14 januari

Helgus, Helgus.
Red en stundtals härlig tur i skogen idag. Vi har en jättefin väg i skogen som en travgubbe plogar på vintern och där red jag idag. Lite puls som uppvärmning på vägen dit men sen kunde vi trava på ordentligt. Galoppen har vi inte kommit till än. Han måste bli mycket mer lyhörd i traven först. I början stretar han mot bettet och vill bara springa fortare. Det är liksom bara att hålla om riktigt mycket, ha en låg och stilla hand, försöka hålla honom rak, ha samma tempo och takt och vänta ut honom. På slutet släppte han och blev jättefin, lång och låg, vilket är formen jag vill åt för tillfället.



I torsdags blev han skodd och det gick super! Han hittat en grymt bra hovslagare. Vi tar två hovar i taget så det inte blir så jobbigt varken för häst eller hovslagare. Nu var det framhovarna och vi kom fram till att testa med annan skoning. Dvs inga PG-beslag längre utan en sko med sidokappor, en tjock sula och "gegg" mellan hov och sula. So far so good. Skor med sidokappor kommer jag fortsätta med då hästarna får bättre hovvinkel och lättare överrullning med sånna.
Vi hade en av världens bästa hovslagare på jobbet i veckan förresten. Coolt! Han heter Chris Gregory och kommer från USA, Montana tror jag.
Vi gör nämligen Mustads hovknivar och klingor och det är dags att uppdatera sortimentet varav de använde sig av hans hjälp. De hade varit i Rättvik och tittat på några hästar där men de såg tydligen ut förjävligt skodda ut. Scary. Det är ju himla viktigt att hästarna blir skodda rätt. Finns så mkt som blir tokigt annars.

Chris hemsida:
http://heartlandhorseshoeing.com/

Grande har tyvärr dragit på sig en senskada i hagen så han vilar bara och går i egen hage så han slipper bråkstaken och kan ta det lugnt bara. Älsklingen. Hoppas verkligen haan blir bra igen. Iaf så han kan ut på promenader utan att få ont. Han haltar iaf "bara" i trav nu. För en vecka sedan kunde han knappt gå stackarn.
Min fina gamtkall.




How ever... Förutom stall idag så har "vi" bytt golv på min transport. "Vi" var pappa och en kollega till mig. Skönt att det blev gjort så man slipper tänka på det nåt mer. Medan de fixade med det lagade jag och mamma mat och sedan anslöt A som var hemma och pluggade.

Nu ska jag strax ut på en löptur, såhär på lördagskvällen =) Har tränat söndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag och idag. Hurtigt värre faktiskt. Gym eller springa. Kul att vara igång igen, trots att bäckenet fortfarande krånglar.

Imorgon är det lindyhopkurs! FAN vad kul det ska bli. Har velat lära mig det länge. Jitterbugg, hoppåskuttbugg även kallat =)





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0