Träning.

Det är så kul att jag kommit igång med träningen ordentligt nu! Jag aldrig tränat så mycket som jag gör nu ( har iofs aldrig vägt så mycket som jag gör nu heller =P) och det är riktigt kul! Har kört ungefär 3 pass i veckan på gymmet plus stall, ridning och promenera med Helge. Igår gick vi dessutom en timme till jag och A. Från oss till mamma och pappa för att hämta bilen jag lämnat där dagen innan.

Idag körde jag en halvtimme på cross-trainern sen en halvtimme med bara mage och armar. Härligt härligt. Det känns verkligen i kroppen att man gjort något bra.

När Vasaloppet är slut ska jag ta upp skidåkningen igen. Den har lagts åt sidan lite, och jag klagar inte =), men nu tror jag att det ska bli lite mer åka. Har ju trotsallt köpt spårkort i Hemus.

Stallet är klart och nu ska jag ta tag i disken innan pojkvän kommer hem med mat. Senare ska vi baka muffins! MUMMA! Tur jag har tränat.

Jag längtar efter sommaren och jag tänker ...

foto0591 (MMS)

Jag längtar efter sommaren och jag tänker gnälla över det! Vi har haft snö och jättekallt sen november och jag är så less! Less på kylan, på all snö, på att ha täcken på hästarna, less på att inte kunna rida i skogen, less på att använda motorvärmare, less på att alltid ha jättemycket kläder, less på att frysa, less på det mesta som har med vintern att göra just nu. Fast ge mig -5 med sol, skoter, snowboard eller en ridtur så älskar jag det. Det är nog för lite av den varan som gör mig less. Imorn ska jag fixas i håret så då blir jag nog lite gladare iaf :)

Jättekallt ute idag. Tror jag rider Grande...

foto1360 (MMS)

Jättekallt ute idag. Tror jag rider Grande barbacka och tar Helge som handhäst idag för igår när jag gick höll jag på att frysa ihjäl! Hade uppfostring för Helge igår på promenaden och jag är så trött på att han är så kaxig så jag tolererade inget bråk alls igår med bra resultat. Dock förstår jag att han är dryg och kaxig när han får röra sig så lite som han gör men det betyder inte att det är okej att han är väldigt bufflig och biter på allt. Han blir inte kul att hantera då. En tydlig ledare är vad han behöver och jag tror han skulle känna sig tryggare med lite hårdare tag, han har väldigt starkt psyke och behöver mer tillrättavisning än många andra hästar. Min klenkråka har blivit herre i hagen och försöker bli herre över mig men där tar det stopp. Tvärstopp.

Framtiden.




Inom en snar framtid ska jag:

Klippa och färga håret.
Ut och äta med bästa tjejerna.
Party på tältet.
Få hem ett par vrålsnygga ridbyxor från JW.
Tattuera mig.
Bli vältränad (tränar 3 ggr gym/veckan plus promenader nästan varje dag med Helge).



Lite längre fram:
Förhoppningvis få igång Helge.
Skirock i Sälen.
Irland eller annan rolig resa med älskling.


Och idag har jag varit på kurs med jobbet, samma igår. Revisionskurs. Väldigt kul och lärorikt!
Helge har jag gått med och nu har jag just ätit.
Soffan lockar vääääldigt mycket efter två hektiska dagar.



Helge igår. Idag fick han jobba lite mer. ...

foto1395 (MMS)

Helge igår. Idag fick han jobba lite mer. Vi pulsade på samma ställe som igår, när vi kom dit först skulle han inte gå alls. Han kom väl ihåg från igår att det var jobbigt. Efter många om och men gick han iaf där och fick ta i lite. Några varv åt båda hållen sen gick vi på plan mark tio min innan vi gick hem igen.

Gymmat!

Var faktiskt riktigt duktig på gymmet idag. Mycket mage och armar och nu är jag helt slut och ska äta sen ligga i soffan heeeeela kvällen =)
Susannas mage. Även den här Susanna ska ha sån i sommar =)

Söndag= Vilodag?

Hade glömt hur skönt det är med sovmorgon! Sov till nio sen klev jag upp och åt en god frukost innan jag åkte till stallet. Inte varje dag man kommer dit mätt och utvilad inte. Brukar vara hungrig och trött efter jobbet. En jättebra kombination när man ska umgås med hästar...
Gjorde klart stallet först sen började jag med Helge.
Tömkörde en halvtimme ca varav 5 min i ganska djup snö. Eller riktigt djup snö faktiskt. Det nådde upp till halva låren på mig så Helge fick gå på volt och ta i lite själv =) Det behöver han. Han är så jäkla kaxig mot allt och alla. 

Grande red jag barbacka idag igen. -20 så jag tyckte det var lika bra så man håller sig lite varm. Red genom byn idag och längs sjön hem. Han var inte lika avspänd som igår men gick väl skapligt på slutet. Min sits var helt okej idag med. Har lite träningsvärk från igår och den lär väl inte vara bättre imorn =P Det är bra att rida barbacka!
Nu ska jag byta om och åka till gymmet och slita lite där också.. Suck.

Bilder

Mina fina pållar <3
Några bilder som syster tagit för nån månad sen. De speglar spec Helges personlighet. Busig, bråkig och nyfike
Är hemma hos mamma och pappa och sitter vid "gamla" datorn. Finns massa gamla bilder här. Tänkte bjuda på några.
Här är Helge lite förbannad efter betet. Han hade världens sadeltvång, som synes, och det var inte så mycket annat att göra än att trötta ut honom. Så han fick vara arg och less ett tag sen gick det hur bra som helst. Han kan fortfarande få lite "spel" ibland om han varit utan sadel länge (ca en månad) men jag hoppas han aldrig ska behöva vila så länge igen.
Finaste ponnyplutten Herman.
Han finns tyvärr inte längre efter en olycka i hagen =(
Under flera år så red jag och skötte honom nästan varje dag. Han var lite galen ibland, lite busig och het men en så snäll häst har jag nog aldrig träffat. Har aldrig sett honom med bakåtstrukna öron nånsin, även om han kunde bita och dra en i kläderna när man inte var med =)
Fina du.
En dressyrpass med Grande en varm (ser det ut som) vårdag.
Jag brukar ganska ofta ta promenader med hästarna. Två flugor i en smäll att röra sig själv samtidigt som hästen och det är skönt för dem att bara ut och gå ibland utan ryttare på ryggen.
Grande i hagen.
En härlig ridtur en "ebb vårdag".
Staaaaark och vill iväg. Måste blåhålla honom som kanske syns.
Varje hästtjejs dröm? =) Riktigt härligt var det iaf.
En kall fotodag.
Full fart!
Helge dagen efter operationen ;(
Han såg så hemsk ut stackarn, spec fram på halsen. Och hade ont i magen efter att ha legat så länge på rygg. Plutten.
Sist en bild på Lurven i full fart i skogen.
Nu fick det räcka för ikväll.
Natti

-28.9 visade termometern när klockan ringd...

foto1387 (MMS)

-28.9 visade termometern när klockan ringde 7.00 i morse. Jag hade tänkt rida Grande en ordentlig tur i skogen men det kändes inte aktuellt. Tog ut hästarna med tjocka täcken och mycket hö sen tog jag tag i stallet. När jag var klar hade temperaturen stigit till -23 så då hämtade jag Grande och red en sväng ändå. Hade många lager kläder på mig och Grande fick ett täcke för jag red barbacka så vi frös inte alls. Red en härlig tur längs sjön sen upp i skogen på en väg som en travgubbe plogar. Idag hittade jag min balans direkt och satt faktiskt riktigt bra. Jag lät honom bara lulla på i trav utan några krav alls först sen när han var varm tog jag kontakt och bara väntade ut honom. Det tog väl en halvtimme sen var han mjuk, hade bra stöd och var jättelydig. Han tar tid på sig men har man bara tålamod så får man utdelning. När han har kommit till det läget är han även väldigt snabb på att ta framåtdrivningen. Helt underbart var det, hade kunnat vara ute flera timmar till. Är på after ski nu sen blir det melodifestivalen hos mamma och pappa ikväll. Laddar för nästa helg istället :)

Tatuering.

Nu har jag kommit på hur jag ska "avsluta" ryggen/axeln. Det blir nog skitbra =)

Den här bilden gör mig så inspirerad. Han ...

foto0647 (MMS)

Den här bilden gör mig så inspirerad. Han hade börjat bli så stark och fin i kroppen och NÄR han blir bra ( han ska det) ska jag få honom minst lika fin igen. Rida i våran jättefina skog med milslånga sandvägar, träna dressyr och ha så där kul som vi hade fram till oktober. Tills dess ska jag och Grande trimma ordentligt med dressyr. För tillfället rider jag bara ut på honom men det går ju alldeles utmärkt att träna dressyr ute på vägarna också. Jag rider mycket övergångar, tempoväxlingar, sidvärts, halter och ryggning. Man får även mycket gratis utan att tänka på det. Tex att man saktar av för att rida över en väg, gör en skänkelvikning för att inte rida på en sten, en halvhalt för att komma "rätt" över en rot eller rida förvänd galopp för att vägen svänger. Jag tycker det är minst lika kul att rida dressyr ute i naturen som på bana eller ridhus. Visst är det vissa saker man inte kan göra men bjudningen man får ute och kan omvandla till energi i övningarna tycker jag väger upp. Därmed inte sagt att man inte ska kunna få fram den energin ordentligt på bana också. Mads Hendelowitz (stavas?) menar att man ska få ut så många bra steg som möjligt varje pass och det gör jag absolut ute i skogen. Min gamla ridskolehäst tycker det är skittråkigt med ridhus så han får slippa så mycket som möjligt :) I helgen ska jag fokusera på att han tar förhållningar och drivningar bättre. Det kan man nog aldrig träna för mycket på.

Imorn ska Helges sko på igen. Tur det för ...

foto1386 (MMS)

Imorn ska Helges sko på igen. Tur det för det blir så stor skillnad med och utan sko. Snedbelastning är inte att leka med. Från det ena till det andra så ska jag lägga ut annons på Grande idag. Inte säljes förstås utan hel-, halv fodervärd eller medryttare. Han förtjänar mer tid än jag har och jag behöver lite avlastning ibland. Jag har en medryttare nu men hon kommer ca 2 ggr månad så det gör varken till eller från. Dock är han så rolig att rida nu så en halvfodervärd hade räckt. Eftersom Helge bara får skritta så vill jag rida mer än det. Hoppas jag får tag i någon ansvarsfull, noggrann och rutinerad person som man kan lita på. Han ska stå kvar i stallet iaf, för både min, hans och Helges skull.

Rent och fint stall. Det är skönt att ha s...

foto1361 (MMS)

Rent och fint stall. Det är skönt att ha stallet helt klart innan hästarna kommer in. Nu de dagarna jag inte rider börjar jag med att packa hö för det är absolut tråkigast! 8 påsar a 3-4 kg varje dag. Sen mockar jag, börjar med Helges box för den ser alltid värst ut. Grande är också en riktig gris men Helge är värre. Det är skönt att de kan gå ute längre nu. När mockningen är klar byter jag vatten, lägger in hö, sopar, gör ordning kraftfoder och lindar upp Helges nattlindor. När allt är klart i stallet tar jag in hästarna och kollar igenom dom, borstar och tar ur snön ur hovarna. Helge lindas fram och får ett par "snabb lindor" bak. Sen kollar jag så de äter ordentligt innan jag åker hem. Jag brukar hälla i mer vatten i deras betfor, ljummet, så de får i sig lite extra vatten. Vattnet fryser ju om dagarna även om man häller i varmt vatten på morgonen. Det är väl min dagsrutin i stallet, ganska exakt vad jag har gjort idag.

En tisdag.

Händer inte mycket intressant just nu.
Helge vilar för han har tappat en sko (tack bästa pappa som varit och köpt ett nytt PG-beslag) och en stallkompis rider Grande så jag fixar mest i stallet och pysslar med hästarna.
Hämtade hö igår också.

Idag har jag kört 30 min cross-trainer direkt efter jobbet på gymmet vi har där sen direkt till stallet och därefter såg jag en period när älskling spelade hockey. Nu diskar jag och lagar mat och kikar lite snabbt på datorn.

Strax mat sen dusch, House och sova. Det går i ett.


Ett av mina bästa köp när det gäller hästs...

foto1362 (MMS)

Ett av mina bästa köp när det gäller hästsaker är det här täcket. Eftersom det har bogfrihet är det perfekt att både promenera, tömköra och rida barbacka med. Jag gillar inte att ha ett vanligt länd- eller ridtäcke när jag tömkör då det blir så mycket av ryggen som är "framme". Beställde det från horze.se när det var rea, så 260 spänn för ett täcke jag använt väldigt mycket är väl ett riktigt kap. Vet att back on track har ett liknande också. En siffra dyrare förstås.

Världsklass.

Även denna dag blev världsklass! Även om vädret inte var lika bra som igår så har jag haft en riktigt bra dag.
Stall, mys i soffan, träning och lite fix hemma.

Vaknade före klockan strax efter sju och fick frukost på sängen av sötaste älsklingen <3
Åkte till stallet och släpte ut hästarna och fixade stallet i lugn och ro innan jag tog in Grande och tog en sväng barbacka. Det gick riktigt bra! Han var mjuk och fin från igår och när man rider barbacka kommer man runt honom mer och måste hela tiden hitta rätt balans. Tror jag ska rida mer barbacka framöver. Hämtade upp A hemma så gick han med tillbaka till stallet.



Helge är pigg, busig, bråkig och rastlös stackarn. Ska ringa hovslagarn imorn och se om han kan slå på skon igen. Har dock inte hittat den så får väl köpa ett par nya PG-beslag. Suck.

Söt som få lille Grandlusen =)



Efter stall blev det mat (tacopaj), slappa i soffan och sen ett pass på gymmet. 30 min cross-trainer och sen mage och lite bänk.

Solsidan!!

Bästa på länge!

Dagens ridtur var den bästa på länge! Fin häst (efter ett tag) helt underbart väder och sällskap av Stina och Mon Amie.
Grande fick galoppera sig varm, flytta lite och böja lite sen var han som gelé i mina händer men med bra stöd och bra tryck med bakbenen.
Man får passa sig med ett sånt bett jag red med idag bara. Hästen kan knäppa av och bara kröka på nacken utan att ha med sig bakdelen om man inte "rider ordentligt". Jag hade det här bettet idag pga mina trasiga armbågar =(
Det går tyvärr inte att rida med bara sitsen och väldigt lätta förhållningar när man har en till häst med sig. Då hade jag nog varit i Falun snart..







Som sagt så har jag varit på after ski, som var mer eller mindre galen. Folk på borden, killar utan kläder, osv. De spelade riktigt bra ikväll så det var kul. Fick sällskap av ett gäng "gubbar" (40?) från Stockholm också, som hade FF i Grönklitt den här helgen. FruFritt =)

Nu ska vi äta potatisgratäng och kyckling och sen se liiiiite lite melodifestival innan det blir film.
Go kväll!

Sitter och väntar på att Andreas ska spela...

foto0393 (MMS)

Sitter och väntar på att Andreas ska spela på after ski. Är massor med galna skidåkare här för det har varit tävlingar. Många som seedar sig till vasaloppet kan jag tänka mig. Stackare.

Dags att börja dagen.

Vilket väder man vaknar upp till. Sol och -10. Härligt härligt! Har ätit frukost och ska strax gå till stallet och ta tag i det. Grande ska ridas, tyvärr inte Helge för han har tappat en sko =(


Det här med schabrak.

Vad är det med schabrak egentligen? Jag vill ha hur många som helst! Har redan många men vill ha mer, mer, mer!

Krasst kan man ju säga att man behöver inte mer än två, möjligen fyra om man har en dressyr- och en hoppsadel. Och kanske något till tävling men mer än sex schabrak behövs EGENTLIGEN inte. Dock vill jag ha många, många,schabrak. Minst som matchar till alla lindor och tvärtom. Jag föredrar mest stilrena men de nya schabraken med stora emblem och loggor på gillar jag skarpt också!



Mitt nästa schabrak blir nog ett svart dressyrschabrak med röda detaljer och stor logga, I like!
Har inte sett något sånt än bara =)

Hittade Helge i Hippson.

Texten nedan är saxad från Hippson.se där en av bloggarna skriver om sin häst Rubina.

Där det står att endast en häst i Sverige är opererad så är det min Helge de skriver om.
Han har gått igenom mycket min hjälte. Man glömmer nästan bort det ibland.

Dagen efter hans operation. Notera "ärret" på halsen. Han var redan väldigt smal och utmärglad av att inte fått äta på länge.

Han blev iaf fin efter mycket tålamod, tårar, träning och kärlek. Hoppas verkligen han blir bra i sin hov igen..


http://www.hippson.se/riddagbok/Dressyrbloggen/wobblers-syndrom.htm#comments

"Wobblers or wobbler syndrome is marked by gait instability and is now recognized as encompassing a number of disease conditions. Cervical vertebral stenotic myelopathy is the classic form of the wobbler syndrome and is produced by spinal cord compression at the cervical (neck) level. It is a disease characterized by an abnormal gait in the front and/or hind legs. It is referred to as "wobbler" syndrome, as the horse may seem wobbly when walking or exercising. The severity of the observed signs varies among horses. Some horses may seem to have a stiff neck, appear weak or "lazy", stumble more than normal, or give missteps. Others may be reluctant to rise or fall easily. In reality, these horses suffer from "ataxia" from a proprioceptive deficit or loss of sense where their feet are placed. Sometimes the horse may appear "drunk" as it lacks perception of where its limbs are (spatial orientation)."

Den slutgiltiga diagnosen och det namn som Rubinas fel kommer gå under är det ovanstående, Wobblers syndrom. Hon har många av de ovan nämnda symptomen i varierande grader, men det tydligaste är att hon snubblar och faller. Hon har även försämrad balans och numera synliga rörelsestörningar. I USA har det förekommit operation vid Wobblers, med varierande resultat. I Sverige är enbart en häst opererad för detta. Operation är inte aktuellt i vårt fall, utan veterinärerna har uteslutit den möjligheten.

Inte heller någon ytterliggare konvalecens kan påverka förloppet positivt, snarare negativt. Hon är och förblir oridbar och är inte heller lämplig till avel, och inte heller lämplig som sällskap. Hon har ingen chans att tillfriskna och ingen behandling är aktuell. Hennes tillstånd i sig är inte dödligt utan hon skulle med lite tur kunna leva ett långt liv såhär.. Det kommer däremot inte att inträffa. Hon har inget värdigt liv och vantrivs med tillvaron som konvalecent, och som sällskapshäst vore det bara en tidsfråga innan hon skulle ramla och rent ut sagt slå ihjäl sig. Att hon idag är så pass frisk i övrigt är ett under, och att inget allvarligare hänt måste bero på änglavakt.

Jag har valt att vara väldigt försiktig med vad jag skrivit ut här, så tro mig när jag säger att det har pågått betydligt mycket mer än vad jag valt att dela med mig offentligt av. Den senaste tiden har varit extremt jobbig, inte minst då jag tvingats hantera en 4-årig häst med massvis av energi som samtidigt har dålig balans och när som helst kan ramla. Kombinationen överskottsenergi och wobblers är dålig och mycket otrevlig. Jag har upplevt att det först var i början av juli som hon utvecklade starkare symptom, i samband med att hon gick omkull och skaffade sig ett rejält överben. Sedan dess är min uppfattning att förloppet skenat iväg. Innan juli var symptomen mycket, mycket mindre så både jag och omgivningen tolkade det som ren unghäst-klantighet. Det var således inom mer 'normala' gränser.

De normla gränserna är för länge sedan passerade och nu när jag har fakta så har jag svårt att förstå att det inte inträffat något allvarligare än vad det faktiskt gjort. Det måste finnas en väldigt duktig skyddsängel, någon annan förklaring har jag inte. Att behöva ta bort henne enbart 4 år gammal är ett tungt beslut men bäst för alla inblandade. Visst skär det i hjärtat, men samtidigt känns det bra. Allt jag ville var att ha en diagnos och ett namn på hennes problem, vilket jag nu har fått. Förhoppningsvis kan försäkringsbolaget ge oss klartecken direkt så hon får vandra vidare så fort som möjligt. Det är inte lönt att dra ut på det, för hennes skull måste eländet få ett slut.

Nu ska jag strax gymma en sväng. Ett hårt ...

foto0302 (MMS)

Nu ska jag strax gymma en sväng. Ett hårt pass ska det bli! Cross-Trainer först sen mycket mage. Skulle vilja att snön försvann så man kan springa i skogen. Inte så kul att springa i djup snö och på hal is. Som på bilden skulle det varit, inte vräka ner snö som det gör nu.

Här är klänningen jag skrev om förut. Den ...

foto1311a (MMS)

Här är klänningen jag skrev om förut. Den är SÅ jag! Längtar tills i sommar då jag kan använda den mer. Kanske den får följa till Sälen på skirocken också. Det ska bli så kul! 28 april är ganska långt bort dock. Sälen är absolut bäst på våren. När jag jobbade där gick vi i täckbyxor och t-shirt sista dagarna i april. Härligt! Hoppas på fint väder när vi ska dit så vi kan åka bräda och sitta och sola i backen :)

Isfritt!

Jag längtar efter våren så jag blir knäpp snart!
Vill inte ha mer snö nu. Vintern är jättehärlig och snowboard, skoter och längdskidor är något jag tycker är jättejättekul (oftast =P) men nu känns det som om det varit vinter och snö så sjukt länge.

Ridningen är inte alls lika rolig nu som på våren/sommaren/hösten när vägar, ängar och ridbanor är is och snöfria.
Grande går det att motionera okej för med honom kan man komma iväg längre men med Helge är det samma väg varje gång jag går, tömkör eller rider. Tråkigt, både för honom och mig.

Jaja det blir ljusare och ljusare och vi går sakta men säkert framåt.


Snart blir hockeyplan isfri får vi hoppas =)


Det här med försäkringar tycker jag är svå...

foto1175 (MMS)

Det här med försäkringar tycker jag är svårt. Jag skulle gärna byta bolag på båda mina hästar då mitt nuvarande har fått mig att tappa förtroendet helt. Jag skulle egentligen inte vilja ha med dem att göra alls men det är ju inte så bara att byta hur som helst. Någon som vet hur det går till? Antar att hästen besiktas och friskförklaras? Min yngsta häst har ju sin egen historia med försäkringsbolag men nu har jag börjat fundera även på den äldre. Han blir 18 i år och jag är osäker på hur mycket man är beredd att utsätta honom för om det skulle bli aktuellt. Buköppning tex, det vet jag ärligt talat inte om man vill utsätta en så gammal häst för? Hältutredningar osv vill man ju att försäkringen ska täcka tex. Det är en djungel med försäkringar och ibland tror man de gör allt de kan för att göra det så svårt som möjligt för oss försäkringstagare. Jag har nästan enbart dåliga erfarenheter och står inför en stor tvist med Agria. "På djurens villkor" stämmer tyvärr inte alls.

6 februari

Den här dagen hade kunnat vara toppen.
Sovmorgon, jättefint väder, pigga hästar. Tyvärr åkte jag även 1,5 mil skidor som förstörde humöret totalt!

Jag åker skate och behöver inte valla osv. Dock tror jag paraffinet (glidet) är helt slut under skidorna så jag kom ingenstans. Fick slita som ett djur varje meter och fick även kämpa med att försöka hålla humöret så pass tyglat att jag inte skrek till alla mötande hur dumma i huvudet de är som håller på med en sån fjollsport!

Åkte från Hökberg och redan 10 meter efter Hökberg hade jag kunnat plocka av mig skidorna och gått till Hemus. Hade förmodligen kommit fram fortare då. Mitt stackars skidsällskap visste nog inte om han skulle skratta eller gråta men han väntade så snällt när jag var utom synhåll. Han hade väl inget val iofs då hans bil stod kvar i Hökberg och vi skulle ta min från Hemus och hämta den.

Vi hade iallafall tur med vädret..



Stallet var mycket roligare!
Jag och Stina red ut barbacka på Grande och Mon Amie och jag hade Helge som handhäst. Herregud vad dryg han var! Skulle bita på Grande, Grandes täcke, mina skor, grimskaftet osv HELA TIDEN! Han brydde sig inte ett dugg om att jag sa till honom så nu jäklar ska han uppfostras! Skitunge =)



Har precis ätit lite tacopaj och ska klämma i mig lite till. Så gott!
Kvällen blir lugn. Enda planen är att se Sherlock som går på 1:an 21:00 Riktigt bra!

Blev riktigt bra det här! Undra om man sku...

foto1328 (MMS)

Blev riktigt bra det här! Undra om man skulle ta och köpa pizzatallrikar så man får plats med allt utan att allt ramlar av. Ligger i soffan och ser melodifestivalen. Förutom swingfly så är det bara skit hittills, som vanligt.

Ny design.

Vad tycks?

Jag blev ganska nöjd faktiskt. Dags med lite vintertema, flera månader efter alla andra =)

Fastnade här så nu måste jag verkligen ta tag i disken och matlagning.







Finaste vovven som någonsin vandrat på denna jord..

Älskade sol!

Ååååååååååååh vad skönt att vara hemma!!
Var i stallet 8 imorse och kom hem för en stund sen. Vädret är underbart så det har varit härligt men nu är det jätteskönt att komma hem och kunna slappa lite.

Tog ut alla utom Grande och red honom ut ett rejält pass. Tränade både övergångar, tempoväxlingar och konditionsträning med galoppintervaller. I början var han springig och lite stel som vanligt men jag fick pli på honom ganska snabbt idag. Han fick sträcka ut rejält några gånger och var lite svår att få tillbaka efteråt så det behövs tränas på. Överlag så är förhållningar något vi måste träna mycket mer på. Även att bli mer kvick framåt, ta drivningen direkt.

Efter 1,5 timme var vi tillbaka igen och jag tog tag i stallet. Det är alltid lite drygt att mocka EFTER man ridit men det känns onödigt att släppa ut hästen man ska rida för att ta in den efter 30 min och rida. De dagarna jag inte har utsläpp mockar jag före ridningen dock.

Tog bilen och transporten och hämtade hö när stallet var klart och efter det gick jag en sväng med kameran i det underbara vädret. Solen gör en på så sjukt bra humör! Älskar verkligen soliga dagar, det får en att må bra. Helst skulle jag sitta i en snödriva på något fjäll med mina bästa men ut och gå i omgivningarna här hemma är också mys.
Det är grymt fint här =)








A är och spelar med sitt band på afterski nu igen och när han kommer hem blir det tacos för hela slanten! GÖTTANS! Är redan hungrig. Ska ta tag i lite disk och tvätt nu sen börja med maten.




Idag har hästarna fått nya skor. Helge var...

foto1324 (MMS)

Idag har hästarna fått nya skor. Helge var duktig och verkade inte tycka det var lika jobbigt idag som sist. Ett litet steg framåt. Grande fick också nya skor. Jag fick mindre pengar på kontot jag... A ska börja spela lite hockey igen så vi kollade på när hans lag spelade match idag. På torsdag är det dags igen och då ska han vara med. Annars så är jag less på att ha ont i halsen, chipsstinn, berörd av Sofias änglar och sugen på en dusch. Och vår!!

RSS 2.0