Två ridpass

Ledig måndag idag och vädret har varit fantastiskt! Kallt i morse men sen värmde solen gött på näsan. 
Valde ändå att åka till ridhuset idag med Helge. Vi samlar avslappnade steg och det gör man bäst instängda innanför 4 väggar, även om solen skiner ute. 

Skrittade iaf fram ute i solen. Slängde över honom min underbara golden stripe-filt och drog den över min ben. Hade kunnat skritta runt där hela dagen i finvädret men efter 25 min gick vi in och började. 

Travade fram innanför spåret för att få honom mellan hjälperna och en ärlig bjudning. Blir de vingliga utan hjälp av väggen har man inte bjudningen där. 
Red på tre 20m-volter som en "åtta" och gjorde avbrott innan byte av volt. Han kryper ur formen när man ställer om så ibland har jag honom kvar i gamla ställningen och har honom ställd utåt ett tag tills han släpper igenom. 

Gjorde några enkla byten där han stretar lite i avsaktningen så där får jag rida fram och börja om. Mkt bättre efter några gånger.

Galopperade på spåret sen och red in på en stor båge mot mitten i förvänd galopp sen ut på spåret igen.  Stark i höger, svårare till vänster.

På slutet travade jag  i olika tempon och gjorde många övergångar till skritt där han gick kvar i formen. 
Avslutade med skritt i öppnor, skänkelvikningar osv och han var mjuk som smör.
En jättebra pass! Lugn och avslappnad häst och jag hade bra sits i min nya fantastiska sadel =)

Grande red jag ut i byn i skritt och trav. Jättestel var han men bättre ju längre vi kom. Gammal man gör så gott han kan <3



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0