Lill-lördag.

Alla pratar om snö på FB men jag har då inte sett en flinga. Tack och lov. Inga vinterdäck och inga broddar. Ingen vinter är välkommen med andra ord.
Kallt är det iaf. -2,5 när jag åkte från stallet för en timme sen. Brrrr! Hade stora vinterjackan idag när jag red. Vad jag ska rida i när det är -25 är ett senare problem.
Evelina och hennes border collie Jeff var med idag. Hästarna tittade lite på vovven i början men sen gick det jättebra. Han fick tom springa precis i haserna på Helge utan att han brydde sig. Ett bra framsteg för en, en gång, extremt bakskygg häst. Vi både travade och galopperade och det gick jättebra även fast vovve var med och skulle valla oss ibland =)
Helge var jättefin från början, sen blev han lite tjurig i traven när han inte fick springa på i full fart som han ville. I sånna lägen, när han skjuter ut huvudet och bara vill springa, gör jag massor av halvhalter, driver framåt och rätar upp mig så mycket jag kan för att han inte ska dra mig i obalans. Han blev fin och följsam tillslut iaf.
I dressyren känner jag att vi har stannat upp lite i utvecklingen och därför ska jag rida ett markarbetspass och ett dressyrpass nästa gång Fredrik kommer. Ska bli intressant att rida för honom i dressyr. Var många år sedan sist och då som ridskole-elev. Nästa vecka ska även Jessica rida honom så då hoppas jag hon kan komma med några bra tips. Självklart ska jag kämpa på själv hemma också. Rider mest i skogen nu medan det fortfarande är skapligt mjukt men man kan ju träna dressyr utmärkt även där så det gör vi.
En rolig sak är att Evelina ska vara med på Grande också! Kuuul! Får nog lov att klippa hårbollen då, så han ser respektabel ut när Fredrik kommer. Han har ju trots allt varit Fredriks ögonsten i alla år.
Hoppas vi kan komma igång bra med dressyren båda två.
Här är en utlämnande bild på mig där jag inte orkar rida med säte och skänkel ordentligt utan drar upp skänkeln ist som en liten ponnyryttare. Skämmes! Spänna mig knäna är en dålig olat jag har.
Samma här men något bättre. Det är så bra att bli fotad eller filmad när man rider. Har man ingen tränare närvarande är det ett jättebra sätt att se vilka fel man gör.
Tror inte vi gör nåt rätt alls på den här bilden faktiskt.
Innan Bonde söker fru ska jag äta lite mat som sötnöten har lagat sen blir det soffan resten av kvällen.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0