Måndag 24/6

Bara 7 arbetsdagar till semestern! Längtar! 
Usch vad glatt det där lät. Glömde bort att jag egentligen är sur och på dåligt humör.
 
Gick med hästarna 1,2 timme i byn idag, asfalt mest och lite grus. De var skitlöjliga båda två! Grande kan jag förstå för han har ju tagit det lugnt och inte gått i byn på en vecka men Helge var också supertittig. Lätt att gå med en livrädd skitstor häst i varje hand liksom. Not. Det blev att träna på "mitt space" typ hela tiden. Oavsett hur "rädda" de än blir får de aldrig putta bort mig. Var helt svettig när jag kom tillbaka. Dessutom fick vi en riktig spöregn-skur över oss och jag hade ingen jacka att ha telefonen i. Blev i byxlinningen med t-shirt och tröja över. Lyckades tappa den 4 (!) gånger i asfalten innan vi kommit hem men den klarade sig. 
 
Grandes ben hade gått ner nästan helt när vi kom tillbaka så jag lindade det och hoppas han inte blir besvärad av det i natt. 
Har plockat gräs åt honom de senaste dagarna så han ska slippa äta torrhö inne. Har även bokat tid för botulismvaccinering och hösilage till höst och vinter. Det blir småbalar eftersom det bara kommer vara Grande som äter det. Egentligen hade Helge också kunnat äta det men det kommer bli för dyrt. Småbal med hösilage är dyrt pga all plast som behövs. Därför får de hö ute och Grande hösilge inne, Helge hö inne. Blir Grande dålig ändå får de väl gå i olika hagar eller så får jag ge hösilage till Helge ändå. Ett litet dilemma. Vi får se helt enkelt.
 
Helge har jag ridit ut i skogen lördag och söndag.
I lördags var det galopp, galopp, galopp. I alla former och tempon. 
Igår var det mer fokus på dressyr och lydnad. Kvicka igångsättningar, att kunna ha honom mellan skänkel och hand i övergångarna, att han inte flaxar iväg från galopp till trav osv. Han kändes fin, om än lite stretig i början. 
 
Har varit fruktansvärt trött på jobbet idag och att få en "förfrågan" jag inte ville ha på slutet av dagen gjorde det inte direkt bättre. Nej, jag behöver sova och slappna av. Slappna av är inte direkt något jag gör ofta, oavsett om jag är ledig eller inte.
Har iaf fått en riktigt fet lön den här gången. Tänk om man fick 25 papp varje lön. JA TACK!
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0