Kan det bli värre?




Den rubriken kanske var lite väl dramatisk men idag har jag lyckats ramla av.
Det var typ två år sedan sist så det var väl på tiden nu. Man blir ju så rädd för att ramla av när man nästan aldrig gör det så sånna här gånger när det går bra är nog bara bra för en. Om det inte är varje dag vill säga =)
I alla fall så red jag och Evelina ut hästarna i skogen idag ist för att jag skulle åka och rida dressyr i Orsa. Hade det gått dåligt med dressyren idag hade jag nog lagt mig ner, hoppats bli överkörd av nånting och gett upp totalt så det kändes inte som nån bra idé.
Helge var lite spänd och löjlig idag med men mycket bättre än igår. Han tittade mycket idag med men jag fick iaf kontakt med honom vilket jag inte gjorde igår.
Dagens plan var att mest rida hästarna framåt ordentligt, galoppera dem i lite högre tempo än vanligt och låta dem (Helge) sträcka ut lite. Inte mycket till krav alltså men ändå nog så svårt med en häst som tittar på varenda rotvälta, sten och stubbe i hela skogen.
Han brukar inte vara tittig alls men han har väl kommit in i en sån period. Det hjälper ju inte att jag blir lite defensiv och tror att han ska titta på allt heller =S
Iaf så hade vi nästan ridit klart, skulle galoppera på en grusväg med lite svagt uppförlut och jag kände äntligen att han slappnade av så pass att jag kunde lätta fram händerna, ställa mig i fältsits och låta honom galoppera på lite. Nä, då slår hästkraken på en pallnit, slänger sig åt sidan och jag åker av. Såklart. Dock stod han still när jag väl slog i backen och jag gjorde inte illa mig alls, möjligen lite öm rumpa då jag landade på den, men det är väl det den är till för, att sittas på =)
Det sjukaste var att jag kände på mig att jag skulle ramla av idag så jag tog säkerhetsvästen på mig. Jag har aldrig på mig den nu för tiden när jag rider så det var ju lite kul att jag tog den idag. Plus att jag sa till Andreas: "Det känns som jag kommer ramla av idag". Innan jag åkte =P
Hade jag suttit i galoppen (vilket jag gjorde hela tiden innan för att han bockade och hade sig) hade jag nog setat kvar men han är så sjukt snabb i sina vändningar så jag hade inte en chans.
Hoppade upp direkt, tog spöt av Evelina sen galopperade vi igen. Han fortsatte titta och fjanta sig men jag fick fram honom ordentligt iaf så det blev inge mer stopp.
Vet inte riktigt om jag är nöjd med ridningen eller inte men bättre än igår var det iaf, trots avfallningen.
I veckan ska Jessica få tukta honom lite och så kanske jag kan få några tips av henne. Vi står still i utvecklingen så nu ska jag ta tag i det här på ett eller annat sätt.
Grande var helt sjöblöt när vi kom hem. Han var duktig och såg mjuk och fin ut på slutet så han blev nog rejält genomjobbad. Han behöver verkligen klippas nu. Evelina duschade hela honom när vi kom tillbaka. Visserligen gick de rätt hårt idag men han ska få bli av med björnpälsen.
Nu orkar jag nog inte röra mig överhuvudtaget mer. Kom hem halv fem i natt och sov inte ens 6 timmar.
Egentligen skulle jag vilja åka på dansträning. Hmmmm.. hinner tänka på det nån minut till.

Sötaste trubbel är och hälsar på. Jackson ...

foto0887 (MMS)

Sötaste trubbel är och hälsar på. Jackson är också hemma. Mys med hundar! Snart får vi skjuts.

Ska ut och dränka mina sorger. Nej då. Det...

foto0886 (MMS)

Ska ut och dränka mina sorger. Nej då. Det ska jag inte. Men ut iaf :) Hade varit läge efter den här dagen att göra det dock.

Hopplöst...

Det är inge kul längre.
Jag red Helge tidigare idag och det gick helt åt helvete. Han var så spänd hela tiden att det inte gick att göra nånting. Han tittade på allt, exploderade så fort jag rörde honom, lyssnade inte alls och bara for fram och tillbaka hela tiden. Jag känner mig verkligen helt jävla värdelös som inte fått ordning på honom än. Jag försökte allt. Ignorera, rida fram rejält, skritta på lång tygel, jobba dressyr på hockeyplan för att han skulle koncentrera sig på annat men inget funkade. Red i nästan två timmar och han var ändå lika spänd när vi kom tillbaka igen.
Hela ridningen kändes bara skit och jag var när att flyga av flera gånger. Jag är så otroligt less på det här. Alltid är det något. Är han frisk i kroppen ja då är han helt bananas eller så är han ojämn och konstig och nu har knölen mellan ganascherna växt sig typ dubbelt så stor! Va fan liksom. Med min/Helges tur lär det väl vara en cancerknöl som bara kommer bli gigantisk och så är det kört.
För första gången nånsin har jag på allvar tänkt tanken att sluta med hästar. Som det är nu kostar det en jävla massa pengar och tid men jag kommer ingen vart och det känns inte kul längre. Plus att det är oktober som tillsammans med november är värsta hästmånaden på året. Jag älskar mina hästar och skulle aldrig vilja vara utan dem men vad ska man göra när allt känns så sjukt hopplöst?!
=(

Red bara Helge idag. Bröt ihop lite mer el...

foto0880 (MMS)

Red bara Helge idag. Bröt ihop lite mer eller mindre efter ridturen så det var inte läge att rida en till.

Allt eller inget.

Bilskatt, bilförsäkring, hö, hovslagaren och livförsäkringen. Det ska jag betala den här månaden PLUS allt det andra.
Det måste firas. Imorn blir det kalasande! Får väl se till att komma in gratis. Jag "känner" ju faktiskt en i bandet =)
Var iväg och försökte sälja skidprylar idag men det gick inget vidare. Totalt apdåligt kan man säga då jag inte fick en enda pjäxa såld.
Skitsamma. Så viktigt var det inte.
Stallet fixade jag innan jag åkte och hästarna fick ju vila. Imorn ska jag rida ett rejält dressyrpass i skogen på båda två. Fullproppad av smärtstillande möjligen så mina armbågar pallar två hästar på en dag. Här skulle jag kunna gnälla lite om hur jobbigt det är att vara så klen, stackers jag å bla bla men jag hoppar över det, ni vet väl om det redan.
Jag har köpt gurka, morötter och dipp att ha tills ikväll. Bra va? Att jag försöker dra ner på chipsen menar jag.
Dock köpte jag ju chips OCKSÅ den här gången men va fan. Man kan ju inte tvärsluta så där. Då kan man trilla av pinn av chipsunderskott vet ja. Nä jag varvar chips och gurka, då blir det ju lite mindre chips iaf =) Gosh, jag är ohyggligt smart ibland.
Nu kom älsket oväntat hem nästan i tid så nu skiter jag i det här!

Småtokigt.

Idag har det varit lite småtokigt på jobbet. Vi har skrattat och tokat oss som fan men ändå gick tiden sakta, tråk!
Dock ska man vara glad att man har ett jobb =) Utan det hade de roliga bilförsäkrings och bilskatts-räkningarna varit ännu mindre roliga. Fick dem idag. Diiirt med en tung bil tydligen. Hmpf. Tacka vet ja gamla volvon jag hade. Bara trafikförsäkrad och hade jag haft den ett år till hade den gått och blivit skattefri =) Den gamla högen. Den gamla bästa högen.
Hästen ovan var också mer eller mindre tokig idag.
Jag och en medryttare red ut i skogen med hästarna och Helge var supertaggad och tittig. Allt var läskigt och han hoppade och for som en annan duracellkanin över vägen. Bockade rätt rejält gjorde han också men jag satt kvar. Börjar lära mig hans hyss nu. Den lilla skurken lär väl ha ett gäng till på lager som bara väntar på att plockas fram.
När vi galopperade och han tittade på mossa, rotvälta eller något annat livsfarligt bredvid vägen, hoppade han över det. Eller hoppade "över det" fast bredvid, på vägen. Hmm..Han är knäpp, men söt och min älskling ändå.
Jag satt mycket i traven även idag och det går bättre och bättre dag för dag. Jag kunde hålla mig stadig och still och jag behövde inte rida lätt pga utmattning en enda gång idag.
Galoppen var också super, ibland. Han gör jääääättebra fattningar, håller sig kort och bra några språng men sen blir det för jobbigt och så bockar han/saktar av. Jag brukar rida några korta språng sen fram några, tillbaka osv men jag måste ju nångång göra det jobbigt för honom för att komma framåt.
Testade öppna i trav idag och det gick fint. Bara pytte, pytte tvärning till att börja med. Ökningarna är klockrena i trav så det är kul. Jag orkar bara typ 10 steg sen måste jag korta tillbaka igen för att orka sitta kvar ordentligt.
Imorn blir det nog tyvärr vila igen för då ska jag iväg och sälja lite skidor men han ska gå både lördag och söndag iaf. Funderar på att åka till Orsa och rida dressyr på söndag.
Nu: Mat.

Glömde skriva att Grande gick omkull igår ...

foto0863 (MMS)

Glömde skriva att Grande gick omkull igår :( När vi nästan precis var hemma gick han för nära diket och under gräset var det hårt och halt så han halkade och landade på sidan med Sara på ryggen. Han var snabbt upp igen och ingen av dem gjorde illa sig men jag ska kolla igen honom extra noga idag så allt är okej. Han fick täcke i natt i fall han sträckt sig och så ska jag gå med honom en sväng idag. Helge får vi se vad det blir med. Ska lämna in bilen, igen, så får se vad som hinns med. I värsta fall vila. Hoppas dock att jag hinner med ett litet dressyrpass på ängen.

Uppryckning.

Idag bestämde jag mig för att rida bra. Så det gjorde jag.
Bestämde mig för att rida noggrant i varje steg och fokusera helt på Helge. Ibland när man rider tillsammans med andra blir det ju lätt att man pratar med varandra och tappar lite fokus på hästen, om än bara för en sekund, men det räcker för att göra misstag.
Det funkade iaf idag. Jag var helt slut när jag kom hem.
Efter uppvärmningen satt jag i traven, gjorde många halter som han till sist var kvar i form i, tempoväxlingar och övergångar. Han är mestadels väldigt fin, så länge jag sitter helt still och inte tappar överlivet. Han är så sjukt jobbig att sitta på! Mina ljumskar och mage höll på att säga upp sig flera gånger.
Iaf så höll han ett stadigt stöd på bettet och var väldigt mjuk och fin på slutet. Galopperade i skapligt samlad galopp i några uppförsbackar också. Grymt bra träning! Så travade vi av hemåt med lång hals och lågt huvud.
Bra jobb idag!



Hann hem och duscha sen åkte jag och mamma och handlade mat. Kul att umgås med henne en sväng! Hon mätte även ut ett fönster som hon ska sy gardiner till. Bästa mamsen.

Härlig höstpromenad.

AAAJ!
Häll inte kokande vatten på händerna.
Usch.
Har precis lagat/hällt bort mat. Blev bara makaroner till tacoköttfärsen som vi åt igår.
Innan det har jag fixat stallet och tagit en 50 min promenad med hästarna och Andreas. Jag tömkörde Helge och Andreas gick med Grande.
Var riktigt skönt i skogen. Bra väder, pigga hästar och mys att ha pojken med sig.
Helge trampade på bra och vi gick över lite kullar och backar för att få lite styrketräning. Imorn börjar jag rida igen så får vi se hur det går.

Tror ni på det här? Är sjukt hungrig! Taco...

foto0872 (MMS)

Tror ni på det här? Är sjukt hungrig! Tacos och gg, kan det bli bättre en söndagkväll? Tidigare idag var jag ute och gick med hästarna. Blev bara en halvtimme för de var så dryga. Helge går jättefort och Grande går i sin egna lilla värld sakta bakom. Båda mina armar är nog en meter längre nu. Imorn ska jag tömköra och klättra med Helge och på tisdag ska jag börja rida igen och känna hur han känns. Förhoppningsvis blir det en dressyrträning längre fram i veckan.

Det är kallt ute idag och kallare verkar d...

foto0866 (MMS)

Det är kallt ute idag och kallare verkar det bli. Hästarna är ute och jag ska sätta igång med stallet.

Seberia

Kolla vilka underbara skor!
Jag behöver verkligen ett par varma vinterskor och dessa ser både rejäla, sköna och varma ut.
Är med och tävla om dessa hos www.englasshowroom.com 
Min storlek är 38 och Eccos modell Jaffna finns i 6 varianter.
Håller tummen stenhårt för vinst nu då =)

Lördag.

Den här dagen har varit bra!

Vaknade halv åtta av mig själv fast jag hade sovmorgon typ hur länge jag ville. Gick upp vid åtta och åt lite frukost sen åkte jag och fixade stallet. Skönt att ha det gjort direkt på morgonen.

Hem en sväng för att byta om och så drog jag vidare till Mora och handlade lite. Det blev en motorvärmarsladd (shit vad dyra de är! Tråkig utgift) och kupévärmare (också hemskt dyra) till min fina bil som vill vara varm i vinter. Nu är den på äventyr i Hälsingland med älsket och där har de tydligen snö! Huvva.
Hämtade även ett paket från Hööks med en sadelpadd i och en krubba som jag hoppas inte ens Helge kan klara av att få ur maten i. To be continued.

Efter Mora fixade jag lite hemma, åt mat och åkte till stallet igen för att motionera hästarna.

Grande aka Lurvas var först ut.






Honom tänkte jag rida dressyr på men när det blev så varmt var marken mjuk i skogen så då red jag där ist, dock skogs-dressyr. Började efter uppvärmning med att galoppera uppför 5-6 backar i lugnt tempo. Han behöver få igång bakdelen ordentligt innan det går att få honom att bära sig och bli mjuk. Efter backarna skrittade jag och red mycket sidvärts med inlägg av halter och tempoväxlingar.
Vädret var underbart och när vi red förbi Lintjärn fick jag lov att ta lite kort.



   

Sen fick grabben jobba minsann! Släppte stigbyglarna och travade nästan hela vägen hem. Sakta, lite framåt, ökad trav, skänkelvikningar, öppnor, slutor, halter, galoppfattningar, byten och han blev rejält svettig. BRA!
Ska klippa honom snart. Går ju inte att han blir så svettig av ett vanligt ridpass.

Jag är nöjd med min egen ridning och hästen, dock var vänstergalopp rätt bedrövlig men allt annat vädge upp så den är det bara att jobba vidare på.

Helge tömkörde jag idag igen.



Han var ganska fin men tog inte riktigt yttertygeln som jag önskat. Han ville hellre gena in mot mig men efter ett tag blev det bättre iaf och på slutet riktigt bra. Tränade halter, igångsättningar och gjorde lite åttvolter och påbörjade lite smått att flytta sidvärts och det gick fint.
Han såg fräsch ut och var pigg och framåt. Imorn ska jag nog ut och gå en timme i skogen med båda två. Så perfekt att ta promenader med hästarna ibland. Skönt för dem att bara kliva på helt utan krav och det blir bra motion för mig med.



Sötnöten kom och mötte mig i hagen när jag kom.
Världens mest nyfikna häst? En av dem iaf, helt klart.



Nu är det bäst jag tar tag i maten. Det är ju så mycket roligare att sitta här än laga mat men jag har dragit på det länge nog nu.
Fläskfilé med sallad blir det. Mumma!
Ikväll ska jag se Juno och äta chips =)

Inte riktigt fräsch =(

Ridturen igår kändes inte riktigt bra. Helge kändes inte så mjuk och följsam alls, lite ojämn takt i traven och lite ovillig överlag så därför har jag bestämt att jobba honom i skritt från marken hela helgen och massera framdelen på honom ordentligt varje dag. Jag sprang med honom när vi kom tillbaka igår och han var inte halt alls så jag funderar på om det är något vajsing högre upp eller om sadeln/ sadlarna inte ligger bra längre. Vi får se hur han känns efter helgen igen. Det vore otroligt synd om det är något fel på guldklimpen.
Mitt bästa täckesköp nedan. Vintern efter att Helge blivit opererad använde jag det varje dag när jag var ute och tömkörde och gick i skogen och det är toppen att tömköra med nu när det är kallt.
Ett tips till de som tömkör och promenerar med hästarna i vinter.
Bilden är från idag då jag tömkörde och tittade hur han rörde sig. I skritten ser jag iaf ingenting. Han trampar på bra och skjuter ifrån med stora steg. Hade bara fäst tömmarna i nedre ringarna (efter uppvärmning) och gick stora vägar och mjuka svängar.
Jag föredrar helt klart att tömköra framför longera. Jag longerar aldrig för jag tycker inte det ger nånting alls. Möjligen att rasta av hästen men då går jag hellre en promenad med den som uppvärmning sen släpper den lös. Att longera är som att rida utan yttertygel fast värre, man har ingen sits och inga skänklar att hjälpa till med. Ska man "busa ur" hästen innan tävling eller dyl tycker jag det är okej dock. Då kanske man inte har något val. När jag tömkör gör jag mycket samma saker som jag gör i ridningen. Sidvärts har vi inte lärt oss än men vägar, både böjt och rakt spår, övergångar, tempoväxlingar, slalom, serpentiner, bomövningar osv det gör vi. Lalla runt på samma volt varv efter varv gör jag heller aldrig då det sliter, spec om hästen inte bär sig och jobbar rätt. Jag vill ha hästen "framme" med stöd på bettet, att den accepterar yttertygeln (inte blir utåtställd, om det inte är det som är meningen) och att den kan, eller lär sig, röstkommandon. Utan det är det svårt att tömköra. Helge har jag lärt för längesedan när han var 3 och bångstyring trotshäst =)
En annan sak som är viktig när man tömkör är att ha bra tömmar som glider lätt genom ringarna på gjorden. Det är jättesvårt att ge eftergift annars. Mina tömmar är av vävribb och rejält rep fram till bettet vilket gör att de glider lätt och eftergiften kommer direkt man lättar fram handen, inte 3 sekunder senare.
Grande fick vila idag. Han ska jag rida dressyr på i morgon om det går nånstans, det börjar bli så hårt i marken. I värsta fall får vi ut i skogen och klättra så det blir något ansträngande iaf. Han måste hållas igång ordentligt tills Evelina ska rida för Fredrik om två veckor.
Han ville hemskt gärna in när jag gick för att hämta honom.
Innan stallet var jag och hämtade bilen som vart på service. Såg min förra bil. Min fiiiina fina röda fara. Den var uppsnoffsad till tusen och nästan dubbelt så dyr som jag sålde den för >(
Ja ja, sånt man får ta när man byter in hos bilhandlare.
Nä nu ska jag pussa på älsklingen som snart åker till Bollnäs över helgen.

Lill-lördag.

Alla pratar om snö på FB men jag har då inte sett en flinga. Tack och lov. Inga vinterdäck och inga broddar. Ingen vinter är välkommen med andra ord.
Kallt är det iaf. -2,5 när jag åkte från stallet för en timme sen. Brrrr! Hade stora vinterjackan idag när jag red. Vad jag ska rida i när det är -25 är ett senare problem.
Evelina och hennes border collie Jeff var med idag. Hästarna tittade lite på vovven i början men sen gick det jättebra. Han fick tom springa precis i haserna på Helge utan att han brydde sig. Ett bra framsteg för en, en gång, extremt bakskygg häst. Vi både travade och galopperade och det gick jättebra även fast vovve var med och skulle valla oss ibland =)
Helge var jättefin från början, sen blev han lite tjurig i traven när han inte fick springa på i full fart som han ville. I sånna lägen, när han skjuter ut huvudet och bara vill springa, gör jag massor av halvhalter, driver framåt och rätar upp mig så mycket jag kan för att han inte ska dra mig i obalans. Han blev fin och följsam tillslut iaf.
I dressyren känner jag att vi har stannat upp lite i utvecklingen och därför ska jag rida ett markarbetspass och ett dressyrpass nästa gång Fredrik kommer. Ska bli intressant att rida för honom i dressyr. Var många år sedan sist och då som ridskole-elev. Nästa vecka ska även Jessica rida honom så då hoppas jag hon kan komma med några bra tips. Självklart ska jag kämpa på själv hemma också. Rider mest i skogen nu medan det fortfarande är skapligt mjukt men man kan ju träna dressyr utmärkt även där så det gör vi.
En rolig sak är att Evelina ska vara med på Grande också! Kuuul! Får nog lov att klippa hårbollen då, så han ser respektabel ut när Fredrik kommer. Han har ju trots allt varit Fredriks ögonsten i alla år.
Hoppas vi kan komma igång bra med dressyren båda två.
Här är en utlämnande bild på mig där jag inte orkar rida med säte och skänkel ordentligt utan drar upp skänkeln ist som en liten ponnyryttare. Skämmes! Spänna mig knäna är en dålig olat jag har.
Samma här men något bättre. Det är så bra att bli fotad eller filmad när man rider. Har man ingen tränare närvarande är det ett jättebra sätt att se vilka fel man gör.
Tror inte vi gör nåt rätt alls på den här bilden faktiskt.
Innan Bonde söker fru ska jag äta lite mat som sötnöten har lagat sen blir det soffan resten av kvällen.

Regn och åter regn.

Idag har det inte blivit många knop.
Jag blir verkligen påverkad av vädret. När är det så grått och tråkigt som idag har jag ingen lust med nånting.
Hästarna fick vila idag. Jag hade ingen lust alls att varken rida eller ut och gå i spöregn så jag gjorde inte det. Regn brukar inte stoppa mig, vi red tex i regn igår utan problem men idag kände jag inte för att ge mig ut. Helge gillar inte heller regn, han skakar på huvudet och är märkbart irriterad så nån gång ibland får man faktiskt ridskolka pga regn.
Jag fixade stallet och tog in hästarna lite innan 17. De stod bara och tråkade i sina hagar ändå och Helges täcke hade regnat igenom men han hade ett till under så han var varken blöt eller kall.
Tog lite kort på vilka bett jag använder mest, som jag skrev om igår.
Det här har jag bara provat en gång men som sagt så funkade Helge bra på det. Ska rida dressyr med det på onsdag så får jag se om det fortfarande känns bra.
Lite fler..
...så har jag några till jag inte orkade leta fram =)
Äsch orkar inte skriva nå mer så hejsvejs...nu ska jag äta popcorn ist =P

Dagens ridning.

Är riktigt mör i kroppen idag. Inte gjort något mer än vanligt, varken på jobbet eller i stallet så det är väl bara en sån dag. En mör-dag.
Efter jobbet idag bar det iväg till Granngården för att köpa foder till hästarna. Visste ni att Granngården tagit fram ett eget sortiment foder? Typ som Krafts fast en tia billigare ungefär, både pellets och musli. Spännande. Kanske värt att testa om man tjänar 10 spänn per säck. Det går ju åt lite foder åt mina dinosaurier.
Helge har ut nästan hälften av sitt foder när han äter så nu har jag köpt en till ny krubba också. Den här gången tror jag faktiskt det funkar. Inga spillkanter men två skenor som gör att han inte kan få över mulen över kanten. Massor av foder går till spillo när han gör så där så jag hoppas den här krubban är lösningen på problemet.
Evelina var med och red idag och jag testade ett nytt bett på Helge. Ett tredelat fullcheek med äppelsmak. Det funkade bra. Han funkar bra på de flesta bett jag haft på honom, en gäng tredelade, nova och ett rakt syntetbett med äpple.
Vi red en rejäl sväng i skogen och Helge var både fin och inte. Fick inget flyt i traven, han var mest spänd och vinglig, galoppen var bra. Sista fattningen var riktigt bra och när jag red ordentligt var även galoppen super! Kul!
Grande såg fin ut hela tiden. Pigg, glad och lätt i steget.
Imorn blir det dressyr på en stubbåker. Jag måste få bättre ordning på traven. Blir lite fast i innerhanden ibland så jag ska komma ihåg att lätta fram den så han kan klvia fram bättre på böjt spår. Är hästen i balans ska den ju gå kvar i form trots att man lättar på tygeln. Det blir morgondagens sak att träna på. Plus övergångar som alltid.
Nu ska jag diska lite och sen fortsätta se Ullared =)
Uppdatering:
Läste just en blogg av en tjej jag vet vem det är och jag blir så förbannad! Jag är så sjukt less på fega människor som inte vågar säga ett jävla skit utan ljuger eller säger helt enkelt ingenting alls och bara tror att allt löser sig.
Fega, naiva, korkade, dumma brud. Väx upp för fan och våga stå för vad du håller på med för helvete. Mamma kan inte hjälpa dig tills du är 40, även om du tror det. Hoppas jag aldrig behöver se dig igen...
Nolla.
Så.
Nu blir det Ullared =)

De andra är inne på media markt och jag vä...

foto0831 (MMS)

De andra är inne på media markt och jag väntar i bilen. Är inte så intresserad av elektronikprylar och jag har gått nog i affärer för idag. Typiskt killar att de aldrig ger sig. Jag är nöjd med dagens shopping. På ikea hittade vi allt vi skulle ha och lite till, men det ingår ju när man är där, det vet ju alla. På hööks hittade jag hasskydden och ett bett. Så blev det ett par jeans också. Har ingen ursäkt för dom. Dom var så sköna bara! Jag hatar jeans men dom här var jättesköna, inte jättedyra och snygga. Dessutom kan jag sälja ett par replay jeans jag nästan aldrig använder så har dom finansierat sig själva :) Jag äger Becky Bloomwood i shopping (hon i boken)! Just nu undrar jag dock vad pojkvän gör där inne? Det är väl aldrig ett bra tecken att bli kvar länge i en affär. Bäst jag hämtar honom så han inte gör något dumt. Fast en stor platt-tv hade inte varit helt fel. Jag sitter kvar ett tag till.. Fin bild på solnedgången va? Lite längre fram höll jag på att ramla av.

Första snön.

Trött, ont i magen av all jättegod sallad svärmor lagat som jag klämt i mig och helt vimsig. Låg och läste och måste ha somnat till för jag vaknade precis.
Boken är inte alls lika rolig nu. Hon har gjort slut med killen, sumpat sitt liv i New York och är skuldsatt långt över huvudet. Hoppas på en vändning, men det är det ju alltid i de där böckerna. Lyckliga slut. Det gillas.
Är i Bollnäs och hälsar på, om det är nån som inte fattat det. När vi åkte hit snöade det i Orsa och innan Edsbyn låg det kvar några cm på marken. Snö alltså.
Nu är det bara en tidsfråga innan det ska krockas hej vilt och blir "snökaos" i Sthlm (WHAT? SNÖ? I ÅR IGEN?) och grannen kör sönder gräsmattan med skotern (så fort första flingan singlar ner från himlen brummar det till i garaget bredvid mamma och pappa).
För min del kan det gärna få gå några månader till innan snön kommer. För ridningens skull iaf. Fast iofs, det var ju det här jag skulle med gubb-bilen till så jag antar att det får snöa hur mycket det vill. Jag tar mig väl fram ändå. Är det meningen iaf.
Innerst inne gillar jag vintern. Jag älskar den faktiskt, men inte alltid. Inte när man ska rida och har så mycket kläder på sig att man knappt kommer upp på hästen och väl uppe så tänker man att "äsch, jag blir varm när jag börjar trava" och så är det för mycket snö i skogen så det inte går att trava, eller så mörkt att man inte ens ser hästen man sitter på, eller när man tappar känseln i fötterna och fingrarna, eller när man ramlar av i ett dike i den där snön med så där mycket kläder att man inte kommer upp igen. Japp, det har hänt. Då älskar jag inte vintern.
Men när man rider en solig, inte jättekall, vinterdag med pigg häst och snön virvlar om benen på den när man galopperar, då är det rätt mys. Eller när man åker bräda i puder en hel dag och åker till toppstugan och äter våfflor och bättrar på goggelbrännan en härlig vårdag i slutet av mars. Då är det också rätt mys. Det känns rätt långt dit dock.
Nu ska vi ju gå igenom en mörk, kall, säkert blåsig och hemsk höst först. Får ha julen som första mål att se fram emot. Efter den går ju allt lättare. Kanske man borde kika efter julklappar i Valbo imorn? Vi ska dit och köpa barstolar till bordet vi ska köpa. Våran lägenhet är, som jag sagt förut, ett evighetsprojekt, som nu börjar bli skapligt bra iaf. Det fattas bara en stor soffa, och 20 kvadratmeter mer golv-yta som den nya soffan ska få plats på.
Kanske, kanske vi råkar slinka in på Höök imorgon också. Helge MÅSTE faktiskt ha has-skydd och det är helt sant. Jag måste inte ha nånting. Jag ska gå runt med boken i sinnet hela dagen. Inget till mig själv. Det satsar jag på iaf, sen lär jag ju knappast hålla det....
Det blir aldrig som man tänkt sig.

Shopaholic.

Nej. Det är inte mig det handlar om. Även om man skulle kunna tro det.
Boken jag läser heter En shopaholic i New York och den är sjukt rolig. Känner igen både mig och några nära besläktade kvinnor till mig i galningen boken handlar om.
Tjejen i boken har dock en heltokig syn på pengar och bryr sig inte om nånting. Hon bara shoppar järnet och skiter i konsekvenserna. Eller skiter i... hon tycker nog att hon "behöver" de där femtiotredje paret skor, eller att hon är "värd" en väska till fast hon redan har 30 st hemma.
Saxat från boken:
" Till sist bestämmer jag mig för en urläcker Kate Spade väska i mörkbrunt skinn och går bort till kassan med den.
Den kostar 500 dollar, vilket låter ganska mycket men en miljon lire låter ju också ganska mycket. Och det är ju bara några cent."
Haha, den är jätterolig att läsa. Jag tycker om att läsa sånna här typer av böcker.
Chic-lit.
Har läst Lipstick Djungle, Djävulen bär Prada, Gossip Girl böckerna osv. Deras liv är så långt ifrån mitt man kan komma.
De springer runt på NYs gator i högklackat och shoppar slut på x-antal tusen om dagen medan jag mockar skit i gummistövlar och tycker det bästa i världen är att rida ut i skogen en solig höstdag. Själva shoppingen gillar jag med dock, fast helst hästprylar.
Tänk att få 100 000 att göra slut på på Skara Hästsport tex. Mmmmumma! Jag köper hellre ett snyggt schabrak än en t-shirt till mig själv. Trots detta är min garderob så överfull att jag inte får in ett plagg till, och då är "hänga på galge kläderna" i en annan garderob. Ska ta tag och rensa ur där en vacker dag...
Orkar inte nu.
Är hemma och är förkyld så det blir inte många knop. Tänkte läsa lite till och se vad dåren hittar på härnäst sen ta en varm dusch och hoppas näsan blir "urångad" så jag slipper vara så förbannat snorig.

Sukin.

Här är den. Den nya bilen. Sukin. Börjar gilla den mer och mer nu. Hämtade hö idag och då var den stor, stark och impade på bonden. Det är skönt att ha en stark bil när man gör sånt. Dessutom ser det inte lika löjligt ut när man kommer med hölass och STOR bil än när man kommer med en liten gocart och hölasset är 5 meter högre än bilen. Typ.
Nice haaa??

Ja nu har jag visat den iaf. Tillslut.
Har som sagt hämtat hö idag. Fixat stall och så. Tagit ner en del av en beteshage och fixat Helge som fick vila idag.
Med fixa menar jag byta täcke, borsta och linda ben. Han är alltid lindad runt om på nätterna.
Och varför lindar jag en så ung häst som inte ens tävlar undrar ni?
Helge har ju varit väldigt sjuk pga att ryggmärgen varit klämd på honom och efter operationen är han mycket, mycket bättre men inte helt återställd. Bla så står han brett med frambenen när han äter från marken och det sliter onödigt på knän, senor och leder på honom. Det är spec i boxen han står så då han inte kan röra sig lika mycket som ute. Iaf så testade jag en vecka och hans ben var alltid helt torra och fina så det var ett vinnande koncept. Därför är han alltid lindad. Ibland får man väga för- och nackdelar för att hitta bästa lösningen och det har jag gjort nu. Om han måste gå lindad resten av livet så är det så.
Nu ska jag vräka i mig kyckling och ris som älskling svängt ihop!

Måndag.

Himlen var klarblå hela dagen när jag jobbade men när jag slutade rullade molnen in. Såklart.
Jaja jag och syster red ut hästarna en sväng och det var så mysigt så, även om det inte var jättesoligt längre.
Vi skrittade genom byn idag bara och hem genom skogen. Helge har ju jobbat hårt i helgen så han fick ta det lugnt och fint idag. Dock ville jag ha honom bra mellan skänkel och hand, rak och med bra stöd på bettet, vilket jag hade mestadels. Grande skötte sig bra han med, de var lite tittiga båda två bara. Trodde Helge skulle vara trött och lugn efter två dagars hoppning men icke.
Pållarna i sin vinterhage. Den har redan blivit tråkig =(
Har nån förresten något tips på "trälåda" man kan ge hästarna hö i på vintern? Typ en EUR-pall med pallkrage eller nåt. Mina hästar, eller iaf en, är rätt duktiga på att bita på och göra illa sig på saker så något så säkert men ändå hållbart som möjligt. Hmmm...ska fundera lite. Vill inte att de äter direkt på marken sen när hagen blir ännu värre. Lerig och hemsk.
Grande myser med Sofie innan ridturen.
Visst är mitt nya ländtäcke snyggt? Härlig ull och perfekt passform.
Jag är fortfarande på rosa moln sen helgens hoppkurs. Jag tror verkligen jag har hittat rätt tränare för mig och Helge i hoppningen. Allt går lugnt till. Man hoppar en och en, aldrig i ström, och får ordentligt med tid på sig att göra saker i lugn och ro. Stressar man får man skritta och lugna sig innan man får hoppa (jag stressade inte men i andra grupper hände det). Han vill att hästen får lösa det mesta själv. Det ska vara lugnt och fint, inget hetsande och han vill verkligen hästen väl. Han håller koll på att hästens utrustning sitter shysst och bra och  han vill att man ska få ut något av träningen. Att man lär sig något, inte bara att man hoppar en bana efter att ha värmt upp på 3 hinder sen är man klar. En annan sak som är bra är att han anpassar träningarna till vad man sitter på för häst. Han hade kvar det han hade byggt men ändrade lite hit och dit för att alla ska kunna träna på den nivån man är på. Jag kände mig väldigt trygg att träna för honom, även om jag var nervös. Han kommer till Orsa en gång i månaden och jag tänkte även vara med i november om det passar oss. Jag är superladdad och är glad att jag blev övertalad att vara med. Jag klarade det ju faktiskt.
Nu ska jag ta rätt på köket. Det är inte mer än rätt då älsklingen hade städat hela lägenheten, dammsugat, torkat golv, skruvat ihop skohylla och börjat med maten när jag kom hem från stallet =) Lyx!

Världens bästa.

Det här hade jag aldrig trott.
Inte att jag och Helge skulle vara med på hoppkurs tillsammans. Det är helt sjukt efter allt han gått igenom. När han blivit opererad var jag glad om han skulle gå att rida i skogen och lite lätt dressyr på. Hoppa var bara en bonus, och nu går det så här bra. Vet inte vad jag ska säga förutom att jag är helt överlycklig för det. Han är så himla duktig på det också! Världens bästa pålle. Och Grande med.
Idag på kursen var det iaf lite banhoppning. Han hade inte byggt spec snällt, Fredrik.
Det var sväng från långsida och direkt från första hörnet "snett igenom" på ett hinder, rida rakt på nästa som stod på den långsidan och hoppa ett hinder rätt mot kortsideväggen som stod lite snett. Red man från andra hållet på det hindret vände man ungefär mitt på kortsidan ut mot långsidan. Om ni fattar =)
Så hoppade vi ett hinder som stod längs med medellinjen. Väldigt svårt att vända upp, hålla bra galopp, komma på mitten, byta varv och helst även byta galopp över hindret.
Sista linjen var ett man red genom först kortsidehörnet, vände upp lite innan andra och hoppade ett hinder sen red man rakt, parallellt med väggen mot ett hinder till. Kanske dåligt förklarat men men. Blev filmade idag så jag ska försöka slänga upp en film så småningom.
Lite suddiga bilder kan jag bjuda på iaf.
Jag och Mia på våra snygga, mörka, skimlar =)
Här kom vi för nära och jag tar tag i manen för att inte rycka Helge i munnen. Det blir mycket hålla i manen på den hästen när han hoppar så inni helvete =)
Här kom vi också lite nära. Jag börjar lära mig att inte varken ta i honom eller gasa så vi kommer lite hur som helst ibland men han lär sig bäst av det.
När vi kommit hem red Emelie Grande medan Helge fick gå i sommarhagen bredvid ridbanan och äta.
Han är nog nöjd efter helgens kurs. Jag är det iaf. Jättenöjd! Både med mig, häst och tränare. Grymt kul och jag längtar redan tills nästa gång om en månad.
Det har varit en lång dag idag. Var i stallet 11 och fixade klart där innan Evelina kom så lastade vi och åkte. Tittade på en grupp innan min, åt lite mat, red, skrittade av häst rejält, lasta, åka hem, massera, stretcha, linda, borsta, ta rätt på transport och saker, smörja stövlar osv sen är klockan jättemycket. Kom just hem. Skulle behöva en helgdag till =)
Nu ska jag ta en välbehövlig dusch och sen invänta pojkvän med pizza!

Hoppkurs!

Jag har ändrat iaf lite uppfattning om nybilen nu. Vi kan kalla den...Sukin.
Sukin är helt sjukt bra att dra med! Backen i stallet var som plan mark och det kändes inte ens att häst och transport var med där bakom. Det gillas. Ett pluspoäng till gubb-bilen. Till Sukin.
Det fanns ju en anledning till varför jag drog med mig häst och transport. Jag och Helge var på hoppkurs i Orsa för Fredrik Knutsson. Vi ska dit imorn med. Hoppning hela helgen för oss.
Det gick jättebra idag. Jag var nervös som en räka i ett haj-stim (äter hajar räkor? Ser dom ens dom? Jag hade nog varit rätt nervös om jag varit räka bland hajar även om dom inte ätit räkor)men det gick mycket bättre än förväntat!
Helge är så klok och lätt så han löste det mesta även om piloten inte alltid var med i svängarna. Vi travade bommar och fick tio meter innan ungefär ställa oss i fältsits med båda händerna långt fram och låta hästarna lösa eventuella problem själva. Vilket jag tycker Helge gjorde bra. Han hade lite bråttom nån gång bara men vi har aldrig travat mer än 5 bommar i rad för och nu var det 9-10 st.
Så hoppade vi lite svängar och linjer med lite volter inlagt och Helge skötte sig super! Jävlar vad han hoppar! När man landar så flyger man framåt för att han hoppar så bra med bakbenen och ryggen. Lite ovant för mig.
Jag är jättenöjd med träningen även om jag inte är på topp just nu med hoppningen än så lär man sig mer och mer och sånna här träningar är jättenyttiga. Jag tror inte att jag gjorde nåt helgalet iaf för Helge gjorde då nästan allt rätt. Petade en bom som vi kom på tok för nära men annars låg allt kvar och stanna finns liksom inte. (nu får jag väl fan för det imorn =)
Det här hindret trodde jag låg på typ...40 när jag red an det på långsidan. Men när jag vände upp hade Fredrik (den jäveln) lagt upp hindret så jag skällde lite på honom medan jag red mot det men vi tog oss över ändå. Det är nog hela 80 cm =P
Jag och Grande har hoppat 145 utan problem men med Helge är det lite annorlunda. Man måste vara så försiktig och jag är väldigt ringrostig och hoppa med en häst man aldrig hoppat sånt här är scary shit. Dessutom med en studsserie på 9 hinder och bommar innan.
Här hoppar vi snett igenom och jag är med för mycket med överlivet men för lite för lite med handen. Som vanligt.
Det är något jag verkligen tänker jobba på. Dock verkar det inte störa Helge på de här höjderna vi skuttar över just nu. Leder honom lite precis över hindret här också. Svårt att rida snett på hinder ju.
Det var en mycket lyckad träning och jag hoppas på en lyckad dag imorn med.
När vi kom hem blev Helge masserad, lindad och fixad och fick beta lite som belöning innan det var dax för boxen och natta.
Älskade lilla plutt. Han är gjord av guld.
Nu är jag helt slut och ska lägga mig i soffan med bästaste. Snart.

En liten roadtripp.

Fick halva dagen ledig idag så jag och Anna brummade till Borlänge och Aubiouse.
Skulle köpa ett schabrak så jag kom hem med ett ull-ländtäcke, ett pannband till hopptränset, en Kingland t-shirt och paddar till benlindorna. Det är som IKEA. Man vet vad man ska ha och hittar det...plus en massa annat. "Men det var ju så billigt".
Åt nästan en hamburgade på Max, köpte en skohylla på Rusta och så brände vi hem igen.
Väl hemma tog jag med mig syster på en härlig ridtur. Båda hästarna var jättepigga och skötte sig super. Grande är helnöjd med Sofie i sadeln. Jättekul att se =)
Imorn gäller det.
Jag är NERVÖS!

Igår. Idag.

Hade inte riktigt någon inspiration att skriva igår och vet ärligt talat inte om jag har det idag heller men jag gör ett försök.
Igår så tvingade jag med mig lillasyster ut på en ridtur med hästarna. Gentlemannen Grande var så snäll så och det gick jättebra tycker jag. Han är lite väl stark ibland när han tror att vi ska hemåt men annars gör han aldrig något dumt. Man kan sätta upp vem som helst.
Till skillnad från den andra pållen. Som jag sagt förut vågar jag inte sätta upp vesmm som helst på honom. Dels för att om man inte är tillräckligt känslig kan han skicka av en så det smäller om det och man måste rida bra för att jag ska tycka det är värt att någon annan får rida honom.
Visst vill man kanske att ens häst ska vara så pass väluppfostrad att vem som helst kan rida den men alla hästar funkar helt enkelt inte så. Helge har varit med om mycket och han har varit ett nervvrak (jag är garanterat skyldig till en del av det då jag själv var ett när han var sjuk) och nu när han är så fin i ridningen och bra i psyket vill jag inte att det ska bli förstört pga av eventuella missförstånd av någon ny ryttare.
Så är det ju faktiskt MIN häst som jag köpt till mig själv =) Andra ryttare behöver inte rida honom. Däremot inte sagt att jag inte vill ta hjälp och låta någon duktigare ryttare hjälpa mig att rida honom om det behövs. Det gör jag utan tvekan.
De är väldigt olika mina hästar men det gillar jag. Man får lite av allt och jag hade inte velat ha det annorlunda.
Idag red en medryttare Grande medan Helge fick vila. Grande har blivit riden varje dag sen i söndags nu och förhoppningsvis i morn med då jag tänkte försöka tvinga med mig syster ännu en gång.
Helge klippte vi istället. Dock har han väldigt tunn och fin och inte alls lång päls så det blev inte så stor skillnad. Han är så sjukt söt när han blir klippt. Han älskar det. Står helt still och ska klia en och mysa. Han tycker det är så skönt och bryr sig inte ens om man klipper honom precis bakom öronen. Han är stencool. Han är stencool när han vill =)
Annars har jag inte gjort så mycket varken idag eller igår.
Kört runt i mina nya bil. Den har inte varit alltför häpnadsväckande än men den tuffar på. Den är nyare, större, starkare och jag antar att den är snyggare än min förra bil men jag kan inte hjälpa att sakna den gamla.
Känslan när jag kommer ut på morgonen för att åka till jobbet är typ "ja just ja, jag har ny bil", inga hurrarop och hoppsasteg direkt =) Jag antar att det ger sig med tiden men än så länge leder Seaten.
På lördag och söndag ska jag och Helge vara med på vår första hoppkurs. Vår första hoppning för instruktör överhuvudtaget faktiskt. Det är med skräckblandad förtjusning jag längtar till helgen. Vi är iaf bara två första dagen så det känns tryggt. Helge blir ju lite bananas när det är många hästar i full fart runt honom så en häst till som han inte känner blir lite bra att starta med.
Nu så.
Ska ta och äta lite och se om det är något sevärt på tv.

Städade ur bagaget på bilen igår och själv...

foto0820 (MMS)

Städade ur bagaget på bilen igår och självklart skulle det testas om det gick att ligga där inne, vilket det gjorde :) Gott om plats i en annars rätt liten bil. Hur som helst är den inte min längre :( Köpte min nya idag vilket är jättekul men sorgligt att sälja pärlan. Kommer sakna den. Inte på vintern dock, då är förhoppningsvis den nya bättre. Ska provdra med den redan i helgen då jag ska på hoppkurs med Helge. Jag och Evelina hoppade lite med hästarna idag. Vi var på ängen och hade ett pyttehinder som vi skuttade några gånger. Vi kom ordentligt fel en gång men gången efter när vi kom fel igen rättade sig Helge jättebra. Han lär sig! Det känns bra inför helgen. Kändes även helt okej med min ridning. Började inte krångla även om jag såg att vi låg fel och var skapligt stadig iaf. Imorn blir det en lugn tur i skogen för Helge och efter ett bad för på torsdag ska han klippas. Bye bye från en annan del av älvdalen.

Bla, bla, blaaa.

Jag och min, för tillfället, bäste vän chipspåsen sitter i soffan och tittar på Ullared. Morgan är för härlig alltså, fast jag kan bli skogstokig på honom också. Folk som är seeega och tröga kan göra mig galen! Han kan bara stå där, inte säga ett ord och glo på ingenting hur länge som helst. Irriterande. Eller vad säger du chipspåsen?
Iaf så har jag just ätit mat. Falukorv och snabbmakaroner. Flashigt va? Inget laga-mat-i-tre-timmar-och-lägga-upp-fint här inte. Sånt hinns verkligen inte med på vardagarna. Dessutom är inte min allra bästa vän hemma och det är rätt värdelöst att laga mat till bara sig själv.
Har varit ute och städat pärlan för nån timme sen också. Min fiiiina fina bil som om en dag eller två ska lämna mig och vandra vidare till någon som inte behöver dra hästar utan bara vill ha en fin, snäll, snygg, sportig bil som inte gör en fluga förnär. Dock är ju dörrarna irriterande. Men det är det enda. Jag tror nog att det är mitt andra gamlighets-tecken (det första var när jag sålde ett par skiiiitsnygga skor för att de inte var sköna). Att jag säljer en fräsig liten röd sportbil och köper en stor och stark gubb-bil. Fast den nya duger väl den med. Hoppas jag kommer tycka om den lika mycket som röda faran. Den har mycket att leva upp till den rackarn!
På onsdag ska jag nog hämta den.
Dagens häst då:
Jag och E red ut i skogen. Började med att klättra lite efter en ordentlig framskrittning. Mötte en skotare (ta-ner-träd-skala-av-träd-kapa-träd-låta-mycket-maskin) men hästarna skötte sig superbra. Helge gick först och var stencool.
Sen tränade vi på galoppfattningar och avsaktningar. Helge gjorde några riktigt bra men han orkar inte hålla sig kort så länge utan man måste låta honom öka lite efter några språng.
Jag satt mycket i traven idag med och stundtals går det riktigt bra. Han börjar fatta att man inte ska galoppera varje gång matte sitter i traven när man är i skogen. Men jävlar vilken trav han har. Grande (eller typ, vilken häst som helst) skulle jag kunna sitta i traven på ett helt pass. Helge är man helt slut efter bara nån minut. Det tar sig dock, förr orkade jag inte ens tio steg.
Han var fin och väldigt mjuk och lösgjord efter sista traven och han sträckte ut halsen nästan till marken när vi travade sista stegen. Duktig pålle. Grande var mest pigg och tokig =)
Nu borde jag verkligen diska men chipspåsen tycker att vi ska se klart Ullared först...
Förresten!
Fotade ju ett bröllop härom helgen. Det visade sig att det var min kompis som skulle gifta sig. Den luringen =)
Vi var i Dyverdalen och fotade. Riktigt fin miljö! Ett litet collage därifrån.

En riktigt bra söndag.

Vilken dag det här har varit. En väldigt bra dag, till skillnad från gårdagen.
Vaknade av klockan lite innan nio. Vi brukar aldrig sova så länge men jag ställde klockan ifall och det behövdes nog. Hade väl sovit än om den inte ringt =)
Tog en riktig mysmorgon med ordentlig frukost och lite pyssel hemma. Efter tolv skulle vi båda iväg på olika håll.
Jag till stallet och Andreas skulle repa med bandet.
Jag fixade stallet, tvättade flugtäckena (de lär väl inte behövas mer i år, dock är knotten FÖRJÄVLIGA!!) och plockade fram lite tjockare täcken. Nu är det ju faktiskt oktober och kallt ute. Funderar på om jag ska klippa Helge innan helgens kurs? Han är dock inte spec långhårig så vi får se.
Dagens pass var riktigt riktigt bra med Helge.
Han var spänd och larvig när jag tog in och gjorde i ordning honom och det höll i sig i början av passet.
När jag började korta tyglarna och jobba honom gav det sig och han började lyssna på mig direkt. Bra framsteg där.
Först gjorde vi halter och tränade på att han inte ska titta upp och vara intresserad av allt annat när han stannar. Gick så där men förbättring efter ett tag. Sen flyttade jag honom i fram och bakdelsvändningar. På bakdelen är helt klart lättast, det har jag alltid haft lättast för men det känns som även Helge tycker det är lättare. Ska be Jessica känna efter nästa gång hon rider ifall det är jag som gör något galet. Sidvärts/skänkelvikning är han duktig på åt båda hållen, fast bara på nybörjarstadie, vi har inte gjort så mycket sånt än och bara i skritt.
Traven gick rätt bra från början. Red åttvolter och skrittade några steg i varvbytena, dock inte i varje så att inte skulle lära sig vart det skulle vara skritt.
Gjorde även halt från trav och han var väldigt lydig och fin.
I galoppen skulle det bockas och trillskas lite först men sen var han VÄLDIGT fin. Kort och bra galopp utan att lägga av. Fick till några riktigt bra språng men då fick jag lov att rida fram ur det så han inte skulle lägga av.
Jag är jättenöjd med dagens pass. Jag höll mig rak och ramlade inte framåt. Bra handställning för det mesta och jag kände mig stadig. Jag satt lite i traven och det kändes super! Känner i magen nu att jag suttit =) I höger varv är han lättare att sitta på än vänster så jag fick rida lätt lite i mellan åt men fick till det bra även i vänster tillslut.
Jag avslutade med att trava på raka spår med Helge lång och låg och det kändes också jättebra.
Kul när det är så här! Riktigt kul!
Grande fick bli tömkörd på ridbanan. Han blir alltid heltokig när man longerar eller tömkör honom. Om man smackar lite drar han järnet, bockar och tjuter =) Kul för gammelgubben.
Försökte mest få honom mjuk och böjlig vilket han blev ganska snabbt. Dock dyker han lite ibland så man får påminna honom att inte springa med huvudet i backen. När jag var klar med Grande fick de faktiskt gå in fast klokan bara var 4. Det är så sjukt mycket knott ute på eftermiddagarna så hästarna VILL INTE vara ute. De bara går fram och tillbaka vid grinden så då är det bättre att de får vara inne och ta det lugnt.
Lite bilder från idag.
Måste förresten klaga lite.
Köpte ett bett på Hööks för ett tag sen.
Sweet iron tredelat som efter bara några gånger rostade totalt! Skulle aldrig sätta in det i en hästmun igen. Kanske har använt det högst 10 ggr! Jäkla skitkvalité. Sista billiga bettet jag köpte.
Nu ska jag klämma i mig en pannkaka till, kolla klart på hoppdelen i fälttävlan (ryttar VM) och sen blir det nog sova.
Har en tuff vecka framför mig/oss. Tisdag, lördag och söndag längtar jag sååå mycket till! =)

Visst blev det bra med ljuslyktan? Har tän...

foto0794 (MMS)

Visst blev det bra med ljuslyktan? Har tänt massa ljus och myser i soffan och tittar på ryttar-vm. Fälttävlan nu. Det absolut roligaste att titta på. Skulle aldrig rida det själv dock. Livsfarligt ser det ut, både för häst och ryttare. Bra lördagsnöje på säkerhetsavstånd hemma i soffan är det iaf :) Mina hästar ska minsann få en rejäl tur imorn de med, efter dagens påhitt.

Ni två!

Mina kära pållar har varit på rymmen idag.
Vi var på väg till Rättvik när Lena ringde och sa att "dina hästar har rymt!!"
Vi vände och jag hetsade stackars Andreas att åka i 200 hemåt. Såg framför mig hur de blev påkörda, fastnade i nåt dike, bröt ett ben osv osv.
Lena stack iaf efter dom och de sprang ifrån henne. Grande gav tillslut upp och lät sig fångas och så fick de gå i en tråkig vinterhage med ström som ger dem rejäl känga om de går in i den.
Jag höll på att dö men det gick bra. De var iaf hela utanpå och verkade hemskt nöjda med sitt lilla äventyr.
När hästarna var på plats i hagen med hö och ström kunde vi åka mot Rättvik igen. Strosade på marknaden två timmar ungefär sen åkte vi hemåt igen. Hittade ljung, två lampor, en t-shirt, lite äta och en ljuslykta som ska hänga på väggen i hallen bredvid spegeln.
Nu har vi ätit gott och ska bara ta det lugnt resten av kvällen.

Jag längtar!

Åh vad jag längtar!
Jag längtar tills imorn då jag och älskling ska gå på Rättviks marknad och mysa och klämma i oss langos.
Jag längtar tills på söndag då jag har en HELT ledig dag.
Jag längtar tills på tisdag då jag ska hämta min nya bil.
Jag längtar tills nästa helg då jag och Helge ska vara med på hoppkurs!
Det är härligt att ha saker att se fram emot, jag blir lite rastlös om jag inte har det.
Något som jag ser fram emot nästan varje dag är att rida.
Idag red jag Helge på hackamore eftersom han klämt sig vid ena mungipan. Hade hack och dressyrsadel =) Vilken syn.
Jag tränade på att bara rida med sitsen. Gjorde halt utan att ta i tyglarna, fattade galopp och svängde med sitsen och saktade av utan att ta i tyglarna osv. Han är väldigt lyhörd för sitsen när man gör helt rätt och är stadig själv.
Galoppfattningarna idag var helt klockrena! Från skritt och man kände jättebra hur väl han "satte" sig och sköt ifrån. Han är så duktig. Det är en fröjd att rida när han är så, vilket han är oftast. Inte när jag red med Anna och Sara häromdagen men annars =P
Imorn får hästarna vila. Kanske ska röra på Grande men Helge ska få vila iaf. Hoppas hans mun blir bra snart, fast den var redan bättre än igår.
Nu ska jag fräscha till mig lite sen ska vi till mamma och pappa på middag.
RSS 2.0