Två överlyckliga hästar som fick gå i en a...

foto1895 (MMS)

Två överlyckliga hästar som fick gå i en av beteshagarna 40 minuter igår. Håller på att vänja in dem på gräs och det är uppskattat. De blir som i trans när de får beta första gångerna på året. Ska skicka in träckprov på måndag sen om nån vecka till börjar det bli dags för gräshage hela dagarna.

Bästis

foto1891 (MMS)

Bästis

En syn man ofta ser när man kommer till st...

foto1889 (MMS)

En syn man ofta ser när man kommer till stallet. Helge som hört bilen och kommer upp och möter en. Så underbar häst så det finns inte! Jag vet inte vad jag gör om han inte blir bra igen, jag vet Fan inte vad jag gör alltså.

Bu Hu..

I flera år har jag haft hugg i trakten nära hjärtat som inte varit så farligt, inget att bry sig om liksom även om jag tagit ett ekg förut och varit på flera undersökningar.

Nu har det blivit mycket värre, hugger så det känns som hjärtat krampar, kan knappt andas i 10-50 min, inte stå upprätt, tror att jag ska dö typ och kan bara ligga still på rygg. Så jag ringde sjukan och fixade en tid idag. Eftersom jag varit sjuk i snart 6 veckor så vill jag veta om jag vågar börja träna eller inte. JAG VIIIILL!! Det är säkert ingen fara men när vältränat folk i min ålder bara segnar ner och dör så börjar man ju fundera. Jag är väl bara löjlig kanske men får jag ett klartecken att börja träna igen så då ska jag sätta igång och hårdköra!Grande red jag ett pass på ängen idag. Hade jätteont i armbågen (fått tillbaka tennisarmen, jippi...) men det gick rätt bra ändå för han var skapligt lydig från igår. Han lyssnade och tog drivningen bra och var ganska vändbar.

Låg på en åttvolt och ren förvänd galopp och bytte på mitten till nästa förvända. Han var riktigt stark idag! Märks att vinterns träning på förvänd gett resultat. Gjorde mycket övergångar och tempoväxlingar och tycker han var duktig. Han var med på allt. Kunde önska en lite lägre form men godkänt.

Helge fick gå och beta samtidigt. Han har hjälpt mig mocka hagen idag =) Var inom en meter från mig hela tiden. Skulle bära allt, inkl skottkärran, och följde mig vart jag än gick.


Älskade fina vän.

Jag och Helge mockar hagen :)

foto1884 (MMS)

Jag och Helge mockar hagen :)

En av mina sadelgjordar till hoppsadeln. D...

foto1869 (MMS)

En av mina sadelgjordar till hoppsadeln. Det är resår i båda ändar, den är mjuk och lätt att göra ren MEN ett stort minus är att fliken längst ut kan vika sig och bli knölig för hästen. Står man på marken är det ju lättfixat men inte när man sitter på. Dagens i-landsproblem :) Köpt på Aubiose för 200 ca så jag tycker ändå den är prisvärd.

Hittade Helges pappa och några av hans avk...

foto187d (MMS)

Hittade Helges pappa och några av hans avkommor i en ridsport special härom dagen. Jättekul läsning! Highlights ägare äger även fina hingsten Camaro M. När det gäller mina hästar tycker jag stam är intressant men inte annars. Man ser ju hästar med superstam som inte blir nånting och hästar med helt okänd stam som går höga klasser och är jättefina ridhästar. Mycket sitter ju i uppväxt, hantering, exteriör och självklart ridningen. Båda mina hästar har bra stam men det var inte därför jag köpte dem. Det enda som spelade in i Helges stam tex var att hans mamma var fullblod då jag ville ha en lättare typ av häst. Och apropå Helge så har jag pratat med veterinären och han ska gå på antiinflammatoriskt ett tag och så går vi vidare därefter.

Grande och Jessica

Uppe tidigt och tog ut hästarna och fixade stallet imorse. Sen åkte jag in till Mora, köpte hårfärg och lite annat och la mig på gräsmattan några timmar och läste tidningar. Härligt men inte lika varmt som igår.

Vid 4 åkte jag tillbaka till stallet och gjorde ordning Grande som Jessica skulle rida vid 5 och här är resultatet.I början var han väl lika stel och olydig som vanligt men tycker hon fick till honom fint efter ett tag. Jag ska rida själv imorn och se om jag kan jobba vidare, förhoppningsvis är han mjuk och genomriden så jag slipper slita arslet av mig =)

Helge fick gå en timme i sommarhagen och beta medans Grande fick kämpa så svetten lackade.

Nu, mat, dusch, sova och imorn jobb igen =(

Aj, aj, aj. HV POLOs sommar katalog. Hur s...

foto1881 (MMS)

Aj, aj, aj. HV POLOs sommar katalog. Hur ska det här sluta?

Helge, helge...

Alltså ni som tycker det är jobbigt att eran häst inte orkar/kan göra vissa rörelser, att den krånglar vid lastning, att den inte vill hoppa, att den är istadig eller va fan ni nu tycker att det är för "fel" på den.
Det är INGENTING! Det går inte att jämföra med vad jag går igenom, eller vad Helge går igenom.

Tänk er att ni köper era drömmars häst, ni ger mycket pengar, ni satsar allt på hästen, gör precis allt i er makt.
Sen dyker det upp ett jättefel på hästen som ni ser till att få opererat och betalar mer pengar än vad hästen köptes för för denna. Ni väntar och väntar på att hästen ska bli "frisk", kunna ridas igen. Efter x antal koliker, återbesök, pengar som går in på veterinärernas konton sekunden lönen kommer in på kontot, mer väntan, åtskiljiga nätter i stallet, blod, svett och otroligt mycker tårar, så går hästen att ridas igen. Ni rider igång väldigt lugnt och försiktigt, mycker mer försiktigt än en "vanlig" häst.
Det går bra, alla tycker hästen är jättefin , har ett bra steg, hoppar bra, "kan bli något" osv sen kantas de senaste två åren av hältor på olika ben, rida igång försiktigt igen, ny hälta, frisk tre veckor och nu.. halt igen!!!!!  Efter ett halvårs vila är Helge halt igen.

Märkte det idag när jag red. Nino sa att jag skulle testa med vanliga skor men gick inte det så blir det pg igen och ev behandling av hovbenet, hur man nu gör det.
Ska ringa på tisdag igen och höra. Jag blir bara så väldigt ledsen av det här.

Det svåraste jag och Helge har hunnit gör är att rida på en 20 meters volt i galopp och hoppat studs typ. Och han är 7 år i år, haft honom i 4 år och han har varit "sjuk" minst 2 av dom.

Så ni som har en häst med hovböld eller något annat jävla i-landsproblem tycker jag inte ett dugg synd om!

Fan jag är så jävla trött på det här så det är något heeeelt sjukt! Vill bara skrika och slå sönder nånting känner jag..


Min fina älskling som gnäggade lite tyst åt mig när jag kom till hagen idag. Fast han hade mat och fast han inte skulle in.
Han är en väldigt speciell häst min Helge.

Tar en promenad till stallet. Allt har bar...

foto1876 (MMS)

Tar en promenad till stallet. Allt har bara rasat samman..igen.

<3

foto1871 (MMS)

<3

1 timme och ca 45 minuter gick vi med häst...

foto1862 (MMS)

1 timme och ca 45 minuter gick vi med hästarna idag. Härligt väder och pigga hästar. Bra för Grande att gå ur sig eventuell träningsvärk och Helge tyckte nog det var skönt att slippa mig på ryggen :) Ligger i en solstol hos mamma och pappa nu och solar lite innan det är dags för after ski, sista i Grönklitt för säsongen.

Ett par shorts jag testade i Bollnäs härom...

foto1845 (MMS)

Ett par shorts jag testade i Bollnäs häromdagen. Köpte inte men nu börjar jag nästan ångra mig :) Hade gärna sprungit runt i dem idag för det verkar bli en fin dag idag igen. Ska fixa lite här hemma nu sen tänkte jag gå till stallet vid 9.30 Hästarna ska få komma ut i skogen på en promenad idag.

GLAD PÅSK gott folk! Observera den "lilla"...

foto1855 (MMS)

GLAD PÅSK gott folk! Observera den "lilla" godisskålen på hyllan. Allt från påskägg vi fått, alltså inget vi köpt själva= bra. Dock lär det ju ätas upp ändå ;)

Långfredag.

Hemma nu efter ett Hälsinglandsbesök, vilket var mycket trevligt!
Red Grande ett dressyrpass idag igen och kom åt innersidan mycket bättre idag. Så bra att jag kunde rida förvänd galopp med inåtställd häst utan problem. Väldigt stärkande och lösgörande. Det var väl det vi tränade på mest, några byten och lite travjobb blev det också.
Han var stark i förvända galoppen och som sagt så kom jag åt innern bättre men annars är jag inte så nöjd med passet. Följde inte tygeln spec bra, för hög form, om man ens kan kalla det form, och inte riktigt pigg på att ta drivningen även om han var stark. Det är väl bara att kämpa på och rida mer dressyr.

A fotade lite och tjatade på mig. Det är alltid bra att ha någon som tjatar även om han/hon inte kan rida. Vet de någorlunda hur det ska se ut eller om man sagt till vad de ska tjata på så kan man få bra hjälp.

Såg på bilderna att jag har massor att träna på, även sånt jag inte känner när jag rider. Det är super att bli fotad eller filmad!
Räta på mig.
Inte dra bak skänkeln.
Armbågarna intill kroppen.
Inte peta ut tårna mm mm.


Dock är det inte jättelätt med en häst som kräver så otroligt mycket drivning, även om han är pigg. Man måste liksom rida i vartenda steg och kommer inte riktigt till "finridning" där man kan finslipa detaljerna.

Nedan vänster, förvänd galopp.


Har just ätit kycklingsallad och ska ta en dusch innan det är dags att sova. Man blir trött av att vara ute, har suttit i solen flera timmar och läst tidningar och fått 100 000 fräknar på nosen =)

Trött, nöjd och nyduschad häst.

foto1851 (MMS)

Trött, nöjd och nyduschad häst.

Sitter och njuter i solen i hälsingland. R...

foto1847 (MMS)

Sitter och njuter i solen i hälsingland. Riktigt varmt och skönt ute!

Idag slog jag två flugor i en smäll och to...

foto1842 (MMS)

Idag slog jag två flugor i en smäll och tog med båda hästarna ut i skogen en timme. Red Grande och Helge gick bredvid som handhäst. Tycker det är super att man kan göra så de dagar de bara ska röra sig utan krav så slipper man ut med båda om man har dåligt med tid.

Ett jobbigt dressyrpass.

Jag och Grande har varit lite arga på varandra idag. Eller vi har inte gjort det lätt för varandra kanske man kan säga.

Jag red ett dressyrpass på ängen utan stigbyglar. Tog av dem helt när jag hoppat upp så de inte skulle vara ivägen. Bra att träna sin egen balans och sitsens inverkan.

Började med att skritta över lite småträd de fällt, gick fram och tillbaka några gånger så han fick lyfta på benen ordentligt.
Flyttade honom lite efter det men han var väldigt seg på att ta innerskänkeln i båda varven. Fick lov att banka till rejält och då sprang han ju iväg istället, så klart. Så fick bromsa och börja om, med samma resultat. Då fick han springa iväg bara han tog skänkeln, det fick gå i lite övertempo ett tag tills han tog accepterade att flytta sig ist för att springa.
I galoppen hade jag också problem med innerskänkeln men med att han sköt in bogen i höger varv. Bara att få honom inåtställd men inte gena på volten var jättesvårt! Jag fick hålla emot allt jag orkade och ändå gick det inte först. Lät honom galoppera på lite mer och kämpade vidare tills det lossnade och då var jag helt slut.

Tänkte kolla över traven igen innan jag avslutade och då var det samma sak ingen! Suck. Det var bara att "ta tag" i det igen tills han flyttade undan vid minsta tryck. Jag gav mig inte med halvbra idag utan avslutade när det verkligen gick bra och jag är nöjd att jag gjorde det iaf. Sen kunde ridningen vara bättre och hästen kunde faktiskt bjudit till lite mer tycker jag men han kanske var lite trött, hade en dålig dag eller behöver mer kraftfoder. Ska mata upp honom lite mer tror jag.

Flyttade honom lite i skritt åt båda hållen så jag kunde vara säker på att han fortfarande hade accepterat skänkeln riktigt och det hade han.
Vi behöver MYCKET mer dressyr tillsammans jag och Grande. Det är ett som är säkert.Helge borstade jag och pysslade med bara. Han har gått skapligt hårt för att vara honom i två dagar i rad så nu blev det bra med vila. Imorn ska båda ut på en promenad i skogen.

När det ser ut så här i Grandes box börjar...

foto1833 (MMS)

När det ser ut så här i Grandes box börjar jag genast misstänka kolik. Han lämnar aldrig hö i boxen! Inte ett strå.. Han ser ut att må bra i hagen iaf. Ska rida honom och se.

JAG SKA TILL TANDLÄKAREN IDAG! Kommer inte...

foto0717 (MMS)

JAG SKA TILL TANDLÄKAREN IDAG! Kommer inte vara glad som en speleman..

Rodeo

Idag har Herr H lekt rodeohäst...igen =)

Red ut med cykelsällskap och enligt Helge skulle vi var före, efter, på, cykeln men aldrig det jag ville. Innan jag hade fått honom att trava normalt framåt och inte trav-galopp-skutta-slänga-ut-benen så var jag helt slut. Hade sjukt ont i magen redan innan så han gjorde det inte lätt för mig den token. Jag är ändå nöjd med ridningen för han gjorde som jag sa, även om han skulle testa och testa...och testa först. Jag fick ändå som jag ville till slut och fick bra ordning på honom. Han var så stressad och hoppig under ridturen så han var helt svettig när vi kom hem men det är bara bra att han får använda huvudet lite och huvudsaken är att han tillslut blev lugn, förhoppningsvis går det fortare och fortare framöver.

Blev alltså ändrade planer med hästarna pga magontet och Grande fick vila idag.

Här ska jag tömköra hästarna idag. Grande ...

foto1817 (MMS)

Här ska jag tömköra hästarna idag. Grande ska få jobba i kort galopp utan ryttare och Helge blir det väl bara skritt och raka spår på. Den här ängen är toppen att rida på. Fyrkantig, plan och dåligt bete så man förstör inget. Ridbanan är nog ridbar snart den med men jag gillar att rida på gräs bättre.

Det blev ett dressyrpass på Grande igår, m...

foto1814 (MMS)

Det blev ett dressyrpass på Grande igår, med hoppsadeln. Red på ängen som blivit skapligt torr och fast nu. Skrittade fram på raka spår med bakdelsvändning-tänk i varje hörnpassering, bytte varv ofta. På Grande galopperar jag hellre fram än travar så det gjorde jag. Lätt sits och stor volt sen var det kämpa som gällde. Mycket galoppjobb bla på en åttvolt med byte på mitten och lite piruettaktig vändning längst ut på åttorna. Han jobbade på riktigt bra när jag väl gjorde rätt och höll om med benen som en tok. Idag fick han en lång promenad i skogen tillsammans med mig och Helge. Vi var ute ca en och en halv timme och Helge var jättefin att rida. Bra stöd på tygeln, pigg men skapligt lugn. Vill börja sätta lite mer krav och rida ordentligt men får lugna mig några veckor till. Han ska inte bli pressad utan komma tillbaka i sin egen takt.

Nu ska jag iväg och titta när moster och k...

foto1824 (MMS)

Nu ska jag iväg och titta när moster och kusin sjunger med kören och A ska vara med och spela. Kul!

Duktiga tjejer på tävling idag! Jag funder...

foto1803 (MMS)

Duktiga tjejer på tävling idag! Jag funderar på att starta Grande i en pay and jump i Orsa 7 maj. Det vore kul för både honom och mig :)

Tävlingsdag.

Startade dagen med att vilja slänga telefonjäveln i väggen för att den bara vågade väcka mig så tidigt, på en lördag! När jag sedan vaknat till mina sinnens fulla bruk kom jag på att jag skulle ju följa Marie-Louise på tävling och då blev det genast lättare att gå upp. Pizza-letovers från igår fick bli frukost (medtaget i bilen, det där med att äta frukost i lugn och ro hemma är inte riktigt min grej).

M-L red 70 & 80 på en häst och 1 m på en annan. Nollade allt och fick med sig tre rosetter hem. En fjärdeplats i första omhoppningen ena hästen gjort också, jättekul! Träffade mycket folk jag kände och Anna gick det också bra för. Hurra! En helrolig dag helt enkelt. Tom vädret gjorde sitt. Sol och perfekt temp hela tiden. Sist men inte minst så kom vi hem innan 1 också, eller kanske ännu tidigare så jag hann äta och vila lite innan det var dags för mina hästar att röra på sig.

Bytte tillbaka till hoppsadeln idag och en arbetskompis följde med med Grande så idag var Helge mycket lugnare och ganska trevlig att rida. Var ute i ca 1,2 timme och det är så underbart att skogen är "framme". Som jag tjatat om varje dag ett tag nu =)
Travade några steg och det var en stooor förbättring sen igår. Stora, luftiga, lugna steg med ett jäkla tryck i. I like!

En stillastående bild men iaf en bild från idag. Kolla in himlen!
Snart kanske min rodeohäst lugnar sig så pass att jag vågar korta lädren lite =)


Hade lyxen att bli bjudna på mat hos mamma och pappa. Det är verkligen en lyx för jag hatar att laga mat när jag är hungrig och trött. Tack Mamma! Och pappa med, du får väl säkert diska efter oss =P

Morgondagen är fullspäckad, som helgerna jämt är. Varför blir det så? Ibland är det liksom mer lugnt att jobba än att ha ledigt.
Höhämtning (ofattbart hur mycket de äter!), stallfix, hästmotion, däckbyte och se A spela tsm med Våmhuskören på något galej de har fixat.

Nu en romcom med popcorn i 10 min innan jag troligen däckar i soffan som vanligt.

Natti!

Näst efter hästarna så är den här bilen mi...

foto1802 (MMS)

Näst efter hästarna så är den här bilen mitt bästa köp! Den är stor, stark, 4-hjulsdriven, v6a, 2.5 l motor och ganska snygg. Enda minuset med den är att den drar lite mycket men det får det vara värt! Hoppas den håller i många år till.

Stressad Helge.

Herregud vad jag har längtat efter den här helgen! Har varit sjuk en månad nu och är galet less men även ganska seg så jag behöver helg! Dock klarar jag inte av att ta det lugnt. Det är så tråkigt! Idag har jag ridit, fixat stall och tvättat bilen, för hand! Duktig, duktig.

Red Helge i skogen. I början var han lugn och fin men sen blev han bara värre och värre ju längre tiden gick. Stressad, superhet och på gränsen till knäpp. Taktade, slängde på huvudet, drog i bettet, for fram och tillbaka och var allmänt missnöjd. Var lika när jag hoppat av och gått med honom längs vägen när vi nästan var hemma. Tokskalle. Vet inte vad det var men han var inte nöjd iaf. Får hoppas det går bättre nästa gång.

Lyckades iaf trava några steg utan att han flög i luften. Ingen vacker syn direkt då han absolut inte var avslappnad och jag försöker mest hålla mig stadig.

Tänker på att inte tårna ska peka utåt men inte just här tydligen =).Nån till bild från i söndags. Grande blir förbannad när jag kommer åt honom ordentligt och flyttar mig ur sadeln, därav sitsen.Nu så ska jag äta pizza sen sova. Tävling i Älvdalen imorn!

Premiär

Premiär idag!
Jag har ridit Helge i skogen! Och dessutom travat =) Han busade lite, kromade sig, slängde med benen och hade sig men skärpte till sig ganska snabbt och travade på i bra takt. När jag väl travat första gången skulle det travas hela tiden tyckte H =) Kul att han var så jäkla pigg! Kan nog vänta med havren ett tag till.

Grande red jag en tur till en tjärn i skogen och kollade om isen smält. Den låg kvar förutom en halvmeter vid stranden så vi gick i och plumsade lite. Grande var lydig och fin i början sen stark och jättepigg. Taktade och skulle inte skritta på hela vägen hem. Fick säga åt honom på skarpen ett par gången innan han gav sig. Tänkte mycket på mina egen sits idag, fokuserade inte så mycket på hur han gick utan mer hur jag satt och inverkade. Då kommer ju resten av sig själv, förhoppningsvis.


Helge har fått skor som gör att han "rullar över" lättare efter sin inflammation.Det ska bitas och bäras på allt.


Som ni ser vad det UNDERBART väder och sjukt härligt att vara ute med hästarna!

Mat och hockey nu!

Vårstädning

Idag har jag varit riktigt effektiv i stallet!
Hästarna har blivit skodda och medans röjde jag i sadelkammaren, plockade bort vintertäcken och fram med höst/vårtäcken. Städade bland lindor, stallapotek, schabrak osv.
Ni vet väl att man BEHÖVER 40 par lindor och lika många schabrak? =) Vet inte vart alla mina är dock, hittade ca hälften, resten har jag väl lagt på något bra ställe, som jag glömt, i vanlig ordning.

När hästarna var klara tog vi en liten promenad sen promenerade jag även hem. Skönt väder! Älskar våren.

Nu har jag mat på spisen och efter den och en dusch blir det soffan och bästa tv:kvällen i veckan =)


Lera, lera, lera :) Hästarna har lerat in ...

foto1714 (MMS)

Lera, lera, lera :) Hästarna har lerat in sig varje dag jag hämtar dem i hagen. Borstarna går varma, likaså handdukar, tvättsvampar och salvor. Grande har lätt för att få mugg så jag smörjer in hans karleder varje kväll när jag gjort rent dem. Fick sällskap på promenaden idag så både Helge och Grande fick följa. Gick en timme i skogen och det är så underbart att snön nästan är borta! Hästarna klev på bra, pigga och glada. Helge var nog gladast att få komma ut i skogen igen efter 6 månader.

Idag kommer jag inte vara så pigg har jag ...

foto1755 (MMS)

Idag kommer jag inte vara så pigg har jag en känsla av. Stackars A har varit magsjuk halva natten :( Jag känner mig frisk just nu iaf, får hålla tummen att det fortsätter så. Hoppas självklart att A blir frisk så fort som möjligt också! Han som har så mycket spelningar framför sig nu. I morse lämnade jag bilen på lagning efter en mindre olycka som dock inte jag eller någon annan i min bil var inblandad i. Skönt att få det fixat. Annars ska jag ut med Helge i skogen i eftermiddag och Grande får nog vila. Imorn kommer sommarskorna på!

Måndag hela veckan.

Idag kom jag till stallet lite sent så slängde åt hästarna lite hö sen följde jag en kollega som skulle köra backintervaller och sen tillbaka till stallet igen och fixade det. När allt var klart tog jag hästarna från hagen och gick en halvtimme samt lät dem beta lite gräs. Det har kommit upp lite, lite, lite nytt och det var de snabba att knapra i sig.

Imorn ska jag och Helge ut i skogen. Jag ska tömköra och klättra lite. Bra både för honom och mig. Det är toppen att gå bredvid hästen ibland och inte bara sitta på. Man låter den sträcka ut helt utan någon ryttare som "stör". Plus att det är mysigt att gå bredvid, man får en annan kontakt då. Dessutom rör man sig själv också och det är ju aldrig fel. Jag känner mig piggare nu så på torsdag börjar jag gymma igen! KUL! Egentligen skulle jag på zumba idag i Våmhus men hann inte. Får bli en annan gång.

Jag och Helge förra året vid den här tiden.


Vitt är bästa färgen i ett stall har jag h...

foto1752 (MMS)

Vitt är bästa färgen i ett stall har jag hört :)

Efter det som hände igår har jag fått en t...

foto1724 (MMS)

Efter det som hände igår har jag fått en tankeställare. Man vet aldrig när olyckan är framme. Och då menar jag inte bara med hästarna utan alla ens nära och kära. Pappa har legat på akuten i helgen tex vilket man egentligen bara har väntat på så som han jobbar. Hoppas han tar det som ett tecken att han behöver lugna sig. Jag vill ha kvar min familj i många, många år till! Visst är Helge söt i sina vita fransar? :)

Hemskt..

Har hämtat mig skapligt från gårdagens händelse.
Vi var till Älvdalen en snabbis igår för A skulle fixa något på jobbet. När vi åkte hem vid halv tio ungefär såg vi hur det stod flera bilar på vägen med varningsblinkers. Saktade ner och körde sakta förbi en bil med hästtransport.
Undrade vad som hänt? Vad det en häst inblandad? Fortsatte sakta framåt när jag såg något ligga på vägen...när vi kom närmare såg jag att det var en häst! Jag blev helt chockad och tittade bort direkt.
Hade det varit en älg eller ett rådjur hade det inte känts lika hemskt men när man har hästar själv blev det så mycket värre. Jag kan inte sluta undra vad som hade hänt?! Det var verkligen mitt i skogen. Inte ett hus i sikte och hade den rymt hade den nog sprungit väldigt länge.

Usch, det var verkligen ingen rolig upplevelse.

Idag har jag ridit båda hästarna ett kortare dressyrpass på ängen. Helge rakt fram bara och Grande red jag i lite åttor och flyttade lite.

Fina älsklingarna <3

Chockad...

Har just varit med om något jättehemskt....

Man kan se så himla väl hur snäll den här ...

foto1733 (MMS)

Man kan se så himla väl hur snäll den här hästen är. Han tar verkligen hand om alla man sätter på hans rygg. Han är en sån gentleman, min Grande. Jag har lärt mig massor av honom. I sommar har han varit min i 6 år. Tiden går så fort! Han har blivit 18 år nu gamla farbrorn men fortfarande pigg och busig som en unghäst när han är på det humöret :)

Hästarnas lördag.

Båda hästarna har fått ordentlig motion idag.
Helge tömkörd och Grande riden.

Helge gick jag ner på ängarna med i 30-40 min. De hade smält fram nästan helt men de är ju hårda så det blev bara skritt. Det hade det bara blivit ändå eftersom han inte får gå på böjt spår än och jag är inte så pass frisk att jag kan springa bakom. Iaf så tränade jag halter och lite tempoväxlingar, går inte att göra så mycket annat i skritt rakt fram =)
Han var lydig och gick på riktigt bra tycker jag. Imorn ska jag nog rida en sväng. Beror lite på vad Grande ska göra också.


Grande red jag ut i skogen första gången sen...kanske november. Det var en del snö i början men när jag kom upp till "travbanan" ,som är plogad på vintern, så var sanden framme! Gissa om jag blev glaaaad!
Hade inga spec krav på honom idag för han har vilat några dagar. Kollade gas och broms, gjorde lite tempoväxlingar i galopp och bara hade kul med honom på de sköna sandvägarna.Nu ska vi tydligen till Älvdalen av alla ställen...

Första hästen klar.

foto1727 (MMS)

Första hästen klar.

Det är bra, det är bra. Smält bort bara :)...

foto1690 (MMS)

Det är bra, det är bra. Smält bort bara :) I helgen ska jag pröva rida i skogen. Har sanden kommit fram blir jag överlycklig!

Hämtat hö.

Idag var det dags för höhämtning igen. Det tar slut så fort! Längtar tills gräset kommer upp =)
400 kg blev det idag och jag hoppas det räcker 2 veckor iaf. Fick hjälp av en kollega att hämta det och slänga upp det på skullen. Skönt att inte ha det liggandes i transporten så man känner att man kan åka iväg när man vill. Det tog lite tid att hämta och eftersom det blåste så mycket idag fick hästarna vila. Borstade och pysslade med dem som vanligt bara.

Hallå, nu är det dags att bli frisk.

Nu börjar jag bli jävligt less på att vara sjuk...
Det är liksom inte bara det ena utan det andra och det tredje också. Jag hade kommit igång riktigt bra med träningen. 3 dagar gym, 2 dagar löpning plus ridning och promenader med hästarna och nu, nästan inget.
Går med Helge och rider men det räcker inte, inte på långa vägar.

Så imorn när jag vaknar är jag frisk som en nötkärna och kan träna igen! Vill inte bli lat och tappa för mycket. Har visserligen bara vilat 10 dagar but still!

Äventyr.

Jag och Stina tog med oss Helge och Mon Amie till Våmhus idag. Lite miljöträning så där och så kommer man knappt nånstans från stallet om man inte vill gå mitt i åka-hem-från-jobbet-trafiken så det var lika bra att åka.

Lättlastade hästar= Bra
Halvknasiga och stissiga hästar= Dåligt =)


Fast det gör väl inte så mycket. Tycker Helge skötte sig jättebra med tanke på hur länge han har stått och hur lite han gjort. Gick med honom i ca 40 min medan Stina red. När hon travade iväg skulle Helge förstås efter men han är då så pass lydig att han inte sticker iaf utan travar bredvid mig (ibland på). Mer uppfostran behövs. Jag gör det varje dag men det behövs alltid mer =)

Var en riktig vårdag idag. Vatten och blött överallt! Härligt, härligt. Mig gör det ingenting =)


Disken och maten väntar..

Det ska bli så fantastiskt kul att börja j...

foto1691 (MMS)

Det ska bli så fantastiskt kul att börja jobba med Helge igen så det går knappt att beskriva! Göra träningsupplägg, öka träningen allt eftersom han blir starkare och åka iväg på miljöträning till en början sen riktiga träningar. Just nu är det vatten överallt hemma på gården så det går inte att rida nånstans där. På vägen har jag ingen lust att rida än så idag ska jag försöka få med mig någon och åka till samma väg som jag red Grande i helgen. Bra underlag och lite backar vilket Helge behöver gå i. Sen hoppas jag snön i skogen försvinner snart, det skulle underlätta väldigt mycket.

Klart naglarna ska matcha mp3spelaren :) D...

foto1694 (MMS)

Klart naglarna ska matcha mp3spelaren :) Den är liten, söt och förbannat komplicerad den lilla rackarn. Jag fick den i julklapp och inte förän igår fixade vi (andreas) den så jag kunde ha den på jobbet idag. Musik på jobbet gör dagen så mycket lättare och roligare. Kanske man borde uppdatera sig med spotify i mobilen? Så man kan lyssna på vad man vill när man vill. Guld värt! Vad kostar premium månne?

Äntligen!

Var till Rättvik idag för att kolla Helge.

Det började ju med besök i oktober där det visade sig att han hade hovbensinflammation. Första återbesöket någon vecka efter jul och han var mycket bättre men för att friskförklara honom helt från skadan så ville Nino se honom på hårt underlag vilket var för halt, tills idag. Han travade runt med stooora kliv utan tillstymmelsen till hälta!

Jag blev så glad, nu äntligen får jag börja rida riktigt igen! Blir en lugn igångsättning, som alltid när det gäller mina hästar. Ridning rakt fram i alla gångarter 6-8 veckor sen får vi börja träna.
Dressyr it is! Till att börja med iaf.

Leriga vår.

Har haft en riktig pysseldag i stallet idag.
Borstat hästarna ordentligt, stått och myst med dem, tvättad skydd och så har jag tömkört Helge 30 min.
Det var väldigt lerigt så mina älsklingar till röda stövlar kom till användning =) Love them! (Tack Siss).

Gick iaf en sväng på grusvägen bredvid stallet men sen blev det mer än bäck än en väg  så då vände vi och gick lite fram och tillbaka överallt och vips så hade en halvtimme gått. Han var skapligt lugn och gjorde allt jag bad honom om utan att protestera.
Torkade och borstade karlederna noga efteråt, vilket man ska vara extra noga med spec nu på våren.

Imorn ska jag sluta tidigt för jag har lite att göra. Det händer mycket framöver.

Nu ska jag njuta över en nystädad, dammsugad, torkad och putsad lägenhet med lite tacopaj till.
Våran favorit.
Iaf min =)


Min muskelknutte.

Tog tummen ur och åkte faktiskt iväg med G...

foto1685 (MMS)

Tog tummen ur och åkte faktiskt iväg med Grande till bättre väg idag. A var med och sprang. Grande var jättesnäll att lasta både dit och hem och han var pigg att rida. I början var han omöjlig som vanligt. Gjorde massor av halter och övergångar innan han började lyssna. Och då blev han fin! Det blev mycket kort galopp uppför, även byten uppför vilket han tyckte var jobbigt så precis efter bytet lät jag honom öka några språng sen tillbaka igen. Flyttade en del i trav och i början accepterade han inte alls innerskänkeln utan bara försökte springa ifrån men efter att jag gjort några rejäla halvhalter och överdrivit sidförningen några steg så gjorde han snällt som jag ville. Överlag är jag nöjd med dagens ridning även om jag kunde gjort mycket bättre. Grande var riktigt svettig för första gången på länge så det var väl ett bra tecken iaf. Jag blev trött jag med. Helge har levt rövare i hagen så han får vara idag den token.

Jämställdhet?

A står och diskar medan jag sitter vid datorn. Jag har pli ja! =)
Nej, riktigt så är det inte. Jag har handlat, lagat mat och plockat här hemma innan han kom hem så det är helt rättvist.

Jag vill verkligen åka iväg och rida på grusvägen imorn. Har bara två småååsmå problem.
1. Transporten är full av hö. Inget som inte går att lösa dock.
2. Jag får åka själv. Vilket inte heller är något problem egentligen eftersom Grande är lättlastad och även lätt att göra ordning mitt ute i ingenstans själv.

Är så sugen på att rida ett ordentligt pass på bra underlag på mina egna villkor. När man rider själv kan man verkligen koncentrera sig på vad man vill träna på och bara tänka på hästen, även om det är roligare att rida tillsammans med någon. Vill rida samlad galopp i upp och nerförslut, ha honom ordentlig lydig, flytta så där lätt som han/vi kan när han är riktigt mjuk och fin, byta galopp på rakt spår osv. Jag behöver ett sånt pass! Som det känns nu så orkar jag.

Får se hur det blir imorn. Helge ska ju motioneras på ett eller annat sätt med.

Färdig för after ski. Inte så pigg som kan...

foto1653 (MMS)

Färdig för after ski. Inte så pigg som kanske syns. På vägen hit åkte jag på en grusväg som var helt perfekt att rida på. Kanske åker dit med Grande imorn om jag skulle råka vara pigg och frisk, troligen blir det som sagt lika som idag. Nu kör dom igång!

När blir nästa dressyrträning tro?

2 april.

Gårdagen var hemsk av flera anledningar.

Gick till jobbet men klarade inte mer än 4 timmar så fick jag lov att gå hem igen. Höll på att svimma flera gånger så att jobba med knivar fulla händerna kändes inte aktuellt. Kom hem la mig i sängen med datorn nån timme sen sov jag 4 timmar (!) innan jag och A åkte till stallet. Stina hade mockat och fixat åt Grande (tack!) så det gick fort att göra klart resten och ta in hästarna.
Hyrde en film, snöt mig 30000 ggr och somnade gott tillslut.
Resten delar jag inte med mig av här..

Idag tog jag ut hästarna och har mått bättre hittills.
Red Grande och hade Helge med som handhäst en halvtimme längs vägen. Helge skulle antingen bita Grande eller trava medan Grande skulle gå i sin takt och titta på allt. Inte jättelätt alltså men det gick bra. Blir nog samma sak imorn för jag borde inte anstränga med att gå med Helge eller rida Grande "ordentligt" än. Mådde som ett utskitet russin igår så än är jag inte frisk.

Ska ta det lugnt nån timme nu sen på afterski som vanligt på lördagar.

Jaha...

Va gör man nu då liksom....

Tårarna rinner men jag vet inte om det är av förkylningen eller nåt annat...
Säkert förkylningen...
För jag är verkligen smäckförkyld.
RSS 2.0