Nej.

Lax, kål och kall bea. Helvete vad gott det är. Lite LCHFigt. Inte för att jag bryr mig om sånt. Här äts sånt som är gott och så var det med det. Skulle helt klart kunna äta nyttigare dock.
Lagade pasta med baconsås häromdagen, vilket brukar vara sjukt gott. Vet inte vad jag lyckades med den här gången men god fuckin dammit vad det smakade illa! Blä. Och jag som gjorde så mycket för jag skulle vara duktig och göra matlådor. Fiasko!
Nog om mat.
 
Efter jobbet idag sålde jag min gamla dressyrsadel! Var en tjej som prutade lite på den men kunde hämta den idag. Perfekt! Var därför in på banken och satte in pengarna samt fixade med lite annat. S.K.Ö.N.T att ha det avklarat.
 
Sitter och klurar på om jag ska beställa sadelgjorden...Eric le tixerant. Ska köpa en, men väntar liiiite till. Ett par nya stigläder med T-spännen blir det också.
Något jag däremot INTE ska köpa är något från Hööks JH-kollektion.
 
Tex så är deras ländtäcke i merinoull.
 
Från Djurens verklighet:

Sveriges största klädkedjor kan inte garantera att merinoull från får, som hålls under plågsamma former, inte säljs i butikerna.

Djuren utsätts för kirurgiska ingrepp som innebär att man flår deras bakdel – utan bedövning.

TV4:s samhällsprogram Kalla Fakta har granskat 20 stora klädföretag i Sverige och hur de hanterar inköp av ull från australiska merinofår. Djuren är mycket känsliga för en skadeinsekt vars larver lever i ullen och äter sig igenom fårens hud.

För att förhindra att insekten får fäste genomförs ett kirurgiskt ingrepp på fåren, så kallad mulesing. Det innebär att ett område runt fårens svans skärs bort. Under ingreppet, som genomförs utan bedövning, ylar fåren av smärta. Efteråt stapplar de i väg, blodiga och skräckslagna.

Ingen klädkedja som Kalla Fakta konfronterat i Sverige kan lämna garantier för att ullen de säljer i butikerna inte kommer från skadade merinofår.

INTE okej.

Jag stödjer ingen form av djurplågeri och försöker att inte köpa sånna saker som jag vet är framställda på ett för djuren dåligt sätt. Sen är inget svart eller vitt det är svårt att avstå helt. Egentligen borde man väl vara vegan, inte använda skor, sadlar osv i läder, inte dunjacka och sådär. Tänker dock att kan man göra NÅNTING så är väl det bättre än inget. Jag köper bara närproducerat kött, skulle aldrig ta på mig en päls eller använda kläder med pälskrage eller liknande, köper inget som innehåller merinoull tex....

Är med i några grupper på FB, WSPA bla där många fina människor kämpar för att rädda djur som far illa. Jag skulle själv kunna tänka mig att göra något sådant nån gång i livet.

 

En bild jag tog i Böle för några år sedan.

 

 

Helge blev tömkörd idag, på banan. Mycket jobb på åttvolt i trav vilket innebar mkt jobb för mig med då jag fick springa med ganska mycket =)

 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0