Jobb-lördag.

Har ridit ett superbra pass på Helge idag! Avslappnat, mjukt och roligt. Fokus var att göra bra övergångar och halter och det gjorde vi mestadels. Tränade på ökad skritt som vi haft lite svårt för och han kliver verkligen igenom varje steg, inga små tripp-steg där inte. Det gick alltså bra!
Är jättenöjd med honom! En sak jag inte är nöjd med är att han rymmer ur beteshagen. Det finns gräs men gräset utanför är sådd vall så det är förstås godare. Jäkla häst :) Han går emot tråden med huvudet (ingen ström. Än) och så bara går han ut. Grande följer inte med, han är nöjd med vilket gräs som helst han.
Igår fick jag hämta Helge 100 meter nedanför hagen. Stod där hur nöjd som helst. Knas.

Blir en ganska tidig kväll för jag jobbar imorgon, precis som idag. Gick okej idag. Tills imorgon har jag laddat hem några dokumentärer att lyssna på så går tiden lite fortare.

Sist men inte minst så måste jag be er att om ni inte kan skillnaden på DE och DEM (man skriver inte DEM till allt hela tiden) så skriv DOM. Sjukt störigt. Haha jag är med i både en och två ordpolis-grupper på facebook. Om ni är osäkra kan ni fråga DEM. DE är duktiga på sin sak i den gruppen kan jag lova.

Arnold Assarsson visar hur man träna 3-kombination.

 
 
Titta på den här videon och lär av en klok man. Att träna på ett sätt där hästarna lär sig genom att få göra rätt på ett enkelt sätt istället för att man gör det svårare för att den ska "hoppa upp sig etc", är ett väldigt bra tänk tycker jag. Riktigt sevärd film och Elin Jansson är ju alltid en fröjd att se rida. 
 
 
 
 

Ledig men jobbat.

Startade dagen på jobbet idag, fast jag egentligen är ledig. Lika bra att försöka tjäna ihop till årets höskörd redan nu. Det brukar ju gå på x-antal tusen varje år. Vill inte ens veta hur mycket det är egentligen. 
Fick gå hem från jobbet med migrän igår och det satt kvar lite huvudvärk idag med så jag jobbade inte hela dagen. 
Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Vanlig skitjobbig huvudvärk - INTE MIGRÄN. Man måste ha det för att förstå. Man vill gärna bli skjuten faktiskt. Igår fick jag min medicin i tid så jag behövde aldrig spy eller vilja dö. Det räckte med att huvudet ville sprängas i bitar och ögonen ramla ut. Sov nästan 4 timmar när jag tagit min Zomig och sen övergick det till vanlig huvudvärk och det är ju inget att bry sig om i jämförelse. 
 
Har ridit Helge i skogen idag. Skrittjobbade bara i värmen. Mycket halter där han skulle kliva under sig in i halten och vara kvar inom ramen i hela förloppet. Även tempoväxlingar med samma tänk. Inget stret vare sig jag ville att han skulle korta sig eller länga sig. 
Lugn och trevlig häst. 
 
Nu får hästarna snart gå halvdagar på bete.De har fått gå 1-3 timmar och vänja in sig flera veckor nu. Och 30 min innan dess. Har fixat en hage idag som de ska få gå i nån vecka. 
 
När jag tagit in hästarna idag sprang jag hem från stallet. Tog en sväng genom skogen så det blev 3 km och jag höll iaf 8,2 km/h-tempo. Sprang en hel del "offroad", alltså rakt ut i skogen och det är SJUKT jobbigt kan jag säga, men bra. Inför stafetten är det mest mitt psyke som jag behöver träna på att hålla kallt. Jag blir så extremt tävlingsinriktad när det gäller att ta sig från A till B på kortast tid så jag stressar upp mig och får då såklart jobbigare att springa. Det måste jag få ordning på =) 
 
Imorgon väntar ännu en tidig arbetsdag, vilket det även gör hela helgen. Det är min jobbhelg den här helgen men sen jobbar jag bara EN dag veckan därpå! Hur lyxigt! 
 
 

Ingen bra dag.

Ingen bra dag idag. Återkommer med mitt dravel under morgondagen. Eller någon annan dag.Tisdag.

Egentligen har jag måndag eftersom att jag var ledig igår, men tisdag är det och den har spenderats på jobbet, hos höbonden, i stallet och hemma.

Tömkörde Helge en sväng. Han var spänd men lugnade sig när vi stod stilla och bara myste lite. Han behöver en psykolog :p

Jag älskar honom trots att han är knasig. Opersonliga hästar är tråkiga!Valet.

Jag inte skriva någon roman om det här valet och dess resultat, MEN helt tyst kan jag förstås inte vara. 
 
Det handlar förstås om SD och dess väljare. 
.
Såhär tror jag "The typical SD-väljare" är:
 
Tror majoriteten är killar, män, gubbar. 
De har inga högskolepoäng och har knappt gått ur gymnasiet. Mest troligt är att de gick IV. De har en ful skitig keps från typ Fox el liknande. De blev förbannade på hur folk betedde sig i Husby (det blev ju jag med såklart) men är ute och visar röven, bränner däck i sin gamla 240, kastar sönder saker, skriker, härjar, super sig redlösa och skräpar ner, varje helg. De är arbetslösa och skyller på att den där "jävla invandraren" tagit alla jobb när i själva verket den "jävla invandraren" är smartare än dem (konstigt att företag inte vill anställa en lönnfet grabb med byxorna i knävecken, världens största prilla under läppen och ett cv värdigt en lobotomerad fiskmås (no offence fiskmåsen)).
 
Nej det är en väldig massa puckade byfånar som inte har någon koll på nånting som röstat SD. Det är ju inte BARA när det gäller invandrar-frågan som SD är ute och cyklar.
Ska man rösta på ett parti som SD SKA man tamefan sätta sig in ordentligt vad det är dom står för och när man VET det, då skulle man inte rösta på SD, om man har något som helst vett innanför pannbenet iaf.  
Igår sa Jimmy Å själv att han inte var främmande för att samarbeta med rena nazistiska partier i europa. HERREGUD. Han måste blivit både tappad, överkörd och och slagen när han var liten. 
 
Ja, ja. Nog om det. 

Dags för rensning?Man kanske inte behöver ha ett träns för varje dag i veckan? :)
Nej det har jag inte heller men jag har ett gäng och borde kanske rensa ur lite och ha kvar 2-3 st bara. Det räcker ju. Det blir mer ordning på väggen om inte annat. De är ju så fina så det blir svårt att välja bort något dock.

Klar!

Jag har gjort sista nationella provet idag och min mattekurs är härmed KLAR! Det känns grymt bra!
Jag har ambitioner och vill vidare i livet. Vill inte stå på ett industrigolv eller i nån affär resten av livet liksom. Det räcker inte. Jag är ändå glad att jag jobbat de här åren som jag gjort och kommer göra ett tag till. Jag ångrar inte det öht. Det enda jag ångrar lite är att jag inte började plugga dessa mattekurser tidigare, men nu är det som det är och jag är iaf på väg! 
 
Nästa termin börjar matte 3c, vilket motsvarar mittemellan gamla matte c och d om jag förstått det rätt. Kommer bli grymt svårt men jag ska gå på lektionerna i den kursen. Det har jag ju inte gjort nu, jag har bara pluggat själv med Andreas hjälp ibland och det skulle inte funka när det bli så pass mkt svårare. Jag ska dessutom läsa kemi samtidigt så det blir en tuff tid. Ska beställa böckerna ikväll så jag kan börja redan nu och få lite försprång inför hösten. 
 
Helge har blivit skodd idag och det gick jättebra. Hans fötter har blivit så mkt bättre sen Martina börjat sko honom. Det är så skönt att ha lite kunskap om hästens anatomi och hovar själv så man verkligen ser hur bra hovar han fått nu. Förr hade han för låga trakter t ex men de har jobbat sig till tillbaka till en bra form nu och ger ett bra stöd till hela hoven. Överrullningsskorna med sidokappor gör också sitt jobb för att hans hovar  och resten av ben ska må bra. 
 
Ska tillbaka till stallet strax och longera Grande. Springer sedan intervaller tillbaka hem och kan nog känna mig ganska nöjd med dagen när jag kommer tillbaka. Imorgon blir det jobb och hämtning av hö.
 
 
 
 

Morsdag.

Nyss hemkommen från stallet efter en kvällspromenad och mys med hästarna. De fick gå in lite tidigare idag pga att det regnat precis hela dagen. Helge-klenisen frös så han skakade trots att han haft täcke och inte blivit blöt igenom. Klenkrukan. Får väl bli ett varmare täcke nästa gång det ser ut att regna hela dagen. Grande frös förstås inte, han har lite mer hull, kan man säga =) 
 
Annars har jag skjutsat en envis pojkvän till tåget som påstod att han måste tillbaka till Sthlm för att skriva några tentor. HMPF! Nästa gång han kommer hem släpper jag inte iväg honom till hufvudstaden igen på ett par månader, minst! Nån måtta får det väl vara på det där pluggandet. Se på mig. Har ett till nationellt prov imorgon och har pluggat exakt INGET på hela helgen. Det är så där ni vet som när man har huuuur mycket som helst att göra så man bara fuckar ur och inte gör nånting istället (visst är jag inte ensam om det?). Ska kika igenom boken en sväng innan provet börjar imorgon iaf. A har sagt att jag måste lägga ner mer tid på plugget om jag ska fatta något och han har väl rätt i det. Men skitdåliga reality-shows är ju mkt roligare än logaritmer osv. Det är sen gammalt. 
 
Tog med kära mor på en liten överrasknings-tripp idag till ett ställe där de sålde ut massa fina ljus och ljusstakar (de som känner min mamma vet vilken ljus-galning hon är). Hon blev glad och shoppade lös för en mindre förmögenhet sen åkte vi hem, nöjda och glada. De nya ljuslyktorna ställdes på plats och det blev riktigt fint. Fick mig ännu mer sugen på att skaffa hus. VILL. HA. NU! 
 
Nej, om man skulle slita sig från soffan och öppna den där matteboken lite ändå. Det skulle nog inte skada. 
Jag blir lite förbannad på att inte jag har den där självdisciplinen som en del verkar ha.
Jag kan gå över lik, svälta, vända ut och in på mig själv och min tid för hästarna och min familj men så mycket annat är jag inte så intresserad av att lägga tid, pengar eller ork på. Det blir inte så mkt ork över när dagen är slut liksom. 
Fast när det gäller matten har jag nog inget annat än min egen lathet att skylla på. Det är ju så jävla träkigt! 
 
 
 
 
Galoppera på en strand är tex mkt roligare.
 
 
 
 

En ledig lördag.

Mysigt.

Hästarna myser i sommarhagen. Det finns mer bete på gården än vad hästarna hinner äta upp på en sommar. I år kommer två islandshästar och hjälper till :)

Så viktigt för hästarna att få gå i stora hagar och bara njuta emellanåt.Shopping och nationellt prov.

Idag har jag gjort ett av två nationella prov för min mattekurs. Det gick nog okej, det återstår att se.

Efter det shoppade jag i Mora, om man nu kan kalla det här shopping :)
Täcket Helge har på sig är det som kom i påsen. Bara nödvändigheter som shoppats med andra ord.

Har sprungit intervaller nu på kvällen. Andreas cyklade och grillade mig. Sjukt jobbigt! Men intervaller är bra för då är det iaf över snabbt hehe.

Nu väntar en lugn kväll och sovmorgon imorgon.

Onsdag.

Idag var det häftigt fotoväder. Önskar att jag hade systemkameran med mig men telefonens kamera är ganska bra den med.Annars pluggar jag för fullt inför nationella proven och jobbar kväll.

Försommar.Lite stolt.

Cyklade till stallet och var där strax efter halv sju. Red Grande i skogen, mockade 4 boxar, packade hö, fyllde vatten, gick med Helge och sprang 6 km.
Förutom sista kilometern så gick det riktigt bra att springa. Kände att jag orkade trots många backar och att knäna kändes bra upp till 5 km, sen fick jag ont i båda men jag övertygad om att det bara är för att jag är otränad än och blir lite överansträngd när det blir lite längre pass.Torsdag.
Idag har jag testat mina nya skor. De får 5 av 5 i betyg. Väldigt sköna och svikten känns tom på mjuka vägar i skogen. Sprang 3 km och tycker jag hade skaplig km-tid med tanke på hur otroligt kuperad terräng jag sprang i. Backar och sand. Avslutade på asfalt och skorna var över mina förväntningar där med. Riktigt nöjd med mitt köp! Jag är även nöjd att det gick så bra att springa idag trots jobbiga stigar i skogen. På lördag får det nog bli ett längre pass.

Igår red jag dressyr på Grande på ängen. Stelt och jobbigt tyckte han i början men han blev mjuk och fin efterhand. Låter det vara lätt för honom och rider aldrig ihop honom så det blir jobbigt för honom att andas.
Helge är som en bomb som kan brisera vilken sekund som helst. Tog en promenad idag och hade svårt att hålla honom. Energi är bara förnamnet :)

En arbetsdag till sen har jag helg och ikväll kommer Andreas hem och är hemma en vecka. Mamma fyller år imorgon och syster ska hämta hem valp om några veckor. Rolig tid!

Emmelie de forest makes me happy!

04,30 in i den här låten gör mig så jäkla glad rätt in själen! Känslan av någon form av gemenskap och glädje mitt i allt elände i världen.
 
 

<3Det gick bra idag i Borlänge. Han hade en fraktur i en tand så halva fick dras ut men det var ingen fara. Den hade dock varit väldigt vass så han hade ett stort sår i kinden :( stackars. Såret bör läka snabbt och så är hans mun som vanligt igen.
Jag är glad att jag varit uppmärksam på hur han betett sig och ridit med hack. Plutten, inga protester eller något. Älskade vän.

Helgen.

Har spenderat helgen i Hälsingland med Andreas familj. Bara tagit det lugnt och det är så välbehövligt. 
Var ner på stan och testade skor igår. Inte skor att ha till vardags för det har jag i överflöd utan löparskor. Mina nuvarande från Nike har tappat all svikt och jag får ont i knäna av att springa med dem. Testade några Nikes på Intersport men sen när jag testat Asics finns det inte ens chans att jag köper Nike. HERREGUD vad sköna skor! Som att gå på moln. Den dämpningen och svikten alltså. Jag kommer flyga fram =)
Testade det nyaste och bästa de hade och de var förstås fantastiska. Asics Nimbus 16 hette dom. Dock var inte priset lika fantastiskt och jag köper faktiskt inte skor för 1900:-, hur bra de än är. Jag beställde däremot hem modellen som kom innan 16, nämligen Asics Nimbus 15 (say whaaat). 
 
 
De är verkligen inte snygga. Jämför man med Nikes skor så är ju Nike 100 ggr snyggare men nu är det ingen modevisning jag ska på när jag är ute och springer i skogarna. Funktionen går före utseendet när det gäller löparskor. Jag tror dessa kommer bli riktigt bra för mina klen-ben iom att de har bra dämpning både i häl och under trampdynor. Var duktig och kollade på pricerunner vart de var billigast och beställde därifrån, Andreas hade dessutom studentrabatt hos den butiken vilket passade perfekt. Så nu är det ett par fula och riktigt bra skor på väg hem till mig =) 
 
Förutom testa skor (man känner sig lite tattig när man testar i butik och beställer på nätet för övrigt hehe) så kollade vi ESC igårkväll. Jag tycker inte att rätt låt vann (hoppades förutom på Sverige på Holland eller Malta) men jag är ändå glad att Conchita vann då hon/han (hen är det töntigaste ordet nånsin så det tänker jag inte använda) har ett väldigt bra budskap. Jag tycker inte det är löjligt alls. Det är viktigt! Något som är löjligt är att Ryssland inte ville visa den låten för tv:tittarna. När ska Putin och co inse att de har hela världen emot sig när det gäller hbtq-frågan? Puckon.
Kul att det gick så bra för Sanna också. Jag trodde faktiskt inte det skulle gå SÅ bra, men hon kan ju sjunga kvinnan, det kan man inte ta ifrån henne. 
 
Åkte hem i skaplig tid idag och hämtade en bal hö och sen red jag Helge. 
Han trivs så himla bra på hackamore. Det är en helt annan häst. Ska bli skönt att få hans tänder kollade imorgon ifall det är därför det är så stor skillnad.
 
Iallafall så har jag börjat med att låta honom galoppera på med långa tyglar när jag rider efter att ha läst detta:
 
 
 
Mycket av det som står stämmer in på Helge och det hjälper faktiskt att göra dessa övningar. Skrittade och gjorde många skänkelvikningar över vägen tills han blev mjuk som smör. Han var väldigt avslappnad hela ridturen och frustade massor i alla gångarter. Kan meddela att det är lite läskigt att galoppera på lång tygel på Helge i skogen. Varje träd som susar förbi är en potentiell livsfara. För mig att flyga in i alltså. Men han har inte gjort nånting annat än att sträcka ut halsen och frusta än så länge. Han verkar tycka det är skönt. Sen är det klart att jag inte kommer flänga runt på lång tygel i skogen för all framtid men just nu, för att få loss hans rygg, är det en bra övning. 
 
Grande red jag häromdagen och någon har gett honom raketbränsle! PIGG från början till slut. Trippig och helt överlycklig över att få komma ut. Ska försöka hinna rida honom innan vi åker till Borlänge imorgon. 
 
 
 
 
 

Belöning.

Tänkte belöna mig själv när jag klarat av den här mattekursen, inte för att det är någon match för gemene man kanske men nog är jag värd ett par löparskor? Mina har några år på nacken och är VÄLDIGT välanvända (faktiskt).
Jag har dock ett problem och jag tror ni inser vilket.Förstår ni mitt dilemma?!
För många valmöjligheter. Skandal.

När (OM) jag klarar matte c ska jag få en Audi R8.
Det är jag värd.Galning.

Helge, Helge, Helge.
Idag förtjänar han någon form av pris. 
För gott uppförande? Nej.
För ett bra ridpass? Nej.
Nej, det blir inget Jerringpris för god uppfostran eller Bragdguld för årets Gentlemanna-häst.
Idag vann han vm i "få fart på tre tröttmössor som MYCKET hellre hade stått och ätit".
 
Först lekte han runt själv. Travade runt lite, skuttade på stället, åt lite, bockade iväg, bet Grande osv. Gjorde ALLT i sin makt för att Grande skulle springa med honom. Utan framgång. Grande var intresserad av höt, och BARA höt. 
Efter stor ansträngning från Helges sida hade han tillslut fått fart på Grande och sen var det hela igång. Full fart på alla hästarna och jag fick ingripa. Tog ut roten till buset på en kort promenad så de andra kunde lugna sig innan han fick komma tillbaka. Herregud. Han har inte ens vilat en enda dag och är ändå så pigg!
Står bara och håller andan när de springer sådär. Det är liksom halt i hagarna när det regnat. Knas-dåre. 
Det började redan i stallet. Tänkte att de skulle få äta lite hö inne innan de gick ut i skitvädret (spöregn och blåst) men Helge berättade vänligt men bestämt att han skulle då rakt INTE vara inne en enda sekund till. Han skulle UT.
"Hallå, hallå hallå, hallå, hallå! Släpp uuuuuut miig!" Så, så fick det bli. 
 
Ja,ja. Det var deras motion idag. Själv har jag lastat ur massa hö ur transporten för på fredag ska det bytas däck och på måndag ska vi till Borlänge. Det ska bara bytas en lampa så är den fit for fight (Anna du kan alltså låna den när du ska iväg! ).
 
Pluggat och lagat mat har jag hunnit med också men mycket mer än så blir det inte innan det är dags att åka till jobbet. 
 
 
Helges annonsbild. Kunde det inte stått, "kommer driva dig till vansinne dagligen" också? ;)
Hehe, nej då. 
Ångrar inte öht att jag köpte honom. Trots att jag aldrig suttit på en svårare häst och trots hans skador. Han är unik, på gott och ont, min Helge. Och väldigt mycket ljusare nuförtiden. 
 

Det här med täcken alltså.TosiiiEn tisdag.

Ledig.

Vilken härlig dag jag har haft idag.
Har hunnit med att både plugga, rida, handla, laga mat, springa, cykla och även tagit det lite lugnt. Så ska en ledig dag vara. Lite av mycket.

Red Helge i skogen och hade hackamore på honom då jag har tyckt att han krånglar lite med sina tänder (ska kolla dem på måndag). Han går så himla bra på det. För det mesta :) Ibland blir han lite framtung så man får göra lite övergångar innan han är "på plats" igen.
Det bästa är att han alltid är så tillfreds och lugn med det. Därför kommer jag fortsätta rida med det ute ett tag framöver. Har köpt ett med långa skänklar som han lyssnar bra på.
Red bara en kort sväng och checkade av gas och broms typ.

Mer dagar som denna!Hurtig.

Igår var jag ute och sprang 3 km. På slutet fick jag ont i ett knä och en fotled så därför valde jag ett annat underlag idag. Igår, grus och asfalt. Idag, skogen. Alltså sand och jord. Hann lite längre innan jag fick ont iaf ;) Jag antar att jag bara är otränad. Då brukar leder och annat säga ifrån lite i början innan man är igång. Iaf när man är "gammal" hehe. Sprang lite långsammare idag än igår men så är det också väldigt kuperat här i skogarna. Blev iaf 4,5 km med någon sekunds paus för att dokumentera det hela. Annars kan man ju inte skryta om det. Om nu min km- tid är något att skryta om haha. Man måste ju börja nånstans och jag vägrar ta ut mig och tappa lusten. Jag springer mig trött ändå och det är skönt att känna att det är lätt nu i början.Hittills idag.Att leva i nuet.

Det är något jag inte är så bra på.
Hela mina dagar är planerade in i minsta detalj och många gånger behövs det iom hästarna, jobb och att det ska klaffa tillsammans. Jag är ett kontrollfreak och jag gillar att veta vad jag ska göra om dagarna. Jag blir också otroligt rastlös av att "göra ingenting". Fart och fläkt ska det vara, då trivs jag bäst. Dock skulle jag behöva lära mig att kunna slappna av och "bara vara", ta dagen som den kommer lite mer. Inte planera precis all min tid. 
Det är lika när det gäller livet i stort. Jag har hela tiden känslan att jag är på väg nånstans och att jag inte kan slappna av HELT innan jag är där. Och då menar jag klar med utbildning, har hus osv. Det liv jag lever nu känns bara som en transportsträcka. Så ska det ju inte vara, det ska ju vara roligt på vägen dit också.
 
 
Känner mig stressad när det gäller ev veterinärplugg. Kommer vara runt 37 när jag isf är klar (något år till om det blir så att man får barn därimellan) och det känns ju gammalt. Men, då är alternativet att jobba med något jag inte tycker är lika roligt i de där 30 åren som faktiskt är kvar när jag gått ut. Då är det kanske värt det ändå. Och det är kanske värt att släppa stressen och må bra på vägen? 
 
Vi får väl se hur jag lyckas. Det är svårt att släppa kontrollen och stressen. Det är jävligt svårt faktiskt. Särskillt när folk pressar en till det.
 
 
 
 
 

Flugtäcke.

Det börjar ju bli dags för det så smått nu. Flugtäcke.
Visserligen verkar alla kryp ha försvunnit nu när det varit kallt några dagar men de är nog tillbaka strax. 
 
Grandes täcke är mer trasigt än helt. Hade nog tjänat på att köpa ett på rea i höstas men....ja krasst så visste jag inte hur han skulle klara vintern iom sin bronkit så jag ville inte lägga pengar på det faktiskt. Nu klarade han vintern hur bra som helst och nu är det snart sommar så då duger inte hans täcke längre. Det Helge har är lite för kort för honom så nu ska Grande få hans och Helge får ett nytt. 
 
Den här gången tänker jag inte köpa något billigt skit för det förlorar man på i längden. Horseware har jag tittat på och jag funderar mest på ett Rambo, även om det är dyrt. 
 
Mio kostar runt 550:- men är inte så slitstarkt och har inte Rambos "finesser". Väldigt snyggt dock.
 
 
Amigot verkar riktigt bra och är tom impregnerat med någon form av "anti-flug-medel". Det kostar ca 950:-
 
 
Rambo nr 1 är väldigt slitstarkt och reflekterar solljuset. Pris: 1200:-
 
 
Medan Rambo nr 2 är impregerat och har typ...allt. Kostar 1400:- 
 
 
 
Det lutar kanske mest åt Amigo ändå (när jag tänker efter) men det skiljer bara 250:- mellan Amigo och Rambo nr 1 och då är frågan om man ska köpa ett Rambo ändå? Det är ju verkligen toppkvalité och håller säkert en livstid. 
Svårt val. Jag tror dock att det är väldigt bra kvalité på Amigot också och några hundringar blir mycket pengar i slutändan ju. 
 
Tänk om någon kunde göra mig till miljonär så slapp jag ha sånna här i-landsproblem! Jag verkar inte vara så bra på att bli miljonär själv iaf =) 

3/5-14Hästarna myser i gräshage och jag sitter och tittar på.
Precis nyss flög ett flygplan över oss och helt plötsligt blev motorerna tysta och det vände mot vattnet. Sen hoppade det igång igen och flög vidare. Jag dog lite och bestämde mig än en gång för att inte sätta mig i en sådan tingest igen. Människor har inga vingar så det är inte meningen att vi ska flyga, det är sen gammalt, det förstår väl vem som helst.

Blivit bjudna på middag ikväll. Ska bli skönt efter en lång dag på jobbet. Älsklingen hade gjort supergod lunch tidigare också. Känner mig bortskämd :)

Ledig fredag.

Båda hästarna har motionerats idag. Grande fick springa lite på banan med Andreas :) Jätteduktiga! Fattar inte hur man kan rida typ två gånger per år och ändå sitta superbra? Fusk!
Helge red jag på ängen i morse. Kändes jättefin (film på insta susannakans) och avslappnad. Något stel i sidorna men jag har inte kunnat jobba mer än rakt fram så det kommer väl framöver.

Annas har vi varit en sväng på hopptävling i Mora. Ponnys i full fart där många (!) fick tillsägelse pga för hård användning av spö. Hade det varit min unge hade jag blivit galen! Kan man inte få över hästen över hinder utan att använda spö varje gång kanske man kan stanna hemma?
Storhästarna hann inte börja innan vi frös ihjäl och styrde kosan mot andra ärenden.

Imorgon ska jag infinna mig på jobbet 05:30 senast så det blir en tidig kväll.

Titta vilket stjärnskott till boyfriend jag har :)Fin.

 

1 Maj.Hästarna tog jag ut 05,45 i morse sen åkte jag raka vägen till jobbet och jobbade mellan 6-11. Gick bra på jobbet men stressigt att sköta allt själv.

Red sen ett pass på Helge i skogen. Ganska bra mestadels men emellanåt får han sina spänn-ryck så jag blir galen. Vill rida med skygglappar, bomull i öronen och på både plegg och valium. Dock får jag försöka få ordning på honom utan dessa medel. När han blev rädd idag vände jag och red förbi igen tills han var lugn. Galoppen var super, det andra kunde varit bättre.
Imorgon blir det nog dressyr på ängen för herr Grå.

RSS 2.0