Helge har blivit riden ut både igår och id...

20120129_092433- (MMS)

Helge har blivit riden ut både igår och idag. Igår i skogen då vi tränade på övergångar. Skritt till trav funkade super. Tvärtom, mindre super. Han var stark och ville inte göra annat än att springa. Hälften fullblod liksom, klart hästen ska få springa. Men inte med mig på ryggen. Det får han roa sig med i hagen. Avslutade på en äng nästan hemma och då var han plötsligt fantastiskt fin. Tur det. Idag red jag på vägen längs sjön. I början var han jättefin, sen riktigt jävlig sen fin igen. Galopperade lite idag iaf utan problem. Lite bock-tendenser kanske men inget stort. Var på gymmet igår och hade världens träningsvärk när jag red idag men tror den försvann efteråt. Tränar mkt ridmuskler på gymmet, dvs mest bål och axlar. Ben också förstås. Och armar, haha. Tränar typ allt varje gång men känner framförallt att rygg och mage är starkare. Bla,bla nu dusch sen sova.

Lufsen <3

Kärleken övervinner allt.
För alltid i mitt hjärta.

Jag saknar dig älskling. Så mycket att det...

_facebook_-57232 (MMS)

Jag saknar dig älskling. Så mycket att det inte går att beskriva med ord. Jag kommer aldrig vänja mig vid att vara utan dig. Aldrig nånsin... Jag hoppas av hela mitt hjärta att du har det bra nu och slipper må dåligt. Vi ses igen lilla vännen min.

Det är mest träning och ridning som händer...

mms_img-15906704 (MMS)

Det är mest träning och ridning som händer just nu. Tränar fortfarande mkt löpning och gym. Igår blev det både och. Helge sköter sig bra och i helgen ska han gå lite hårdare. Grande är pigg som en lärka men får ju inte göra nånting än. Ikväll blir det hockey i Leksand med jobbet och förutom ridning ska helgen gå i tränandets och städandets tecken. Kanske.

Nära-döden-upplevelse.

Igår blev Helgehästen satt på prov. Han fick trava genom byn bland bilar, skotrar, postlådor, soptunnor, barn och andra skräckinjagande föremål.
Han var så fin och avslappnad i skogen i söndags så igår ville jag utmana huvudet på honom lite =) Han slingrade sig som en orm i början men travade sedan på framåt. Skeptisk - ja, men han gjorde det, och precis på slutet blev han något som kan liknas vid avslappnad.

Jag har tränat som en tok nu de senaste veckorna och jag känner mig redan starkare. Springer och gymmar varannan dag. Det kommer absolut inte hålla i längden att träna varje dag men än så länge så går det skitbra!
Konstant träningsvärk är lite tröttsamt dock.

Nu ska det diskat lite innan gymmet.

Ciao....14 januari

Helgus, Helgus.
Red en stundtals härlig tur i skogen idag. Vi har en jättefin väg i skogen som en travgubbe plogar på vintern och där red jag idag. Lite puls som uppvärmning på vägen dit men sen kunde vi trava på ordentligt. Galoppen har vi inte kommit till än. Han måste bli mycket mer lyhörd i traven först. I början stretar han mot bettet och vill bara springa fortare. Det är liksom bara att hålla om riktigt mycket, ha en låg och stilla hand, försöka hålla honom rak, ha samma tempo och takt och vänta ut honom. På slutet släppte han och blev jättefin, lång och låg, vilket är formen jag vill åt för tillfället.I torsdags blev han skodd och det gick super! Han hittat en grymt bra hovslagare. Vi tar två hovar i taget så det inte blir så jobbigt varken för häst eller hovslagare. Nu var det framhovarna och vi kom fram till att testa med annan skoning. Dvs inga PG-beslag längre utan en sko med sidokappor, en tjock sula och "gegg" mellan hov och sula. So far so good. Skor med sidokappor kommer jag fortsätta med då hästarna får bättre hovvinkel och lättare överrullning med sånna.
Vi hade en av världens bästa hovslagare på jobbet i veckan förresten. Coolt! Han heter Chris Gregory och kommer från USA, Montana tror jag.
Vi gör nämligen Mustads hovknivar och klingor och det är dags att uppdatera sortimentet varav de använde sig av hans hjälp. De hade varit i Rättvik och tittat på några hästar där men de såg tydligen ut förjävligt skodda ut. Scary. Det är ju himla viktigt att hästarna blir skodda rätt. Finns så mkt som blir tokigt annars.

Chris hemsida:
http://heartlandhorseshoeing.com/

Grande har tyvärr dragit på sig en senskada i hagen så han vilar bara och går i egen hage så han slipper bråkstaken och kan ta det lugnt bara. Älsklingen. Hoppas verkligen haan blir bra igen. Iaf så han kan ut på promenader utan att få ont. Han haltar iaf "bara" i trav nu. För en vecka sedan kunde han knappt gå stackarn.
Min fina gamtkall.
How ever... Förutom stall idag så har "vi" bytt golv på min transport. "Vi" var pappa och en kollega till mig. Skönt att det blev gjort så man slipper tänka på det nåt mer. Medan de fixade med det lagade jag och mamma mat och sedan anslöt A som var hemma och pluggade.

Nu ska jag strax ut på en löptur, såhär på lördagskvällen =) Har tränat söndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag och idag. Hurtigt värre faktiskt. Gym eller springa. Kul att vara igång igen, trots att bäckenet fortfarande krånglar.

Imorgon är det lindyhopkurs! FAN vad kul det ska bli. Har velat lära mig det länge. Jitterbugg, hoppåskuttbugg även kallat =)Det här var längesen. Har väl inte funnits...

mms_img472459694 (MMS)

Det här var längesen. Har väl inte funnits så mycket att berätta egentligen. Jul och nyår var toppen. Trevligt umgänge, god mat osv. Som det ska vara. Annars har jag varit på en jätterolig 30årsfest, ridit, tränat och inte så mkt mer. Litet rullar bara på liksom och jag är lite less på det. Allt känns så tråkigt. Även om jag gillar vintern så längtar jag väldigt efter sommaren nu!

RSS 2.0