Nytt år, nya möjligheter.

Osv. 
 
Jag är ingen sån som avger nyårslöften, jag ändrar på saker när som helst på året om det är något jag vill ändra på. Ändå känns nytt år lite som en nystart. Idag har jag t ex tittat på försäkringar, lån osv för att få lite billigare månadskonstnad. Det är bra att vara lite insatt i sånt så man inte står och betalar dyra räntor och sånt i onödan. Jag har varit ganska lat ang det men nu ska det bli bättring. 
 
"Börja träna" som många gör den här tiden kommer jag också börja/fortsätta med. Var ju bra igång innan jag blev sjuk för snart en månad sen men så fort jag är helt frisk igen kör jag vidare. Träna är kul och jag mår mycket bättre både i kropp och knopp av det.
 
Jag har inga nya mål för året eller annat dravvel. Ska bara försöka ta dagen som den kommer och inte stressa eller oroa mig för saker som inte ens har hänt. Onödigt. Slappna av och go with the flow, haha. Sånt är svårt när man är en tidsnazi och ett kontrollfreak men jag ska verkligen försöka.
 
Senaste veckan har varit lugn och skön. 
Julafton firades med släkten vid Siljans strand med massor av mat, skratt och tok. Juldagen låg jag hemma i soffan, sjuk och lite bitter att inte vara ute och dansa men hittade en bra Bruce-konsert på tv och vaknade pigg och allert dagen efter. 
På kvällen var jag, mamma, syster, moster och kusin Ida på Midvinterblot på Tomteland. Inte jätteimponerad av varken show eller mat måste jag säga men kanske hade för höga krav för förra gången var det riktigt bra på alla plan.
 
I onsdags var vi ett gäng i en stuga mitt ute i skogen och åt gott, bastade och spelade spel och nyåret igår firades in hos Anna by the sea några hundra meter hemifrån. Det bjöds på fantastisk mat (Andreas gjorde en kick ass porterstek som vi tog med bl a) och vi buggade hej vilt tills det var dags att kliva ut på altanen med utsikt över sjön och både Orsa och Moras fyrverkeripjäser och skåla in det nya året. Säga vad man vill om fyrverkerier (borde förbjudas) men om folk ändå envisas med att skjuta upp dem så är det iaf fint att titta på. Allas klockor gick olika så när det nya året verkligen föll in hade vi delade meningar om.
Strax efter 03 knatade vi hemåt och klev inte ur sägen förrän närmare 12 idag. 
 
Gällande hästarna så har jag åkt mycket till ridhus med Helge över ledigheten. Man vill ju passa på då. Jag skulle aldrig ställa av mina hästar eller ge dem vila över jul när man har som mest tid att faktiskt träna. Så träna har vi gjort, jag och Helge. De dagar som varit lugnare har Grande fått följa med ut genom byn som handhäst. Han är duktig att vara handhäst nu efter lite uppfostran. Jag kan bara titta på honom och säga "kom nu Grande" så travar han ikapp om han hamnat efter. Helge är inte lika lätt att ha som handhäst så honom rider jag på. Senaste gången jag försökte rida Grande med Helge som handhäst åkte jag av =) Red dumt nog barbacka då så det var väl som gjort för att det skulle hända. 
 
Mmm, det är nog det hele. Efter helgen är det tillbaka till vardagen med jobb och allt som gäller men det känns inte så farligt. Vi går mot ljusare tider, rätt sida av året och jag har lite roliga saker att se fram emot. 
Tog mod till mig att ringa ang en av dom idag men vi får se längre fram hur det går med det. Det har med vår boendesituation att göra iaf. Vore så nice att ha en egen gräsplätt att kliva ut på på morgonen i sommar. 
 
Senaste veckan på instagram:
 
 
Föga förvånande mest hästar i vanlig ordning. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0