Ett jobbigt dressyrpass.

Jag och Grande har varit lite arga på varandra idag. Eller vi har inte gjort det lätt för varandra kanske man kan säga.

Jag red ett dressyrpass på ängen utan stigbyglar. Tog av dem helt när jag hoppat upp så de inte skulle vara ivägen. Bra att träna sin egen balans och sitsens inverkan.

Började med att skritta över lite småträd de fällt, gick fram och tillbaka några gånger så han fick lyfta på benen ordentligt.
Flyttade honom lite efter det men han var väldigt seg på att ta innerskänkeln i båda varven. Fick lov att banka till rejält och då sprang han ju iväg istället, så klart. Så fick bromsa och börja om, med samma resultat. Då fick han springa iväg bara han tog skänkeln, det fick gå i lite övertempo ett tag tills han tog accepterade att flytta sig ist för att springa.
I galoppen hade jag också problem med innerskänkeln men med att han sköt in bogen i höger varv. Bara att få honom inåtställd men inte gena på volten var jättesvårt! Jag fick hålla emot allt jag orkade och ändå gick det inte först. Lät honom galoppera på lite mer och kämpade vidare tills det lossnade och då var jag helt slut.

Tänkte kolla över traven igen innan jag avslutade och då var det samma sak ingen! Suck. Det var bara att "ta tag" i det igen tills han flyttade undan vid minsta tryck. Jag gav mig inte med halvbra idag utan avslutade när det verkligen gick bra och jag är nöjd att jag gjorde det iaf. Sen kunde ridningen vara bättre och hästen kunde faktiskt bjudit till lite mer tycker jag men han kanske var lite trött, hade en dålig dag eller behöver mer kraftfoder. Ska mata upp honom lite mer tror jag.

Flyttade honom lite i skritt åt båda hållen så jag kunde vara säker på att han fortfarande hade accepterat skänkeln riktigt och det hade han.
Vi behöver MYCKET mer dressyr tillsammans jag och Grande. Det är ett som är säkert.



Helge borstade jag och pysslade med bara. Han har gått skapligt hårt för att vara honom i två dagar i rad så nu blev det bra med vila. Imorn ska båda ut på en promenad i skogen.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0