorlunda. Han är mycket känsligare än Grande. Jag vet ju att Andreas har snälla händer och en bra grundsits i balans, annars hade han aldrig fått hoppa upp, men det fick han och det gick bra. Blev förstås bara skritt och jag höll i. Båda tyckte det var ovant tror jag haha. Helge är inte van vid ryttare så väger så pass mycket mer än mig så han var lite fundersam men skötte sig bra. Efter 100 m fick det räcka eftersom han som sagt inte är van och har fortfarande ganska omusklad rygg. Nu är det gjort iaf! Min käre sambo har verkligen inget begrip, inte rädd för nånting what so ever. Det är både bra och dåligt. Han överför ingen nervositet på hästarna men ibland är det ändå bra att veta vad som kan hända =P
 
Idag red jag en lite längre tur på sandvägarna (allt är ju sand här så länge man inte rider vid sjön eller i byn) i skogen och hade en bra plan och vision hur passet skulle se ut men det blev inte riktigt så hehe. Han hade en tittig dag idag och kunde inte riktigt släppa det. Försökte få koncentrationen på mig med hjälp av övergångar, tempoväxlingar osv osv hela tiden men han kunde bara slappna av korta bitar sen titta på nån rotvälta och sen slappna av igen för att titta på något annat några sekunder senare. Det är väl detta som är det enda negativa med att rida i skogen, det är svårare att få honom att slappna av än i ett ridhus men just nu väger fördelarna över ändå. Kommer inte kliva in i något ridhus förrän det är hårt i marken, vilket förhoppningsvis dröjer. Idag var det 13 grader ute och vi hade inget ländtäcke. Hur skönt som helst! 
 
 
 
Grande tömkördes på banan och han var så stel i början plutten. Tar minismå steg och det går knappt framåt. Inte att han har ont utan att han är gammal och trögstartad liksom. Låter honom trava där med sina små steg i låg form tills han är varm och kommer igång mer själv. Gör man övergångar kommer han igång skapligt snabbt och ser mycket trevligare ut. Mjuk och fin på slutet vilket är vad jag vill åt med honom. Grande har jag inte speciellt schema för men vill röra honom 3-4 ggr vecka iaf på ett eller annat sätt. Inte bra att låta gamla hästar stå för mycket.
 
Nyss hörde jag hästklapper utanför fönstret och så var det Anna och Robin på promenad. SÅ KUL att dom har flyttat hit! Gick med dom en sväng i byn. Ska bli kul att visa alla våra ridvägar framöver. Eller alla kommer ta många år att visa men iaf några nyckelvägar som man lätt hittar hem ifrån. Det är nog väldigt lätt att rida vilse här om man inte är van. Det finns verkligen vägar ÖVERALLT. 
 
Annars har jag haft en slapp ledig dag efter en helg på jobbet. Sprungit en sväng, tvättat och grejat i stallet. Sov hos mamma och pappa i natt för jag orkade inte åka hem igår kväll. Söta mamsen hade gjort frukostsmörgås till mig i morse. Hon vet väl att jag är hopplös på frukost. Frukost för mig är något man äter efter stallet vid 11 (eller 14 för all del) trots att man klivit upp 06,30, vilket nog inte är optimalt egentligen. 
 
RSS 2.0