Hello

Livet rullar på.
Det är den värsta tiden på året just nu om du frågar mig. Mörkt och hårt i marken. Det hade GÄRNA fått vräka ner snö så det blir lite ljusare och mjukare för hästarna i hagen.
Helge är så känslig för när det är knöligt och hårt ute. Hans hovleder mår inte bra av det och igår var vi i Borlänge och gav honom en till irap-behandling där samt kortison i si-lederna. Han har varit jobbig i vänster galopp och igår var han tom halt vänster bak, plus höger fram då. Enligt Nino är det inte säkert att det är si-leden/lederna utan vi kör uteslutningsmetoden. Blir han inte bra får han bli promenadhäst med lätta skogsturer och promenader med mig. Så länge han är glad är jag glad. Det återstår att se hur det blir, jag gräver inte ner mig. Jag har liksom trappat ner min längtan att träna och tävla. Gör man det aldrig saknar man det inte heller. 
 
Grande har varit/är dålig hela veckan. Han ville inte ha kraftfodret i måndags när jag kom till stallet på morgonen. Det är inte alls likt honom men han fick gå ut medan jag tog ut resten av hästarna sen ringde jag veterinären och tog in honom igen efter en kort prommis. När jag tempade honom hade han 40 grader och jag började fundera om det var något annat än kolik som jag först trodde.
Disktrikarn kom och Grande var uttorkad, hade förstoppning, hög feber, förhöjd puls, hög andningsfrekvens och var väldigt låg och loj. Han fick 25 liter dropp och vet försökte sonda men kom fel hela tiden så det gick inte. Blev remitterad till Rättvik nästa dag där han blev sondad, droppad, rektaliserad och fick smärtis, penicillin osv. Penicillinet pga att det var bukhinneinflammation han hade och till följd av det fått förstoppning. Så dagarna efter det var det sond, dropp, promenader och koll om förstoppningen blivit bättre. I torsdags var förstoppningen iaf bättre och över helgen har jag gått med honom, gett honom melassvatten, betforvatten, vatten med kli, linfrö mm mm mm. Allt för att få i honom så mkt vatten som möjligt. Jag har tagit tempen 10 ggr om dagen typ, och gett penicillin. I fredags när vi gav honom pencillin började han skygga för fönstret i sin box. Tyckte han betedde sig väldgt konstigt så vi var snabba ut ur boxen och då chockade han! Så jäkla obehagligt. Jag drog igen dörren nästan helt men höll kvar honom i grimskaftet medan han for runt, kastade sig fram och tillbaka, satte sig nästan, sparkade i väggen och hade totalpanik. Riktigt läskigt. Efter 10 min lugnade han sig och var bara rädd och spänd ett tag innan han tillslut var som vanligt igen. Usch, det vill jag inte vara med om igen. Det är inget farligt så länge de inte gör sig illa under chocken förstås, vilket de ju kan göra ganska lätt. Grande hade tur och jag ringde och fick Hippotrim istället. Vill inte riskera att han chockar igen.
 
Nu går han ute i hagen hela dagarna och jag rör på honom flera ggr varje dag. Jag har varit sjuk snart två veckor och idag är jag sämre så istället för promenad red jag barbacka en sväng. Han kändes glad. Helge fick en promenad iaf då han inte ska ridas på tre veckor. Han går i sjukhage så han måste också röras på, såklart.
 
Så det är lite stiltje på hästfronten och jag tar dagen lite som den kommer.
 
Jag jobbar på på jobbet, på mitt extrajobb (just nu kör vi julshower med Bill Opel) och pluggar matte. Matten är just nu svår och jag tycker att jag har kört fast lite. Får se om Andreas kan hjälpa mig i helgen.
 
Notan för Grande är hittills 32000:- ...Sinnessjukt.
Det är billigt att ha häst. TUR att han har en bra försäkring.
Mmmm och bilen gick INTE genom besiktningen.
#detgårbranu
 
 
 
 
Pappa har hjälpt mig bygga ett höhus och det är VÄLDIGT uppskattat av hästarna faktiskt. Blev superbra och jag är jättenöjd. Som vi har skruvat och grejat med det där. Verkligen värt det!
 
 
Fint va?! Vi är allt lite händiga =)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0