Höst, häst, Hykjeberg

Tränade för Göran Liljestam igår i Orsa. Hade faktiskt hoppsadeln för just nu trivs jag bäst i den. Finns ju inget som säger att man måste ha dressyrsadel på en dressyrträning egentligen.
Iallafall så jobbade vi mycket med fram- och bakdelsvändningar och DET är vi banne mig bra på. Göran sa att MÅNGA hästar blir stillastående med bakbenen i bakdelsvändningarna och bara vrider runt dem men Helge trampar på fint och gör det riktigt bra. Vi travade och växlade fram och tillbaka i olika steglängd men med samma tempo. Samma i galoppen och till höger funkade det bra men i vänster skjuter han ut vänster bak och jag får inte samma kvalité i galoppen. Göran tror att något tar emot för honom och jag med så därför ska jag kolla honom på klinik. Jag hade faktiskt bokat tid redan innan träningen så det är skönt att någon mer ser vad jag känner. Jag tänker inte vänta tills han ev blir halt eller försöka "rida igenom" det. Jag vill veta att han inte går och har ont och är inte ett dugg imponerad av folk som bara fortsätter rida när hästen ändrar sitt beteende och tror att hästen bara "jävlas" (hatar för övrigt det uttrycket. HÄSTAR VET INTE HUR MAN JÄVLAS! De visar sitt missnöje över något som du som ryttare/ägare måste hjälpa den med. Är den kanske bara lat? Har den ont? Har den dålig utrustning? Har du ställt för höga krav på den? Förstår den inte vad du vill? Orkar den inte? Har den träningsvärk? Ta reda på det INNAN du kräver att den ska göra det jobb du ber om.) när den protesterar över något.
 
Så imorgon åker vi iväg och kollar sen kan jag tänka mig att det blir några lugna veckor efter det. Lite trist såklart, speciellt eftersom han är så väldigt fin att rida just nu, förutom just i vänster galopp. Mjuk, lätt, lyhörd, lösgjord annars.
 
Idag gick vi iaf 40 min på hårt underlag jag och Helge och Grande longerade jag på ängen bredvid hagarna. Pigg farbror. Ville mest jogga ur honom lite efter fredagens tur.
 
Annars så har jag målat utebox så den är snart klar med den röda färgen. Sen ska det målat vita vindskivor osv innan den är klar. Kommer bli snyggt!
Vi avslutade helgen med en tur till Hykjeberg utanför Älvdalen. Jättefin utsikt! Man ser hur långt som helst där uppifrån. Vi gjorde upp eld och Andreas grillade korv medan jag nöjde mig med brödet. Äter inte korv. Äter inte kött knappt alls nu längre. Har ätit bacon en gång sedan 31 juli, annars har det varit vego eller möjligen lax. Kyckling var det nog år sedan jag åt sist. Spelar ingen roll om den är svensk eller inte, det finns ingen juste kycklinguppfödning så det tänker jag inte sponsra, även om jag gillar kyckling så är det inte värt det.
 
Höst, häst och Hykjeberg.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0