16 oktober

Förra fredagen var vi tillbaka i Rättvik på kliniken för återbesök. Helge travade och galopperade igenom allt så fint så det var fritt fram att sätta igång igen. Yes!
Första dagarna promenerade vi bara sen har jag skrittat och travat några ggr i veckan. Veckan som kommer blir det lite lugnt i början sen rider jag på lite mer i helgen.
 
Jag har ökat på Helges kraftfodergiva ganska mycket sista tiden (dragit ner när han tagit det lugnt såklart) men efter att han börjat gnissla tänder en del har jag tagit bort nästan allt. Han har gnisslat tänder förr och då hade han lite ont i magen och så ska vi inte ha det. Idag har jag inte hört honom gnissla alls så det verkar vara att han fått lite för mkt kraftfoder. Men då har jag lärt mig det!
 
Vi håller på för fullt att snickra på ett höhus till hästarna. Tanken är att de ska få gå på fri tillgång på hö från och med nu. Då slipper jag packa 4 tunga höpåsar till morgon och lunch och slipper bära ut dem till hagen MEN, det största skälet är såklart att de ska kunna äta allt de vill, aldrig vara hungriga och ha glada magar. Höhuset kommer att rymma en hel rundbal men om det blir rundbal eller flera småbalar det får variera lite tror jag. Mkt hö ska de ha tillgång till iaf. Sen blir det förhoppningsvis mindre spill också.
 
Nästa projekt blir en isolerad vattenbalja så de slipper dricka isvatten i vinter. Eller att vattnet fryser helt.
 
Efter det måste jag nästan hitta på ett nytt byggprojekt. Det är ju jättekul att snickra och greja tycker jag. Kanske ska bli snickarlärling =)
 
Grande har jag longerat en del i veckan. Han är pigg och glad, han har bara lite startsträcka först. Jag har tänkt få igång honom lite mer nu så han inte går och stelnar ihop och bli gammal för fort. Vill ha kvar honom lääänge. Longering med mkt galopp två ggr veckan och promenader/handhäst/rida/jogga med två ggr vecka är planen.
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0