En massa strunt.

Jag börjar med att skryta om att jag fick B på senaste matteprovet. Det är jag nöjd med. Jag kanske har gett sken av att jag är kass på matte men egentligen är det kasst tålamod jag har. Jag kommer inte ihåg NÅNTING av matten från gymnasiet (hade ingen bra lärare och jag var inte ett dugg intresserad av skolan). Därför är det vissa saker i den här kursen som är helt nytt för mig (well, i stort sett allt). Boken är skriven på ett sånt sätt att det är meningen att man ska ha lärarledda lektioner, inte läsa själv som jag gör. Vissa saker är alltså inte med utan det skulle läraren förklarat = svårt för mig att lista ut på egen hand. Det är lite därför jag har svårt för matten. Jag förstår det mesta, men jag blir förbannad när boken förutsätter att jag ska kunna allt utan genomgång. Då tryter mitt tålamod och jag får totalt hjärnsläpp.
Tur att Andreas hjälper mig. Det är guld värt. Nu är det bara ett prov kvar i geometri plus nationella. Skönt! Sen ska jag söka till matte C-kursen till hösten. Idiotiskt kanske men försöka kan man ju alltid. 
 
 
Idag har jag kommit till insikten att jag måste köpa en ny hjälm. Jag har två nu. En fulhjälm som jag har hemma när jag rider i skogen. Får plats med mössa under, vilket jag MÅSTE ha från september till april, minst. Den andra är lite finare med läderband som jag mest haft på träning och tävling. Den nyaste av dem, den med läderband, har jag räknat ut är över 7 år gammal! Hjälmar blir sämre med tiden och tre år är visst rekommenderad "användningstid". På sin plats att införskaffa en ny alltså. Den nya måste jag kunna rida med både på vintern ute och träna med osv. Alltså en man kan ha mössa under och ändå ställa om så den är rätt storlek även på sommaren. Den får inte vara speciellt dyr heller för det har jag inte råd med.
 
 
Gillar Jacson Wen-hjälmen men den är tyvärr inte möjlig att ställa om. 
 
 
 
 
Det är däremot Uvex-hjälmarna. Jag kan inte bestämma mig om de är fula eller fina men de verkar onekligen praktiska. Jag vill ha en ny färg nu efter två svarta hjälmar och jag tror brun skulle bli snyggt. Har dessutom ganska mycket brun utrustning om man skulle vilja tokmatcha hehe.
Det är många dressyrryttare som har Uvex-hjälm, bla min dressyrtränare som red för Gunilla Byström i helgen och hennes hjälm var fin. Säkerligen en dyrare modell än den jag tittat på men ändå.
 
Egentligen har jag inte råd med en ny hjälm just nu men antar att det är en sak man borde prioritera. 
 
Från hjälm till dagens ridning på Helge. 
Pga av olika saker som påverkade honom hemma i stallet så var han spänd att rida och tittade på ALLT utom kossorna som var ungefär det enda han hade skäl att titta på. Knasiga häst. Han behöver få ut och springa av sig sanna mina ord. Men inte än. Inte än.
Han var lite svår att få till arbete idag men han var iaf väldigt laddad och jag behövde bara tänka trav så var han iväg. Riktigt rapp i sina ben idag. Sista biten var han jättefin och jag fick till den där traven jag skrev om igår i några steg. Inte lika bra som igår men bättre än för en vecka sedan =) Jag får dock INTE sätta så höga krav! Det gör mig bara stressad och besviken om det inte går som jag vill. Måste ge oss mer tid och inte tro att vi ska vara i toppform på två veckor.
Grande skrittade jag lite bredvid Helges hage så han fick röra sig lite iaf. 
 
Imorgon får de vila för då ska jag plugga innan jobbet.
 
Mina chaps är vääääldigt nära att bli oanvändbara (jättetrasiga i resåren och går sönder vilken dag som helst) så idag köpte mamma ett par nya när hon ändå var förbi ett Hööks. Mörkbruna med lite roligt mönster på. Eftersom jag sålt mina ridstövlar så måste jag ju ha något mer än endast skor att rida i, annars blir man ju en fullkomlig hillbilly. 
 
För utom ovan nämnda händelser så har jag och pappa hälsat på farfar och hans fjälla idag. Mycket trevligt. 
Vi har även varit ute och gått/sprungit 5-6 km vilket var välbehövligt. Jag har haft ont i halsen i en vecka nu men inte hela tiden så springa lite lätt funkade bra. Vill börja träna ordentligt för det stundande loppet jag ska springa i sommar. Ska faktiskt bli kul! 
 
Nu ska jag sova och ha ågren för den kommande kvällsveckan på jobbet. Veckan efter det är det dags för skiftbyte. Vi ska börja jobba helg igen =( Bläääääk. Vill inte! Har dock inget val. Behöver väl knappast förklara varför. 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0