Roligt, roligt.

Det är SÅ roligt att rida! Att inte alla människor i hela världen rider. Kan inte förstå. Det gick med andra ord väldigt bra att rida idag. 
Helge var lite stretig i början och lite tittig men när vi inte var inne i byn bland liv och rörelse kunde han slappna av skapligt och var väldigt lydig och medgörlig. Jag har börjat vara lite tuffare på honom som jag skrivit tidigare. Driver jag framåt är det NU han ska gå fram, och utan att jag ska lätta i handen. Han ska gå fram till det stöd jag erbjuder och det fick jag honom till ganska bra idag, men jag får använda mycket ben och peta till honom med pisken ibland. Dock verkar han ha lätt att förstå vad jag vill för det har gått mycket fortare än jag trodde för honom att samarbeta, har ju bara ridit såhär två gånger nu efter vilan. 
 
Nu när vi bara får skritta och trava lite på rakt spår blir det nästan enbart tempoväxlingar, övergångar och halter som vi tränar. Ställer lite lätt i nacken också bara för att mjuka upp honom men kroppen är fortfarande rak. 
 
Imorgon ska jag testa ett PS-träns som snälla Lotta lånar ut. Ska bli spännande att se om det blir någon skillnad. Just nu rider jag med fårskinnspadd under nackstycket men det lyfter tränset lite så hela tränset sitter lite dåligt, det är bara en tillfällig lösning. Vill inte att det ska trycka bakom öronen och på nacken på hästarna så jag måste lösa det på något annat sätt. Antingen köpa ett PS-träns eller ett Micklem, eller ett helt vanligt men köpa en tjock padd från Mountain Horse. Ps är mycket snyggare än Micklem men har sämre kvalité. Gah! Blir tokig av att jämföra och krångla! Men men, det är ett pyttelitet i-landproblem som inte ens är något problem egentligen =)
 
Nu ska här sovas. Tidigt uppstigning imorgon. Klockan ringer 04,45. Herregud det borde vara olagligt.
OLAGLIGT sa jag! 
 
 
Nu längtar jag tills snön har smält! GE MIG MINA SANDVÄGAR OCH GÖR DET NU. 
Tack.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0