Analys!

Ja, nu ska här analyseras. Dagens ridpass gick bra och jag kände att vi tog oss flera steg framåt och därför ska jag skriva upp, komma ihåg och läsa när det går åt helvete sen. För det gör det ju =) Upp och ner. Upp mer än ner som tur är.
 
När vi kom till Orsa var det KM i dressyr där. Jättebra för Helge att få vara om lite liv och rörelse. Ärevarv med flera galopperande hästar och folk som applåderade tex. Han var på väg ur trasorna men lugnade sig ganska snabbt.
 
Värmde upp som vanligt med stora volter, åttor och serpentiner. Han ville inte riktigt följa med runt i början men blev mjuk snabbare än vanligt och tog fint stöd på bettet. Kunde göra varvbyten utan att han slog sig fri vilket brukar vara ett problem för oss.
När han var uppvärmd, avslappnad, mjuk och följsam satte jag mig i traven och fortsatte med travarbetet. När han är så där avslappnad blir han mkt lättare att sitta på. Fortfarande svårare än alla hästar jag nånsin suttit på men ändå.
Kunde rida med en bra takt, bra stöd på båda tyglarna, ändra tempot och böja, ställa och vända hur jag ville med bibehållen form på hästen. Härlig känsla!
 
Galoppen är vårat största problem just nu. Han går på lite för mkt framåt och jag orkar inte riktigt rida i det tempot. Jag tog hjälp av volter så jag kunde fånga upp honom och få med mig honom runt för ytterskänkeln.
Jobbade sedan med ökningar på långsidorna och samla upp lite på kortsidorna UTAN att han ska bryta av till trav. Jättesvårt! Även om man rider i en stor galopp så kan han bryta av utan att man känner det innan. Han gjorde det en gång idag och det var väl okej. Det är ett bevis på att jag rider med för mkt hand och för lite sits i det läget. Lyckades faktiskt rida förvänd galopp ett varv i båda galopperna också vilket jag är nöjd med.
 
Innan jag avslutade gjorde jag "läxan" jag fått av Annica, nämligen skänkelvikning i trav på långsidorna. Kaos i början. Jag ger lite för stora hjälper och Helge blir förvirrad men efter ett tag släppte det och jag fick den där härliga känslan igen. Red bara lite, lite tvärning så ytterbak och inner fram spårade. Bra i båda varven. Avslutade med stor trav på stora spår och diagonaler och lite tempoväxlingar.
 
Skrittade av till fots. Känns onödigt att hästarna ska släpa på en när man ändå kan gå. Blev inget filmat idag för A pluggade när jag red och ville inte störa honom men en "efter"bild kan ni få =)
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0