Ett pass värt att skriva om.

Trotsade kylan och åkte till ridhuset med Helge idag. Så skönt att ha varmt ridhus! 2 av 3 av "mina" ridhus är varma och det känns lyxigt. Är visst inte så vanligt, men här är vi bortskämda med det. Speciellt skönt när hästen blivit lite svettig och man ska åka kall transport hem, då är det skönt att kunna skritta den torr. Samt kunna göra i ordning utan att frysa fingrarna av sig. 
 
Hur som helst.
Släpade fram några travbommar på böjt spår som Helge gjorde SÅ bra. Kan få igenom honom i sidorna så bra nu och han lyfter bättre på benen för varje gång vi använder bommar. Avslappnad, låg form genom hela volten, en tempoväxling och över bommarna. Han lägger sig liiiite, lite på innerskänkeln till vänster men knappt märkbart.
 
I galoppen red jag bågar efter långsidorna för att förbereda förvänd framöver. Varvade mellan att sitta och korta galoppen lite och driva fram en större galopp men med lika lätt hand. 
 
Han var avslappnad hela tiden och så himla mjuk och fin. All hail Cornelia Rylén! Älskar hennes ridning och hennes tänk. Så kan dom bakåtsträvande tjurskallar som inte håller med göra på sitt sätt ;) Äntligen har jag hittat ett sätt som funkar för oss. Tror inte ni kan förstå hur det är att sitta på en Helge som är HELT avspänd. Det händer ofta nu och det är så himla kul.
 
Väl hemma fick han 570g varmt stalltäcke i sin utebox och massor med hö. Nu håller boxen varmare än ute (mkt varmare) men känns ändå bra efter träning att han är ordentligt varm och kan äta hela natten. 
 
 
 
Dör lite av det här schabraket. Köpt på rea för julklappspengar. Skulle ALDRIG köpa ett schabrak för tusen spänn. Alltså verkligen aldrig. Så galet onödigt, men när drömschabraket (haha vad löjligt det låter "drömschabraket") dyker upp för nästan halva priset så kan man ju passa på. 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0