Världens bästa.

Det här hade jag aldrig trott.
Inte att jag och Helge skulle vara med på hoppkurs tillsammans. Det är helt sjukt efter allt han gått igenom. När han blivit opererad var jag glad om han skulle gå att rida i skogen och lite lätt dressyr på. Hoppa var bara en bonus, och nu går det så här bra. Vet inte vad jag ska säga förutom att jag är helt överlycklig för det. Han är så himla duktig på det också! Världens bästa pålle. Och Grande med.
Idag på kursen var det iaf lite banhoppning. Han hade inte byggt spec snällt, Fredrik.
Det var sväng från långsida och direkt från första hörnet "snett igenom" på ett hinder, rida rakt på nästa som stod på den långsidan och hoppa ett hinder rätt mot kortsideväggen som stod lite snett. Red man från andra hållet på det hindret vände man ungefär mitt på kortsidan ut mot långsidan. Om ni fattar =)
Så hoppade vi ett hinder som stod längs med medellinjen. Väldigt svårt att vända upp, hålla bra galopp, komma på mitten, byta varv och helst även byta galopp över hindret.
Sista linjen var ett man red genom först kortsidehörnet, vände upp lite innan andra och hoppade ett hinder sen red man rakt, parallellt med väggen mot ett hinder till. Kanske dåligt förklarat men men. Blev filmade idag så jag ska försöka slänga upp en film så småningom.
Lite suddiga bilder kan jag bjuda på iaf.
Jag och Mia på våra snygga, mörka, skimlar =)
Här kom vi för nära och jag tar tag i manen för att inte rycka Helge i munnen. Det blir mycket hålla i manen på den hästen när han hoppar så inni helvete =)
Här kom vi också lite nära. Jag börjar lära mig att inte varken ta i honom eller gasa så vi kommer lite hur som helst ibland men han lär sig bäst av det.
När vi kommit hem red Emelie Grande medan Helge fick gå i sommarhagen bredvid ridbanan och äta.
Han är nog nöjd efter helgens kurs. Jag är det iaf. Jättenöjd! Både med mig, häst och tränare. Grymt kul och jag längtar redan tills nästa gång om en månad.
Det har varit en lång dag idag. Var i stallet 11 och fixade klart där innan Evelina kom så lastade vi och åkte. Tittade på en grupp innan min, åt lite mat, red, skrittade av häst rejält, lasta, åka hem, massera, stretcha, linda, borsta, ta rätt på transport och saker, smörja stövlar osv sen är klockan jättemycket. Kom just hem. Skulle behöva en helgdag till =)
Nu ska jag ta en välbehövlig dusch och sen invänta pojkvän med pizza!


Kommentarer
Rebecka

helt fantastiskt att det gått så bra!

Ni är så fina :)

2010-10-11 @ 18:57:52
URL: http://rebeckawersten.blogg.se/
Rebecka

ja det ska ju inte vara massor så det blir vasst.

Mitt ser nog ungefär ut som ditt o Pluto är väldigt nöjd med det :)

2010-10-11 @ 19:51:50
URL: http://rebeckawersten.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0