Första snön.

Trött, ont i magen av all jättegod sallad svärmor lagat som jag klämt i mig och helt vimsig. Låg och läste och måste ha somnat till för jag vaknade precis.
Boken är inte alls lika rolig nu. Hon har gjort slut med killen, sumpat sitt liv i New York och är skuldsatt långt över huvudet. Hoppas på en vändning, men det är det ju alltid i de där böckerna. Lyckliga slut. Det gillas.
Är i Bollnäs och hälsar på, om det är nån som inte fattat det. När vi åkte hit snöade det i Orsa och innan Edsbyn låg det kvar några cm på marken. Snö alltså.
Nu är det bara en tidsfråga innan det ska krockas hej vilt och blir "snökaos" i Sthlm (WHAT? SNÖ? I ÅR IGEN?) och grannen kör sönder gräsmattan med skotern (så fort första flingan singlar ner från himlen brummar det till i garaget bredvid mamma och pappa).
För min del kan det gärna få gå några månader till innan snön kommer. För ridningens skull iaf. Fast iofs, det var ju det här jag skulle med gubb-bilen till så jag antar att det får snöa hur mycket det vill. Jag tar mig väl fram ändå. Är det meningen iaf.
Innerst inne gillar jag vintern. Jag älskar den faktiskt, men inte alltid. Inte när man ska rida och har så mycket kläder på sig att man knappt kommer upp på hästen och väl uppe så tänker man att "äsch, jag blir varm när jag börjar trava" och så är det för mycket snö i skogen så det inte går att trava, eller så mörkt att man inte ens ser hästen man sitter på, eller när man tappar känseln i fötterna och fingrarna, eller när man ramlar av i ett dike i den där snön med så där mycket kläder att man inte kommer upp igen. Japp, det har hänt. Då älskar jag inte vintern.
Men när man rider en solig, inte jättekall, vinterdag med pigg häst och snön virvlar om benen på den när man galopperar, då är det rätt mys. Eller när man åker bräda i puder en hel dag och åker till toppstugan och äter våfflor och bättrar på goggelbrännan en härlig vårdag i slutet av mars. Då är det också rätt mys. Det känns rätt långt dit dock.
Nu ska vi ju gå igenom en mörk, kall, säkert blåsig och hemsk höst först. Får ha julen som första mål att se fram emot. Efter den går ju allt lättare. Kanske man borde kika efter julklappar i Valbo imorn? Vi ska dit och köpa barstolar till bordet vi ska köpa. Våran lägenhet är, som jag sagt förut, ett evighetsprojekt, som nu börjar bli skapligt bra iaf. Det fattas bara en stor soffa, och 20 kvadratmeter mer golv-yta som den nya soffan ska få plats på.
Kanske, kanske vi råkar slinka in på Höök imorgon också. Helge MÅSTE faktiskt ha has-skydd och det är helt sant. Jag måste inte ha nånting. Jag ska gå runt med boken i sinnet hela dagen. Inget till mig själv. Det satsar jag på iaf, sen lär jag ju knappast hålla det....
Det blir aldrig som man tänkt sig.


Kommentarer
eve

fan vilket snyggt kort! sexy baby! va så de rann till lite nästan:P har en bar bok du kan få läsa mtp chickflick böcker..tar med den i morrn!

2010-10-17 @ 21:25:39


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0