Helgerna går för fooooort!

Har som sagt varit på tävling och hjälpt ML idag. Kallt som FAAN var det. Trots att understället och HV polo västen var på. Jaja man får skylla sig själv att man inte har bättre begrip.

Var ut på parken igår. Nästan nykter men var ändå ganska förstörd när jag skulle upp och ta ut hästarna i morse. Lyckades iaf få ut alla hästar med rätt täcken i rätt hagar och mocka innan jag åkte hem och käkade lite frukost och åkte vidare mot Mora. Köpte lusern (en viss hästherre som inte äter så mycket hö som han borde) och blev sedan upphämtad och åkte vidare mot Rättvik och tävlande.

Gårdagens ridning på Grande förresten! Det måste ju skrivas mer om. Han var ju helt grym!! Jag satt och var överlycklig och kunde ridit hela dagen om jag fick. Han var superpigg HELA tiden. Inte bara på väg hem ;) Bjöd fint framåt och bara väntade på vad jag ville att han skulle göra. Bytte galopp som en kung och bar sig sååå jäkla bra! Han satte sig verkligen i galoppen och kämpade på hela tiden, i varje steg.
Jag önskar såååå mycket att han var yngre =( 19 år vid nyår. Fast han är född i december så egentligen blir han 18 då men räknas som 19. Hur som helst är han helt underbar. Han har lärt mig å oerhört mycket och jag har haft så sjukt roligt med honom. Man behöver aldrig känna sig rädd på honom heller. Han är en riktig gentleman och han skulle aldrig göra något riktigt dumt, han går liksom att övertala till det mesta, även om han är livrädd. 

Imorn kommer veterinären och ska fixa tänder samt vaccinera hästarna.

Nu är maten klar på spisen och pojkvän snart hemma.
God söndag!

Tror visst att någon behövs klippas. Grand...

mms_img-17529225 (MMS)

Tror visst att någon behövs klippas. Grande var alldeles genomblöt efter ridningen igår även om han var pigg som en mört. Undra just hur han blir utan päls. Och den andre herrn törs jag inte ens tänka på hur han skulle bli. Kul med pigga hästar dock! Nu ska jag vara hästskötare på tävling i Rättvik sen hem till mina hästar och sen ta det lugnt resten av kvällen. Söndagkvällar är heliga.

Just hemkommen från krogen. Bla, bla, bla....

mms_img137167396 (MMS)

Just hemkommen från krogen. Bla, bla, bla. Grande var som en dröm att rida idag. Bästa nånsin tror jag! Älskade häst vad jag önskar att du vara 10 år yngre!

Lördag 29/10

Just tillbaka från några timmar på stan. Hittade ett par leggings och smink, allt för under 300:- Hehe, löjligt billigt.
Innan dess kollade jag plywood-skivor till transporten. Golvet ska bytas.
Först ut var XL-bygg men där fick vi ett sånt brutalt dålig bemötande så där kommer jag aldrig köpa nånting i framtiden. De hade inget heller och "det får du nog inte tag på i Mora" fick vi höra. Hmpf!
Hedins hade och Mattssons hade. Nu gäller det bara att mäta exakt mått, beställa och byta =) 

Strax blir det stallet och ridning av Grande sen hem och göra sig i ordning inför kvällen som ska spenderas på parken. Blir dock ingen jättesen kväll då jag ska köra häst till tävling i Rättvik imorn, då måste man vara på topp.



Blev en skrittsväng med båda hästarna på a...

mms_img149515277 (MMS)

Blev en skrittsväng med båda hästarna på asfalt idag sen pyssel, fix och mys när vi kom tillbaka,

Min hund på promenaden igår.

mms_img94658232 (MMS)

Min hund på promenaden igår.

Todays

Löning idag, vilket innebär shopping idag =) Dock inga klädesinköp eller annat kul. Lite fodertillskott och liniment till hästarna bara. Fixat och uppskrivet i min ekonomi-app =D Duktig jag ska bli som ska hålla reda på ekonomin. Har dessutom tagit hem en bra kalender så jag kan hålla reda på allt annat också. Virrpanna som jag är. 

Gick 45 med hästarna i skogen idag och så tog vi oss en titt på transporten. Det är dags för golvbyte så nu ska det handlas träskiva osv så har jag tvingat Hans att hjälpa mig =)

Nu en dusch sen tv. Mat och disk har jag redan gjort!


Två som inte hade så bråttom in när jag sk...

mms_img-16181768 (MMS)

Två som inte hade så bråttom in när jag skulle hämta dem igår. De fick gå och beta i sommarhagen 1,5 timme när jag gjorde annat, så de fick äta gräs och götta sig lite. Det blir ju så tråkigt för dem att gå i vinterhagen hela dagen om de inte blir ridna.

Idag fick älsklingarna vila för jag har ta...

mms_img135255037 (MMS)

Idag fick älsklingarna vila för jag har tagit ner en hage och sen skulle vi på vip invigning av Lager 70 som öppnar i Mora imorgon.

Så.Sjukt.Dyr.Just.Nu!! Har just ridit ett ...

mms_img755421950 (MMS)

Så.Sjukt.Dyr.Just.Nu!! Har just ridit ett helt underbart pass i skogen på Helge med Sara och Grande. Mina älskade hästar och en av mina bästa kompisar, plus att Helge var fantastisk att rida. Mer sånna dagar åt folket :-)

En fin höstmorgon idag. Hästarna är ute oc...

mms_img-83105564 (MMS)

En fin höstmorgon idag. Hästarna är ute och stallet är mockat. Nu blir det frukost!

Ett dressyrpass och en lördag senare..

Lastade Helge och åkte till Orsa och red dressyr i ridhuset idag.
Han var lugn och fin och kom till bra arbete nästan direkt. Travade runt på lite åttvolter, lite galoppfattningar och övergångar sen nöjde jag mig. 

Lite suddiga bilder.















Fin häst med ringrostig ryttare. Träffade Lotta på klubben så jag ska ta hennes dressyrtid nästa torsdag. Det behöver vi! (jag). Ska bli riktigt kul.

Väl tillbaka i stallet linimentade jag Helge, masserade, lindade och la på täcke så var han klar för natten. Grande fick sina lindor han med men han klarar sig utan täcke än så länge. Imorn går jag upp tidigt igen för att ta ut dem och mocka stallet innan frukost. 

Hej så länge, trevlig lördagkväll!

Är ute på en mysig ridtur i soluppgången. ...

mms_img101900265 (MMS)

Är ute på en mysig ridtur i soluppgången. Bara ut och rör Grande. Ha lite kul tillsammans gammelfarbror och jag :-)

Fredagsmys.

Ridit Helge i skogen idag medan en kompis gick med Grande. Jag red iväg och travade en runda och red sedan ikapp de andra som gick. Helge var som riktigt rodeohäst när jag hämtade honom i hagen. For runt och busade och härjade med sig själv men from som ett lamm när jag tog fast honom. 

Hade ett kimblewick-bett idag så han inte skulle bli stark och bara springa utan känna att ibland kan man inte bara köra ut huvudet och kuta, utan lyssna. Så idag slapp jag striden men får ta den imorn igen. Rider inte gärna på ett skarpare bett men att någon gång ibland rida med det och slippa dragkampen är ju skönt. Sen får man kämpa på med vanliga betten ändå såklart, tillslut behövs förhoppningsvis inte något skarpare.
En gång i veckan kanske eller ännu mer sällan som det är nu.

Han skötte sig bra idag. Kastade sig åt sidan två gånger i traven bara. Ibland tror jag han letar saker att fjanta sig för. Han behöver aktiveras hela tiden för att inte hitta på en massa tok den där =) Idag fokuserade jag bara på att han skulle gå fram ordentligt men ändå inte rusa iväg. Bara hålla bra tempo och takt och inte krångla så mycket och det tycker jag att jag lyckades med.

Imorn ska jag rida båda. Grande i skogen och Helge ett dressyrpass.

Tråkigt att man redan måste ta fram reflexerna förresten =( Hatar mörker!


Den här helgen blir rätt lugn. Det är både bra och inte. Jag tycker det är skönt att ta det lugnt ibland men gillar att ha mycket att göra och att det hela tiden händer något. Det kan ju bli ändrade planer vem vet =)





En av mina ögonstenar <3


Bockbomb.

Även kallad Helge.
Det första han gjorde idag efter att vi skrittat en bit var han ta en rejält bockskutt och vara "rädd" för precis allt. Knasnöt! Jag skritt jobbade honom på ängarna nedanför hagarna och det tog väl kanske 45 min innan han kunde slappna av. Så galet mycket energi i den där hästen! Och ingen havre får han. Det dröjer nog innan jag behöver lägga in det. 

Iallafall så red jag mycker sidvärts idag. Han är jätteduktig på det och lite väl lyhörd ibland =) Eller ja, det är väl kanske jag som ger för stora signaler. Ibland är det svårt att ha två helt olika hästar varav en man måste ge ordentliga signaler till och den andra inte.
Red i snett igenom åttor med skänkelvikning på diagonalen, små öppnor och lite bak och framdelsvändningar. Dessutom gjorde jag säkert 100 halter. Har svårt att få honom kvar i form i halten och kliva under sig riktigt. Bara att träna vidare.
Fick hur som helst lov att hålla honom koncentrerad i varje steg annars hittade han på bus, den jäkeln =)




Mina underbara knäppisar. Gick med dem ca ...

mms_img314876637 (MMS)

Mina underbara knäppisar. Gick med dem ca en timme i skogen och det var härligt att komma ut och gå i solen och röra sig. Jag trivs så himla bra med mina hästar. Om jag är nere eller ledsen blir det alltid bättre hos dem. Kan inte tänka mig ett liv utan dem.... Häromdagen tog jag hem en app där man får bättre koll på sin ekonomi och jag såg att nästa månad kommer mina hästar kosta mig 6500 kr. Det är mycket pengar men värt varenda öre, helt utan att tveka. Jag hoppas jag kan åka och rida i Orsa eller något i helgen så jag kan rida lite mer ordentligt utan rodeo i skogen :-) Har förresten skaffat ny hovslagare! Hon är toppen och jätteduktig. Skönt att få in lite nytt och trevligt folk :-)

Vinterdäcken på.

Det är så skönt att få saker gjorda om dagarna. Som idag har däcken på min bil blivit bytta och det är så skönt att ha gjort!

Min bil fast lite nyare.



Den är grym! 4-hjulsdrivet är ju nästan ett måste när man har häst.


Nu när det börjar bli kallt och minusgrader ute så kommer detta vattenproblem igen. Våra hästar får vatten ute året om, vilket jag tycker är en självklarhet! När de äter så pass mycket hö som de ofta gör på vintern så behöver de mycket vatten. Risken för kolik eller foderstrupsförstoppning blir större om hästarna inte kan dricka när de vill.
Iaf så vore det skönt med en sånhär till vintern så slipper man fylla på nytt varje dag och det fryser inte till is efter några timmar. Dock kostar den ju lite, från 3-6000 kr. Kanske en värd investering ändå? 



När hösten är så fin som på den här bilden...

mms_img-18228167 (MMS)

När hösten är så fin som på den här bilden tycker jag nästan det är den bästa årstiden, men när hösten är som idag, blåsig och regnig är den så tråkig! Man får ta chansen att göra tråksaker sånna dagar. Som att byta däck vilket jag ska göra idag.

Något jag kan störa mig på är folk som int...

mms_img202888451 (MMS)

Något jag kan störa mig på är folk som inte unnar andra framgång eller lycka. Framförallt inom hästvärlden är det så. Går det bra för någon annan då snackas det skit om den, har någon en fin häst tycks det är ryttaren försöker köpa sig framgång osv. Har man fina saker till sig själv och hästen är det också dåligt. Jag tycker det är kul när ryttare häromkring lyckas och när det går bra för dem. Sen kan man självklart bli lite avis på om nån har en snygg häst, massa dyr utrustning och så men inte ogillar man personen för det, eller blir tvär och bitter?! Hallå. Skärpning ;-)

Love

You´ll always be my hero...




<3

Dagens..

Det är typ folktomt på mitt jobb vid älgkaktstider. 90% av alla som jobbar där är testosteronstinna jaktdårar som inte pratar annat än jakt, skoter och möjligen hur full dom var i helgen. Iaf så har den här dagen, trots avsaknaden av diverse knäppisar, gått jättefort! Helt tvärtemot än vad jag trott. 

Efter jobbet blev det stallet och så kom hovslagaren och skodde Helge. Håller tummen stenhårt att de sitter iaf några veckor nu så jag kan rida honom igen. 

Nu är det dags för matlagning och diskning. Det var inte roligare än så idag =)

Testar blogga från nya telefonen som jag f...

mms_img180640913 (MMS)

Testar blogga från nya telefonen som jag fick igår. Är ute och rider Grande och det gick riktigt, riktigt bra! Jättekul! Har galopperat mycket och gjort de bästa bytena nånsin med Grande. På rakt spår, bara vrida till höften och krama yttertygeln så bytte han klockrent. Fint väder är det också. Underbart att ha hästar när det är så här!

En lugn söndag.

lugn som det här dagen har varit alltså, det har jag inte varit med om på väldigt, väldigt länge.

Började med att klockan ringa vid 7 och jag gick upp 10-15 min senare. Tittade på termometern som visade -3 och jag blev faktiskt glad! Jag tycker om när det är friskt och lite kyligt ute. Det blev långkalsonger på och hästarna tog jag fram tjockare täcken till.
Innan de gick ut så red jag Grande en härlig tur i skogen. Red barbacka och la på honom mitt favvotäcke, nämligen det som är gjort för att tömköra/promenera i, utskuret i bogen så de kan röra sig ordentligt utan att något "tar i" och skaver. 

Det här:




Grande var riktigt spänd och tittig att rida idag. Jag gjorde massor av övergångar och halter för att få honom koncenterad på mig och efter kanske 45 min var han med mig. Hästskrälle =) Iaf så var han jättefin resten av ridturen i både skritt, trav och galopp. Jag var tillbaka klockan 9 och så fick alla gå ut i sina hagar.
På helgerna får mina gå i stora beteshagen så de slipper den tråkiga vinterhagen så länge som möjligt. 

När mockning och allt var klart åkte jag hem, tog en dusch sen lagade vi mat och efter det åkte A till en kömpis och jag gick och la mig i sängen med datorn. Somnade som en stock och har inte gjort så mycket mer sen dess. Tagit in hästarna, och plockat lite hemma bara.

Nu ska jag lägga mig och läsa sen se lite roliga repriser och sen självklart Kalle klockan 20.

Fredag i oktober.

På onsdag.
Då blir mina hästar äntligen skodda. Av en ny hovslagare. Inte kul när de sätter en i skiten sådär men.. ´nuff said.


Idag har jag först jobbar mellan 05,40-14,30. Var ganska segt på slutet när man bara går och tittar på klockan och längtar till helg. Tänk om man hade ett jobb där man knappt brydde sig om klockan och var jätteglad att gå upp varje morgon! Det är få förunnat men jag hoppas jag blir en av dem en vacker dag. Jag vet vad min dröm är och jag ska minsann uppnå den, frågan är bara när =) Nu låter det som om jag inte trivs på mitt jobb men det gör jag verkligen! Dock är det inte mitt drömjobb direkt.


How ever, efter jobbet åkte jag och kollegor till stallet, fixade lite mer Helges pg-beslag som ska på nästa vecka och tog sedan en promad, jag på hästryggen =) Grandus. Imorn ska Helge få ut och gå lite på gräs i runt nån hage eller så, han är galet rastlös stackarn. Sen blir det marknad och mys!

Nu ska jag nog krypa ner bredvid ett stycke jättetrött och lite småsjuk pojkvän. Stackars.




Heligt förbannad.

Jag är en ganska arg person.
Har hett temperament, kort stubin.
Ganska lättretlig.
Tycker ganska fort illa om folk som inte kan beté sig.
Blir arg ganska snabbt på ganska (väldigt) små saker. Som tex att en jacka ramlar ner från hängaren, en garderobsdörr som öppnar sig när man just stängt den osv.


Det finns kort och gott ganska mycket som gör mig arg men TROTS det, kommer jag inte ihåg när jag varit så arg som idag.
Jag ska inte hänga ut någon, men jag kan väl säga att vuxna människor som är så otroligt fega och inte vågar säga hur det är utan hittar på nån löjlig ursäkt som de tror man ska gå på ( en anledning bra nog att bli arg på, att personen i fråga tror jag är så dum i huvudet att jag inte fattar! Att denne tror den är smartare än mig. Haha! En förolämpning i sig bara det), sånna har jag inte mycket till övers för.
I allafall så hoppas jag att jag aldrig nånsin mer behöver se människan och jag ska from nu försöka att inte lägga ner så mycket energi på att vara asförbannad. Det skadar ju bara mig själv. Har varit så arg att jag fått blodsmak i munnen idag, vilket inte låter hälsosamt =) Så därför avslutar jag det här här och nu och ska inte ägna den här personen en tanke igen, i hela mitt liv.

Som tur är finns det andra människor som är räddande änglar <3 All creed till er.

Hästarna vilar idag. Helge tog jag av andra framskon på igår så han inte snedbelastar och Grande får också vila.
Imorn är det på´t igen.
Igår red jag Grande i skogen medan två kollegor sprang bredvid. Kul med sällskap!

I helgen blir det marknad och mys med familj och svärfamilj. Mys! Möjligen lite bowling med jobbet också. Det får vi se.
Nu ska det fixas tacopajer och städas lite.
Huj huj!



Er två gör jag verkligen allt för <3

Irriterad..

På hovslagaren. Har ringt och frågat om denne kan komma i minst två veckor nu! Helge har hunnit tappa en sko två gånger, jag har slagit på den en gång men när han tappade den igen efter en vecka gick hoven sönder lite så nu törs jag inte testa igen. Iaf så tycker jag det är riktigt dåligt att inte kunna höra av sig och bestämma en tid utan bara säga "ja jag kollar upp en tid och hör av mig"...sen hör man inget mer.
SUR!
Hade inte Helge varit så svår att sko och hovis bäst på att sko häromkring hade jag ringt en annan för längesen. Jag har väldigt svårt för folk, och speciellt yrkesmänniskor, som beter sig så här oproffisionellt.
Hade ju kommit igång så bra med Helge och så får han stå så här länge egentligen i onödan  }:(

Idag är jag dock hemma och är sjuk så hade inte ridit honom nu ändå. Hoppas verkligen han behagar att komma hit snart innan jag går och utbildar mig till hovslagare själv... 

Riktigt fin höstdag ute men är så förkyld och har ont i halsen så det blir väl att sitta inne och uggla. Vilket gör mig sjukt rastlös!

Nu till hösten när hästarna snart börjar gå i vinterhagen igen så har jag fixat en pall med kragar att ha deras hö i så de slipper äta från marken och få i sig massa jord och skit. Dessutom sprider de inte ut höet och man kan lätt plocka med sig det som blir kvar in så får de äta det i boxen på kvällen, om det inte blivit regnat eller snöat på.
Inte blåser det bort heller om det blir tråkigt höstväder.

Nu ska jag laga lite mat sen blir det stallet lite senare.




Ut och gå en sväng i skogen strax. Sen ska...

foto2691 (MMS)

Ut och gå en sväng i skogen strax. Sen ska hästar och stall tas omhand och efter det parkerar jag i soffan och kurerar mig inför en ny jobbvecka.

RSS 2.0