Ligger i gräset och tittar på mina två lyc...

mms_img191025729 (MMS)

Ligger i gräset och tittar på mina två lyckliga hästar. Det har kommit upp lite grönt gott gräs nu och det verkar uppskattat. De vräker i sig. Dock gäller det ju att börja försiktigt, speciellt eftersom att i hagen mina hästar går i finns inget gräs alls, bara lera och jord. Blir ju lätt så av två stora hästar och vädret vi haft senaste veckorna. Det är lugnande att titta på hästar tycker jag. Solen skiner det är varmt och jag är ledig även imorgon som de flesta andra. Härligt. En sak som inte är härligt är tyvärr att det blivit bakslag med båda hästarna idag. Helge är snorig fortfarande och Grande mer halt igen :-/ Är väl bara att låta honom fortsätta vila. Och Helge får ta det ännu lite lugnare tills han blivit bättre. Skritt i skogen eller promenader. Red iaf mitt markarbetspass idag (då var han inte snorig, det syntes först efteråt) och det gick bra. Hade ställt upp en studs som jag galopperade i en åtta över. Han var med fint på yttersidan och höll en bra galopp, dock lite tjafsig efter då han ville springa fortare. Fin trav på slutet också. Jag red på en äng där han nästan alltid brukar bli stressad men idag lyssnade han istället på mig och var avslappnad. Man måste utsätta hästarna för deras rädslor för att de ska komma över dem. Jag var tydlig och lugn idag och Helge hade fokus på mig och inget annat. Det var bra iaf, mitt i lite annat elände. Annars idag har jag sovit lite, lagat mat och diskat. En lugn och skön dag. När hästarna fått beta klart ska jag ta in dem, duscha och så bara mysa framför tv:n.

Fredagens utgångs-outfit. Jag gillar fläta...

dsc_0523-1 (MMS)

Fredagens utgångs-outfit. Jag gillar fläta och linnen som visar mkt rygg. Just det där är från converse som Andreas köpte till mig i USA. Är sugen på en till tatuering... Vet redan vad nästa blir men är inte helt hundra på vart på kroppen. Arm, revben, axel? Hm...

En helg i Sälen

Fosterställning och Ben & Jerrys. Det är väl ungefär vad jag orkar med just nu.

Har varit i Sälen i helgen på Ski&Rock. En liten tradition jag och mina vänner åkt på många år men nu vette fan om det inte är dags att börja lägga ner. Det är ju trevligt att träffa kompisarna, gå ut tillsammans osv men f-n vad mkt äckliga drägg det är där! Folk är fulla dygnet runt, betér sig som svin, har sönder saker i stugorna, slänger saker omkring sig osv. Jag tål inte sånt där trams... Vuxna människor som inte kan ta reda på sig själva. Sorligt.

Förutom det så har jag haft det kul =) Det har blivit mycket slappande i stugan vilket är skönt då det inte blir så många lugna stunder hemma.
Vi gick ut på Högis både fredag och lördag. Man lär passa på att gå ut när det finns utbud. Mora är ju lika med noll. Jag går inte ut här för det är så fruktansvärt värdelöst. Ljungbergs eller Wasa (om Wasa ens finns längre) pest eller kolera känns det som. Högis däremot, classy, stort, flera barer och fräscht som fan. I like. Bra band och dj:s var det i helgen också. Lyckat!

Någon snowboardåkning var det dock inte tal om. Det har blivit väldigt lite med det de sista åren. Tråkigt men bara att inse att det inte hinns med. Kanske ska sälja iväg den snart :P

Annars i veckan har Helge fått ta det lite lugnt. Han är lite, lite snorig så lite promenader och enklara motion har det blivit. Grande har fått gå ganska mkt han med. Ska kolla honom om någon dag i trav och se hur det ser ut.
Idag fick de gå i beteshagen och vänja sig vid lite gräs i 20 min. Gissa om de var lyckliga? =) Medan de gjorde det byggde jag upp en liten hoppövning som jag ska rida imorn, om inte Helge är mer snorig förstås.
Fick order av Fredrik att hoppa lite studs och sånt så det ska vi lyda så vi kanske är liiiite bättre till nästa träning.

Har köpt ett Back on track-täcke till Helge nu så jag hoppas han kan bli lite hjälpt med hans rygg som han lätt blir spänd i. Upp till bevis. Det är ju så dyrt så jag blir besviken om det inte hjälper faktiskt.

Är ju ledig imorgon och tisdag och det ska bli sååå skönt! Kommer nog bli många timmar i stallet men lägenheten behöver grejas och städas den med. Lite träning av mig själv vore också på sin plats. Skönt att kunna göra vad som faller en in bara.

En bild från helgen får avsluta.


Blir nog läggdags tidigt ikväll.... =)

20 min i beteshagen och lyckan är total :)

mms_img-18459091 (MMS)

20 min i beteshagen och lyckan är total :)

Min träningsapp är skitbra. Den gör det ro...

screenshot_2012- (MMS)

Min träningsapp är skitbra. Den gör det roligare att träna. Den räknar ut tid, km, km-tid, den har gps-funktion mm mm. Idag förbrände jag nästan 500 kalorier på min och Helges ridtur i skogen tydligen. Tro jag det, så dryg som han var. Eller så var det jag som var dryg. Vi hade båda mycket bestämda åsikter om vad vi skulle göra och inte. Väldigt sällan samma åsikt. Efter sidvärtsövningar, galopp, övergångar och halter till förbannelse fick jag över honom på min sida. Han måste bli lite uttröttad för att lyssna på mig. Fast det går faktiskt framåt, tro det eller ej.

Grattis!

Idag fyller mitt grå yrväder 8 år. Jag har haft honom i 5 år nu. Tiden går så fort =)

Kommer ihåg när han var 3 år och "liten" och såg ut såhär:

Gud vad mörk han var!Nu ser han ut såhär:

Fina plutten.

Idag är jag L.E.D.I.G!
Jobbade från tisdag till igår och det var rätt drygt, dock gick det bättre än jag trodde det skulle göra.
Idag har jag varit i stallet från 8-12 och pysslat i stallet, släppt ut hästarna, gett lunch, smörjt grejer osv.

Har lagt ut lite grejer till salu också.
Bla en sadelgjord. Resår i båda ändar, 130, knappt använd och ett par boots. Till människor alltså =)
Hoppas jag får lite skit sålt, så onödigt att det ligger och skräpar.

Nu: Lunch

Idag var jag och alla 3 älsklingar ute på ...

mms_img152373383 (MMS)

Idag var jag och alla 3 älsklingar ute på promenad. Mysigt! Blev en halvtimme i frisk skritt på asfalt och grus. Jag är fortfarande på rosa moln efter gårdagens hoppträning. Stannar gärna här uppe ett tag till.

Första hoppträningen på 1,5 år.

Och den gick så jävla bra rent ut sagt. Helge är verkligen helt underbar ibland. Även fast vi inte hoppat på jättelänge och även fast jag inte gör rätt hela tiden på hans rygg så hoppar han och ställer upp. Och som han hoppar sen, han har så mkt rygg så han hoppar mig ur sadeln i varje språng nästan.

Vi började med att jobba i alla gångarter över en bom på volt och flytta hästarna lite för innerskänkeln innan. I skritt och trav gick det väl skapligt men vi kan inte sånna saker i galopp än. Vi fortsatte med 3-studs och det gjorde han superbra. Efter det lades det till ett till hinder 2 galoppsprång efter studsen. Fortsatt bra jobb av Helgus. Sen red vi en linje med oxer,  fem galoppsprång räcke. Man skulle rida genom kortsidan sen snett igenom över hindrena och INTE börja ta i hästen och krångla mot första hindret vilket jag hade väldigt svårt med =) Gick skapligt tillslut iaf. Hoppade en till linje med två galoppsprång mellan. Det blev ett galoppsprång en gång då Helge hoppade gigantiskt och jag hamnde i obalans, han börjar bocka och jag fick hålla i mig rejält men det gick bra.

Till sist hoppade vi en liten bana med alla hinder och det gick fint. Han bjuder fint och suger mot hindren så det känns bra.
Det bästa av allt var nog ändå att Fredrik trodde att med rätt träning och utbildning skulle Helge kunna bli en svårklasshäst när han blivit typ 15 år! Han har rätt inställning och bra teknik. Min Helge gå 150. Herregud. Iaf så skulle det inte bli med mig och jag vill nog inte utsätta en häst som genomgått det han har gjort för något sånt ändå, men det var iaf kul att höra!

Vi hoppade kanske som högst typ 70 idag och det kändes som en bra förstahöjd efter all denna tid det har gått sen vi hoppade sist. Jag vill inte känna mig osäker på en så pass "nyinhoppad" häst och hans kropp är ju inte heller hopp-van än. Jag är pro-ta-det-lugnt-och-låta-saker-ta-sin-tid. Inget skynda och pressa upp i klasser här inte. Enligt mig ska man kunna rida en fin runda stilmässigt och ha hästen i balans i den höjd man tävlar på innan man klättrar vidare. Heller en städad och ordentlig 1 m runda än hetsa sig runt en 130 på fart.

Han skötte sig super förutom hoppningen också. Vi var ju bara två som red i min grupp iofs men han var inte rädd för den andra hästen alls, inte för folk på läktaren, stod from som ett lamm i stallet och han lastade sig själv både dit och hem =)

Imorgon får han en promenad med mig och Grande på hårt underlag och på måndag blir det nog vila. Både dressyrträning och hoppträning samma vecka är han inte van vid. Det är inte mycket egentligen men som sagt, vi tar det lugnt framåt. Han måste nog smälta lite saker och bara pusta ut och ta det lugnt i hagen sen gå några lugna skogspass innan jag åker till Sälen nästa helg.Var på dressyrträning med Helge igår. Trän...

dsc_0484-1 (MMS)

Var på dressyrträning med Helge igår. Tränade på skänkelvikning i trav med rakriktning efter och volt åt motsatt håll för att få honom mjuk och böjlig i nacken. Galoppvolter osv. Han var avslappnad, inte rädd att möta de andra hästarna, inte rädd för folk på läktaren och det bästa av allt, han lastade sig själv! Från att ha krånglat så mycket till detta. Super! Idag blev det tömkörning 25 min i skritt på gräs och imorgon våran första hoppträning på 1.5 år. Nervöst :)

Det sket sig.

Min veckoplanering gick i stöpet direkt.
Hade ju tänkt rida ut idag men det ligger typ 1,5 dm snö på marken så jag tömkörde 30 min i skritt inspänt i skogen ist. Blötsnö som sätter sig i hovarna och risken för vrickningar ökar så det kändes som enda alternativet idag.
Fick lat-apan (jag) lite motion samtidigt.

Glad att jag har vinterdäcken på fortfarande, man ska inte vara för snabb att byta om det är risk för snö igen. Själv var jag bara lat, därför det inte blivit gjort, men bra såhär med facit i hand.
Har kört med tvåhjulsdrift ett tag nu men idag var det bara att lägga i fyrhjulsdriften igen för att komma av gården =)

Är ledig idag och det är najs som fan. MEN (det finns alltid ett men) jag jobbar heeeela veckan from imorn. Alltså även lördag och söndag. Pust, jag har redan helg-ångest... Dock kommer det blir mer klirr i kassan vilket är välkommet.
Skift it is alltså. Igen. Med start imorgon. Jag hatade det förut och jag kommer förmodligen hata det igen.

I höstas

Söndag

Att ställa rätt krav på sin häst kan vara svårt. Man måste känna av dagsform på både sig själv och häst, vad man är på för humör, vad man gjort dagarna/veckorna innan osv.

Häromdagen, fredag var det nog, så var Helge helt slut. Han stod nästan och sov när jag gjorde ordning honom vilket inte hör till vanligheterna. Vi hade tränat galoppfattningar i skogen dagen innan och det blev ganska hårt för honom. Därför blev det väldigt lugnt i fredags. Rakt fram i skritt, trav och lite galopp i skogen utan några mer krav än att gas och broms funkade. Igår fick han en välförtjänt vilodag. Det passade bra då jag var med Karin till Älvdalen med två hästar på tävling och efter det var JAG helt slut också.

Idag var han sitt vanliga jag när jag gjorde ordning honom för en sväng till Orsa och dressyr på utebanan där.
Är nöjd med allt han gjorde idag. Lastning, ridning och så red Stina honom en sväng också, kul att se någon annan rida honom ibland även om det inte hör till vanligheterna då han har sina "hyss" för sig =)

Red mycket galopparbete idag. Han fattade oftast jättebra! Inget kickande knappt. Åttvolt med avbrott till trav och fattning av andra galoppen på mitten, rätt upp i galopp (svårt att galoppera på rakt spår med helt rakriktad häst!) fattningar från skritt, vilket vi sätter nu. Bra framsteg! Dock blir han lite överladdad och hoppar in i galoppen ibland. Iaf så fick jag honom avspänd i galoppen för första gången på....jag vet inte ens när. Bra, bra!

Fin och avslappnad trav på slutet. Gick direkt på galoppen efter framskrittningen för han var lite spänd och behövde få ur sig lite överskottsenergi.

På vägen hem lastade jag honom HELT SJÄLV! Whooop whoop! Det kändes mkt bra. Kanske kan bli ordning på oss till slut.


Såhär ser kommande veckas schema ut. For now.

Måndag: Uteritt i skogen

Tisdag:  Uteritt i skogen

Onsdag: Vila (skoning)

Torsdag: Dressyrträning för Annica Norén

Fredag: Promenad på hårt underlag

Lördag: Hoppträning för Fredrik Knutsson

Söndag: Lättare uteritt i skogen.


Kanske blir det inte alls så. Man måste ju som sagt anpassa sig efter hästen. Jag rider inte en hård dressyrträning om hästen känns trött tex. Jag betalar hellre för en utebliven träning än en veterinärvistelse med överansträngd häst.


Härlig söndag det här. Ligger mätt och belåten i soffan och ska ta en promenad till stallet för att göra klart det sista och ta in hästarna senare.

Min morfars begravning idag. Det var ledsa...

mms_img192362881 (MMS)

Min morfars begravning idag. Det var ledsamt men fint och mysigt med hela tjocka släkten. Han var älskad vår kära morfar.

+ -

Todays

+

Vi mötte en skogsmaskin som fällde träd i skogen när vi red. Helge var hur cool som helst. Bra!
Vi klarade av att galoppera genom en mkt skarp sväng i skogen. Blev förvånad själv.
Dagens jobb gick ganska bra.
Det blir pizza ikväll.

-
Helgehäst kickade HÖGA bakut i många galoppfattningar. Fick ta emot mig på hans hals =)
Det regnade.
Det är lerigt. Lerigt utav bara helvete.
Glassbilen kom just och jag har inga kontanter.
Det är lång tid kvar innan pizzan.

Saknar dig vännen.

Vilddjuret från igår. Ett snällt och dukti...

mms_img-16320594 (MMS)

Vilddjuret från igår. Ett snällt och duktigt vilddjur. Vi var ute och galopperade ganska mycket i skogen och han kändes pigg, lätt och fin. Dressyr idag med Stina och M A. Skötte sig bra även idag. Spänd i början men efter lite galopp släppte det och kraken kunde faktiskt slappna av.

Lite skadeglädje när den är som bäst.

mms_img-37475053 (MMS)

Lite skadeglädje när den är som bäst.

Skulle kunna skriva om hur "uuuunderbart" ...

mms_img-13308443 (MMS)

Skulle kunna skriva om hur "uuuunderbart" det var att rida idag (facebook-syndromet, allt är guld och gröna skogar, hela tiden, varje dag) men det var det fan inte. Jävligt kallt, jag var jävligt trött och hästen var jävligt stark. Fast han var duktig ändå. Mkt galopp blev det och han skötte sig prickfritt. Nu sola och äta godis. Bra med påsk måste jag säga. Ledig och det är typ olagligt att inte äta godis. Halefuckingluja.

Mest klena människan i världshistorien? Ka...

mms_img115455699 (MMS)

Mest klena människan i världshistorien? Kanske.

Idag var det kallt, hårt och jävligt så de...

mms_img209483456 (MMS)

Idag var det kallt, hårt och jävligt så det blev en promenad med båda hästarna i skogen i 40 min. Kul att börja röra igång Grande lite mer nu.

Skänk hopp.

Ang inlägget under tycker jag verkligen ni borde skänka en 50lapp till barncancerfonden. Såg Sofias änglar igår där en liten flicka tyvärr dog av leukemi. Usch sånt borde inte få hända små barn ;( Inte någon alls så klart men allt känns värre när det gäller barn eller unga människor som har hela livet framför sig.

Cancer är ett jävliga påfund som forskarna måste få hjälp att råda bot på. Alla känner vi väl någon med cancer liksom, de är alldeles för många.
Kan inte säga att jag förstår vad de går igenom, absolut inte men jag vet hur det känns när det finns en liten, liten risk att vara på väg att utveckla cancerceller och det är inte heller kul. Kan bara förställa mig hur det känns att få ett riktigt cancerbesked. Fy fan. Så ta och skicka ett sms med texten FORSKA till 72900. Kan jag avvara 50 spänn kan alla det.

Det om det.
Idag blev det klubbat att jag ska börja gå skift på jobbet igen om två veckor. Det kommer bli mer pengar och mer ledigt, vilket ju låter toppen MEN arbetstiderna kommer ruckas på. Lite kvällar och helger och det är aldrig roligt. Dock behöver jag varenda krona så det är bara att bita ihop och jobba det.
Tur att jag prickar in helgen innan både Sälen-helgen och bröllopet jag ska fota. Hädanefter får jag planera in helgerna efter hur jobbet blir.

Hästarna då.
Red Helge ett dressyrpass på ängen igår. Gick sådär. Det blåste så mkt så han kom aldrig till avslappning. Gjorde inga jättedumheter iaf.
Idag red jag tsm med Stina och Mon Amie i skogen. Skritt, trav och galopp samt något litet skutt över en stock och lite plask i en tjärn.
Han var så snäll så, dock väldigt tittig.

Grande kom travande till mig när jag skulle ta in honom och han var nästan helt ohalt! Kul som fan. Ska gå mer med honom över påsk och se vad som händer. Håller tummen för att han ska bli bra igen! Gammelgubben min.

Gör det du med.

screenshot_2012- (MMS)

Gör det du med.

Fullspäckad dag igår. Började med att kloc...

20120331_095357 (MMS)

Fullspäckad dag igår. Började med att klockan ringde 6.20 och jag gick upp och tog ut hästarna och fixade stallet. Hem och åt frukost och bytte om, vidare till gymmet för att köra Spin of hope som är ett välgörenhetsevent till förmån för barncancerfonden. Skitkul! Sen hem äta lite snabbt och iväg och rida en häst tillsammans med en kompis. Efter det blev det afterski i Grönklitt där A spelade. Hem, dusch och middag på Strand med spin-laget. Idag är det hästar och stall större delen av dagen. Både mina och andras. Puh.

RSS 2.0