Min helg.

En bild som inte har något med inlägget att göra. Tycker bara den är så fin. Kass kvalité tyvärr för den är tagen från film med mobilkameran.
 
 
 
 
 
Så skönt att ha ledig måndag efter en jobbhelg. Den här ledigheten var extra välbehövlig efter en ganska tuff helg. Jobbade 05.30-13.30 på lördagen, till stallet fort som tusan och fixa där samt gå en kortis med hästarna och efter det hem och duscha, byta om, göra mig i ordning, laga mat och äta på mindre än en timme och vidare mot serveringsjobb från 17-23. Stress och full fart bland pensionärer, champagne-glas, buffé och disk. Spring i trappor, tunga lyft och prat med trevliga kollegor. Gillar mitt extrajobb skarpt, även om det inte är något jag skulle vilja jobba med på heltid.
När jag slutade och åkte hem var det grodor ÖVERALLT tills jag kommit av den där förbannade ön (Sollerön, känt för att ha enorm population av de där djävulsdjuren). Min största fobi ever. Galet vidriga små djur.
Väl hemma spelade min granne gitarr så jag inte kunde sova. Mina 4,30 timme tills klockan ringde stressade mig och det blev ju inte lättare att sova av det heller. Bankade i väggen och berättade vilken jävla idiot han var tills jag somnade av ren utmattning och försov mig till söndagens jobb. Sladdade in på jobbet 06 så jag blev bara en halvtimme sen och resten av jobbdagen gick bra trots väldigt lite sömn. 
 
Blev bjuden på mat hos mamma och pappa (hade nog inte orkat laga någon mat själv så det var perfekt!) och red Helge på kvällen. Hur underbart att det är ljust så länge nu? Han var ganska fin igår med som sist jag red men lite spänd emellanåt så jag fick börja om många gånger. Fin, rädd för något, halvhalt eller övergång, fin, rädd igen osv. 
DOCK så slappnar han av mkt fortare nu än för bara någon månad sen. Igår såg vi t ex två travhästar i full fart 50 m bort och han blev så nyfiken att hela han skakade, sen skrittade vi någon minut och sen var det bra med det. Förut hade han tittat efter dom där resten av veckan =P
 
Idag blev båda hästarna skodda. Broddarna, sulor och Grandes bakskor kastade vi åt helvete och firade in sommarskorna med en promenad i skogen nu på kvällen. Brukar aldrig rida samma dag som de skos, inte Helge iaf, Grande skulle inte märka någon skillnad, han är lite mer rejäl och tålig. Vi gick 1,5 timme och det var både hagel, regn och solsken. Glada hästar och matte var glad att fötterna inte gjorde ont. Har fått lite problem med fötterna när jag börjat springa längre pass men nu har jag köpt "pelotter" (trampdyne-inlägg) som verkar funka fint. 
Det var min helg det.
 
Grandes nyskodda tassar i stallet och i skogen. Han har vanliga skor medan Helge har överrullningsskor fram pga sina (gamla)(ta i trä) hovledsproblem. 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0