Sista januari.

Åker till Sthlm imorgon så därför slutade jag lite tidigare från jobbet idag. Skönt att få sova nån extra timme inatt för det blir tidig uppgång. Ska hinna med att fixa stall, motionera båda hästarna och vara hemma senast 9,30. Sen får jag skjuts av mamma till bussen.
 
I tisdags red jag Helge ut längs sjön med Grande som handhäst. Funkade verkligen toppen! Man kanske inte kan jobba sidvärts osv men jag kunde iaf trava utan problem med fint stöd på båda tyglarna. Grande travade så snällt bredvid i precis rätt tempo.
Enda gången det blev lite nervöst var när jag red förbi en traktor som lastade ensilage-balar och Grande drog iväg lite men det ordnade sig och så kunde vi trava vidare.
Igår var jag inte på humör alls. Helt trött och slut så jag tog en promenad med Helge så fick det räcka.
 
Idag åkte jag och mamma till Orsa med Helge. Medan jag red var mamma ute och gick en långpromenad. Jag tränade mycket på övergångar och att korta gångarterna med bibehållen kvickhet. Hade musik i öronen och det är så underbart att rida till musik! Älskar det. Man kan verkligen känna om hästen har en bra takt och man kan rida i olika tempon osv.
 
Tränade också på våran stora "akilleshäl" avsaktningar från galopp till trav. Många gick käpprätt åt helvete men det blev ändå flera som var RIKTIGT bra. Det blir fler och fler varje gång så de där som går dåligt är det bara att skita i och träna vidare. Med "åt helvete" menar jag att han typ vräker sig fram i traven precis efter övergången och sätter mig totalt ur balans. Idag fick jag till flera där han kortar upp galoppen jättefint och bara flyter in i traven. Luddigt kanske men huvudsaken att jag själv vet vad jag menar =)
 
Ska packa klart nu och sen sova.
 
 
 

Tisdag

Slog två flugor i en smäll idag och red Helge och hade Grande som handhäst. Gick hur bra som helst!

Noll koll.

Vaknade en minut innan klockan ringde imorse. Hade sovit ca 8 timmar då så kroppen var väl utvilad och klar =)
Klädde på mig och skulle precis åka till stallet när jag tog en kik i kalendern och fick se att min provtagning var idag, och jag som hela tiden trott det var imorgon.
Lena fick ge hästarna lite hö och jag fick istället åka till sjukhuset. Slapp iaf vara nervös hela dagen idag utan bara en timme.
Det gick iaf bra. Lättnad!
 
Fick planera om stallet lite men nu är det klart, Helge rörd på och jag har ätit lunch.
Strax jobb.
 
 
 

Täckesfunderingar.

 
 
Har lite funderingar på ett regntäcke med hals. Skönt när det är pissväder i vår och sommar. Det ovan är från Horseware och det under från Hööks. Faktiskt nästan samma pris. Båda är snygga också. Gillar när det är fast hals som på Hööks-täcket.
I-landsproblem.
 
 

Söndagkväll.

                                    
 
 
Söndagskvällar är min värsta tid varje vecka. Måndagsångest visst men värst är såklart att Andreas åker till Sthlm. Vi har haft en så grymt bra helg tillsammans så man är så glad och så högt upp sen faller man hela vägen ner till botten när han åker. Fick lite tröst hos hästarna när jag lämnat honom på tåget. Åkte till stallet bara för att mysa med hästarna trots att allt redan var klart. Man behöver bara stå och klappa på dem så mår man genast lite bättre.
 
 
Helgen har som sagt varit jättebra. Två ordentliga ridpass på Helge, vi har tränat, myst och lagat god mat tillsammans.
 
     
 
 
 
 
Jag red Helge en sväng i skogen och byn idag. Jag ville låta honom galoppera ur sig lite energi och få honom att kunna gå genom byn på vägen hem avslappnat men det gjorde han inte och jag blir SÅ frustrerad att jag inte kan få honom att slappna av. Han fick långa tyglar och jag försökte vara helt passiv men ändå blev han rädd för massa saker. Blir tokig....
Annars gick ridningen bra. Galopperade ganska långt och varierade mellan att korta honom lite och försöka få ihop honom under sig, och länga genom att lätta på ringfingrarna och låta honom sträcka ut halsen en aning för att sedan korta igen. Längandet var ju förstås inga problem, jobba ihop var svårare men blev lite lättare när han fått "springa av sig" en aning.
I sommar ska jag galoppträna mer. På med hoppsadeln och bara låta honom sträcka ut, länge. Han skulle nog behöva det. Nu på vintern känns det inte riktigt okej att göra det då det är svårt att veta hur underlaget är under snön.
 
 
 
                                                                  Min räddhare.
 
                                   

M.Ä.T.T...

.............
Det är ett under att jag ens klarar av att röra fingrarna..... Alltså jag är så mätt. Haha, jag är så vansinnigt mätt.
Tror aldrig jag varit på mätt som jag är nu, men det var det värt!
Jag och Andreas har svängt ihop den godaste ceasarsalladen known to man! Den var seriös den godaste jag ätit, klådde tom de vi ätit på restaurang. Vi bara satt och åt som i trans.
Perfekt marinerad kyckling, mitt knaperstekta bacon (är det något jag kan så är det banne mig att steka bacon), grönsaker, krutonger, ceasardressing, grana pandano-ost. För att prata kockspråk så "gifte sig smakerna" alldeles fantastiskt och ja...helvete vad jävla göttans det var.
På tal om att gifta sig. Andreas svängde ihop en plåt med kärleksmums med daim-topping till efterrätt som, om möjligt, var ÄNNU godare än maten. Herre! Vem vill inte gifta sig med en man som bakar som en gud liksom.
 
Även om det inte är dyr och komplicerad mat så ligger den absolut på topp-fem på mina godaste middagar ever.
Den enkla är ofta det bästa.
 
Ja, och är det gott äter man ju lätt lite för mycket och när det är överjävligt gott äter man lätt på tok för mkt, vilket jag naturligtvis har gjort. Men jag har iaf varit på gymmet idag och ridit ett svettigt dressyrpass på Helge i Orsa. Då är det bara att vräka i sig. Helgen till ära.
 
Ang dressyrpasset så åkte jag med Helge och Lena med Curry och tjejerna till Orsa och red imorse. Jag hade hoppsadeln för att jag ville komma åt honom ordentligt i galoppen och han drar mig lättare ur balans i dressyrsadeln. När vi igår var han som ett expresståg i skogen och laddade för att galoppera hela tiden så jag tänkte jobba genom honom riktigt mkt idag, vilket jag gjorde.
 
Galopperade mest i olika former och tempon. Han är pigg och stark men hade inte "rätt" bjudning idag. Stretade när jag skulle sakta av men tog inte framåtdrivningen direkt efter avsaktningen ändå. Han behöver mer ärlig bjudning helt enkelt. Lena gav mig några tips så nu är det miljontals övergångar som gäller med kvickhet både vid avsaktning och igång i en ny gångart. Han är flott att se på men behöver komma ihop sig mer och inte bara springa stort. Det tycker både Nina, Annica och Lena. Perfekt att ha så många som tjatar på en =)
 
Han skötte sig super vid lastning och hantering i stallet i Orsa och fick inte ett enda "räddryck" i Orsa. Duktig kruka.
 
Efter stallet så somnade vi lite. Det är alltid meningen att det ska bli bara lite men sen sov vi 1,5 timme ist. Då är man ju helt körd resten av dagen sen =S
Tog oss ändå till gymmet och körde där sen mathandling och en titt på Biltema som öppnat i Mora. Inte spec imponerande men jag köpte ändå en longerlina som jag ska ha när jag lastar. Använder aldrig longerlinor annars då jag inte longerar mina hästar (ingen yttertygel= värdelöst!), bara vid koliksymptom.
 
Sovmorgon imorgon!! Wiiiiiiii. Ska insluta hela huset i en bubbla som varken ljud eller ljus tar sig igenom och hoppas vår gitarrspelande grannes fingrar snart ramlar av.
 
 
 
 
 
 
 


Hepp hepp!

Arbetsdagen har gått så fantastiskt bra idag! Robotarna har gjort som de ska och jag med. Plus lite till. Så skön känsla när allting funkar och man slipper krångla.
 
Vi hade PT-Pernilla på jobbet idag. Hon ska hjälpa oss komma i form, träna och äta rätt. Superbra att jobbet står för det och vill att vi ska ta hand om oss. Fick några nödvändiga tips (har gjort vissa övningar fel) och nu är jag superladdad att träna vidare.
Så laddad att jag tog en ruskigt snabb promenad till stallet ( hade inget val, är ju smällkallt ute), fixade stallet, red Grande barbacka en timme och gick lika fort hem igen. Här hemma har jag gjort lite av övningarna Pernilla tipsade om men så började Lyxfällan på tv:n så nu har jag betalt alla räkningar =) Hehe, hatar att inte ha gjort det. Iallafall så ska jag träna vidare nu. Jag behöver få starkare mage och rumpa tydligen haha!
Hmpf, ja, ja. Bara att ligga i så ska man kunna ställa ett vattenglas på röven i sommar och kunna tvätta kläder på magen.
Höftböjaren är jag svinstark i iaf. Tack vare ridningen det. Nu ska jag försöka bli det i resten av kroppen också.
 
Kolla vilka armar jag hade. Va fan hände?
 

Fuck cancer.

Har precis beställt detta.
 
 
Och apropå det så ska jag på återbesök nästa vecka (nej jag har inte cancer och har inte haft men det är ju pga denna helvetes sjukdom jag måste gå på återbesök ). Är inte ens nervös än. Jag kommer dock hinna bli om några dagar.
 
 

Paranoid.

Jag är paraniod. Och det är inget skämt. Jag är verkligen paraniod. Jag tänker ALLTID det värsta i olika situationer.
Om någon inte svarar i telefonen, om någon inte är hemma, om någon ringer, om någon ska ut och åka bil, flyg, etc, om någon inte hör av sig vid den tidpunkt den sagt osv. Jag skulle kunna fortsätta i all oändlighet. Det tär ganska mycket på mig. Även om det är mitt eget dumma påhitt. Varför gå och oroa sig i onödan? Vet inte varför, jag vet bara att jag gör det.
 
Jag har en otrolig separationsångest (jag kan typ tycka synd om bilen som får stå själv hemma om vi är borta, på den nivån är det) (När vi reste till Göteborg när jag var 15 och var borta en vecka storgrinade jag över att vara borta från Herman, en ponny jag red tex).
Jag hade en av mina absolut värsta dagar i livet för ungefär ett år sedan när vi fick låta våran älskade hund Lufsen somna in. En dag jag trodde att jag aldrig skulle klara av. Jag gråter varje gång jag tänker på honom nästan och jag hade gjort vad som helst för att få honom tillbaka. Och så var jag på min första begravning i år, för min fina morfar. Tanken att aldrig träffa honom igen gjorde mig så otroligt ledsen, även om han var väldigt sjuk.
Jag vill inte vara utan de jag älskar! Det vill väl ingen men jag vill det inte till den milda grad att jag blir knäpp. Dessa negativa, hemska tankar som far runt i skallen varje dag... Tänk om jag kunde vända på det och tänka på glada minnen och rolig framtid med dem istället? Att gå runt och oroa sig kan väl inte vara nyttigt?
 
Kom att tänka på det här när jag läste en blogg jag läst under en längre tid. Två jätteduktiga tjejer som tävlade högt i hoppning. De hade inte skrivit på ett tag men idag när jag kollade var där ett nytt inlägg. Det visade sig att den ena syster hade gått bort i hjärnhinneinflammation. Hon var ca 20 år bara. Riktigt sorgligt. Började givetvis tänka på min familj och min egen syster. Kan inte ens föreställa mig vad tjejens familj går igenom och jag vill aldrig veta det heller. Hur klarar man en sån grej? Ofattbart.
 
Jag vet inte varför jag skriver det här inlägget egentligen. För att skriva av mig lite bara. Skriva av mig mina sjuka tankar =)
 
Så, mamma, pappa, Sofie och Andreas. Om ni tycker att jag ringer för mkt, frågar om ni kommit fram osv, i tid och otid så är det för att jag är paranoid helt enkelt. Deal with it =) Och så älskar jag er mer än ord kan beskriva, om det nu var någon tvekan om den saken.
 
 
En knäppskalle.
 
 
 
 
 
 

Rida, laga mat, slappa.

Red ut Helge genom byn idag i 20 minus. Det var inga problem alls. Hade på mig så sjuukt mkt kläder så det var nästan för varmt ist.
Linne, tröja, fleeceväst, fleecejacka, ulltröja, militärjacka, långkalsonger, täckbyxor med ett par till täckbyxor över och mössa.
Helge var duktigt påpälsad han med så ingen av oss frös.
 
Pga kylan så tog vi det givetvis lugnt. Tränade övergångar mellan skritt och trav. Trav, skritt vid varje lyktstolpe, halvhalt och "måtta" så han inte "trampar på skuggan" etc. Bra miljöträning också, dock var det inte mkt till liv efter vägarna idag. Tittade in i ett hus där de satt framför tv:n och då undrade jag vad jag håller på med för en stund...men sen kom jag tillbaka till verkligenheten igen. Skulle inte byta bort att sitta där framför tv:n inne i värmen när min pigga häst taktar under mig och bara väntar på att jag ska signalera trav igen. Älsklingen. Han var ganska spänd men ovanligt lugn för att vara i byn. Det är iaf inga problem att få honom att trava hela tiden även om han är rädd för något. Krukan.
 
Har lagat FANTASTISKT god kornstroganoff, om jag får säga det själv. Oerhört svårt var det. Ris, falukorv, grädde och ketchup, klart! Haha, ibland är det enkla godast.
 
 
Jag fick ju en ny telefon i julklapp och den är så dryg att lägga in bilder med men nu slänger jag in lite från senaste tiden.
 
Tatueringen nedan, som för övrigt gjorde så jävla ont så jag tror det är värre än att föda barn.... ;)
 
 
 
Dags att ta lite bilder på Grande också. Rider ju mest honom när det är mörkt så det är lite svårt och han är inte den som kommer fram till en i hagen när det finns mat där, vilket det gör typ jämt nu när de får så mkt hö =)
 
Disken är gjord, maten är klar... Ah, skönt!
 
 
 

21 jan - 13

Ibland är Grande jobbig att rida. Han är stor, ganska stel och testar en varje gång om han kan slippa undan. Ridskolehäst-syndromet =) Idag däremot var han GULD! Red barbacka ut längs sjön i mörkret (med pannlampan ofc) och han var så mjuk, fin och jättelydig efter uppvärmningen. De blir ju inte alls lika tittiga när de är "på plats" och jobbar ordentligt heller så kunde trava genom byn i bra form utan problem.
 
Värmde upp med små ställningar åt båda håll, räta upp honom på vänstersidan, små halvhalter, tempoväxlingar och sidvärts.
Bla, bla, bla.
Var iaf himla kul <3
 
Annars har jag hälsat på mor och far en sväng (och fått mat, uppskattat),tvättat, diskat och tränat lite här hemma. Finns massor av saker man inte behöver ett gym för att träna.
 
Hänga tvätten och ta en dusch sen väntar sängen.
 

Söndag

Vilken dag, vilken dag.
 
Tog en lång sovmorgon, frukost framför tv:n sen tog jag en promenad till stallet.
Red ut Helge i skogen och det var såå underbart! Hade hoppsadeln idag, för engångsskull, och det var lite ovant.
Lät honom galoppera ganska mycket idag och han tyckte det var så kul! Det fanns liksom inget stopp idag. Han ville framåt hela tiden och bara väntade på mina signaler. Pigg men ändå var lydnaden helt okej.
Det var -5, soligt, perfekta vägar och underbar häst. Härligt, härligt!
 
 
Efter gårdagens och dagens två ridpass samt gårdagens stenhårda pass på gymmet så är jag ganska mör i kroppen nu men det är skönt att känna att man gjort något.
Har fläskat mig en halv pizza nyss och sen blir det nog mys framför Shooter. Bra film!

Morgonritt.

Hade utsläpp imorse så medan jag fixade stallet stod hästarna i hagarna och mumsade hö.
Eftersom att Helge hade lite överskottenergi igår så fick han jobba ganska hårt idag. Jag red på en äng och galopperade ganska mkt. Red inte spec länge men intensivt. Han blev trött och frustade massor efteråt. Mission accomplished. Tror han behöver jobbas trött oftare.
 
En sväng till gymmet strax sen ska vi fixa god middag med en riktig utmaning till efterrätt.
 
 
 

Lågvattenmärke.

Ett lågvattenmärke i mitt liv. Det är nog idag.
Jag har fryst, svettats, fryst, svettats igen, nästan blivit avkastad av hästj*veln, är hungrig som en get, trött och lite smått asförbannad för att ingen är hemma och lagar mat åt mig när jag kommer hem efter en så arbetsam dag!
DÅLIGT!
 
Har varit och hämtat 300kg hö i Orsa som jag duktigt lassade in själv. Är glad att man inte är kändis så det var massa paparizzifotografer på plats. Min nuna slitandes i de förbaskade höblarna med byxorna på trekvart, hö innanför allt och ett ansikte bara en mor kan älska låter jag gärna resten av världen slippa se. Det var -18 men jackan åkte av så fort vi var klara. Är det något som är mysigare än hö innanför kläderna så är det hö innanför kläderna när man är svettig.
 
Innan höhämtningen red jag och Emelie ut hästarna. Helge var ungefär lika explosiv som en napalbomb i en majbrasa men det var ganska kul och helt okej. TILLS vi galopperade och han tyckte att det verkade lämpligt att börja bocka som en idiot för att lätta upp stämningen. Sagt och gjort. Jag satt som en vante på hans u-formade rygg och försökte få upp huvudet på den nöten, vilket jag till slut gjorde. Nästa galopp, samma sak. Sen hostade Grande till och då jävlar blev det fart på monstret. Jag vet inte vad en häst-host kan åtstadkomma men de är tydligen livsfarliga iaf, viktigt att springa ifrån dem. Han har inte jobbats så hårt på sistone så jag får väl bita i det sura äpplet helt enkelt och acceptera hans överskottsenergi.
Hade han kunnat prata hade våran konversation under ridturen förmodligen låtit ungefär såhär:
 
H: GAH! En rot, vi drar!
S: Nej, jobba på.
H: SHIT! Ett hus, vi drar!
S: Nej, jobba på.
H: GAH! En..jagvetinteensvadjagärräddförmenvidrar!
S: Nej.....jobba på.
And so on.
Som sagt, det är bara att ta att han är så och försöka lugna honom. Imorgon ska han få galoppera i snön om det inte är för kallt.
 
Före ridningen lämnade jag hästarnas pass hos veterinären, tankade bilen (som funkar igen), handlade lusern, havre (hmmm, behöver visst inte ge någon än på ett tag) och nya paddar att linda med vid ridning. Och mat förstås.
 
Nu en välbehövlig dusch och lite fix innan hämtning av Mr A på tåget.
 
 

K.A.L.L.T

 
 
Helvetes-apa vad kallt det var att ta ut hästarna imorse! Ansiktet ramlade nog av ett par gånger, minst.
Hästarna fick två täcken och massor av hö, 25 kg för att vara exakt. Hellre mer mat än mer täcken.
 
Stallet är klart och jag ska snart åka till stan och handla lite. Mat till hästarna och har jag tur kan jag köpa mat till mig själv också. Annars får jag också äta lusern, det ska ju vara proteinrikt ;) Nä, jag och A ska laga finmiddag imorgon och det blir troligen något godare än lusern.
Måste förbi veterinären med passen också sen hästarna blev vaccinerade. Är så dåligt med sånt! Jag och Helge ska troligen tävla dressyr i år så det är dags att fixa ordning alla licenser osv nu också.
 
Hästarna ska ridas ut lite senare och då kan man ju hoppas på lite varmare väder. Om inte så är det lager-på-lager...på-lager-på-lager som gäller.
 
 

Galenpanna.

 
 
Tömkörde Grande imorse och han var lika knäpp som vanligt. Han tycker det är jättekul att bli tömkörd. Han är alltid jättepigg, tjuter, piper och jollar sig. Han var fin också när han knäppat av sig lite. Var på en äng med ganska djup snö så det blev bara en kortis så han inte skulle bli överansträngd. Han är ju trotsallt en gammal herre. Han såg väldigt fräsch ut och jobbade på bra så det känns kul.
 
Imorgon ska båda hästarna ridas ut och på lördag blir det lite galoppträning för Helge i djupsnön. Sen kommer ponnyn på lördag. Ska bli kul =)
 
Igår kom vi på vad det är för fel på min bil så nu ska jag köpa nytt batteri och koppla på så är det förhoppningsvis löst sen.
 
 

Stallapotek

Ja ett välfyllt stallapotek är väl alltid bra att ha.
 
I mitt finner man bla:
 
* "Gipslinda" (vaheterdomnudå?) i fall hästen vrickar sig etc och behöver extra stöd tex över natten i väntan på veterinär.
*Vanlig gaslinda.
*Vetflexlindor
*Koksaltlösning
*Bakteriedödande lösning från 4s.
*Klorhexidin
*Jodopax
*Olika salvor. Uttorkande, mjukgörande, bakteriedödande osv.
*Plastsprutor. En stor som jag kan ge tex paraffinolja i  munnen med och några mindre som jag använder tex om jag ska göra rent ett sår som är svårt att komma åt, då är det toppen att spruta med en liten spruta.
*Kompressorer
*Bomull
*En dunk med paraffinolja är alltid bra att ha hemma. Framförallt om man kan häst som tenderar att få förstoppnings-kolik.
*Pincett och sax.
 
Har säkert glömt hälften. Med en häst som Helge är det lika bra att ha allt möjligt hemma. Better safe than sorry!
 
 
Tyvärr inte mitt stallapotek ;)
 
 

Pain.

Träningsvärken i magen alltså. Äntligen! Brukar nästan aldrig få träningsvärk i magen, gör väl fel när jag tränar kanske, men igår, då jävlar tog det för som det känns idag! Bra, bra.
 
Vaknade exakt 05,22 idag av ett jävla bil-larm som ljöd. HALLÅ, jag bor inte i Sthlm, då ska man slippa sånna ljud mitt i natten. Här ute på vischan är det typ någon som startar en skoter eller traktor som är normalt. Så normalt att man inte ens vaknar när det händer. Iaf så kunde jag såklart inte somna om eftersom att larmet höll på hela tiden av och an så jag gick upp efter ett tag och åkte till stallet.
Gick 1,5 timme med hästarna och fixade sen stallet.
 
Varma mackor i magen, lite skype med A sen ska jag SOVA.
 

Kallt.

Jag är redan trött på kylan och den har bara varit här i några dagar.
Ansiktet fryser ihop fullständigt varje gång man kliver utanför dörren och hästarna får vila även idag. Imorgon ska jag ut och gå med dem hur kallt det än är. Helge kan inte vila mer än två dagar i rad. Han var helt knäpp i hagen idag. Travade runt hö högarna, bråkade med Grande, tog en tuss hö, drog en repa och kom tillbaka. Tidsfråga innan han vrickar sig i den där knöliga hagen =/
 
Är otroligt glad att jag har småbalar nu när det är så kallt. Bara att slänga ner i stallet istället för att stå på skullen och packa 25-30 kg hö från rundbalar. Väldigt mycket dyrare men skönt at the moment.
 
Ska äta lite mat sen till gymmet innan jobbet. Hepp, hepp! Snart sommar.
 

Googla ordet snygg.

Och du får upp den här bilden.

<3
 
 
Från våran Norge-resa sommaren 2011. Här är vi på väg från Geiranger.

Labil

Mitt humör är på totalbotten. Hela jag är känslomässigt labil, som ett vulkanutbrott ungefär. Vad som helst kan få mig ledsen eller arg och det är för att det är så mycket just nu.
 
Jag kanske blir varslad från mitt jobb.
Andreas åkte tillbaka till Sthlm idag.
Min syster har flyttat till Uppsala.
Min bil är trasig.
Det är vansinnigt kallt ute.
Osv.
I-landsproblem javisst, men jobbiga ändå.
 
Har iaf hälsat på mamma och pappa lite. Så skönt att ha dem nära. Får låna mammas V50 några dagar och den är som en gokart i jämförelse med min brunker som tar sig fram överallt, dock är mammas snyggare. For what it´s worth.
 
Sitter i soffan nu, tycker synd om mig själv och äter chips. Sånna här stunder skulle jag verkligen vilja ha en hund. Någon som följer en i hasorna som man kan mysa med och få sällskap av.
 
Sofies följeslagare.
 
Och världens bästa lurvenboll Lufsen <3 Saknar dig så mycket att inga ord kan beskriva.
 
 
 
 
Note to self:
*Köp startkablar.
*Bli tjock och slipp frysa konstant.
* Ev flytta till ett varmt land.
 

Blääää..

Dagens ridpass på Helge gick skitdåligt. Stressad häst och jag hade dåligt tålamod= dålig combo.
Red på en äng och försökte lugna ner honom mest och få honom runt innerskänkeln och ta stöd på yttertygeln. Svårt tydligen. A tog några bilder på spektaklet iaf. Ser mkt bättre ut än vad det kändes =P
 
 
Har varit och provat häst åt tjejerna i stallet idag. En mkt trevlig, äldre ponny som jag tror kan lära dem massor. Verkar som om de ska låna honom en tid och se hur det funkar. Kul!
 
Har hälsat på hos mor, far och syster en sväng. Pussa på vovvarna och prata lite med dem. Nu ska vi laga god mat sen spela tvspel och annat latmaskgöra resten av kvällen.
 
 

Varsel

De ska varsla 20 personer på mitt jobb. Det var/är det jag var så upprörd över. Utelämnar alla detaljer men det känns förjävligt rent ut sagt. Nu har jag varit där 6,5 år och trivs jättebra. Det är inte mitt drömjobb men jag har bra kollegor, bra lön, bra arbetstider (även om jag inte gillar kvällskiftet spec mkt) så jag vill så gärna vara kvar.
Det är liksom inte det att jag inte kan resa om jag förlorar jobbet, eller inte shoppa massa kläder, gå ut på krogen eller något annat som inte betyder nånting, utan jag kan inte bo kvar, måste sälja bilen osv.
Arbetslös med två hästar, det förstår ju vem som helst att det inte funkar och hästarna är det absolut sista jag ger upp. Jag bor hellre under en kartong och äter gräs än gör mig av med dem.
Det är nervösa veckor vi få gå igenom nu.... 16 pers ska bort från golvet och jag kan vara en av dem. Riktigt jobbigt.
 
Annars så red jag Helge en kortis i skogen igår och idag vilar dem. Gick till stallet, fixade det, tog in hästarna och gick hem. Nu ska vi laga pannkakor och jag hoppas jag kan äta utan att må illa som jag gjort konstant i två dagar nu.
 
 
Min vackra Grande för några år sedan får bli dagens bild.
 
 
 

No surrender

En del av min tatuering passar väl in i dessa tider.

F*ck

Är riktigt nere idag.
För utom att ha ont i magen och huvudet så har jag fått ett besked idag som gjort mig ledsen och besviken men mest förbannad. Riktigt förbannad..och förundrad.
Fattar ingenting.
Vet ingenting om vad som händer framöver och jag HATAR att inte veta saker som gäller mig och min framtid.
En hoppspark rakt i ansiktet...
 
Red ut Helge en sväng i byn direkt efter jobbet. Han var ganska tittig vilket han blir när han inte blivit riden på några dagar men jag struntade helt i det. Brukar inte bry mig så mkt annars heller men idag fick jag väl ramla av om det nu var så då. Mkt less. Travade och jobbade honom med ställning åt vardera håll, skritt utan krav genom byn och en kort galopp i skogen. Hans kota var fortfarande fin när vi kom hem.
 
Hämtade min nya jacka från Hedhs hästsport idag och den passade perfekt.
 
Nu ska jag och A hets-spela Super Mario på Wii tills vi somnar och glömmer den här dagen.
 
<3
 
 
 

Måndag.

Har inte skrivit vad hästarna gjort de senaste dagarna men efter träningen i fredags (eller i boxen på natten) så var Helge varm i en kota så därför har han bara promenerats lördag, söndag och idag. Han var inte svullen eller varm varken igår eller idag men vill vara på den säkra sidan. Blev erbjuden att träna för Nina imorgon igen men vill inte riskera något ifall han blev lite överansträngd i fredags.
 
Grande var med idag också med Emelie men han fick jobba skritt, trav, halt, ryggning, alltså lydnad medan jag och Helge bara strosade bredvid.
Har även tatuerat mig idag. Gjort sat-ont! Helvete. Jävla idéer.
 
Ni får bild någon annan dag men det är iaf en Bruce Springsteen- text.

Tröttma.

Jag är rastlös. Har varit inne alldeles för mkt idag. Stall mellan 7,30-9,30, promenad en halvtimme med A vid 13 och gått en sväng med Helge vid 15,30-16,00. Resten hemma och inne. Skandal. Har varit tröttare än nånsin och sovit på soffan i omgångar. Seg dag, minst sagt, men ändå ganska skönt.
 
Typ alla jag känner är i Sthlm och kollar hockey idag. Jag hade två biljetter dit som sagt men gav bort dem till pappa som säkerligen uppskattar matchen mer än mig. Tror Leksand leder atm...
 
Ska återgå till att halvsova till Harry Potter-filmen på tv och äta lite mer tacos. Vi är lite "wild and crazy" som äter tacos på en lördag och inte svennebanan-fredagen som man som svensk är skyldig att göra.
 
 
En liten klenis-Helgus.
 

Nina-träning.

Tränat för Nina Janson i Mora idag. Det gick faktiskt jättebra! Nina tjatade inte alls om att jag ska slappna av i sitsen idag som hon gjorde förra gången och tyckte jag mestadels satt bra (YEEEYYY). Helge var väldigt spänd först (ovan med ridhuset, den räkan) men han lugnade sig efter ett tag. Han behöver miljöträningen och dessutom var vi tre som red tillsammans så det var bara bra. Lära den lille krukan att alla inte vill honom illa, framförallt inte ridhushörn.
Hur som helst så var det kvickheten Nina ville få fram även idag. Han ska ta hjälperna kvickare och jag ska naturligvis ge dem kvickare också. Som i traven, när jag tex kramar på ytter ska jag inte göra det i takt med Helges steg utan lite snabbare. Föregå honom. Jag även ska vara på honom lite mer så han aktiverar innerbak bättre, mer stöd på yttertygeln så han inte blir för lång på yttersidan, inte fastna i innern, vända honom på lite mindre vägar så han verkligen följer med, mkt sepentiner med volter i "böjen" om det behövs, och mkt annat.
 
Älskling filmade 50 min, stackarn, och jag har klippt ur lite från det. Så om ni inte har något liv kan ni ju kolla =)
 
 

Ledig fredag.

Har efter onsdagens tumult (koliken) glömt att skriva vad hästarna har gjort de senaste dagarna. 
Och herregud det är så häpnadsväckande att jag inte kan utelämna en enda liten detalj om´et!... =)
 
I onsdags tömkörde jag Helge på volter 30 min.
Igår reds båda ut i skogen på perfekta skoterspår i alla gångarter. Självklart lugnt dagen efter kolik.
Hade det varit någon annan kolik än förstoppning hade jag nog bara gått med honom men nu behöver han ju röra sig ordentligt och han var PIGG och glad. Grande var överladdad och tyckte att allt annat än galopp var onödigt.
Kul!
 
Idag är jag ledig och har varit och tagit ut hästarna samt fixat stallet. Ska tillbaka vid 14,30 för att packa och göra ordning Helge för Nina-träningen.
Ska bli väldigt kul att träna för henne igen!
 
Helgen blir lugn. Var meningen att jag skulle med pappa och se matchen mellan Mora och Leksand i Globen imorgon men det kändes inte värt att åka till Sthlm fram och tillbaka på en dag och stressfixa stall på morgonen osv så han fick ta med en av hans vänner ist.
 
Gör inte så mkt om den här helgen går fort för på måndag ska jag tatuera mig! Hihi ni får se vad sen men det är en tatuering som faktiskt betyder något. Miami Ink style =P
 
 

Trasig.

För typ 3,5 år sedan köpte jag en dyr och jättefin Kingsland-jacka som jag har använt och älskat sedan dess. Häromdagen gick dragkedjan sönder på den :-/ Hittade en ny helt okej jacka från Jacson på Hedhs hästsport som jag ska hämta nästa vecka. Jättefin och kostar inte i närheten av vad KL:n gjorde. Tror det kan bli bra, vill ha en lite finare jacka när man ska iväg och träna.


Kolik

Igårkväll vid 21,30 ringde Lena i stallet och sa att Helge var dålig. Slängde mig från jobbet och åkte till stallet. Skönt att ha ett sånt jobb ibland. Man har inga direkta kunder att ta hand om och ingen butik man har ansvar över osv.
 
I stallet var Helge orolig, svettig och slog med svansen och med både fram och bakben samt vandrade runt i boxen. Han hade legat när de kom för att ge honom kvällshö. Iaf så tog jag ut och longerade honom och han var märkbart smärtpåverkad. Ville inte riktigt och slog med svansen och var irriterad. Det var väldigt halt så jag fick springa bredvid honom längs en liten väg så han fick trava lite. Tog in och gav honom paraffinolja, vatten, betforvatten (allt i plastspruta) och så gick vi en rejäl vända längs landsvägen.
Jag brukar sätta på honom transportskydden och ta ut Grande ur stallet för då blir han lite nervös och "går på toa", men inte igår. Det krävdes att vi fick sätta på transporten och lasta honom för att han skulle göra det och efter det blev han bättre. Gav honom mer olja och vatten en tuss hö som han började äta sen åkte vi hem en timme.
Var tillbaka lite efter midnatt och gick med honom en sväng till. Ville se hur han klarade att stå och äta och det hade gått fint. Han var pigg och åt som vanligt.
Undra just vad folk trodde när de åkte förbi oss där runt 00,30. En häst och två frusna, trötta personer med lika mkt reflexer som ett helt dagis på utflykt.
 
Hemma vid 01 och klockan ringde 06. Är därför lite trött idag. Och framförallt A som dessutom jobbar. Jag hinner ju vila lite nu innan jobbet.
 
 
 

Nytt schabrak.

Idag kom mitt nya schabrak från HV polo på posten. Köpte det för under halva priset på Hästshopen.se. Känns lite onödigt att köpa schabrak när man har så många men detta var så snyggt och billigt att jag tyckte det var värt det, har dessutom inte så många fina dressyrschabrak. Två från HV polo, ett Schokemöhle och ett Eurostar, resten är slit-och-släng från Hööks etc. Fattar inte hur det kan vara så kul att shoppa hästsaker och ridkläder? Här är det. Fint va? Dock är det inte direkt perfekt sytt men det syns väl inte så mkt ändå.

Nyår och lite annat.

Spederade första delen av nyårsafton på hästryggen i Orsa. Tragglade dressyr med Helge och i början gick det S.K.I.T! I galoppen blir han dragig men ändå bryter han av till trav utan att man hinner känna det. Jag TROR att det beror på att jag kanske kräver att han galopperar saktare än han egentligen orkar men det känns ju som det går så fort annars, men jag antar att det inte gör det.... Tror även att jag spänner mig i min sits en aning när jag galopperar och det bidrar till att jag rider "mot" honom och han saktar av. Det är iaf mig det beror på det förstår jag...är bara inte helt säker på vad jag gör för fel.
När Annica-träningen drar igång igen så vill hon sitta på honom lite varje gång och då ska hon få hjälpa mig och känna efter vad jag ska göra.
 
Traven var iaf jättebra och framförallt min sits. Jag orkade sitta som jag ska med avslappnade skänklar, känna sittbenen i sadeln, ha tryck i stigbyglarna, armbågarna intill kroppen och rak rygg. Lägger ned händerna ibland men det är väl bara att fortsätta träna på. Det går iaf framåt och jag har aldrig varit den som stressar fram någonting när det gäller hästarna så jag får väl låta även mig själv få tid att bli starkare och "rätta mig".
 
På kvällen firade vi nyår med ett helt gäng i en stuga i skogen. God mat, trevligt umgänge osv. Tolvslag med fyrverkerier sen åkte vi hem vid två. Blev inte mkt sova i natt så vi låg i sängen till 12 idag. Händer INTE ofta.
 
Helge blev ju som sagt dressyrtränad igår så idag gick jag en timme med honom i byn medan Emelie skritt-jobbade Grande. Tycker det är skittråkigt att snön har smält och det bara är is överallt. Jag har inga problem med vintern pga kyla utan pga dåligt rid-underlag, vilket det är nu. Får väl försöka så gott det går.
 
På fredag ska jag träna för Nina igen och det ska bli SÅ kul! Hoppas hon ser skillnad på oss från förra gången.
 
 
 
 
RSS 2.0