Galning.

Helge, Helge, Helge.
Idag förtjänar han någon form av pris. 
För gott uppförande? Nej.
För ett bra ridpass? Nej.
Nej, det blir inget Jerringpris för god uppfostran eller Bragdguld för årets Gentlemanna-häst.
Idag vann han vm i "få fart på tre tröttmössor som MYCKET hellre hade stått och ätit".
 
Först lekte han runt själv. Travade runt lite, skuttade på stället, åt lite, bockade iväg, bet Grande osv. Gjorde ALLT i sin makt för att Grande skulle springa med honom. Utan framgång. Grande var intresserad av höt, och BARA höt. 
Efter stor ansträngning från Helges sida hade han tillslut fått fart på Grande och sen var det hela igång. Full fart på alla hästarna och jag fick ingripa. Tog ut roten till buset på en kort promenad så de andra kunde lugna sig innan han fick komma tillbaka. Herregud. Han har inte ens vilat en enda dag och är ändå så pigg!
Står bara och håller andan när de springer sådär. Det är liksom halt i hagarna när det regnat. Knas-dåre. 
Det började redan i stallet. Tänkte att de skulle få äta lite hö inne innan de gick ut i skitvädret (spöregn och blåst) men Helge berättade vänligt men bestämt att han skulle då rakt INTE vara inne en enda sekund till. Han skulle UT.
"Hallå, hallå hallå, hallå, hallå! Släpp uuuuuut miig!" Så, så fick det bli. 
 
Ja,ja. Det var deras motion idag. Själv har jag lastat ur massa hö ur transporten för på fredag ska det bytas däck och på måndag ska vi till Borlänge. Det ska bara bytas en lampa så är den fit for fight (Anna du kan alltså låna den när du ska iväg! ).
 
Pluggat och lagat mat har jag hunnit med också men mycket mer än så blir det inte innan det är dags att åka till jobbet. 
 
 
Helges annonsbild. Kunde det inte stått, "kommer driva dig till vansinne dagligen" också? ;)
Hehe, nej då. 
Ångrar inte öht att jag köpte honom. Trots att jag aldrig suttit på en svårare häst och trots hans skador. Han är unik, på gott och ont, min Helge. Och väldigt mycket ljusare nuförtiden. 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0