Strålande sol och underbart duktig häst (och jag med faktiskt).

Perfekt dag att pricka in stråland sol på. Ledig och all tid i världen för hästar och allmänt slöande (inte för att de på något sätt hör ihop, men de två isär är mina favorit-sysslor). 
 
 
Igår när jag red Helge var det mest såhär.
 
 
Jag hamnade aldrig på backen men Helge hade fullt upp med att försöka. Rädd för allt och for runt som en dåre. Gick inte att göra så mycket vettigt med andra ord, bara rasta av honom lite överskottsenergi. 
 
Idag däremot! Tog transporten och åkte till Orsa där jag red på travbanan. Här hemma är underlaget på grusvägarna lite förrädiskt så det går inte att rida ordentligt. Det är  bra om man vill träna övergångar eftersom man inte törs trava så långa bitar utan att sakta av. Idag ville jag dock få honom samarbetsvillig i traven utan att sakta av förrän han var det. Tog ungefär ett helt varv innan han accepterat att vara mellan skänkel och hand och ändå trava framåt med bra takt men DÅ var han fantastiskt fin! Liiite för på kanske men finliret kommer sen. På slutet ökade jag traven och jävlar vilket register den hästen har alltså. Jag bara satt där uppe och log och fick tvinga mig själv att sluta rida nu när han inte är så igång. 
 
Imorgon ska både han och Grande promeneras och på måndag åker jag nog till Orsa igen. 
Viktigt vetande. 
 
Nu ska jag slänga mig i duschen innan det blir grillning med tjejerna och en stackars kille som ska stå ut med vårat tjatter. 
 
Over and out. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0