Sista januari.

Åker till Sthlm imorgon så därför slutade jag lite tidigare från jobbet idag. Skönt att få sova nån extra timme inatt för det blir tidig uppgång. Ska hinna med att fixa stall, motionera båda hästarna och vara hemma senast 9,30. Sen får jag skjuts av mamma till bussen.
 
I tisdags red jag Helge ut längs sjön med Grande som handhäst. Funkade verkligen toppen! Man kanske inte kan jobba sidvärts osv men jag kunde iaf trava utan problem med fint stöd på båda tyglarna. Grande travade så snällt bredvid i precis rätt tempo.
Enda gången det blev lite nervöst var när jag red förbi en traktor som lastade ensilage-balar och Grande drog iväg lite men det ordnade sig och så kunde vi trava vidare.
Igår var jag inte på humör alls. Helt trött och slut så jag tog en promenad med Helge så fick det räcka.
 
Idag åkte jag och mamma till Orsa med Helge. Medan jag red var mamma ute och gick en långpromenad. Jag tränade mycket på övergångar och att korta gångarterna med bibehållen kvickhet. Hade musik i öronen och det är så underbart att rida till musik! Älskar det. Man kan verkligen känna om hästen har en bra takt och man kan rida i olika tempon osv.
 
Tränade också på våran stora "akilleshäl" avsaktningar från galopp till trav. Många gick käpprätt åt helvete men det blev ändå flera som var RIKTIGT bra. Det blir fler och fler varje gång så de där som går dåligt är det bara att skita i och träna vidare. Med "åt helvete" menar jag att han typ vräker sig fram i traven precis efter övergången och sätter mig totalt ur balans. Idag fick jag till flera där han kortar upp galoppen jättefint och bara flyter in i traven. Luddigt kanske men huvudsaken att jag själv vet vad jag menar =)
 
Ska packa klart nu och sen sova.
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0