Egenheter.

Alla har vi väl våra egenheter, mer eller mindre knasiga sådana. Är hemma och är sjuk (och har därför tråkigt) så här följer lite knasiga saker jag och hästarna har för oss.
 
Jag:
...har bacillskräck som tusan när det gäller människor utanför min familj. I mataffären kan jag nästan inte handla med kundkorg eller vagn om jag inte drar ner tröjan så jag slipper hålla i den direkt med handen. Dörrhandtag på offentliga toaletter är ett BIG no no, för att inte tala om Stockholm, där vidrör jag nästan inget alls. I stallet eller bland djur har jag inga som helst problem dock.
 
...hatar små plastsaker. Typ leksaker från Kinderägg etc. Uääk. Plastskedar eller gud förbjude sånna där platsknoppar som finns på gamla köksluckor osv. Ösch! 
 
...har koncentrationssvårigheter. Inte adhd men om jag t ex ska läsa något och någon sitter och slår en penna mot bordet/ andas för högt/ låter på annat sätt så kan jag bli galen. Blir väldigt lätt störd på ljud öht. Känns som det blir ljudet ggr 100 i mitt huvud. 
 
...är lite för spontan när det gäller att köpa saker. Skärpning med det! Köpstopp tills jag VERKLIGEN behöver något och isf läsa om, ta reda på vart det är billigast osv innan. Det går undan i svängarna och det blir inte alltid så kul för plånboken. 
 
Helge:
 
...är jätterädd för höns. H.Ö.N.S. Say no more....
 
...vill bli kliad på halsen hela tiden och puttar dit en med nosen om man står inom räckhåll. 
 
...äter ibland inte upp sin lusern, men matar man honom ur handen äter han.
 
...är markskygg. Byta underlag t ex från en grusväg ut på en äng etc kan han ibland reagera på. Lika med diken eller nivåskillnader. 
 
Grande:
 
...busar nästan alltid när man tömkör honom. Nästan aldrig vid ridning utan just vid tömkörning. 
 
...var duktig på att hoppa. 145 är vårt rekord.
 
...ställer ALLTID upp. Spelar ingen roll hur rädd han än är, han hoppar alltid, går förbi saker osv om man ber honom.
 
...försöker alltid smyga ut ur sin box när man tar på honom grimman. Ett steg, sen ett till osv. Sen får han backa för att han ska lära sig stanna. Har hållt på i 10 år nu, och än har han inte lärt sig haha.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0