Måndag igen.

Det enda som är bra med vintertid, eller "normaaaaltiiid" som det förstås heter, är.....Nä.
Det var inget nej.
*Man blir fan inte piggare för den där timmen man får "sova" är man ändå uppe längre kvällen innan.
*Det blir ÄNNU mörkare på kvällarna så man måste rida direkt efter jobbet och fixa stallet efter ridningen=TRÅKIGT!
Vintertid är helt värdelöst. Är det nån som ens vet vad den är till för? Ska det spela så stor roll egentligen?!
Helge var varm i en kota idag så nu får han vila minst en vecka. Ska bara gå med honom rakt fram på hårt underlag några dagar så han inte blir helt knäpp. Den hästen trivs inte med att vila.
Grande fick sig däremot ett riktigt jobbigt pass idag.
Galopperade och böjde honom åt båda håll i båda galopperna. Lite förvänd känsla på galoppen och han blev riktigt lös och fin efter att jag fått kämpa skiten ur mig. Det är en stooor häst att rida och han tar lång tid på sig att bli uppvärmd så det är inget man sitter och finrider från första stund direkt.
Travade i öppnor och slutor, även lite galopp öppnor men med väldigt lite tvärning. På slutet tog jag en väg med mycket småbackar och galopperade väldigt sakta uppför dem, tror det var riktigt jobbigt för honom. Det hade jag tyckt om jag var häst. Bra sätt att få igång rumpen på hästapållen.
I början är Grande inte spec rolig alls att rida och känner man honom inte och vet hur fin han kan bli om man inte ger sig så är han inte spec kul att rida. Springig, lite stel och "plankig" men rider man i varje steg, böjer, gör övergångar, halter, flyttar osv nästan hela tiden så är han riktigt kul att rida. Han är välutbildad när han vill =)
Öppnor, slutor, byten, osv är inga problem alls. Har lyckats med några byten i vart tredje när vi var i vår toppform men nu orkar han nog inte hålla sig så samlad. Inte jag heller =)
Är lite stel i ryggen sen jag dratta i backen igår. Sträckte nog mig när jag var i luften och höll i tyglarna. Ska få massage imorn på jobbet iaf så då försvinner det nog.
Nu är det dags för en dusch och sen laga mat inför morgondagen på jobbet.
Nyfiken Helge när det vankades mat =)
Han är iaf väluppfostrad och stannar i boxen. Älsklingen.


Kommentarer
malin

nä nu är jag sur så nu ska vi leta upp nån ny igen!okej med krångel en gång men nu har vi väntat två dagar, de räcker för mig!blir det ännu en till som krånglar blir det bonde-mord;)

2010-11-01 @ 21:40:41
URL: http://fredriksbergsagnes.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0