Helges namnsdag!
Längesen jag längtade till helg så mycket som idag på jobbet. Usch, vad segt det var sista timmarna. Har blivit förkyld så jag gick hem en timme tidigare och åkte direkt till stallet där jag tog tag i mockning osv.
När jag var klar övergick jag till tvätt av transporten, vilket verkligen behövs! Taket är i stortsett klart nu och lite på ena sidan. Ska ta resten imorn eller på söndag. Den blir så vit och fin så =)


Helge har tappat ett pg-beslag igen och den här gången är det ingen idé att jag försöker slå på den igen. Hovis kommer någon dag i veckan så han får väl vila =( Tråkigt när han går så bra!  
Token har namnsdag idag också =) Helgus.

Grande rider jag iaf och igår red jag genom byn med älskling som sällskap/fotograf. 

Idag red jag ut i skogen och har var lika trög i början som vanligt och lika pigg och tokig på slutet som vanligt =) Han behöver bara få bli varm den gamle mannen. 


Annars så har jag varit på röntgen idag. Hoppas de hittar vad som är fel på mitt bäcken =/ Har gått 9 veckor nu utan att jag kan röra mig ordentligt, och än mindre springa eller rida. Gjorde riktigt ont att trava och rida lätt idag. Tråkigt som sjutton. Ja, ja, bara att hålla en tumme och hoppas på det bästa.

Har glömt berätta att CWD-sadeln jag testa...

foto2670 (MMS)

Har glömt berätta att CWD-sadeln jag testade på Helge häromdagen inte passade. Den låg inte jättedåligt men min sadel ligger mycket bättre så jag letar vidare. Har fått tips om en Antares som kanske kan passa. Dock är jag inte så sugen på att lägga ut 15000:- på en sadel som "kanske" passar. Går ju visserligen att skicka tillbaka om den ligger fel men ändå. Skulle iaf aldrig köpa en sadel av en privatperson utan att testa först. Vansinne. Man får inte ta för lätt på vad man lägger på hästens rygg. Det är otroligt viktigt att sadeln ligger bra och passar både häst och ryttare. Min hoppsadel ligger bra på båda hästarna men jag tycker inte att jag får så bra position i den. Jag har så långa ben och vill ha ganska stora stöd för knäna vilket min sadel inte riktigt ger.

Det tar sig!

Jag är SÅ nöjd med dagens ridpass. Inte för att det gick super från början till slut men för att det blev en väldig förbättring på slutet.

Jag började med att skritta på en åttvolt och göra halt på mitten och "längst ut" på varje cirkel. När han kändes mjuk och "med" så gjorde jag ist om åttvolten till en åttfyrkant och flyttade baken lite för innerskänkeln i varje hörn.
I traven gick jag tillbaka till åttvolt och gjorde mycket övergångar och halter. Krånglade han låg jag kvar på volten tills han/vi gjorde det bättre och osv. Red självklart rakt fram ibland för att hitta rakställningen och ordentlig framåtbjudning.
Galopp blev det också varav tre fattningar i varje varv med några språng framåt sen skritt. Han fattade rätt alla utom en gång.
Avslutade med att trava på åttvolter igen.

Han var ganska motsträvig och inte alls villig att göra som jag ville i början men blev bättre och bättre ju längre jag red.
När han blev jättefin i sista traven så tänkte jag avsluta men sedan tänkte jag ett steg längre och kom fram till att inte alltid avsluta när det blir bra utan att försöka behålla det där och fortsätta, det är ju "rätt" arbete som stärker mest och idag valde jag att fortsätta när han blev så avslappnad och fin.  


Så i det stora hela är jag jättenöjd och kanske framförallt med min egen ridning då jag märkte att när jag hade full koncentration på ridningen och verkligen försökte och kämpade så blev det bra. 
Grande fick ut i skogen barbacka med sin medryttare

<3

Här red jag Grande igår. Härliga vägar! Ko...

foto2681 (MMS)

Här red jag Grande igår. Härliga vägar! Kommer sakna dem i vinter :( Jag brukar passa på så här till hösten att rida mycket i skogen och även klättra medan man kan. Som tex idag. Jag tömkörde Helge och två kompisar gick med med G. Klättrade upp för två mindre backar och en som är riktigt rejäl och lång 3 ggr. För mycket sliter bara så det räcker absolut med det. Sen gick vi hem igen och avslutade på asfalt. Imorn ska jag nog rida dressyr på Helge igen medan Grande har en medryttare som ska rida honom.

Härliga hästar idag!

Jag är lite på rosa moln idag efter dressyrpasset på Helge, och passet på Grande med.
Hittade något vinnande koncept på båda hästarna idag verkade det som. Lite bilder som får visa känslan på Helge. Långt ifrån perfekt men ganska okej ändå =)
Här har jag tappat det helt, på slutet av passet. Han är iaf lösgjord och avslappnad så får väl vara nöjd med det iaf =)
Grande red jag ut i skogen på och i början var han jätteseg men sen jäklar var han fin som tusan han med. Gjorde massor av övergångar och halter på honom sen var han mjuk och fin.
Härliga hästar!
Annars i helgen då:
Tagit upp båt med min superbraiga bil =)
Varit och sett Mora vs Leksand spela hockey. 3-1
Varit i Falun på tävling med Marie-Louise.
Bestämt mig för utgång, gjort mig i ordning, åkt på förfest sen ångrat mig och åkt hem =)
Så. De va de hele!

Testa sadel idag igen. En dyrgrip :)

foto2679 (MMS)

Testa sadel idag igen. En dyrgrip :)

Det ser ut att bli en fin dag idag. Hästar...

foto2656 (MMS)

Det ser ut att bli en fin dag idag. Hästarna kom ut 05.45 och själv ska jag på tävling i Falun.

De zenazte.

Igår var hästarna duktiga och underbara.
Jag slog på ett pg-beslag på Helge, som i vanliga fall är ganska svårskodd, men han var jätteduktig och det kändes som han tyckte bättre om att det var matte som skodde ;) Jättenöjd att jag lyckades få på det igen. Hade tur att skon var hel och inte böjd alls och att pappa var så snäll och köpte de speciella pg-sömmarna som finns närmast i Borlänge. Bra, bra.
Red Grande och han gick suuuperbra! Red dressyr på lite grusvägar och jobbade mycket i trav med tempoväxlingar och ställde, böjde och flyttade väldigt mycket. Kunde faktiskt sitta hela tiden utan att få ont halleluja! Dock har det inte försvunnit än =( Var hos doktorn i onsdags och fick remiss till röntgen..suck.

Idag var åtminstone Helge mer eller mindre gratis.
Var ute och gick medan Sofie red Grande och Helge var helt otroligt dryg. For upp, ner och överallt och hade överskottsenergi utan dess like. Han har ju vilat några dagar eftersom han hade tappat en sko. Iaf så lyckades han sparka mig på vaden (med framsidan av bakhoven så ingen avsiktlig spark) så nu är jag rätt säker på att den går av vilken sekund som helst =) Känns iaf så.

Imorn blir det upp sjukt tidigt och iväg på tävling i Falun. Först ska dock hästarna ut 05,30. Livet är hårt ;)

Behöver inte oroa mig över att gå sysslolö...

foto2663 (MMS)

Behöver inte oroa mig över att gå sysslolös i helgen. Här ska städas! Bilen också, och så borde jag tvätta transporten också innan det blir för kallt.

Segt.

Hur kommer det sig att ju mer sällan man skriver desto flera läsare? Intressant..

Här är det lite lugna gatan..Helge har tappat en sko, jag kan knappt rida Grande för jag har ont i bäckenet, jobbar, stallet, äter, sover typ. Fast idag kom syster hem så det var ju ett lyft! <3

Helge i orsa igår på miljöträning eftersom...

foto2646 (MMS)

Helge i orsa igår på miljöträning eftersom det var tävling där. I början var han eld och lågor och skulle minsann inte stå still en sekund men han lugnar sig skapligt fort och blev nöjd med att stå och titta på när de andra hästarna sprang runt. Fotade lite och sen åkte vi hem. Trevlig liten tripp!

Du skojar! Frustrationen när tråden tar sl...

foto2647 (MMS)

Du skojar! Frustrationen när tråden tar slut när det bara är EN meter kvar. Haha löjligt ju :) Hagen är då klar nu iaf och förhoppningsvis är det den sista för i år. Vill att hästarna ska gå på gräs i stora hagar så länge som möjligt men när tjälen kommer går det inte längre så då blir det vinterhagen igen. Skönt att slippa bygga nya hagar hela tiden.

Har haft en skitbra dag idag. Började med ...

foto2640 (MMS)

Har haft en skitbra dag idag. Började med en sovmorgon ända till 9 vilket inte hör till vanligheterna! Vid 10 kom två kollegor och hämtade mig så åkte vi och fiskade i några timmar. Fick ingen fisk men det gjorde inte så mycket för vädret var helt underbart! Låg mest på bryggan och njöt av solskenet. Efter det blev det fixa stallet och så red jag Grande medan A gick med och tog kort. Helge fick vila för imorn ska han på tävling i Orsa! Hehe, han ska inte tävla utan ut på miljöträning och se lite liv och rörelse. Dessutom ska jag fota lite ryttare har jag lovat. Ska bli kul men har dock hört att det ska bli tråkigt väder. Håll en tumme för våra duktiga dressyrryttare här omkring imorn :) Hoppas själv kunna bli en av dem i framtiden. Testade ju en sadel häromdagen men den passade tyvärr inte alls. Ville verkligen ha den! Men, men. Mina hästar har hög manke så det är svårt att hitta bra sadlar till dem. Får fortsätta hålla utkik. En butet eller devocoux kanske det får bli. Dressyrsadeln byter jag nog aldrig ut, älskar den! Bla, bla, bla. God natt!

Idag ska jag pröva en ny sadel på herrn hä...

foto2631 (MMS)

Idag ska jag pröva en ny sadel på herrn här. Spännande!

Dagens hästeri.

Helge:

Tömkörde honom och i början var han sååå fin! Så avslappnad och lugn men ändå lydig och jobbade på bra.
Härligt att se! Det märks verkligen vilken skillnad tömkörningen gör på honom. Nu orkar han galoppera på volten så många varv jag ber om och i rätt galopp dessutom ;)
På slutet blev han lite spänd för det blåste i någon pressening bredvid banan men han lugnade sig vid den sista traven och såg trevlig ut igen. Skrittade av runt gården en sväng.

Grande:

Honom red jag ut i skogen och galopperade ganska mycket. Hade ett, för honom nytt bett, en rak stång som gummiklädd med lösa ringar, och han gick bra på det.Möjligen hade jag lite för mycket i händerna men det kan lika gärna berott på att jag hade för lite ben, ringrostig som jag är =) Han var iaf mjuk och lydig och travade på superfin i formen på slutet.Inte mycket mer gjort än hästarna idag. Man hinner liksom inte mer än så. Förutom laga mat och fixa lite här hemma, vilket jag gör nu. OCH tittar på hästhoppning =). Och har ont i armbågen, förstås.

Igår blev det klättra för båda hästarna oc...

foto2621 (MMS)

Igår blev det klättra för båda hästarna och oss som gick med. Jobbigt men behövligt för alla :) Idag ska H bli tömkörd och G ska jag nog rida en sväng. Ut och galoppera och få igång kroppen på honom.

Så här ser Helge ut i kroppen nu. Ganska f...

foto2620 (MMS)

Så här ser Helge ut i kroppen nu. Ganska fin! Hans "ingen-ridning-vila" har gjort honom gott. Det är ingen lätt häst att få att sätta muskler, det kan jag ju säga, men det går sakta men säkert.

Typiskt.

Bilden är tagen för några dagar sen.
Idag red jag Helge och A gick med Grande. Kunde bara skritta på H för han tar för stora steg för mig att rida i just nu. Får alldeles för ont =( Grande gick bra men inte Helge. Har fått tid på onsdag så nu hoppas jag de här 6 veckornas ont försvinner snart. Vill ju iaf kunna rida ordentligt!

Mamma & Pappa

<3

Sista gången.

Just hemkommen från stallet för andra gången. Har lyckats glömma nykeln hem i stallet TVÅ gånger idag! Lite disträ någon?? Lite stressad också kanske...

Har tagit lite bilder med både mobil och systemkameran de senaste dagarna och här är ett smakprov.

Sadeln är glansig pga att jag smorde den efter ridturen i regnet idag..


Vi var ute och åkte båt igår som syntes. Sista gången för i år för snart ska den upp ur vattnet. Iaf så åkte vi till en ö och grillade och mös i solen. Supermysigt! Mamma, pappa, Lufsen, Anders, Annis, Oskar, Bourbon och massor av fjärilar.

Drömmar.

Sitter och drömmer lite. Eller inte bara drömmer. Funderar.
Jag vill ha en ny transport. Åker inte jättemycket med mina hästar men jag hoppas att jag i framtiden ska kunna åka och träna och tävla mer än i nuläget.
Jag är jättenöjd med min, en Star Rubin, och tycker den är super men den är enkelaxlad och det känns lite osäkert. Jag, som är en säkerhets-junkie vill ju ha det säkraste till mina hästar och dessutom går ju en boogie så mycket bättre bakom bilen.

Det är något i den här stilen jag skulle kunna tänka mig. I 50 000:- klassen, gärna med fronturlastning och sadelkammare. Säljer jag min blir det ju inte så väldigt mycket pengar upp till en sån här.Jag gillar ju som sagt mitt Star-släp så varför byta märke? Det är väldigt bra lösningar och rejäla doningar, inget rappell som vissa andra vagnar är. Kanske ska försöka hitta ett vinrött så det matchar bilen ;)

Ny design!

Äntligen hade jag tid att fixa in nya designen. Bättre va? =) Det tycker jag iaf. Jag blir liksom aldrig helt nöjd men det här är nog det närmaste helt nöjd jag varit hittills.

Herrejevvlar vad skönt det är att bara ligga i soffan! Gick upp tidigt idag och åkte och gav hästarna mat innan jag hämtade Marie-Louise och så red vi ut hästarna i skogen. Jag på Grande och hon på Helge. Vi red en timme ungefär och båda hästarna skötte sig bra. Galopperade ganska mycket och det är superbra för båda hästarna. De blir mer avslappnade och spec Grande kommer igenom kroppen ordentligt och han blev supermjuk efter det. Helge verkade tycka att det var superkul att komma ut och springa lite =)

Jag ska tillbaka till stallet senare och mocka klart och packa hö, byta vatten osv.

Igår var jag med M-L på tävling i Vansbro. Hon red två hästar i 1m och två i 1,10 och fick med sig två placeringar hem. Grattis!


Så där ja. Då är vi hemma efter en lyckad ...

foto2574 (MMS)

Så där ja. Då är vi hemma efter en lyckad tävlingsdag. 2 placeringar på 4 starter, jätteabra! De var så duktiga. Nu har jag fixat stallet och snart blir det en sista sväng med båten.

Vilken fin morgon det blev idag. Hoppas vä...

foto2566 (MMS)

Vilken fin morgon det blev idag. Hoppas vädret blir fint resten av dagen med för idag ska jag vara hästskötare på hopptävling i Vansbro. Ska bli kul! Kameran är med så det blir lite bilder från dagen inlagda sen. Är förresten snart klar med min nya design som jag ska lägga in snart. Skönt att bli av med den här bedrövliga :)

Grande är helt överförtjust över att få ut...

foto2554 (MMS)

Grande är helt överförtjust över att få ut och gå. Man kan riktigt se vad han tänker. "Men låt mig va kvinna! Att du aldrig ger dig!"

Grande med hans promenadkompis Hans från g...

foto2552 (MMS)

Grande med hans promenadkompis Hans från gårdagens tur i skogen. Vi klättrade och gick på skotarvägar (sånna som tar ner träd i skogen) så hästarna fick lyfta ordentligt på fötterna och tänka till lite. Skönt att ut och röra på sig. En till sak som hände igår var att jag ÄNTLIGEN fick mina provsvar jag väntat så på. De visade att jag INTE hade stora C och operationen blev gjord i tid och allt var borta. Förstå vad underbart skönt det var att höra. Nu kan jag lugna mig i 4 månader tills det är dags för tester igen. Glad som en speleman :) Det ska jag fira med att rida idag! En lugn skrittsväng på Helge. Hoppas bara han har samma uppfattning om vad som är lugnt som jag bara.

På söndag ska jag börja rida igen! Ska bli...

foto065d (MMS)

På söndag ska jag börja rida igen! Ska bli kul. Tänkte försöka bli fotad någon dag snart med båda hästarna. Mycket roligare att titta på lite nya bilder. Igår meddelade hon som skulle bli fodervärd på Grande att hon helt plötsligt inte har tid att ha häst. Surprise! Hade helt ärligt inte väntat mig något annat heller. Får motionera båda själv helt enkelt och vill någon följa är det bara att säga till. Igår tömkörde jag Grande på banan och Helge vilade. Idag blir det klättra för båda två i skogen. Och även för mig med då såklart. Bloggen ser förjävlig ut men den är under konstruktion, btw :)

2 år!

Idag är det två år sedan jag och älsklingen blev ihop! Och vi har stått ut med varandra sen dess =)
Tiden går helt sjukt fort men jag är lika lycklig än att jag har dig <3
Det är alltså ryttaren, inte hästen jag pratar om =)
Hästen och jag har hållt ihop längre än så, 7 år närmare bestämt.

Vi har lagat god mat tillsammans och ätit tills vi nästan sprack.


Annas idag så har jag tömkört Helgus på banan. Han var spänd och sprang mest i början men lugnade sig efter många om och men så då avslutade jag. Det enda som hjälper på honom när han är så där är att göra övergångar och halter hela tiden så han lyssnar och får tänka.

Bye bye

Söndag

Helgen, eller iaf början på den, har varit lite...galen.
Åkte på "hemlig" resa me jobbet till ett hotell i Siljansnäs i fredags efter jobbet (rejsa hem, mocka-mocka-mocka, pussa på hästar, åka tillbaka till jobbet). Vi har haft en kul, men galen, resa och natten mellan fre-lör sov jag från 04,30-05,30. Var ganska trött när jag kom hem kan jag säga. Sånna gånger man önskar att man hade en slav som kunde mocka och ta hand om hästarna åt en medan man själv kan ligga i fosterställning och önska att någon slog något hårt i huvudet på en.
En slav har jag inte men en jättesnäll (och superduktig!) pojkvän som tagit hand om hästarna medan jag varit borta. Tagit in (med hjälp av min snälla pappa), tagit ut hästarna själv, gett dem kvällsmat och packat hö så jag tror det räcker till i vår =)
Jag är mkt tacksam för det A!


Idag, efter att ha sovit typ 10 timmar, vilket inte hör till vanligheterna, så åkte jag och tog ut hästarna sen direkt hem igen. Sen fick både jag och A städryck samtidigt, vilket inte heller hör till vanligheterna. Det städades, diskades, damsugades och piskades mattor hej vilt då nu ser lägenheten acceptabel ut. Om en dag eller två är nog "ordningen" återställd igen dessvärre. Varför blir det alltid så?!

Tillbaka i stallet lite efter tre och fixade allt innan jag tog in hästarna och så kom en kollega så gick vi 1,5 timme med hästarna i skogen. Helge blev tömkörd med inspänning och klev på riktigt bra.Har fått mina nya stigbyglar här om dagen också. Det ska bli spännande att testa.
Är nöjd att jag hittade helt nya, samma märke för halva priset på tradera än de jag tittade på i Skara =)
Dessutom utan svenska flaggan.
Sist delar jag med mig ett litet tips om man har en häst som lätt får hovsprickor eller att hovarna går sönder lite nertill, som Helges.
Matolja!
Jag har oljan i en sprayflaska och sprutar på innan ridning/utsläpp varje dag. Hjälper faktiskt.

Älskade vänner. De har vilat idag för jag ...

foto2513 (MMS)

Älskade vänner. De har vilat idag för jag har sovit en timme i natt :)

Höstpromenix

Tog en härlig promenad med en vän och hästarna idag. Gick över en timme på nästan bara asfalt. Solen sken och det var perfekt temperatur ute. Hästarna skötte sig fint också även fast det var gräsklippare, hundar och annat ljudligt skit ute =) Skönt för dem att bara få skritta rakt fram helt utan krav.

Ja, jag vet att jag har skitsnygga kläder och ser allmänt fräsch ut ;)
Bruce-tischan är fin dock! Från en konsert härom sommaren.Helge ser alltid så mycket mindre ut än Grande fast han är minst lika hög om inte högre.


Imorn får de vila för då ska jag iväg på äventyr IGEN =) Inte lika långt som föregående två helger dock.

Obeskrivlig kärlek.

foto2467 (MMS)

Obeskrivlig kärlek.

RSS 2.0