Längtar till eget stall.

Jag hoppas det händer en dag, och så snart som möjligt. Kunna bestämma själv, ha rutiner efter hästarnas bästa, kunna se hästarna från sitt hus, kunna gå ut i stallet när man vill osv.
Jag skulle vilja ha belysning och vindskydd i hagarna så hästarna kunde vara ute sent på dagarna och slippa stå i sina boxar så länge. Som det är nu är de inte så nöjda med att vara ute i kolmörkret tyvärr.
 
En sak jag har gjort för att underlätta och göra det bättre för hästarna är höhuset vi byggt. Man kan antingen ställa dit en hel rundbal, lägga i flera småbalar eller packa höpåsar och hälla i. Hur man än gör så vet man iaf att de har att äta hela dagen och det är viktigt tycker jag. De behöver aldrig stå hungriga och vänta på mat och man behöver inte fundera på när de får sin lunch. Dessutom minimerar det spill eftersom hästarna gillar att stå med huvudet under taket och äta. Plus att höet skyddas till stor del av taket och väggarna.
Det enda jag har betalt på det är skruvar, beslag till dörren och takplast, resten är spillvirke från mamma och pappa. Jag är SÅ nöjd och säkerligen hästarna också!
 
 
Fin för att vara gjort av två hemmasnickare måste jag säga.
 
Om en vecka är det dags att börja rida Helge igen och om en vecka för Grande snösulor så jag kan börja rda honom i skogen på kvällarna när de andra gått in. Mys i snön!
 
 

Grått och trist.

Nej vilken trist tid det är nu. Mörkt, ruggigt och hårt i marken. Är redan trött på det och hoppas verkligen det blir snö snart, speciellt för Helges skull så det blir lite mjukare i hagarna.
 
Grande mår som vanligt igen efter en jobbig bukhinneinflammation och förstoppning och Helge får snart gå i vanlig hage efter sina behandlingar. Egentligen får han redan det men underlaget i vinterhagarna är knöligt så han får fortsätta gå i en mindre hage som är plan ett tag till.
Jag rör på båda hästarna på ett eller annat sätt varje dag. Ibland promenerar jag med båda samtidigt, ibland med bara Helge, ibland rider jag Grande i mörket när Helge är inne, ibland longerar jag G medan H är i hagen osv. Ca 45 min rörelse varje dag försöker jag få till iaf.
Idag longerade jag Knas-Grande och gick med Helge och tricktränade honom lite. Lyfta frambenen har vi lärt oss än så länge =)
Igår red jag Grande i skogen i mörkret (med pannlampa förstås) och gick en sväng i skogen med Helge. Vi smygtränar lite nu och går saakta i nedförsbackarna så han måste balansera sig själv och bromsa utan min hjälp från ryggen. Vi pratar alltså SMÅ backar, inget som sliter på hovlederna i det här rehab-läget såklart.
 
Någon dag ska jag åka till Orsa med Helge så han får gå på mjukt underlag. Vill även åka dit med Grande och rida lite riktigt och inte bara trava runt i mörkret hehe. Vi får se, det är lite mycket nu med plugg osv så det får bli när det finns tid.
 
I helgen åker jag till Sthlm för att hälsa på A. Har inte sett hans "nya" lägenhet som han haft i 1,5 år än. Jag är ingen stadsflickvän. Gillar inte Sthlm alls och håller mig helst därifrån så mycket det går, men nu har Andreas projektpresentation och den vill jag ju gärna vara med på. Har köpt en liten "Du är bäst, bara 6 månader kvar till examen"-present också.
Helge efter det är det julfest med jobbet, sista julshowen jag ska jobba på och sen är det nästan jul. Insane!
 
Nä nu blir det favvo-programmet Bonde söker fru haha.
 
 
RSS 2.0