Lördag och dressyrträning.

Tjohej!
 
Har tränat dressyr på Helge idag för Göran Liljestam. Göran är så bra tycker jag! Han har svar på allt. Vad man än har problem med eller vad man än vill ha hjälp med så fixar han det. 
Ett väldigt bra exempel på det är: När jag rider Helge i lite samlad galopp på böjt spår så kickar han ganska ofta varvid jag har trott att han blir arg för att det blir jobbigt men Göran sa att det är för att jag låser hans inner bak med min innertygel, jag tar i den för mycket bakåt istället för bara ledande, utåt och då kommer inte hästen fram på det benet. När jag lättade fram honom och ställde lite utåt försvann det! Så nu ska jag lära mig rida så kanske häststackarn slipper bli förbannad ;) 
 
Fick rida mycket övergångar i alla gångarter med hästen ställd både utåt som inåt samt rak. Lite öppnor längs långsidan. Några steg tvärning, räta ut och börja om. På slutet fick jag trava på en 10 m volt med rakställd häst för att han skulle följa mina vändande hjälper, vilket han gjorde.
 
Jag är nöjd och lärde mig mycket av dagens pass.
 
Travar av.
 
 
 
Nu ska jag "piffa" till mig inför kvällens utgång, ja ni läste rätt, ska gå ut med tjejerna ikväll. Jag är inte direkt någon som hänger på krogen längre. 
Men innan dess ska hästarna in och så.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0